Skoči na vsebino
Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

Ampak na smucanju ne snema tablic hisnih stevilk in druge zasebne lastnine, kar je kamen spotike v avstriji...

Kamen spotike je predvsem zbiranje podatkov... javno objavljanje,... Hkrati pa vsak dan pri porocilih gledamo prav to... ljudi, obraze, registrske tablice ... Torej eni lahko... drugi pa ne ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A je kdo zasledil kako kamero ki jo das spredaj in zadaj ter ti kombinira hkratno sliko situacije z obeh strani (slika v sliki ali podobno, oz dve sliki ki jih potem SW zdruzi na enako ?as...)?

BlackVue ima nekaj takih modelov ... racimo iz vrha ponudbe DR650S-2CH >> https://www.blackvue.com/dr650s-2ch/

Drugace pa poklikaj tukaj, kjer se dual kamere >> https://dashcamtalk.com/best-dash-cams-of-2017/

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nekateri se zgrazajo nad uproabo kamer... predvidevam, da so to ravno tisti, ki najbolj nesramno vozijo in izsiljujejo vsepopvrek... in se bojijo, da bodo tudi sami postali zrtev nekoga s kamero ... 

http://www.primorske.si/2017/07/22/Kaznovali-voznico-ki-je-prehitevala-v-skarje

Edino kar mi ni jasno je... zakaj je enkrat dovolj ze samo posnetek... drugic pa komplicirajo, da posnetek ni dokazni material ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 vs...
Napisano

Zakaj bi si pa ?elel imeti CX-5 proti ve?ji ?estici karavan? Glede na to da staneta isto?

CX-5 je celo malce drazji kot sestice... vsaj tista s top opremo in AWD ... Najdrazja sestica je po ceniku 37.610,00 ?, najdrazji CX-5 pa je po ceniku 39.790,00 ? :) >> http://tinyurl.com/ycrwsqq8

Jaz tudi za naslednji avto pogledujem bolj proti CX-5 ... predvsem zaradi visjega polozaja sedenja ... Prostora je se vedno za moje potrebe vec kot dovolj ... Ko enkrat otroci odrastejo, ne rabim vec "kombija", ker se redkokdaj sploh vozijo zraven   :) ... 

Kje se pa "pogaja?"?

Meni je tole "pogajanje" za ceno prav sme?no. Pri enih ti dajo  2500 EUR popusta ?e ko samo re?e?, da ti naredi predra?un, drugje ti bi pa ?e tepih in obvezno opremo zara?unali in ti pol to prika?ejo kot da so ti nekaj dali, s tem da je na avto treba ?akat 4 mesece. Pri Mazdi so mi ?krti u nulo.

Nekatere znamke imajo cenike sestavljene z nekimi imaginarnimi cenami... a se pri takih noben avto ne proda po tej ceni... edino zavarovalnice ga imajo za osnovo pri obracunu zavarovanja ... pri izplacilih (predvsem pri totalkah ali kraji) pa je merodajna cena na racunu ... sramezljiv . Meni osebno je bolj vsec, da je cena v ceniku realna... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Katero kamerco trenutno priporocate, do max.100?? :)

Menda je taka zadeva v naketerih EU drzavah prepovedana? :P

Do max 100? je skoraj vseeno katero vzames ... odvisno je seveda od tega, kaj bi rad... ali rabis tudi GPS... ali je dovolj samo snemanje ... 

Tukaj so nekateri linki do zadev, ki so OK ... tudi za "male pare" ... >> https://dashcamtalk.com/best-dash-cams-of-2017/

Pa se video z razlogi, zakaj je fajn imeti vgrajeno kamero :) ... Sicer pri nas tega se nisem zasledil... ponekod pa je to izgleda postalo ze skoraj olimpijska disciplina :) ...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Sicer linka ni ve?, tako da ne vidim letnika, ampak moja 2016 Takumi ima prav tako 5 let in 150.000km.

Glede opreme ima Takumi napram Attraction: 18col grafitne feltne, delno usnje na sede?ih in vzvratno kamero. Keyless Go nima noben od njiju (?e je to odpiranje avta brez pritiskanja knofov na daljincu).

Od novega modela pa pogre?am zgoraj omenjeno odpiranje vseh oken z enim knofom.. na odpiranje oken s knofom pa bo treba zgleda po?akat ?e par modelov (??!). Pa ne mi govorit o varnostnih razlogih.

