Meni moja 3 g120 ne porabi skoraj ni? ali zelo malo olja, saj servis naredim na cca. 18.000 km in ne opazim bistvenih sprememb nivoja glede na nivo pri menjavi olja in zato sem prav sre?en, saj mi je prej?nji P508 1.6thp popil cca. 1 l olja na 5.000 km in to me je ?ivciralo ko hudi?...
Jap to je to...res je dobra cena in ga tudi sam naro?ujem na mimovrste...pri?para? cca. 50 eur ?e svoje olje prinese? .?e bo nalsednji avto Mazda (kar je velika verjetnost )kupim z dvoslojno barvo zagotovo...
Hehe jaz imam isti problem z barvo...se pravi da nisem edini...samo sem ?e malo s ?opi?em porihtal...moja je modra barva in se tudi zelo vidi pa moti me...vseeno je ne menjam za nobeno ?kodo va?no je da drugo dela kot mora . Me pa res zanima ?e je dvoslojna barva kaj bolj?a...manj ob?utljiva (rde?a pa machine grey)?
V trbovljah-Kr?i?nik. Ko sem se pogovarjal koliko ti oni ra?unajo 1 l se mi zdi da je reku tam 17-18 eur na liter . Tako da se spla?a svoje olje zraven prinest. Jaz sem si tudi filter kabine sam zamenjal, dobil sem ga za 8 eur, zamenja? pa ga v 2 minutah. Zdaj ko bom imel 2 servis si bom ?e zamenjal filter motorja, tudi sam...14 eur je cena...zakaj bi jim tam pla?eval za 2 minute dela mnogo preve?.
Ne vem jaz sem res alergi?en na dizle ...malo spet off topic...sem zadnji? gledal na yt en test novega ferrarija lusso z NA v12 motorjem....jaoooo to je pa ?ista poezija ne predstavljam si dizelskega klepanja pri tak?nih mojstrovinah ...tudi vsi ti elektri?ni ?portni avtomobili so zame brez du?e (edino kak?en hibrid)...upam da bomo ?e lahko dolgo u?ivali v bencinskem rjovenju ...ker potem bo dolgo?asno
Ne vem...jaz nisem prista? dizlov tako da ga ?e zato nikoli ne bom imel. Prej sem imel 1.6 turbo bencin sedaj pa 2.0.atmosferca...vo?nja obeh je pa razli?na...pri atmosfercu pa? dam prestavo ni?je in je...zato mi je ?e na nek na?in bolj v?e? saj ga mora? vozit v malo vi?jih obratih da lepo gre (nad 3k min-1) medtem ko sem prej turbinca lahko stisnal in je ?e od 1500 min-1 naprej lepo potegnal (max navor je imel ?e pri 1500)...pa? malo spremeni? stil vo?nje. Zame so bencinci bolj uglajeni zato ne razumem recimo nekoga,ki vzame bmw 5 in vzame 2.0 ali 3.0.dizla potem pa gleda koliko mu pije,?e je ?e avto za tak denar pa res ninva?no kolk spije...zato mora zame biti tak?en avto bencin...recimo 530ie performance z elektro motorjem ali pa ?isti bencinc...malo sem za?el tako da nazaj na temo. Sam bi definitivno novo mazdo 6 vzel z g165 ali pa ?e bolj?e g192.
Pa vzel je bencinca zaradi lep?ega, mirnej?ega teka motorja, da ne zbudi? glih vseh sosedov ko zjutraj ?tarta? na ?iht ...Dizel je dober sam za traktorje pa tovornjake...ostalo je NO GO . Dizla nikoli...pa ?e takrat ne :)Bencin FTW.
Ja z verigo, pa olje pijejo...samo ti novi bi naj imeli ?e jermen in ne verige ampak glede na to, da je 1.5 tsi namesto 1.4 je edina pametna odlo?itev, ?e je ?e avto iz VW koncerna, da se vzame novi motor 1.5.
Ne vem no, jaz se zaradi te?av z barvo ne bi odlo?il za avto, ki mi je manj v?e?...vzami dvoslojno barvo (rde?a ali machine grey)...naj pa bi bil 1.4 TSI kar problemati?en motor, malo pogooglaj po spletu, tako da raje 2.0 atmosferc, ki je preizku?en...?e se bo? ?e odlo?il za leona potem vzami nov motor 1.5 tsi (130 ali 150 km), ki zamenjuje 1.4 tsi, osebno 1.4 tsi ne bi vzel...Je pa glede na to, da ima leon turbino, vo?nja teh dveh avtomobilov ?isto druga?na...?e ho?e? pri Mazdi 2.0 dinamiko potem ga mora? dr?ati nad 3000 min-1...je pa tudi tako, da ?ez eno leto pride nova mazda 3 in pa tudi leon je ?e na koncu svoje ?ivljenjske poti, saj je facelift ?e bil nekaj let nazaj, mogo?e te to sploh ne moti, tako da samo opozorim.
?e kupuje?, vzami g120, ne razmi?ljaj...sigurno jo je lep?e vozit ?e zaradi navora....?e bi ?e enkrat kupoval ne vem, ?e ne bi vzel g165...tu pa tam pa le prav pride malo ve?ja mo? (sploh ker ima manj?a prestavna razmerja in ob?uto hitreje pospe?uje vse do 6000 min-1), ?eprav mi ?e g120 v 90% zadostuje, ?isto lepo posko?na je, sploh ?e jo dr?i? med 3000 in 5000 min-1...sem zelo zadovoljen s tem atmosfercem. Edini veliki minus mi je barva, ki je res hudi?evo ob?utljiva, jo imam eno leto pa je ?e kar lepo pokljuvana, sem jo ?e malo z reparatorjem pobarval...se prav bojim kaj bo ko bo stara 5 let in bo po planu ?la v prodajo...
Eh sem gledal...zra?ni filter menjajo ?ele pri 60.000 km...brezveze kompliciram LOL ...bom pri naslednjem servisu ga zamenjal...pri 40.000 km...to je to ...brisalce pa ?e ta teden, ker so original res klump :ne vem:
Vzel sem BOSCH aerotwin. Nisem jih ?e zamenjal jih bom kmalu...sedaj bom vzel en MAHLE in en BOSCH zra?ni filter, pa ?e en filter kabinskega zraka z ogljenim filtrom...?e ?e naro?ujem...iz Nem?ije....
Aha, hvala...se mi je zdelo ja, da se ma?e z oljem...?e nekaj...ali lahko zaradi menjave filtra zraka recimo kaj komplicirajo glede garancije, to me ?e skrbi? Zdaj bi vzel kar navadni papirnati filter od BOSCH-a, 20 eur pa ga zamenjam pa je, tako kot sem sam zamenjal tudi filter zraka kabine...to se mi zdijo osnovne stvari, ki jih lahko sam zamenjam. Se mi zdi da ni preve? komplicirana zamenjava, 5 min pa je. Pa brisalce sem si nove nabavil, ker ti, ki so original zraven so naravnost za v smeti...
Zanima me na koliko km se zamenja zra?ni filter (motor)? Pri drugem servisu? Sem razmi?ljal da bi vzel k&n filter pa ga sam zamenjal...ima kdo izku?nje s tem filtrom?
Pa sej ?e se ve?ina vozi tk kot da so sami na cesti, se ne ?udim...jaz pa nekaj dni nazaj, ko se peljem na ?iht in ponavadi vedno ko pridem do table za naselje dam tempomat na 55km/h...in voznik golfa (itak holzwagen in ve?vrednostni kompleksi) za menoj se zalima na mojo mazdurino pa blenda...WTF...res more? zelo zelo pazit, ko vozi?, pa da ne govorim kako se vozijo iz kontra enosmernih cest, katastrofa...
Ja kar na plano z vpra?anji ...v glavnem avto mi je bomba, pelje se odli?no, pozicija za volanom mi je fenomenalna (179cm), mogo?e bi naslon za roko lahko naredili malo dalj?i, ampak se navadi? in ni neke panike. Naslon za roke se mi pa tako ali tako dopade, namre? ve?ina avtomobilov ima pri naslonu za roke tako stopnico (kot recimo golf) in to mi deluje grdo ko hudi?, tukaj je pa lepo ravno speljano v osrednjo armaturko. Lak je res malo bolj ob?utljiv, tako imam ob?utek, zato sem si pa vzel original lak in barvo, da bom spomladi malo pobarval pikice od kamnov (okoli 15 eur je cena)...to sem imel ?e prej pri Peugeotu...sej jih ni veliko pa vseeno...ravno to nedeljo (ko sem avto pral) sem opazil, da se mi je malo zarosila desna zadnja lu?, kar je menda kar hiba Mazd...ne vem bom spremljal pa mi bodo zamenjali ko me bo motilo oz. ?e bo ?lo na slab?e konec koncev je itak 5 let garancije...kar se ti?e pa mehanike in ostalih bonbon?kov pa nimam pripomb, vse dela super, razen ob?asno mi vr?e napako za pomo? proti naletu (?e mi sonce sije direktno v kamero ali pa ?e je fejst vla?no jutro-verjetno kamero malo zmede), pomoje bodo to uredili s softwerom, skratka ni? takega. Bil sem ?e na prvem servisu, ker imam ?e 21k km, pa ?e ni star leto...ja, ko ga za?ne? vozit ga je res u?itek in se ga ne naveli?a? , super je...pa pohvalit morem porabo, ki je za benciner, ki tudi dobro sko?i, ?e ho?e?, odli?na, okoli 6,5 me?ano...za popust pa pomoje lahko dobi? kak?no barvo pa navigacijo pri vi?jih opremah, vse drugo je te?ko
Ja da se, samo ne vem ali v sloveniji...vem da na Poljskem, Nem?iji, Veliki Britaniji,...nekje med 160 in 180 km se dobi...se pa da tudi flashat original file od 165km...tuakaj je en primer
. Ne vem meni je zadosti, tam do 160 in 180 km/h dobi kar hitro potem pa malo traja, ?e ti je to pomembno potem vzami 165km...jaz se ?e tako ve?krat dobim da peljem bistveno hitreje od omejitev (predvsem ravnine kjer je omejitev 90km/h) saj se mi zdi da nima? ob?utka hitrosti, ko pa pogleda? na ?tevec je pa ?e 110+, sploh ?e katerega prehiteva?...kaj pa vem, tud ?e bi ?e enkrat kupoval bi verjetno vzel g120, mi je ?koda ve?jega zavarovanja, ter da mi ve? pije...ne vem no meni je zadosti, manj sigurno ne bi imel , to je optimalni motor za na?e ceste...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Meni moja 3 g120 ne porabi skoraj ni? ali zelo malo olja, saj servis naredim na cca. 18.000 km in ne opazim bistvenih sprememb nivoja glede na nivo pri menjavi olja in zato sem prav sre?en, saj mi je prej?nji P508 1.6thp popil cca. 1 l olja na 5.000 km in to me je ?ivciralo ko hudi?...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani