Skoči na vsebino
Nissan Qashqai
Napisano

?e jaz se bom vklopil v to debato...

Star?i nameravajo kupiti nov avto. Pogoj vi?je sedenje, komot za 4 odrasle osebe, v prtlja?niku mora bit prostora za dva velika kov?ka + 2 mala kov?ka . 

Do tega tedna sta bila zaljubljena v CX-3. Po ogledu avta pa jih je razo?arala notranja prostornost, saj glede na velikost avta zadaj je zelo malo prostora za dve bolj elegantno izpopolnjeni osebi (cca 95 kg). Pa tudi v prtlja?nik nisem siguren, da spravi? 2 velika kov?ka. 

Tako, da zdaj je na udaru prav ta Ka?kaj. Kak?na bo odlo?itev pa nebi vedel....

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilnost
Napisano

Ok hvala. Bolj spra?ujem, da ne pretegnem avta kot policaje. Pomojem je mala verjeetnost da te policaji dajo na vago...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilnost
Napisano

Aha, se pravi:

tako mi pi?e najve?ja tehni?no dovoljena masa vozila: 2105 kg - masa vozila 1588 kg - jaz 75 = 442 kg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilnost
Napisano

Pozdrav!

Nameravam pripeljati nekaj vre? peletov. Na dnu prtlja?nika sem zrezal vezano plo??o, da malo pove?am nosilnost.

Koliko lahko nalo?im v avto, ?e tudi zadnje sede?e polo?im dol? 300kg? Kaj ve??

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Imam ob?utek, da po zadnjem rednem servisu (nalo?ili so novo verzija programa motorja) je poraba malenkost padla.

Relacija AC kras-KP-kras-NG, kratke relacije po krasu in 1x na Vrem??ico (zimske gume). Skupno 751km in 52l  = 6,9l/100km  (po BC 6,6l/100km).

Ma ja no, za 175 podivjanih konjev je kar ok.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Pri nas je to zaenkrat mission impossible. ?e bi zamenjali eno normalno bencinsko ?rpalko z 6 enotami z hitro oz. normalno elektri?no polnilnico (taka kot je npr. na AC) z ravno tako 6 enotami bi potrebovali mo? polnilnice cca. 660kW. To je ena trafo postaja! V sloveniji je recimo 500 "?rpalk" x 660kW =  1/2 nuklearke Kr?ko.

El. omre?je pa na to ni pripravljeno in tudi do 2030 100% ne bo.

Alpa bodo naftni lobiji pokupili vso energetiko in tako se bo za?elo nekaj spreminjati?!

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Evo. Hitra polnilnica od tesle potegne tudi nekaj ?ez 120kW. Max tok pa je tudi ?ez 160A/na avto.

To je ogromna mo? in kaj takega je nemogo?e imeti doma.

Ostale polnilnice na AC pa povle?ejo okoli 70A/na avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

No, ni lih v prometu...

Ma ni lep?ega, kot ti kamera zabele?i mavrico nad "svojo" hi?o :rolleyes:

Sicer pa po uradnih podatkih je danes na na?em koncu v zelo kratkem ?asu zalilo 100l/m2 de?ja. Na cesti je bilo kar veselo...

Hvala Jest za kamero  :prstgor:

post-5804-0-99333500-1474052690_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

?e niti namestil nisem kamere pa so ?e nastali problemi :ne vem: ?!?

Moja je pogruntala kam pes taco moli in sva se skoraj na smrt skregala.... Pravi, ti ?e ne bo? snemal moje vo?nje in kontroliral, kam se jaz vozim  :blink:  :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.