Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano

Res je. Če bi se recimo sam odločil za električarja (po tehtnem premisleku seveda) bi se odločil zaradi tega, ker bi menil, da je to zame najboljša rešitev in ne zato, ker bi me nekdo prepričal.

Enako je bilo z E-Bike-om.

https://www.avtomanija.com/2025/02/113245/kateri-elektricni-avtomobili-lahko-brez-polnjenja-pripeljejo-iz-munchna-v-berlin-

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 3 urami je jures napisal:

Z mojim tarracotom 70L tank dizel bi 1034km tankal doma ob startu in potem doma ob vracanju....sam tok nobenega ustavljanja

Sral bi pa v tujini ce bi me prijel :)

Drugace pa mocno pretiravas s cenami. Italija je 1.6-1.7, avstrija, spanija je toliko kot Slovenija....kot da si primoran na 3 ure tankat govoris ..pozabljas range dizlov

To mi gre mal na k pri mojmu hibridu, enostavno so vsi delani za kratke

Res je. Italija je od 1.6 do 1.7€. Preverjeno januarja. Seveda je na avtocesti znatno več, ampak, saj je tudi pri nas, a ne? 

Nikjer ne piše, da moraš tankat na avtocesti. To storiš, preden greš na avtocesto ali pa, ko greš kam na kosilo v kakem prijetnem mestecu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je dvorjan napisal:

Da ne boste rekli, da nihče ni tega mogel napovedati ...

WWW.ZURNAL24.SI

Fosilna goriva postajajo v Evropski uniji vse dražja in rast cen naj bi se še nadaljevala, ocenjujejo strokovnjaki. Izračunali so, do kod naj bi...

Kolikor bo, toliko pač bo. Bomo tankalinin ee vozili še naprej. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

Jaz budala pa dal za dizla leto dni kasneje 29k€. :nevem:

Pa še en kup problemov imaš z njim. Da ne govorimo o porabi. Katastrofa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Nisem opazil, ker sem bil prvi v koloni. :hudicek:

Šrauf je bil ... lep, svetel, skoraj nov cca 6cm dolg. Flikarija, centriranje pa skupaj 41€ olajšanja. Tko je to, pršparaš na gorivu a te pol druga zadeva opali. Če bi šel po AC ne bi nabasal šraufa. 🤪

Pa kaj je s temi žeblji in šraufi zadnje čase? Prej dolgo let nič, sedaj pa kar po tekočem traku. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 35 minutami je etcho napisal:

A ni na forumu nobenega policaja, ki si lasti Mazdo? Lih ker tako radodarno pišete te številke. 😉

Je bil policaj Mad max , pa ga ni več. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 minutami je Bini napisal:

Ne splača se,ker delaš premalo km razen, če te pri "normalni" dobi policaj.... 🥴

Ne vem koliko to drži a sem se pogovarjal s sinom sodelavca, ki je vozil pred leti  provido. Pravi, da do 150/uro oni  ne ustavijo na avtocesti nikogar. 

Edino kak stacionarni, če je sploh v škatli, ko greš mimo, te lahko zašije.

Ker mi imamo v Sloveniji, če sem ga prav razumel, 16 fiksnih škatel za radarje in 11 radarjev, katere selijo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 urami je Boss napisal:

En lep prekrasen frej dan idealen za krajši roadtrip na obalo. Nekje po 20 letih sem šel spet po prazni stari cesti brez nervoze po omejitvah. Sploh nisem načrtoval nek hypermiling izziv ampak od Vrhnike do Strunjana je po skoraj 100 prevoženih km je izgledalo takole - 3.9l/100km

image.png

Povratek v Lj s tem, da sem pol poti peljal po AC (normalna AC hitrost 130km/h) in pol po stari cesti pa je dvignil porabo po 236 prevoženih km na še vedno navdušujočih 4.4l/100km

image.png

Ta avto je res nenormalen šparovček. Za tako velikost, maso in karavansko obliko se mi zdi, da je v ICE svetu skoraj težko bolje.

