Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Res je. 19" so izgleda res zelo lahke. Imam pa trenutno gor montirane good year, F1, assimetric 5, 245/40 r 19. Profila je še ful, izgleda, da se da narediti kar veliko kilometrov z njimi. Sedaj jih imam drugo sezono, prevoženih 11 Kkm.

Ja, se moram navaditi zopet vozit z zimskimi. 🤪

Ja res je in ko za puščaš avto ne glej nazaj, da ne bodo trpele oči.... ?zmeden?😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Včeraj sem imel čas, pa lepo vreme je bilo in sem vrgel gor zimske 17". Ugotovil sem, da vožnja z njimi niti ni toliko bolj udobna kot na 19". So bolj glasne, v ovinkih se zvijajo, da imaš občutek, da bo šel avto ravno, avto je grd. 😊

Sem pa hkrati šele sedaj  ugotovil tudi to, da je na teh 17" v bistvu ET 40 in ne 45, kot je pisalo na računu. 🤔 In sem bil v to skozi prepričan. 

Zato pa lepše stojijo na avtu, bolj pomaknjena na rob blatnikov. Vsaj nekaj. 

Hkrati sem stehtal moje momo 19",  feltna  + guma = 22,5 kg. 

Evo in si opravil svojo zakonsko dolžnost 😊

Sedaj, ko si menjal je velika razlika v vodljivost in "grdoti" a se navadiš kot vsako zimo..... 😁

Teža 19tk je pa super, peresno lahke feltne imaš, ali pa nič profila na gumi.... 😂 Katere gume že imaš? 🤔

Moje nove zimske Kleber na 18tkah original Mazda so točno 24kg ,letne Bridgestone 18" na original Mazda feltnah pa stehtam, ko jih menjam ob priliki.... :bravo:

Srečno nedrsečo vožnjo ti želim... 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

Tole je ratala kr oreng zmeda: Jacques je prav napisal ampak samo dodajam, da bo bolj točno in brez dvomov.

1. generacija

- GG1 od 2002 - 2008 (Facelift od 2005). generacije

2. generacija

- GH1 od 2008-2011

- GH2 (Facelift) 2011-2012

3. generacija

- GJ 2012-2015

- GL 2015-2021 (FaceLift 2018)

:prstgor: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Tudi moje so na CX30 kitajske 18"..... 😳

Ampak mislim,da so ok dokler lepo tečejo in mirno grejo.....:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

V osnovi med dizlom 150km in bencinarjem 165km ali dizlom 175km in bencinarjem 190km kake hude razlike ni, kakor koli gledate, je pa res da je čisto drug režim vožnje in občutek...tudi hitrost je tam tam, velika pa je razlika v občutku,načinu vožnje in seveda porabi....poglejte pospešek 0-100...sta dizl in benz kar tam tam...samo občutek je drug in poraba😄😀, no pa kot Alex pravi, z beninarjem hitro v Vrhniški klanec ne mores v 6.prestavi, lahko gres pa v 4 in z 5rpm😄😀, z dizlom pa laganih 2.5rmp🤭🤭

Uf kako lepo napisano,nebi nič dodal....😃  :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 39 minutami je Janez007 napisal:

Ti deklarirani kW so nekaj podobnega kot pri audio ojačevalcih W. So zavajajoči in so del marketinga. 

Mazda G145 ima praktično enako (uporabno oz. neuporabno 😁) moč kot G165. Pri 2.000 obratih imata obe 50 KM, pri 3.500 obe 100 KM. Morda kakšno KM razlike. In kdo vozi Mazdo pri več kot 5.000 obratih?

Skratka G145 je praktično enako G165. Razlika je predvsem v naboru možne opreme.

