Skoči na vsebino
nakup vozila-pomo? prosim
Napisano

No mazdin dizel je odlicen...

Ta isti blok se uporablja tudi pri 6-ki.

Mogoce je bolj robate sorte ampak tudi potegne lepo.

Sam bi pogledal tisto rdeco 323F, ker je novejsa.

Td in DITD je ena in ista stvar, v bistvu DITD je pravilno.

Poraba gotovo ne bo 5 litrov ampak kaksen liter vec.

Ce je v redu vzdrzevan (jermeni naj bi bili menjani) potem je to zanesljiv avto. Deli so redkost in dragi.

Se pa recimo Golf IV lepse pelje kot ta mazda (zame mal pretrda in "zivcna" pri hitri voznji

Aja se to: zdaj vidim da ima ta rdeca 323F nemske zacasne tablice...tko da je treba mal z rezervo vzet tiste kilometre.

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

No evo Slovenija priznala Kosovo...

Zdaj (upam) da bom lahko tudi koncno dobil izpit.

Ze 5 mesecev se vozim brez njega, ni prevec prijetno...

Sengen je pa res kul...seml sem do Nemcije brez izpita, nobene meje..nc, kot bi sel v Drive In-a :P

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Vse te so na zalogi...

P7 majo tud, stane pa 81 eur. (Lasic pa Furlan)

Sem se odlocil, da ne bom dal P7, ker je ze stara. Ravno tako tudi Sportcontact2 odpade zaradi tega...ce ze kupujem, naj bo novejsa guma.

edit: mislim, da je tehtnica trenutno v prid Michelina...

Sam pol v tem primeru lahko jo dobim preko interneta za 94.6eur, plus montaza v LJ za 36eur, kar pomeni, da ni treba v Brezice...

Se en teden mam, da se odlocim :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde6 - Karavan - Kaj izbrati?
Napisano

Men so tele z ravnimi kraki ful lepe. Tako da bom poskusil kje te dobit ?e se bo dalo.

Te tud nislo slabe...tezko jih bos pa dobil

Razen seveda na Mazdi za 1000000 eur :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

@ David: so se pocenile gume v tej dimenziji...

@Bojc: vse so ok...odlocam se med michelin pa bridgestone

@poky: danes sem poklical pa m je povedal vse (s popustom itak)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Michelin Pilot Exalto2: 94 eur

Continental Sportcontact 2 in Premium contact2: 79 eur

Bridgestone Turanza ER300: 79 eur

Dunlop Fastresponse: 81 eur

Vse 205/55 16V, v Brezicah, montaza brezplacna, polnjenje s plinom, centriranje 4eur/kolo.

Eno od teh bom sigurno dal gor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Marko daj tiste poste v kr neki

Alex: bojc ima tudi italijansko 6-ko in pri njemu je na homo. kartonu max. 205/55 16...kar je cudno

Pri meni pa isto kot pri mrausu...215/45 17

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bridgestone ali good year?
Napisano

Hmmm, a to je to... Meni je pa zanimivo saj sem doma te rde?e pike imeli le na serijskih gumah in to pri vseh avtih Tako na obeh Mazdah 6, kot na Clarusu in Lantri. Nobena aftermarkt guma, na zimska , ne letna tega ni imela :ne vem: Kaj to pomeni da so aftermarket gume toliko bolj?e in enakomerneje izdelane, da je veliko bolj vseeno kje le?i ventil?ek. :ne vem:

Sej je v bistvu vseeno, nkam pride ventil, ker se itak porazdeli masa gume ze med transportom...

Druga stvar je ta, da majo te pikice ponavadi samo "vzhodnjaki" :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To so gume, ki jih proizvajlci ponavadi delajo posebej za prvo vgradnjo (?e se ne motim imajo tudi eno tako rde?o piko na boku) in karakteristike teh gum so precej razli?ne od tistih univerzalnih za vse avtomobile.

Rdece pikice so tam, ker ti povejo kam je treba namestit ventil (zaradi boljsega centriranja).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Visji tlak:

manj se guma deformira, boljsi feeling na volanu.

Voznja je malo manj udobna.

Nekako logicno...ce si kdaj mel kolo in pumpal gume je isto tudi tukaj

Aja se to: veliko gumi eksplozij se zgodi ravno zaradi tega, ker so gume premalo napihnjene, pride do veliko deformacij guma se segreje, pregreje in pufff

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V zadnih 20letih sem se "znebil" po en komplet gum v povpre?ju na malenkost ve? kot eno leto. Razen tistih, ki jih kot prva vgradnja dobi? na novem avtomobilu, so bile vse zgornji cenovni/kakovostni razred. In ?ment glej ga - razli?ni avti, razli?ne gume amak prav vse mi je mo?no pobiralo po robovih. A to pomeni, da proizvajalci avtomobilov ve?inoma la?ejo o priporo?ljivem tlaku v pnevmatikah ne vem. Priznam, da se nisem prav zelo poglobil v ta problem, pri mehankarjih in vulkanizerjih sem dobil edino ta nasvet: "Nogo dol z gasa". :blink:

Lp M

Stvar je taka, da proizvajalci hocejo, da je avto cim bolj udoben in zato vedno pri vratih je nalepka za spodnji tlak...

Ce mal pogledas po navodilih bos opazil, da pise "co vozite hitreje kot 160km/h povecajte tlak za 0.3bar" tko nekak...

2.2bar za mazdo 6 je meni smesno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Ultrac so bolj sportne ampak majo pa tendenco zagaste obrabe, kar pomeni da so glasne...

Sicer pa v redu guma. Kaksna je cena in kaksna dimenzija?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pomanjklivosti mazde 6 sw
Napisano

Predlagam ti, da poklices Mazdo slovenijo in ti bodo po posti poslali.

MMS d.o.o.

Dolenjska cesta 242c

P.P. 2447

1001 Ljubljana

Slovenija

Telefon: +386 1 420 40 80

Telefax: +386 1 420 40 88

E-mail: info@mazda.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

CMS C8...dobre feltne so. Men je dizajn kar vsec. Pa se prave karakteristike majo (7.5x17 ET48)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Predlagam tele:

Objavljena slika

Al gledas 5 krake, veckraka? Kaksen so ti bolj vsec no? Pa kater kataog gledas?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

ammmm,..gledala v katalogu :D in zdj ?e en tedn ?akam na cene,..tipi pa? <_<

zakaj pa noces, da ti pomagam mal?

Kere sploh gledas pa kaj gledas pa kok bi dala max...?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

V moj izbor sem dal se Michelin Pilot Exalto PE2...

Sem pozabil na to gumo...sportna in udobna.

Minus bo najbrz trdota po parih letih ampak, itaj jo bom prej zamenjal. Drugi minus je ta, da je drazja kot vse druge...

Heh vsakic ista pesem glede gum :)

Se dobr, da me to veseli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Takih gum pa nisem nikol maral...sploh ne cutis ceste :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Na netu, ti nc ne pomaga kako zgleda...

Katere priblizno gledas?

Se vedno 17col?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Alex, ce bos dal 18" col od Bridgestona ti preostane edino Potenza, ker Turanze ER300 v 18 col (215/45 18 ali 225/40 18) sploh ni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.