Keyless Go pomeni, da imas daljinec lahko vedno v zepu... in vzigas z gumbom... Prav tako vrata odklepas samo s pritiskom na gumb na vratih ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Ej....Sylver..pojdi pogledat to mazdurino,oprema je sigurno Atrrection,ker ima LED lu?i in ostalo..pa dobrega mehanika sabo vzame...lahko tudi pelkota..vpra?aj..lp

Za Francoski trg so lahko tudi drugacni paketi in oznake opreme... tako da tole Challenge si je verjetno prodajalec sam izmislil ;) ...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Pa se novejsa ima 5 let garancije oz. do prevozenih 150.000 km... una Takumi pa nevem, ce nima samo 3 leta oz. do prevozenih 100.000 km

Edino Takumi ima mogoce kaj vec opreme... Keyless Go recimo ori Attraction ni naveden...pa se kaj mogoce... Pa razlika v ceni niti tako velika...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Eni so optimisti pri prodaji. Tole je huda cena - konec koncev je avto star dobra ?tiri leta.

Jest tolk nevem, ce bi dobil sedajle za svojo sestico, ki je tudi toliko stara (01/2013) ... ima pa malo vec km (okoli 110.000 km)... vendar je z najvisjim paketom opreme in najmocnejsim motorjem (CD175) in je bila novonabavna cena dobrih 35K ? ... Tale pa je oprema Attraction pa se bencinska je... novonabavna cena je bila takrat okoli 26K ? ...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Slika ni moja... je pobrana iz FBja ... 

Omejitev je normalno 30 (cona 30)... ampak, ko je gradbisce... pa je visja... izgleda zato, da prides hitreje mimo gradbisca  :jupiii:  :harhar:  :jezicek:

post-10-0-57975700-1499423246_thumb.jpg

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? - nesre?a s pobegom
Napisano

Glede na vrednost Demia vpra?anje ?e bo tale osebek peljal kam popravljati.. Vseen dr?im pesti, da ga najdejo ker tale nesre?a izgleda res bedna, je mogel biti pod vplivom ne?esa. :vskalo:

Ali pa s telefonom v roki in pisal sporocila ali pa visel na FB-ju, SnapChat-u, Twitterju,... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tole ni nek za?etnik, ampak kako bo? ne-verjel nategu predvsem s kilometri, ?e pa po slikah vidi? da:

- ni avtomatik

- nima pripomo?ka za parkiranje, ?e ?e park senzorjev nima

- ro?ke za tempomat nima

- stikal za el nastavitev sede?a nima........

?

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11702917&display=Volkswagen%20Passat%20Variant%202.0%20TDI%20BMT%20Na...

Saj pise spodaj :) 

skitched-20170703-075711.jpg

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se pravi kupljeno SD najprej v avto, nato posodobitev preko ra?unalnika in ponovno v avto, nato pa BackUp na 8GB Class10?

Tako je pri TomTom-ovem sistemu... kako je pri teh novejsih pa ne vem... verjetno podobno...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Namen imam kupiti SD preko eBaya za mojo M3 2017. Kot razumem je priporo?ljivo vsebino skopirati na hitrj?o Class10 kartico. Ker bi oboje naro?il so?asno me zanima, koliko podatkov je na kartici oz. koliko GB mora imeti nova.

Hvala.

Nevem, ce bo slo tako enostavno, da to delas socasno... Ce bi slo na enostaven nacin, bi eden kupil tako kartico, jo razmnozil in senkaval naprej prijateljem... ;) ... Pomoje moras najprej kartico vstaviti in aktivirati v avtu... sele potem lahko naredis backup, ki dela samo v tvojem avtu... Sicer nevem, kako gre pri teh zadnje generacije... Sam imam v sestici se TomTom-ovo navigacijo... kjer vse naredis s programom TomTom Home... (nadgradnjo kartografije, backup na novo kartico,...). Pri svoji sem dobil zadevo na 4GB kartici... ker pri eni nadgradnji ni bilo vec prostora za namestitev celotne Evrope, sem kupil 8GB kartico... in vse deluje BP... Originalna se mi zdi, da je bila Class4, jaz sem potem nabavil Class10... Da bi opazil hitrejse delovanje pa tezko recem... ;) ...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

hahahah verjetno se ti sploh ne sanja o kateri lu?ki se to gre....verjetno misli? uno oran?no ki ka?e airbag on ali off, potem se moti?...gre se za belo lu?ko kjer samo pi?e passenger airbag...in ne, nikjer ne pi?e v navodilih prav za to lu?ko, zato sem pa vpra?al tu na forumu ane...glede na to, da ima? tudi ti mazdo 3, bi lahko bil malce koristen, ali pa?...