Iz spodnjih grafov vidimo, da bi bil tudi G120 čisto OK za Mazdo 6, kot je bil 30 let star Mazdin 2.0 motor s 117 KM v Mazdi 626. Sem jo imel in je šla podobno zadovoljivo kot G165. :) Kaj več pa ne. 😔

image.thumb.png.27c6cf027d2bb15b7d475cc59e90115b.png

image.thumb.png.8aa96650778fc3be7d1478caeda4c47a.png

image.thumb.png.28939732e8382c88ca07db6ec3c06cae.png

:bravo: :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 46 minutami je Alex napisal:

Mi pa imamo raje drugje max. pa raje na avtih minimum. :jezicek:

:aaaaa:😊😂🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Joj pa se je začelo obdobje,ko bom lepe,krasne avte gledal s temi smešnimi 17 ali celo 16 colarcami......?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 2017 limo platišča
Napisano
pred 26 minutami je Gregster napisal:

Verjamem. Sam ta plastika me moti pri cx30. Zakaj jo je toliko treba. Sicer tvoja barva to lepo skrije oz.plastika toliko ne izstopa.

:bravo:  :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 2017 limo platišča
Napisano
pred 3 urami je Gregster napisal:

Ti je že kaj žal, ker si menjal?

Ne,kje pa! Sem z makino CX30 ful zadovoljen,super vleče,notri 50% tišje in boljše počutje,nasploh se vidi višja kvaliteta in da je to avto,ki ga z velikim veseljem vozim.....:ouje:

Sem bil pa z 3ko tudi zelo zadovoljen.😊

IMG_20210824_111140~3.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 12 minutami je Bossek napisal:

Evo danes zmontiral Dunlop-ke. Je bil cel teden cez gric v minus, tako da sem se kar odlocil namontirat zimske. IMG_1939.thumb.jpeg.915783ce6d0988417eb7600c26771203.jpeg

Odlično.... :bravo:

Pa, da bi dolgo zdržale.... 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 15 minutami je Alex napisal:

Janez, prava odločitev. 👍Boš lahko zapeljal vsaj po moško, malo hitreje v kak oster ovinek brez bojazni, da boš nadaljeval ravno. Pa tudi pri zaviranju se pozna. Dobro, pri pospeških ne bo glih trgalo asfalta zaradi moči motorja ampak boš bolj varen. 😉

Jaz tudi razmišljam o nakupu  michelina ali pa o novih bridgestone potezi sport, ki jih tudi v vseh testih hvalijo. Ko bo čas seveda za nove. 

👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 16 minutami je sportman333 napisal:

Petrol ni ravno referenca za gume, kot bi pri njih prebral recept za kruh, ki ga pečejo na postajah :)

dokler ne plačaš 😀, pol te pa ne...je...jo več :), oz. se moraš kregariti...

jaz grem vedno k lokalnemu mehaniku, ki ima tudi gume, sam mi pove katere lahko dobi dobre (z gotovostjo nov letnik) in za katere mi ne more garantirati novih (recimo ko sem kupoval letne mi je rekel, da michelinke mi lahko zrihta nove, da bodo iz Španije in ne Francije), da recimo Continental pa da mi ne more....torej sem se odločil za Michelinke, dobil se 1.mesec stare, zdaj ali sem preplačal 50€ več ali manj, mi je res vseeno....pa še 6pack sem mu prinesel, tako da sem verjetno preplačal 60€....pa zmonitral mi jih je da sem stare feltne vnaprej pripeljal, potem sem pa naslednji dan samo prišel na premontažo, torej sem porabil 30min....namesto X ur iskanja po netu, čakanja za premontaži, itd.....tudi to šteje nekaj, kajne?

Tisto je pač en članek od Petrola kako se shranjuje gume. Lahko bi kakega drugega prlimal....😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Ja, moram pa še upoštevati, da se z Michelinkami preverjeno zelo lepo-mehko vozi. Če grem do vulkanizerja, pa lahko celo preverim DOT, kar pa me stane dodatnih 15-20% cene. Mogoče bom nakup celo prestavil na spomlad naslednje leto, vzel pri vulkanizerju in izkoristil še kakšno Michelin akcijo, kot je sedaj za zimske gume.

To je pametna odločitev....:prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.