V resnici me manjša moč moti veliko manj, kot so me motile morebitne težave z dizel motorji. Če rabim moč na avtocesti, ga ruknem v četrto in gre čisto spodobno.
Občutek, da mi ni treba skrbeti za dpf filter, nakopičene saje v raznih kanalih, EGR ventil, turbino, injektorje, dvomasni vztrajnik, neštete senzorje, ketnico oljne črpalke, zamašeno sito zaradi obrabe odmične gredi, itd, na izogibanje kratkih voženj, na hud mraz, ko zmrzne nafta ali voda v filtru goriva, itd, je super. Poleg tega je še poraba nizka in cena bencina nižja od cene dizla.
V primeravi z M6 G165 je zame M3 G120 bolj optimalen avto. Ta serija M3 je krasno vodljiv avto, je praktičen za parkiranje, ima primerno ceno. Je pa M3 premajhen za izlete 4 članske družine ali večje nakupe, kjer M6 karavan odigra svojo vlogo.
Za moje pojme je M6 predrag-precenjen v primerjavi z M3. Če je M6 v primeravi z M3 daljša 7%, je dražja kar za okoli 40% (recimo letnik 2017, ko sta bila nova ali sedaj rabljena), notri pa praktično enak motor.
Zato sem pa jaz kupil CX30,da lako lažje kot v 3jko lim. nalagam prtljago,ko podrem sedeže pa sploh lažje naložiš dva kolesa notri in vse ostalo. Sva sama dva in kolikor jaz rabim je več kot dovolj prostora....👌 6tka mi je pa prevelika in nesmiselen nakup za moje potrebe,lepa pa je ni kaj...... (sploh rdeča😁)
Včeraj sem naročil nove centrirne obročke za letne feltne. Baje, da jih je dobro zamenjati vsake tri leta, ker se obrabijo in lahko dobijo luft. (so plastični). Sicer so pa res drobiž (3€/kos.). Bo vsaj spet v nulo vse štimalo. 😊
Ja, mogoče v snegu, da ti osvetli bolj široki kot pred avtom.
Je pa z led lučmi pozimi kar zabavno voziti, ko močno sneži. 😄 Namreč, led luči ne oddajajo nič toplote proti zunanji plastični zaščiti luči,kot je bilo to pri xenonkah ali halogenskih lučeh. Sem se že moral ustaviti na pumpi in postrgati sneg z luči. 😬
Ja z led je kar problem ko sneži,marsikdo ne ve,da je treba tudi z zadnjih očistit sneg drugače te ne vidijo.... Na to bi moral proizvajalec računat in rešit to z kakimi grelci....🤔
Veš da. 6ko žena goni. Jaz pa "tamalo". Križ zahteval svoj davek.
Hvala za nasvet. Bom opazoval. Vsak dan sem na avtocesti, tako da sem na rednem servisu ca. 3x letno. Računaj, da delam ca. 3 do 4 tisoč na mesec.
Gume pa so KleberKrisalp HP3 SUV 215/55 R18 99V XL. Trenutno sem z njimi zelo zadovoljen. Tihe, v dežju in suhem se super obnašajo. Ko bo sneg pa itak bolj po pameti vozim (prilagojeno zimskim razmeram).
Enake gume imam in upam,da bom zadovoljen z njimi....😊
Nisem jih še namontiral tako,da ne vem kakšne so in sem vesel,da si z njimi zadovoljen.....👍
evo, v 3 mesecih sem s CX-30 naredo 12.000 km. Motor je e-skyactiv-x, potrošnja za preživet... 6.3 l/100. Sem pa med hitrejšimi vozniki.
Do sedaj ni težav, moti pa me, da pri vzvratni vožnji ni dodatnih linij, ki se krivijo glede na zasuk volana (safety paketa s kamerami žal v beli barvni niso imeli).
Muciko pa sem malo "popopral", da ne bodo vse enake.
Super zgleda,maska črna v celoti, malo liči na M3 pa črna streha,a je še kaj kar nisem opazil? In zimske si namontiral,katere pa imaš?
Kdaj boš pa menjal olje,glede na to,da delaš veliko km ga boš moral 2 do 3x na leto.
Glede na dosedanja opažanja to olje 0-20 w ni najbolje imeti veliko čez 10kkm,tako tudi pravijo v Australiji in ZDA kjer je predpisana menjava na servisih 10kkm ali 1 leto!
Malo se posvetuj ali vzami kako kapljico iz motorja in napravi kapljični test😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani