Skoči na vsebino
Pravkar je J.J. napisal:

Hm, a ni brez veze trošit energije za to. Pač vžgeš luči in maš skos prižgane in to je to. Simpl.

Res je. Ampak sprednje LED luči imajo pa določeno število ur svetilnosti. In znano je, da LED žarnice s časom zgubljajo svetilnost. 

Morala bi biti opcija, da imaš spredaj dnevne in zadnje prižgane luči. Seveda, ko ni pretemno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 minutami je Carot napisal:

A je kaka opcija, da bi bile zadnje luči stalno prižgane. Strinjam se z Alexom, da bi deževnem vremenu, ko je še dovolj dnevne svetlobe, bilo smiselno imeti prižgane zadnje luči. Saj lahko to narediš ročno, samo je problem, ko večinoma pozabiš.

Kolegu, ki ima BMW 3-jko so to lahko spremenili, ne vem pa, če lahko tudi na naših Mazdah

Ne vem, če je opcija bi bilo pa super. Bi bilo treba to malo raziskati. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 15 minutami je Sishi napisal:

Živjo,

sem pozabil povedat, da bi rad naročil vsako po 1 dcl pa rabim točno ime ali številko barve.

Na žolost ne moreš naročiti te barve. Za Mazdo platišča delajo na Kitajskem in jih tam tudi pobarvajo.Tudi, če bi nekako dobil številko barve platišča, ne bi nikoli bilo enako oziroma bi se z aviona videlo, da je popravljano. To je posebna tehnika barvanja kjer moraš zelo paziti, da vse pobarvaš v enem "šusu" in čim bolj enakomerno. Drugače se pojavijo fleki. Edina opcija je, da daš komu prebarvati komplet platišča in si pač izbereš eno metalik grafitno barvo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 32 minutami je Nejc1986 napisal:

Točno to. Ali pa da tudi zadnje luči nonstop gorijo. 

Predvsem to, da bi zadnje luči stalno gorele. Dan-danes, ko so večinoma že vse zadnje luči led, pa res ne prihranimo dosti, če so podnevi izklopljene. Edino na varnosti v deževnem in oblačnem  vremenu izgubimo, ko ni zadaj nobenih svetil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
Pred eno uro je jacques33 napisal:

Zato sem pa napisal "pri nas", vendar enim se očitno zelo mudi tu gor in ne preberejo vsega.😛

Naredijo pa hyper silver platišča avto čisto drugačen kot navadne srebrne.

Ok. Res sem spregledal, da, si omenil pri nas. 🤗 So pa tudi ščetke srebrne po svoje všečne. Na nekatere barve 6-k kar lepo sedejo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 15 minutami je jacques33 napisal:

Glede na priloženi sliki bi rekel, da so original barve srebrne, take so imele pri nas šestice do prvega facelifta.

Ne samo do prvega FL. V Nemčiji so bile srebrne kot opcija tudi pri najvišji opremi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 11 minutami je Sishi napisal:

Živjo,

katere original barve so 19 col feltne od M6 (ene so sivo-srebrne, druge grafitno-črne)?

Lp Sishi

feltne.PNG

Original so bile na voljo  dvoje: svetlo srebrne in Black hyper silver. To so te prve na tvoji sliki. 

Sem ravno zadnjič gledal na mojih ta drugih 19", kako je to pobarvano. 

Osnova je črno prašno lakiranje. Nato je samo ena roka posebne, prosojne srebrne barve. Na koncu je prelakirano z mogoče dvema rokama, na tanko z prozornim lakom. Ne vem, kaj imajo pri Mazdi s tem lakiranje tankih slojev barve. Na feltnah se očitno ne izide in na skoraj vseh se lušči zgornji sloj barve. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 minutami je J.J. napisal:

Glede na prebrano sm kr vesel, da mam Challenge opremo, k vse elektonike nima. Klasičnen tempomat je super, senzor za dež tudi, klasičen sistem pred karambolom ne moti popolnoma nikoli, me je pa že rešil, line assist sploh ne vem, kaj je, manjka mi edino gretje sedežev, pa še to občasno. Tko da, manj je več, pravim jaz emoji2956.png

