Pozimi mi je crknilo pranje zarometov in sem bil tik pred zdajci, da narocim nov motorcek. Se dobro da mi je padlo na pamet, da mogoce ima pa pranje zarometov svojo varovalko in glej ga zlomka 20A varovalka je bila fuc
Ja logicno bi bilo ce je FULL kasko. Po kmecki pameti to pomeni, da vkljucuje vse, zato pa je najdrazji. Sam kot je ze nekdo pred mano napisal je itq vedno nekje drobni tisk. Jest sem sicer do sedaj vedno imel pozitivne izkusnje z zavarovalnico Triglav. Karkoli sem uveljavljal je slo bp skozi. Je pa tudi res, da nikoli nisem imel kaska, ampak parking, stekla in elementarne nesrece (toca).
Ce se ne motim ima pomoje sava odbitno fransizo na parking. Triglav recimo tega nima. Vsaka zavarovalnica ima neke svoje fore.
Pri triglavu je podobna zadeva in sicer full kasko ne zajema elementarnih nesrec (toca,sneg itd.) Moras poleg full kaska se posebi zavarovati za elementarne nesrece...
Za tisto zadevo nevem, ampak pred leti sem na petrolu kupil strgalo za vinjeto in ni bilo niti malo ostro. Robovi so bili zaobljeni. Jo lahko slikam. Kakorkoli zadeva mora biti ostra in nebo problema z odstranjevanje, niti s trganjem. V najslabsem primeru, ce nimate orodja lahko uporabite oldschool ziletko ali pa rezilo od tapetnega olfa noža.
Jest jo vsako leto odstranim v enem kosu in ne porabim vec, kot tri minute. Avto ni garanžiran in je ves čas parkiran pred bajto. Je pa tudi res, da ne uporabljam strgala za vinjete, ker je sranje (ni ostro). Uporabljam tisto mini strgalo za odstranjevanje tapet oz. lepila in gre dol, kot sus :). Letos sem jo odstranjeval ob 1h zjutraj in, kot sem rekel sem porabil manj kot 5 min. Dol je sla pa v enem kosu.
Spet odvisno zakaj rabis? Ali je vosek misljen, kot sealant, ki je debelejsi in je misljen za cez zimo ali pa je to "poletni" vosek, kateri da malo vec sijaja in je bolj "tanek". Imas oldschool voske in v spreju. Izbire je ogromno . Ne ravno s kateremkoli izdelkom, kateri je namenjen za platišča nato uporabiti še na celem avtu. Za carpro iron x in k2 roton pro vem, da lahko, ker ni namenjen izkljucno samo platiscam, ampak je namenjen dekontaminaciji letece rje. Je tudi na izdelku napisano, da je varen za uporabo na vseh lakiranih povrsinah. Imas recimo kaksne druge malo bolj agresivne izdelke, ki so namenjeni izkljucno samo platiscam. Poleg tega imaš čistila za platišča in čistila za letečo rjo, kar je velika razlika.
Sem probal oz. ga uporabljam ze vsaj 6 let. Ne poskoduje nic. Osebno trenutno uporabljam k2 roton, ker je cenejsi in dobis ga 1l, namesto 500ml. Po zelji ga lahko tudi malenkost razredcis z vodo in naspricas cel avto, pocakas par minut in nato speres z vodo. Drgac si pa lahko tudi na youtubu pogledas kako pa kaj " car iron decontamination "
Jest osebno bi tako naredil, ker mi te iz aliexpressa niso kej prevec vsec. Je pa res, da je oem vrjetno bistveno drazja zadeva. Moja ima pa itq ze oem alu pedalke (GTA) oprema.
Pardon sem zajebal. Prva in druga generacija ima W16W za rikverc.
Nisem cist sigurn, ampak pomoje, da so to WY21W. WY21W ima 16 mm siroko podnozje moje imajo pa isto 16 mm tako, da so skoraj sigurno taprave. Sem jih ze toliko let nazaj kupil, da se ne spomnim. Na samih ledicah pa tudi nic ne pise.
Seveda. Malo pogooglaj :). Ponavadi je tako, da te ledice, kateri kupis pri nas so najverjetneje kupljene iz aliexpresa in se pri nas prodajajo 3x drazje + 3e postnina. Je pa res, da jo bos dobil takoj in ne rabis cakati en mesec.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pozimi mi je crknilo pranje zarometov in sem bil tik pred zdajci, da narocim nov motorcek. Se dobro da mi je padlo na pamet, da mogoce ima pa pranje zarometov svojo varovalko in glej ga zlomka 20A varovalka je bila fuc
Povezava za deljenje
Deli na druge strani