Skoči na vsebino
Bridgestone ali good year?
Napisano

No Alex jaz sem mel obe in kot ti Boss pravi sportni gumi sta...

Potenza se bolj.

Sem mel obe in evo na kratko:

F1:

PLus: za sportno gumo udobna in tiha, po dezju super, veliko gripa, prime takoj

Minus: mehka in se na avtocesti (kljub temu, da sem vec pumpal) maje, boki niso trdi, traja manj kot Potenza.

Potenza:

plus: zelo sportna in direktna, trdi boki, prav uzitek peljat z njo, ko je profil pri koncu drzi veliko bolje kot F1 pa tudi vec kilometrov sem z njo naredil...

minus: dokler ne doseze temperature (npr. voznja po mestu) ni nobenga gripa, glasnejsa kot F1 in trsa.

Jaz bom to leto (glede na to, da itak ne bom jaz peljal 6-ke) dal kaksne ER300 ali pa Pirelli P7.

Mogoce se splaca pogledat tudi ti dve...Bom pocakal pa, ker bo verjetno kak nova guma zdaj marca...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6
Napisano

No ker oba avta poznam "v nulo" bi ti odsvetoval, da menjas :)

Vozne lastnosti sta zelo podobni (mogoce malo boljse pri bmw zaradi zadnjega pogona)

Bmw je veliko tisji in bolj kvaliteten

Mazda ima vec prostora (tudi v prtljazniku) pa, ce nimas sport sedezev v BMW-ju, se v mazdi boljse sedi

To je to

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6
Napisano

zakaj bi menjal bmw-ja? ne sluzi dobro?

ce je vse ok z njim ne vidim razloga zakaj bi zamenjal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde6 - Karavan - Kaj izbrati?
Napisano

Ne nobena 6-ka nima alcantare...je pa serijsko oblazinjenje stare 6-ke TE oprema...

Mehko je pa res :)

Glede Mwst-ja: itak smo EU tako da ce je on placal, potem ti nimas kaj placat. Ostane ti DMV pa tablice pa registracija

Nekako tko (zelo priblizno)

-tehnicni pregled v nemciji (ce ga nima) je okoli 50eur

-zacasne tablice (zavarovanje) 150eur

-dmv pa 5% od 11000eur

-ekoloska taksa cca. 100 eur

tko nekak, naj me popravi kdo, ce sem grdo falil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Turk je pa kaj...itak jih je 6 miljonov tam

Export preis+DDV+DMV+eventuelno zacasne nemske tablice

Pa vse papirje mora met (EU homologacija, COC, racune itd)

Ce ni homologacije jo naredis pac tukaj.

Napis mu, da ti zrihta se popusta (indirim v turscini :) ) pa je

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6
Napisano

Ni receno, da je problematicna, samo problem je v tem, da ima lahko vec kilometrov kot pise pa ne mores recimo na servisu tukaj vprasat za zgodovino pa tako npr. (vseeno pa od vseh uvozov, bi najrajre imel nemski uvoz kot karkol drugega)

Se najboljs, ce bi najdel kako slovensko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6
Napisano

Prva se mi zdi se najbolj v redu (ni lazi v opisu, razen 8 airbagov, 6 jih je).. izgleda pa, da je iz nemcije (glede na CE opremo pa DSC).

Druga nima ESP pa ASR kot pise v oglasu

Tretja pise 115000km...sigurno jih ma vec, pa se velik servis na 120.000km te caka...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov avto (mazda 3)nova vprasnja
Napisano

Jao, da ne ves, ce mas DSC ali ne?

1. poglej ce mas gumb "DSC" na levi strani (pri volanu) Tle bi lahko komentirali z "doh!"

2. das kontakt in se prizgejo lucke, ena rumena z napisom "DSC" pomeni, da ga mas ...spet "doh!!"

3. ce si bolj sumaher (kar sklepam da nisi) cutis, da ti nekdo onemogoca sekanje ovinkov (to spet pomeni, da intervenira DSC)

:)

No, dobrodosel pa veliko varnih in zanesljivih kilometrov!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testiranje nove Mazde 6
Napisano

Sam tole z motorji res zalost...ne pase v "zoom zoom" to....

V razredu tisti, ki so res zoom zoom, imajo pri 150-170KM sele zacetek motorizacije :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Alex ima izkusnje z balkanom (mitrovica pa to :P ) in je 100% mislu, da das pac ene tablice gor (katerikole) pa riskiras domov...itak, moznost, da te ustavijo je minimalna :)

Tudi sam sem to za naredil iz kopra do ljubljane...pa je slo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gretje v kabini
Napisano

Cudno, ker glih to mi je zelo vsec...namrec zacne pihat toplo zelo kmalu po kaksnem kilometru ali 2.

Zadaj pa gretje ni tako ucinkovito to je res

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.