Aja, da pa dan ne bi bil perfekten sem očitno nekaj povozil in guma počasi spušča za pol bara na cca uro zato tam tista fletna lučka. Tko, da doma sem z enim filanjem prišel.

Sem klical vulkanizerja  pa je rekel sam prit. Jaz pa njemu: "a bi se to mogoče dal kar prek Teamsov zrihtat, ker jutri delam od doma". 🤪 Ni čist zapopadel - očitno preveč geekovski štos, tako da bo treba kr fizično k njemu na sestanek. 🤣

Fak, pa saj to je trikrat manj kot porabi Dino na tej poti. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz pa imam trenutno drugi preizkus. 

Vožnja od Kopra do Ljubljane in nazaj. 

1.Vožnja strogo po omejitvah ( 50 po mestu, 110 po hitri cesti in 130/ uro avtocesta). Ta rezultat že imam. 

Me je bilo pa kar strah, ker so me celo Tesle prehitevale po avtocesti. 😊

2. Moja "normalna" vožnja. 

Zanima me, koliko bo razlike in ali se sploh splača "šparat" z počasno vožnjo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano
pred 44 minutami je Janez007 napisal:

Meni je pa ravno to všeč ... da pri vožnji zadostujejo razpoložljivi fizični gumbi. 

Tudi meni. Avta, ki nima nobenega fizičnega  gumba več, ne bi kupil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 17 minutami je etcho napisal:

Za 90k avto, pa umetno usnje?

Saj je žalost, da imajo pravo usnje še edino kaki eksoti. Tudi naši Mazdaši se vozijo na umetnem usnju. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Če potegnemo črto, upajmo, da se odpeljejo tej golobnjaki čim prej na smetišče zgodovine in da končno dobimo zopet normalno vlado. 

Tejle golobnjaki imajo pa res super podporo ljudstva.😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Haha, kaj sem vam napisal nedolgo nazaj. Nemčija je bolnik in zdaj bo cela EU plačevala, da bo VW lahko prodajal mobilno belo tehniko.

Če ne bomo spizdili iz te EU se nam gadno piše. Kar dolfetu ni uspelo ratuje Merkelci, Sholzu in Ursuli pa še nekaj kriminalcev poleg.

A vodka deluje? 😉

Pred eno uro je Boss napisal:

Eh dej no, kdo nas bo pohopsal? 13 let nas ni noben in smo bili čisto samostojni. Ko smo vstopili ni bilo še nobene Lizbonske pogodbe in EU je bila več ali manj ekonomska skupnost. Od leta 2007 je to politična skupnost pod diktatom Bruslja, ki ti določa vse od bebastih zamaškov, ukrivljenostjo kumaric, slamic iz papirja, do prepovedi el. bojlerjev, določanju načina ogrevanja, kake avte boš vozil, če sploh pa da ne naštevam več.

Sploh ne deluje več trg, kjer je naloga novega izdelka, da s svojo kvaliteto, varčnostjo, uporabnostjo mehko prepriča kupca, da je to dober deal. Danes je vse pod prisilo. Lobiji z lahkoto svoje interese uveljavijo, celo bančni regulatorji kot je ECB so prepričani, da so zdaj oni zakonodajalci itd itd. VonderLajna je bila celo izvoljena preko lobističnega proces mimo volje ljudstva. Kako se že temu reče uradno? Če kdo ne ve google pomaga.

Brez EU smo tam, kjer so bivše naše republike,ki niso v EU. Ko voli, nek izvoli. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

... morda bi bil še boljši biznis odvoz Mazd dizel Skyactiv na servise ... 😁

Z mojo bi osirotel. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Še malo in bomo ujeli Italijane. V petek sem videl v Udinah dizel po 1.62€. 

Zelo lepo se zvišuje pri nas.

Holobnjak  je res car. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je Z M A J napisal:

Po Ljubljani se mi zdijo najbolj objestni vozniki s tablico KP (beri Kopar) in vozili črne barve, predvsem Audi in BMW, pa kakšni SUV različnih znamk, to so izjemno arogantni in agresivni vozniki.

