Use je to fajn pa krasn, sam men tuki neki ni čist jasn...
Testna proga je bila dolga 620 km. Tempomat je nastavil na 180 km/h. Potoval je pa 920. Nekaj ne štima... Razen, če je trikrat stal na počivališču in čakal, da drugi napolni tistega električarja... Ampak tak test samo dokazuje, kako slabi so električarji. Kljub temu, da ga je čakal, je bil na koncu 50 minut hitrejši...
Pa ni mi jasno, kako je lahko nastavil ceno elektrike. Ceno elektrike nastavi ponudnik, ti jo pa plačaš. Ne moreš ti kot kupec določati ceno elektrike... Ali pa jo lahko? Ni mi jasno?
In razlika 50 minut se človeku zdi zanemarljiva. Pa ta človek ni normalen... Ali pa nikoli ni v avtu vozil majhnih otrok. Drugače bi vedel, da je 50 minut ogromna razlika... S tem, da, kot sem že omenil, mislim, da so izpustili čas polnjenja baterije... Ker drugače so vozili blazno počasi. Mislim, jaz z BTjko in počitniško prikolico sem 100 km krajšo razdaljo (okolica Nove Gorice - Podersdorf am See - 540 km) prevozil v sedmih urah skupaj s postankoma - pa še ta dva postanka sta bila zaradi otrok. Ker Mazda zmore tako razdaljo (kljub vleki kamp prikolice) brez da bi vmes moral dotočit gorivo, meni pa tudi ni problem vozit 540 km brez postanka.
Tko da, use je to fajn pa krasn, ampak men tuki mrski ni jasn. Mogoče, k sm kmet an s hribu doma...
Vse skupaj je zelo zavajujoče. Mogl bi vsaj napisat koliko je bilo samo potovanja + polnjenje/tankanje.
Zraven napiše tudi da je izračunov da proizvodnja baterije da 1.9kg co2 na 100km, kako je do tega pršu, to je tudi verjetno ob predpostavki, da bo ta baterija imela isto življensko dobo kot mazda. Takoj ko pridemo do menjave baterije, se CO2 podvoji, pa ni več tako optimalno vse skupaj. Zraven pa napiše da je ceno elektrike nastavu na 0.28, ampak da večini uporabnikov tolk nizke cene ne bo uspelo dosečt, se prav, bojo polnili po isti ceni kot nekdo tanka dizel.
Če pa računamo hitrost vožnje, je un pri 180 pot prevozu v 3h 24min, ta drugi, pa če računamo da je skoz vozu 150, čeprov piše v članku da je mogu upočasnit, da je sploh pršu do polnilnce, oz. do naslednje postaje, je pa vozu 4h in 7min, je že tukaj razlika 43min. Končna razlika 50min, je pa glede na potovalni čas to prbilžino 25% poti, se pravi, bi v tem času un z mazdo prevozu še dodatnih 150km.
Pa rečemo da je polnu med "sestanki", če vračunamo še to v pot normalnega človeka, ti gre pa cajta še pa još.
No zj, pa še ena realna od ne dolgo nazaj. V avgustu sem na srbsko-hrvaški meji čakov 4.5h, pri 40 stopinj, brez kakršnekoli sence, jest sem sedel v avtu s klimo, in glede na pogoje, priznam, nobena klima ne ohladi lepo avta v takih primerih, ampak, je bilo znosno. Zraven mene, je čakala ena družina s teslo, okna so mel odprta, švical so tko kt da bi plaval, pa redno so se s hladno vodo zalival, da jih ni fršlok udaru.
@Boss jah, ce mi da sanso da sam izberem prestavo ko to rabm, mi cist dost.
Ja, ce hocm vozt bl dinamicno se AT ne primerja z MT, ampak mi je to cist nepomembno ce mi je z AT bl sproscujoca voznja v vec kot 99% ostalih voznjah.
WTF, kako se pa lahko tole zgodi? Men ni nič jasno, a so res vlaki tako tihi, da jih ne slišiš? Tudi, če so delali s kakšnim ropotajočim strojem, kaj pa je delal strojevodja, da ni zatrobil. Tele hupe se slišijo kilometer daleč.
Mene bl zanima če bo to aktivno tud v avtomoblih kjer se politiki prevažajo? Glede na to da njih furajo krepko nad omejitvami, jim bo to skoz nabijal tm notr
Po besedah uspešnega trgovca z vozili, ki sem ga srečal včeraj, sem vprašal kako gre prodaja, mi samo reče; "zdajle je mrtva sezona, sezona za lučke gledat in smrekco krasit, prodaja nula."
Jest kar spremljam, je ze kar dolg cajta mrtva sezona
Ko je bila najvišja inflacija, so trošarine celo zviševali (če je šla cena nafte na borzi navzdol). Sedaj, ko je pred dnevi po podatkih SURS inflacija prvič opazno padla, pa so nekaj dni zatem trošarine znižali, z razlogom, da bi zniževali inflacijo. 🙃 Upam, da se ne bodo še hvalili, da so z ukrepom znižanja trošarin znižali inflacijo ... 🙃😪😂 Bi pa bilo čisto možno.
Kdo bi si mislu da bo šla inflacija v mesecu ko je največ popustov dol 🤣🤣
Zihr se bojo hvalil da so oni s tem ukrepom znižal inflacijo, bi šel pa skoraj stavit da z naslednjim večjim padcem nafte na borzi, grejo trošarine nazaj gor.
Nekje sem prebral da so rekl da je to ukrep za nižanje inflacije. Kar pohvalno da so končno dojel da se inflacija ne niža z višanjem davkov in sociale.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Do zdj mam triglav. Mislim da neka razlika pa zna bit, vseeno pa ne boli če povprašam naokol, pa da mi dajo ponudbe
Povezava za deljenje
Deli na druge strani