Skoči na vsebino
astronomske cene
Napisano

Tihi, zal mi je kar se je zgodilo, ceprav nikakor ne razumem kako nimas kaska??

Pri takih avtih je to nujno.

No vseeno, poglej se po avstrijskih avto otpadih, ker se da najt kar nekaj delov. Pa kot so ti rekli bolha.com pa avto.net

Upam, da cim ceneje zrihtas

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Potem pa namesto piskajocih naprav das take kovinske spicaste "grablje" pa naj se peljejo naprej po napacni strani :)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Tocno, Rover!!

Pokrovce lahko zrihtajo vulkanizerji.

Drugace pa nimam pojma kdo dela feltne za rover

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Lepe feltne!

mal so na foro prvih serijskih feltn Bmw-ja Z4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Suicidal s tem se strinjam 100%....

Na Kubi sem videl, da imajo policaje (ki sam opazujejo) na skoraj vsakem kriziscu...kot rezultat, so najbolj umirjeni vozniki, kar sem jih kdaj srecal v zivljenju...

Se sred noci, ko ni nobenga ne delajo nobenega prekrska

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Spet samo o kaznih govoris...

No evo ena ideja, ki mi je padla na pamet:

voznja po nasprotnem pasu: za une, ki vstopajo na avtocesto na nasprotni pas (kljub temu, da je vsepovsod znak za nedovoljeno smer) bi dal nekaksne spice ali kaj podobnega, ki bi "protestiralo" ko se peljes po nedovoljeni smeri. Ce bi to narisal, bi izgledalo tako nekako:

smer voznje > spice / grejo dol in nc ne piska, ker se pravilno peljes

smer voznje > spice \ ne gre dol in piska...

Namestitev takih stvari, bi verjetno stalo manj kot ena huda prometna nesreca...

Ne vem, ce sploh razumete ampak boss me sigurno razume in bo on bolje opisal tole :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Tipicen primer je famozni rondo Tomacevo...

Skoz se dogajajo nesrece. Rondo je pa ogromen, dosti pregleden in oznacen pa se asfalt je v redu.

Zakaj pride do nesrec?

Ker 99.8% voznikov pelje hitreje kot dovoljenih maksimalnih 40km/h.

Lahko je tud led gor pa prides komot cez vse ovinke s 40km/h (to je v bistvu najvecja dovoljena hitrost).

Povprecna hitrost (po obcutku) je ene 70km/h...

pa kot pravis isto vozijo 70 ne glede na to a je sneg, sonce, bigmeki na cesti karkol :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Ja sam Boss jaz govorim o idejah kako da sploh ne pride do tega...(preventivni ukrepi)

Ne koga kaznovat...

Tukaj je razlika.

Po mojem je to povezano tudi z vzgojo doma (neki smo se pogovarjal o tem v uni temi glede sole pa to)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Sam na tej varni voznji te nc ne naucijo...sem obiskal to in je sam neke vrste zabave.

Bi reku, da ima skoraj se negativni ucinek, ker potem mislis, da si se vecji sumaher...

Samo ugibam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

..s tem, da unga s sleperjem sploh ne bodo ustavili :vskalo:

Me pa se nekaj zanima: a je sploh kdo dal kaksen drug predlog kako zmanjsevati prometne nesrece?

Ker kritizirat znamo, ideje dat pa niti ne toliko?

Jaz recimo pojma nimam kako zmanjsat prometne nesrece v Slo.

Mogoce, bi naredil tako, da je izjemno tezko naredit vozniski del izpita pa vsem vrtet filme z nesrec pa pokazat razliko med manevriranjem (zaviranje ipd) pri 50km/h pa 60km/h...

Ideje rabimo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Jaz se vedno mislim, da sta v Sloveniji 2 glavna problema:

1. prevec avtov glede na stevilo ljudi in glede na infrastrukturo

2. prevec kvazi sumaherjev glede na stevilo avtov

Jaz lahko povem, da bom zdaj vozil cisto po omejitvah. Tko al tko nimam izpita in mi ne pade na kraj pameti, da bi me ustavili se za prekoracitev hitrosti.

Pa se poraba bo nizja :)

Pri meni so dosegli namena

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Danes, tko so po radiu govorili, bomo dobili nove kazni za prekrske. :ouje:

Ce peljes v naselju vec kot 30km/h je predvidena kazen 1000eur.... :mi pijemoo: :ouje::jupiii::danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luci podnevi?
Napisano

Je pa se ena razlika me avstrijci pa tukaj: njihova vozniska kultura je precej visja.

Me pa zanima, ce je kazen za luci ista, ce jih nimas prizganih podnevi ali ponoci?

Ker v LJ srecujem isto stevilo takih, ki nimajo luci podnevi in ponoci. (stevilo je minimalno...cca. 5 ne mesec)

Razlika v nevarnosti pa najbrz ni ista...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luci podnevi?
Napisano

BTW in kak?en je zakon v Avstriji?

Pa dobr no zdaj sem jezen :)

Pises pa sploh ne ves o cem pises :angry:

Zakaj sem sploh zacel topic??

edit: da ne bos mislil, da sem res jezen al kaj tazga :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luci podnevi?
Napisano

Ce je soncno in vidljivost dobra potem ne vidim velike prednosti, ce mas prizgane lucke...

PO mestu pa sploh brezveze. Madzari majo tako narejen, da po mestu ni treba met prizganih (razen, ce se je zdaj spremenilo)

Morate videt kako zgleda voznja po arabskih dezelah. Vztrajajo dokler ni cista tema preden prizgejo luci. Nekateri tudi v temi vozijo brez luci :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luci podnevi?
Napisano

V Avstriji bodo z novim letom ukinili obvezo za prizgane luci tudi podnevi. Seveda jih moras prizgat, ko je vidljivost slaba.

Men tud nasploh je brezveze, da mam prizgane luci tudi podnevi...tisti sibkejsi v prometu so se manj vidni (motoristi, kolesarji, ipd), poraba je vecja (boss :hohoho: ), pa se pogosteje crkujejo luci...

Vsakic, ko grem po balkanu se spomnim, da dejansko moras gledat, ce se ti nasproti pripelje avto in ne luc...tukaj pa sem tok navajen, da gledam samo luc, bi se lahko zgodilo, da grem prehitet pa je en pozabil prizgat luci in potem "emergency stop" akcija...

No ampak lahko, bi najprej ukinili glupi zakon o zimskih gumah potem pa se to....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL-ZE
Napisano

Vem to...napisal sem sarkasticno :)

Ampak nisi dojel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL-ZE
Napisano

Mazda mx pojma nimas :D

Tudi od moje mazde je motor od forda, ker pise common rail in 2.0...tocno tko kot pri ford monedu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3
Napisano

Sprednji pogon so uvedli, ker so izgube v prenosu malo manjse (zaradi kardana), predvsem se uporablja zaradi vecjega izkoristka potniske kabine in seveda stroski izdelave so manjsi.

Ce bi bil toliko dober za voznost bi ga najbrz imela tudi F1.

Najvec sem se naucil vozit, ko sem mel nekaj mesecev BMW 520 letnik 1978. 6 cilindrov, 120 KM, razporeditev teze 65 spredaj, 35 zadaj.

Po snegu me je enkrat, ko sem prestavljal iz 3. v 2. zavrtelo tako mocno, da sploh nisem vedel kaj se je zgodilo. Tist avto je bil prava sola :)

Zadnji pogon pomeni, da je prednji del manj obremenjen in se tudi kolesa vec zavrtita.

Pa se power slide lahko izvajas :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3
Napisano

Torej ti nima? pravega avta. :P;)

Ne se :P

Je pa mazda6 vkljucno z alfo 156 eden boljsih sprednjih pogonov, kar sem jih vozil :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3
Napisano

Skratka sprednji pogon sux :)

Vsi pravi avti majo pogon na pravi strani (vkljucno z mx5)

To je edino, kar me moti pri Alfi spider :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.