Se kar strinjam s tabo. V bistvu imaš več kot dovolj "elektronike".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Deeyan napisal:

Js pa morm rečt, da sm nad Maxxis pozitivno presenecen... Sam se mokro stanje treba sprobat, pa da vidimo :)

Tukaj pa Maxxis  preveč ne blestijo. 🤔

Screenshot_20210325_140221.jpg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 11 minutami je Shrek napisal:

Ne vem, zakaj...

Kot da rečeš, da je audi top avto... 

Pač ker so top. Pika. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 30 minutami je sportman333 napisal:

Letni set up - vzel sem Michelin Pilot Sport 4, tako da poročam čez čas glede zadovoljstva, če bo kdo razmišljal o tem gumi....

michelin_sport_2.thumb.jpg.49b7fe677c90ce768ddc0367ff26ed1f.jpgmichelin_sport_1.thumb.jpg.c77c980c59116ac8398d6ad238a15cea.jpg

Po mojem so to top gume. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

A dam najprej anketo, če hočmo sploh met anketo za demokratsko odločanje al raje avtoritarno?

Daj avtoritativno samo dva termina.Ni kaj dosti za filozofirati. Če je to sobota ni vrag, da ne bomo našli časa za druženje. Tisti pa, ki so v užbah bodo imeli dovolj časa za si zrihtat fraj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

velja... razmišljam še a bi dal anketo za datum, al bi kr tko avtokratsko določil enega. Glede da je to drugo zadnje čase zelo popularen način odločanja se kr malo nagibam k temu. Hehe 🤪

Največ dva datuma, da smo nekje na pol. Enega določi ti, kot se spodobi za Boss-a, drugega daš kot opcijo. 

In se preštejemo.Več kot je demokracije večji kaos je. 😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 4 minutami je Deeyan napisal:

Js rajsi zadnji trenutek potrdim, da pridem, kot pa da neki obljubim pa me pol ni 🙂

Itak. Ok. Lahko kdo potrdi , da pride, pa zadnji moment zboli. Ali pa pride kaj vmes. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Sam, da se ne bo zgodilo tako kot na zadnjem pred cca 8 leti, ko so vsi razlagali kako bodo prišli, na koncu sva pa z Juresom sama ostala na poraba testu. ?zmeden?

Jaz če nekaj obljubim se tega tudi držim. In mislim, da je še kar nekaj mazdašev tu gor, ki so resni. Ko bomo ugotavljali kdo pride in se vpisovali, se bomo vpisali tisti, ki bomo prišli.

Ne pa :"ne morem, pa bi prišel pa moram k tašči na obisk, pa imam pedikerja, žena mi ne da ključev od avta... Napiši se in potem tudi pridi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
Pred eno uro je ignacij napisal:

Z lahkoto, sam imam 6,8 po prevozenih 22k

Pridi na road trip, da to preverimo v živo. 😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je Nejc1986 napisal:

Tudi meni. Je pa včasih pri vzvratni vožnji tudi fajn uporabiti samo desne/leve smernike, da okolici sporočiš kam se umikas. Če okolica to dojame seveda... 

Poleg tega... Obvezno vklopiti vse 4zmigavce ko se močneje zavira ali ko si zadnji v koloni. Nekateri avti iz PSA so imeli svoj čas (mogoče še sedaj in verjetno še kakšen drug?) malo čudno narejeno, da so se avtomatično vklopili ob nenadnem zaviranju in tudi potem izklopili ko se je avto zopet začel premikati... Zoprno. Če se začnes premikati z 5kmh, še ni rečeno da je nevarnost naleta mimo. Pa tudi manj nenadno zaviranje kot tisto z abs je zadosten razlog za vklop vseh 4ih smerokazov. 

Ja. Ko se kolona nenadoma ali sunkovito zaustavi tudi obvezno prižgem vse štiri žmigavci In potem samo gledam v vzvratno ogledalo, da ni kak tovornjak za mano. In v njem kak šofer, ki gleda tv ali piše sporočilo na telefonu.😳

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
Pravkar je Berbasecks napisal:

Bomo držali pesti. Zdej tale prvi tank tko ni merodajen :)

Sva pa do zdej npr. imela Hondo Jazz 2009 1.4. 100km, pa je bila poraba ca 6.5l. Fantastičen avto, samo premajhen in prešvoh (škoda nismo imelu v EU une 120km verzije)

Je kar razlika že v sami teži avta. Karavan tehta nekje 1,6 tone in se mora poznati tudi večja poraba. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 39 minutami je Berbasecks napisal:

Ne, sej je tud naju čakala ca 10 dni že v Sloveniji, preden se je vse prek FURSa zrihtalo. V sredo je pa končno bila zelena luč za registracijo in testno vožnjo.  Sva šla prek narociavto.si ampak prav avto sva pa že sama našla na mobile.de :)

Bom vsekakor spremljal in se mogoče udeleživa. Tud mene zanima, a so kake šanse za met pod 9l/100, sploh ob najinem načinu vožnje, k oba rada kdaj prtisneva.

edit: barva je pa sigurno tale daleč najlepša ja. Pa še tako je, da za tole ni bil potreben kompromis, ker glede ostalih barv se ne strinjava najbolj :D

Zato pa pridita, da v direktni primerjavi ugotovita, koliko je realna  poraba napram ostalim. 🤗

Kar se pa tiče rdeče barve je res lepa a delikatna. Je zelo zelo tanek sloj  pobarvan (80 mikronov). ostale barve so do 1,4 mi krona, zaradi 3D efekta in se kar pozna sledi kamenčkov. Predlagam ti, da greš v kako avtoličarsko delavnico kjer ti zmešajo kak deci barve za drobna popravila. Se splača sproti popravljati. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je sportman333 napisal:

res je, oz. ga sploh nisem :), ker se mi je zdelo brez veze (pa še prejšnji Accord ni imel te opcije, da 3x utripne in si moral dejansko dati ročko dol/nazaj gor)....potem sem se nekako sprijaznil s tem in sedaj mi je prišlo v navado....enako sem se nekako navadil, da če sem kje na kakem parkingu pred trgovino oz. kakim shoping centrom in grem "rikverc" da vklopim vse 4 žmigavce, kaj pa vem imam nekako boljši občutek, sem sedaj ko imam karavana to začel delati in se nekako navadil....ker ljudje sploh pred velikimi shoping centri gledajo vse na okrog :)

Enako. Tudi meni je pri#lo to v navadi, da vklopi vse štiri žmigavce kjer zna bit kaka gneča, ko greš rikverc. Drugje pa načeloma ne. Sem pa sem navajen od vekomaj, da vedno vključim žmigavce. Mi gre strašno na živce, ko folk tega ne dela, oziroma zelo poredko ob izhodih iz krožišč. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
Pravkar je Berbasecks napisal:

Je registriran in doma od prejšnje srede, ampak načeloma ne slikam prav veliko, tako da sam sploh še nimam kake slike. Ma samo žena tako, kjer je tud ona. Sem pa nameraval malo poslikati in mogoče objaviti v tisti spoznavni del foruma.

Itak bo to v večini njen avto, ker se vozi v službo, js mam pa 500m peš :D

Kako tako hitro? Jaz in večina nas tu gor, ki je uvozila avte, smo čakali na papirje skoraj mesec dni. 

Ali si jo šel sam iskat gor? 

Drugače pa ja, kako sliko komot prilepi na forum. 

Bomo pa imeli v maju eno Mazda  srečanje (fuel trip=izlet po Sloveniji) kjer bomo enkrat za vedno razrešili te mite o naših porabah.Če vaju zanima ste lepo vabljena. Bo hkrati tudi zanimiv izlet. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.