Sam sem kupil avto v avtohi?i in imam tudi kupoprodajno in ra?un za avto. Ko sem ga kupoval mi je kolega preveril - dela na izravnalnih ukrepih - stanje vozila in ni bilo prijavljeno kot ukradeno. Samo po napisanem lahko sklepam, da ker je avto iz Italije - obstaja mo?nost da se kasneje znajde na tem seznamu??? V tem primeru lahko gladko ostanem brez avta?
Kot je meni zakon poznan NE MORE?!! Ker kupoprodajna pogodba je nad zakonom o prekr?kih oziroma ?e povem po doma?e.... v takem primeru ti NE morejo avta vzet, ampak terjajo posrednika, od katerega si avto po legalni poti kupil...
Tako da brez strahu....
Se pa te zadeve dogajajo neve??im kupcem kateri avto kupujejo v ve?ini primerov tudi brez papirjev..... kar me na nek na?in negativno fascinira kako so lahko nekateri naivni... ampak o tem kdaj drugi?!
Ok mislim da je malo premalo podatkov dal za nek legitimen odgovor....
Kje si avto kupil? V tujini? Pri privatnem prodajalcu?
Je bila sklenjena kak?na pogodba?
Ima? kupoprodajno pogodbo??
Skratka... poznam primer pri katerem so znancu zasegli avto tako kot tebi, ampak ker je imel vse dokumente, seveda tudi overovljene pogodbe, je najel odvetnika kateri mu je pomagal skozi postopek.
Bottomline:
Avto je obdr?al, in pred kratkim dobil ?e precej mo?no civilno to?bo proti prodajalcu od katerega je avto kupil.... mislim da okoli 50 000 ?.... vrednost avta pa ni presegala 15 000 ?....
Kakorkoli.... ?e ob nakupu avta je potrebno par stvari preverit in preventivno naredit, ker je velikokrat bolj vredno dat ?e 200? zdraven...
v stacuno pejd po nalepko sport ali pa limited edition, jo napopa? na avto in ?e te bo policaj ustavu pa matretiral se naredi? vinkota pa re?e? da ma ta avto ?e serijsko take felge in da je malo spu??en..
kaj pa na mms si ze klicala, in kaj so tam porekli na to zadevo?
Tudi preko kasete-adapterja, al si kabel vlekel izza sredinske konzole?
Kabel je priklopljen na vhod za ...hmmm.... mislim da AUX al pa tudi ne.... skratka na radiu odzadaj, pa kabel potegnjen do sredinske konzole... tako da imam ipod namontiran ob menjalniku... vse funkcije pa ?timam direkt z volana ali radia.... ni? iz ipoda....
?e si velik v avtu so ?al na?e ceste preslabe za 17". Zato odpade tudi ni?anje kot tudi tr?anje amortizerjev. Tako, da ostanejo le 16" za dokaj normalno vo?njo. Je pa tako, da mogo?e je res fino kako avto zgleda ampak ve?ino ?asa si notri in ga ne vidi? od zunaj, takrat je pa bistvo kako se avto vozi in ?e ima? veliko za prevozit je verjetno najbolj pomembno kako je udoben.
No tukaj se mogo?e ne strinjam najbolj s tabo....
Na leto prevozim cca 50 000km... od tega kakih 30 000 na letnih 17" gumah in seveda tudi na malo ni?jih fedrih....
Pa morem re?t da resni?no nimam problema z udobjem... neglede kje se vozim... mislim da se s ?asom kar navadi? na ob?asne mo?nej?e tresljaje.... in jih dejansko ne ?utim ve?...
Na kolk si... jaz imam cca od 600? do recimo 800?, ?e je dobra letina
?e pa se ne bi nikoli izognil cestnini bi imel pa cifro tam nekje okrog 1200?
Iskreno... nisem delal ?e to?ne ra?unice... je pa dejstvo da precej km naredim tudi s slu?benim avtom, kjer pa denar dejansko ne gre z mojega ?epa-.....
Prav za osebno rabo pokurim nekje 50 - 80 ? na mesec... kar na letni bazi znese nekje 600 do 900? cca..... Ampak roko na srce se ne sekiram zaradi te cestnine.... vem namre? da morem pridet iz to?ke A do to?ke B... in stro?ki ki ob tem nastanejo so pa? davek ki ga pla?a? za "luksuz"....
Ampak ?e vedno imam ra?unico na moji strani, in mi je uspelo avto zamortizirat v 2,5 leta.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vedno gre za hierarhijo mo?nej?ih......
Jaz se ne obremenjujem ve?.....
Feel free....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani