Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 11 minutami je Alex napisal:

Janez, hvala. Tudi sam upam, tok, tok, da bo vse v redu in da se  bo postaral tako, kot se spodobi za kvaliteten avto. 

Sicer pa sam zelo nestrpno čakam to čudo od nove mazde 6 z novim  famoznim šest valjnim motorjem. Potem se vam benzinarjem pridružim. 🤗

:vesel:te že čakamo..... 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

V resnici me manjša moč moti veliko manj, kot so me motile morebitne težave z dizel motorji. Če rabim moč na avtocesti, ga ruknem v četrto in gre čisto spodobno. :) 

Občutek, da mi ni treba skrbeti za dpf filter, nakopičene saje v raznih kanalih, EGR ventil, turbino, injektorje, dvomasni vztrajnik, neštete senzorje, ketnico oljne črpalke, zamašeno sito zaradi obrabe odmične gredi, itd, na izogibanje kratkih voženj, na hud mraz, ko zmrzne nafta ali voda v filtru goriva, itd, je super. Poleg tega je še poraba nizka in cena bencina nižja od cene dizla. :ouje:

To je to.... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Janez007 napisal:

V primeravi z M6 G165 je zame M3 G120 bolj optimalen avto. Ta serija M3 je krasno vodljiv avto, je praktičen za parkiranje, ima primerno ceno. Je pa M3 premajhen za izlete 4 članske družine ali večje nakupe, kjer M6 karavan odigra svojo vlogo.

Za moje pojme je M6 predrag-precenjen v primerjavi z M3. Če je M6 v primeravi z M3 daljša 7%, je dražja kar za okoli 40% (recimo letnik 2017, ko sta bila nova ali sedaj rabljena), notri pa praktično enak motor. 

:bravo:

Zato sem pa jaz kupil CX30,da lako lažje kot v 3jko lim. nalagam prtljago,ko podrem sedeže pa sploh lažje naložiš dva kolesa notri in vse ostalo. Sva sama dva in kolikor jaz rabim je več kot dovolj prostora....👌 6tka mi je pa prevelika in nesmiselen nakup za moje potrebe,lepa pa je ni kaj......?zmeden? (sploh rdeča😁)

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Delno drži, Mazda 3 originalna 18" platišča (model 2017), teža z gumami cca 21 kg:

slika.thumb.png.840fd96fab28cf7438fd280de1bb0a0e.png

slika.thumb.png.e28f65930a9d3a539c85b20255234f0c.png

Platišča 19" Mazde 6, model 2018 (facelift), teža z gumami cca. 25 kg:

slika.thumb.png.5aabfed03be4634bc170edfd4589cff0.png

slika.thumb.png.39473c52dc7920d09501208100a186ab.png

Razlika v kakovosti izdelave pa je od blizu dobro opazna.

Te zgornje imam tudi jaz in so res kitajske ampak vseeno bolje te kot pa kakšne 16tke....😁👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
Pred eno uro je Deeyan napisal:

men se prižgejo šele, ko speljem :D

Pri moji 3ki je bilo isto,ko si speljal so se prižgale dnevne luči,če je bilo pa temno pa takoj kratke,tako da je to normalno.👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 21 minutami je FRMM napisal:

V bistvu gredo ožje za 1cm. CX-3 ima gume 215, Mazda3 205. (govorim za dimezijo 16', 18' ima isto 215)

Kako slikco 3ke prlimi,da vidimo makino....😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 22 minutami je Alex napisal:

Včeraj sem naročil nove centrirne obročke za letne feltne. Baje, da jih je dobro zamenjati vsake tri leta, ker se obrabijo in lahko dobijo luft. (so plastični). Sicer so pa res drobiž (3€/kos.). Bo vsaj spet v nulo vse štimalo. 😊

:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je TiEn napisal:

Sem prav vesel, da meni ni treba rihtat kakih posebnih ventilčkov 😁

Danes peljem dat zimske gor

Ko boš kupil novejši avto od 2020 jih boš žal moral imet,samo takrat bodo že skoraj za đabe....😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 57 minutami je Alex napisal:

Spodnje feltne so mi veliko bolj všeč. 👌

Te so od CX30 zgornje pa od 3ke.

