lepo js pa dodajam ?e tole!!!(za tiste ki ?e niste videli!!!!)
Piz*a, pa to se je men zgodil ta vikend v Novigradu. Policaj me ustavi poka?e radar gor pi?e 71. Pravi kazen je 500 kun, pa da mi jo zni?a na 300. Pla?am in grem.
Pol pa podra?ijo plin - in si spet tam, da da? 2k eurov, ima?a pa isto kot prej. Kot z nafto!
Ne smejo - europska direktiva - razmerje benz/LPG je min 2 proti 1. Glede ekologije se pa ve, da je plin dale? pred dizli in benzi. Pa tist, ki dela veliko km je plin najcenej?a varijanta! Edini problem je prevelik izpad prora?una, zato vlade to ne ogla?ujejo (pa manj?i dobi?ek naftnih dru?b, ki imajo zelo vpliven lobi). Ampak ?asi se spreminjajo in ekologija je vedno bolj pomembna, tko da plin je vedno bolj IN. Danes veliko avto proizvajalcev ?e nudi nov avto z originalno plinsko instalacijo - pa ve?ina tega sploh ne ve. Je pa res, da je pri nas plinska vgradna predraga! Tujina
No in ko jih kon?no ima? pa lahko re?e?, ko jebe Merkla, ne dam 300k? zanj in sre?no ?ivi? do konca svojih dni v lepi hi?ici z manj?im bazen?kom in lepim razgledom ter razmi?lja?, kako fajn bi bilo da ima hi?ca 600 konj?kov pa potegne od 0-100 v manj kot ?tirih sekundah
Divja kukr za koga. Jaz ti samo povem, da ?e bi imel ta motor bolj dolg menjalnik, bi bil 2X bolj uporaben kot 16 ventilar, ker vle?e dejansko skoz, ni treba imet cc400-4500 rpm, pa da? gas in gre, brez prestavljanja.
Kar se pa optimalne prostornine ti?e pa meni kot laiku razlo? kaj si sploh hotu povedat v drugi polovici stavka.
No jaz tud nisem expert za ma?ine, ampak tud mislim, da 300ccm na valj za osebni/?portni voz ni najbolj optimalno. ?e bi to dr?alo, bi Mazda imela ?e zdaj tak motor, pa tud drugi proizvajalci (honda, mitsubishi, subaru, nissan,...). Preve? vrte?ih se delov za tako majhno mo? - prevelike izgube - zato tudi neracionalna poraba proti 4L motorju. Glas je pa neprimerljiv!
Pa ?e to optimalno razmerje za F1 ne gre primerjati z optimalnim za osebne/?portne ma?ine, ker je namen dosti druga?en.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vosu neumen
Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Povezava za deljenje
Deli na druge strani