Ja, pa mekani L govorijo, zlatni lanac nosijo in šuškavac obvezno. Oglasijo se pa z "Kva". 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Zadnje čase se precej vozim s 6-ko,veliko več kot s CX-30. Bolj ko se vozim, bolj spoznavam, da je predvsem  za dolge vožnje 6-ka zakon. Stisneš gas in enostavno poleti tudi v 6 brzini, sredi klanca. Saj tudi cx30 potegne a na drugačen način. Je pa cx30 za mestno vožnjo in regionalke res dobra izbira z manjšo porabo.

Sem pa ravno na zadnji vožnji v petek, ko smo šli s 6-ko na smučanje, ugotovil, da pri veliko večji hitrosti pije manj kot CX30. Te atmosferce "ubijejo" predvsem klanci, kjer je razlika v porabi največja. V korist dizla in navora. In teh je bilo na tej vožnji kar nekaj. 

Zanimivo, da je bila poraba na koncu, kljub veliki povprečni hitrosti še vedno  pod 6 l/100.

Tej naši Mazdini dizli so res super in učinkoviti. Če dela na njih vse, kot mora, seveda.😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Mladem napisal:

Mene pa zanima mnenje starejšega modela Mazda CX-30 2.0 X-186 MHEV. Gledam rabljenega, letnik 2022, prevoženih 100k kilometrov, blagi hibrid bencinar 2.0. 
Ali je vreden nakupa? So kakšni večji problemi? Je naredil kdo že kaj več kot 100k kilometrov? Da ne kupujem jamo brez dna. Bolj me skrbi tisti hibridni del pogona

Če je x186 ga ti samo nabavi. Tankaj in vozi in to  poceni. Na dolge relacije ha lahko spraviš tudi krepko  pod 6 litrov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

Aja ker ta kraj je res smucarski :). Zanimivo kako zivis ti samo z robovi :)

Ko se je slo smucat v bovec smo sli vsi na tisto malo pumpo ker druge ni :) guzvo so delal samo tisti ki so sli po cike pa morajo pred vrati parkirat.

Lej ce ti uzivas v tem daj, ne se sekirat ce se nas ne prime, se bolje, ne spodbujaj nas, ker sedaj uzivas prijetno manjsino, ki ti paše. Pač (mamica :) ), mamo drugačne poglede in pričakovanja tu. 

V bistvu ima vsak svoje mnenje glede tega in vsak svoj prav. Nikoli ne veš, kdaj se boš lahko zarečenega kruha najedel.

Zase sem vedno trdil, da ne bo nikoli nobenega suva v mojem voznem parku. 😊 Tako, da tudi za električarje nikoli ne reci nikoli. Lahko, da bo v kratkem preboj glede baterij  in bo realen domet 1000 km in polnjenje le 10 min. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano
pred 57 minutami je Shrek napisal:

A nima visokih obratov, če se že rabi moč? Pač, treba se vozit motorju primerno. Voznik vozi avto. Drugače pa, tak brez veze prehitevat. Probaj se na svoji relaciji vozit enkrat na polno, da prehitevaš vse pred sabo, drugič pa v koloni z varnostno razdaljo. Če je pa prazna cesta je pa isto vozit en in drug motor. 

V bistvu imaš prav. Recimo ko sem bil mulc in sem vozil 101-ko nisem nikoli pomislil, da imam samo 55 konjičkov  in da jih potrebujem več. In glih tako sem z njo prišel v Dubrovnik, pa na Sardegno, Avstrijo... 

Nato sem imel prvega Peugeota 306, motor 1.4 , 75 konjičkov, s katero sem prevozil pol Evrope do Amsterdama. 

Res je. Avtomobili so bili lažji, a tudi hitrosti na cestah in avtocestah prav tako manjše. Da se z vsakim avtom dan danes voziti hitro in varno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Nisem sam ničesar naredil je pa to storil vulkanizer. Zadnja leva guma mi je že od smučanja sem javljala, da se je  izpraznila za 0,5 bar. In to enkrat na teden. In seveda zraven cvili alarm za to  in je napis čez cel ekran. V gumi je bil žebljiček. 😎IMG_20250120_151140.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.