Tisto je samo napis, zraven pa se odvisno od polozaja stikala za izklop prikaze indikator ...

post-10-0-65761700-1498766686_thumb.png

P.S.: Upam, da ni kaj narobe, ce sem odgovoril :):D ... Sicer nimam trojke... ima oa tudi sestica enak sistem... pa verjetno ostali modeli tudi ... :D

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Forum je med drugim tudi za pomoc ... samo za pomoc je fajn, ce vsaj napises osnovne informacije ... ki jih je bilo treba vleci ven ... :) ... Je pa vseeno fajn, ce vsaj preletis prirocnik... ker funkcionalnosti je res ogromno... sploh pri Revolution in Revolution Top opremi ...  in nekatere od teh so mogoce malo "skrite" ... 

In za dobronameren nasvet res nisem pricakoval taksno kritiko ...  sramezljiv

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

2017.

Sicer pa glede na to, da je nov avto, si dobil zraven eno debelo buklco... ki je celo prevedena v slovenscino... ;)

Ce je nisi dobil, je na voljo tudi tukaj online vodici >> http://www.mazda.si/kupujem-imam/lastnosti-izdelka-and-prirocniki/

http://www.mazda.si/handlers/TwedlePdfDownload.ashx?u=%2Fmedia%2Fmazda%2F47f11_Mazda3_Navodila_za_uporabo__8FQ6-EE-16I-SI_Edition1_web_OM.pdf&f=Mazda3_Navodila_za_uporabo__8FQ6-EE-16I-SI_Edition1_web_OM.pdf

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To pomeni, da faceliftane mazde 3 tudi spadajo med *motilce* radarjev, ker imajo SCBS? Pa ne da bom testiral, samo zanima me :)

Trojke so tudi med njimi... tudi nefaceliftane ... Sylver je imel tako ... >> http://www.mazda-si.net/topic/11577-nova-sestica-ima-vgrajen-radar-jammer/?p=339251

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi sam lahko potrdim zgoraj navedeno.  Sem imel sre?anje z radarjem. sicer sem vozil po omejitvi 50km/h (z tempomatom).Policist pa je meril iz nasprotne smeri( se pravi na nasprotnem voznem pasu). Pa me je preusmeril k sebi, ter kar arogantno zahteval dokumente. Nato pa 'Kje imate motilec ' ????. Ker sem ga globoko  pogledal, je nadaljeval-'kaj pa imate tisto spredaj''. Sem rekel radarski tempomat.

MI izro?i dokumente, ter vpra?a ?e je to serijsko . Pa jaz' ja'

Nato sem ga vpra?al ?e me ni mogel izmerit in potrdi, ter da mu javi napako-motilec.

Sedaj pa malo neumno vpra?anje.

A ta motilec deluje samo ?e je tempomat pri?gan ali tudi takrat ko ni.

V bistvu je tako, da te laserske merilnike moti menda SCBS ... torej sistem za zasilno zaviranje... in ne MRCC (radarski tempomat) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Brez skrbi da najde, napi?i samo komotar mazda, pa bo? na?el to kar si rekel 2 x M6, 1 xMX5, drugega ni imel. Od kar je na siolu je s.p. oziroma od oktobra 2013, in nikoli ni bil vezan na delodajalca. Pa? ratalo mu je sedaj da je produkt, ki se prodaja vsem medijem, siol mu je bil odsko?na deska.

Sicer nevem ali je imel s.p. ali ne... ampak prej je delal izkljucno za SiOL avtomoto ... in to ze precej pred letom 2013 :) ... Ce na SiOLu kliknes njegov profil >> http://siol.net/avtorji/ciril-komotar-129/ , najdes recimo Volvo S40, Seat Ibiza, Maserati,... in se mnogo vec...  iz daljnega leta 2007 :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Za nekater smeti. Za nekatere osnove interneta....

Aja pa ni je v vlogu. Samo na siol testu (kjer dela)

Izvoli

http://siol.net/avtomoto/testi/mazda-3-sedan-g120-229410

Zal ti Google nic kaj dosti ne pomaga, ce v opisu Youtube videa ni omenjeno ... In Ciril ze menda od novega leta ne dela vec pri SiOL-u... ampak je menda freelancer ... 

Kolikor se spomnim, tele tazadnje trojke ni imel v vlogih ... imel je sestico ene dvakrat se mi zdi... pa MX-5 ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Danes je spet en vozil po napacni strani AC... in sicer na obrocu od Rudnika proti Vicu ...

Tole je pobrano iz drugega foruma ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.