Spomladi mi jih boš špricnil na grafitno barvo pa bo....😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Evo,napočil je dan "D", menjave gum ......😊

Menjal sem cel komplet 18 colskih letnih za zimske .:prstgor:

Stehtal sem komplete in ugotovil,da so zimske težje 24kg vs  22kg letne. Verjetno je razlika,ker so zimske XL in z zaščitnim robom.🤔

Izmeril sem tudi obseg obeh pri enaki uradni dimenziji 215/55/18 in ugotovil,da imajo 

zimske Kleber obseg 223 cm,letne Bridgestin pa 219cm.....:nevem:

Vesel sem,da so se tudi senzorski ventilčki lepo povezal z avtom 😊

Sedaj pa samo še na sneg počakam ,da vidim kaj sem kupil.......:danzoman:

IMG_20211110_154943~2.jpg

IMG_20211016_094818.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

Verjetno to drži do naslednje menjave gum, ker da bi pa menjaval gume in se ne bi poznalo oz.šla "barva" ob robovih dol pa dvomim....

:prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Cx-5 facelift
Napisano
pred 4 minutami je Alex napisal:

Ja, mogoče v snegu, da ti osvetli bolj široki kot pred avtom.

Je pa z led lučmi pozimi kar zabavno voziti, ko močno sneži. 😄 Namreč, led luči ne oddajajo nič toplote proti zunanji plastični zaščiti luči,kot je bilo to pri xenonkah ali halogenskih lučeh. Sem se že moral ustaviti na pumpi in postrgati sneg z luči. 😬

Ja z led je kar problem ko sneži,marsikdo ne ve,da je treba tudi z zadnjih očistit  sneg drugače te ne vidijo....?zmeden?  Na to bi moral proizvajalec računat in rešit to z kakimi grelci....🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 1 uro je TiEn napisal:

nevem jst jih mam že več kot 3tedne doma :D tko, da ne kopirajte !!!! hec hec,.. zarad mene jih lahk ima pol slovenije

:party0035:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Cx-5 facelift
Napisano
Pred eno uro je Jaka32 napisal:

A se še komu zdijo meglenke na Mazdah neuporabne? Včeraj sem svoje malce vklapljal na M3... pa bolje da jih ne bi, ker ni nobene razlike na cesti.

Prav imaš, ima tako močne kratke luči, da jih sploh ne rabiš, ker ni razlike vsaj pri 3ki ne. 👍

Na cx30 jih pa tako nimam in ni nič narobe. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je GregorK napisal:

Veš da. 6ko žena goni. Jaz pa "tamalo". Križ zahteval svoj davek.

Hvala za nasvet. Bom opazoval. Vsak dan sem na avtocesti, tako da sem na rednem servisu ca. 3x letno. Računaj, da delam ca. 3 do 4 tisoč na mesec.

Gume pa so Kleber Krisalp HP3 SUV 215/55 R18 99V XL. Trenutno sem z njimi zelo zadovoljen. Tihe, v dežju in suhem se super obnašajo. Ko bo sneg pa itak bolj po pameti vozim (prilagojeno zimskim razmeram).

Enake gume imam in upam,da bom zadovoljen z njimi....😊

Nisem jih še namontiral tako,da ne vem kakšne so in sem vesel,da si z njimi zadovoljen.....👍

Katero X pa imaš 180 ali 186 ?🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 51 minutami je GregorK napisal:

Servus,

evo, v 3 mesecih sem s CX-30 naredo 12.000 km. Motor je e-skyactiv-x, potrošnja za preživet... 6.3 l/100. Sem pa med hitrejšimi vozniki.

Do sedaj ni težav, moti pa me, da pri vzvratni vožnji ni dodatnih linij, ki se krivijo glede na zasuk volana (safety paketa s kamerami žal v beli barvni niso imeli).

Muciko pa sem malo "popopral", da ne bodo vse enake.

IMG_6610.jpg

Super zgleda,maska črna v celoti, malo liči na M3 pa črna streha,a je še kaj kar nisem opazil? In zimske si namontiral,katere pa imaš?

Kdaj boš pa menjal olje,glede na to,da delaš veliko km ga boš moral 2 do 3x na leto.

Glede na dosedanja opažanja to olje 0-20 w ni najbolje imeti veliko čez 10kkm,tako tudi pravijo v Australiji in ZDA kjer je predpisana menjava na servisih 10kkm ali 1 leto!

Malo se posvetuj ali vzami kako kapljico iz motorja in napravi kapljični test😊

Srečno vožnjo še naprej....👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.