Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 48 minutami je scania napisal:

Evo sem preveril, obstajata dva menjalnika in sicer C66-MR ki drži 1,75 litra olja in menjalnik D66-MR ki drži 2,4 litra olja. Torej @Husky1290 ima D66-MR menjalnik, @Alex pa C66-MR s tem da me čudi saj imaš dizla ki ima večji navor.

C66M-R prenaša moment 270Nm, prestavna razmerja so:

1-3,2

2-1,9

3-1,3

4-1,02

5-0,83

6-0,68

R-3,72

dif-4,38

teža-42,9kg

D66M-R prenaša moment 460Nm, prestavna razmerja so:

1-3,35

2-1,82

3-1,56

4-1,14

5-0,89

6-0,74

R-4,09

dif-4,10

teža-56,9kg

Sem še enkrat pogledal, koliko olja, ki ti je ostalo, si ti meni poslal. Polna kantica je bila 3,8l. V tvojega je šlo pribl. 1,7 l ostalo je 2,1 litra. Vem, da je vlil moj mehanik noter vse, se pravi, da je bilo potem res 2,1 l. Ampak nikakor 2,4.🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 minutami je Husky1290 napisal:

Sem tudi jaz razmišljal, da bi za ziher do prvega mehanika zapeljal in mi pogleda zadevo.

Tudi na tujem mazda forumu je govora o "two guarts" of oil in gear box. 

1 guart=0,94liter. Se pravi, da gre res okoli 1,8l olja noter. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 45 minutami je scania napisal:

Fizično. To pomeno da bi ti liter olja v nič spustil, sama oblika ohišja je tako narjena da steče ven in spere, ni tako kot avtomatski menjalnik tam pa za menjavo olja ki ga menjalnik vsebuje 8litrov porabis za spiranje okoli 11litrov. Mogoce je pa vec variant menjalnikov. 

Ko je meni mehanik menjaval olje je prav poudaril, da ga je nalival dokler ni pričelo teči ven skozi luknjo čepa. In mislim, da ga je bilo 1,7-1,8 l. 

Ne more bit takšna razlika, tudi, če je menjalnik malenkost drugačen. 

Sicer pa  imava oba 150 konjsko dizelco z ročnim mejalnikom  in s tem enak menjalnik. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je scania napisal:

Na moji letnik 2018 gre 1,7 litra

Meni je tudi šlo noter nekaj takega. Nikakor pa ne 2,5 l. Pa je odprl mehanik  čep, da je začelo teči ven olje, ko ga je dovolj? 🤔

Če je preveč olja noter nikakor ni v redu. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je Husky1290 napisal:

Uh, danes je bilo pa velik narejenga 🙃 Pelko porihtal sprednje diske in ploščice (je kar čuden občutek ko avto ne trese pri zaviranju 😁), pobarval čeljusti (zlata, imam še en sprej viška če bi kdo imel - plastidip), čistil oljno sito, menjal olje, menjal podložke na injektorjih, menjal olje v menjalniku (rabite ga 2,5L, samo za info 🙂 v navodilih piše da ga je 1,7L).

Povzetek: avto bremza skoraj sam, šalta se občutno lažje in bolj tekoče, mogoče po občutku tišja mašina.

V četrtek sledijo vzmeti in distančniki (trenutno še zimski komplet, Italijani si pač čas vzamejo za proizvodnjo), ta update pa bo objavljen v temu primerni temi 🙂

Moram pa rečt da je Pelko kar legenda, tip ima parkiranga Audija Q8 pred delavnico, očitno sem foh falil 🤣

A boš dal distančnike na 20" kolesa? Kakšen ET si vzel in koliko je širina platišča? Če boš nižal moraš pazit, da ti ne bo ružilo po blatniku. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je Nejc1986 napisal:

Pa to je hkrati test vzdržljivosti tsi motorjev. Če zdrzi vse komplete gum, je to to... 

Aha. Zato vedno testirajo z golfi. In po testiranju jih peljejo lepo, če je potrebno, na generalko. 

Tako hkrati z kviteto gum lahko ugotovijo, da vzdržijo tsi motorji vsaj eno zimo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 17 minutami je Bini napisal:

Sem jo totalno zglancal zunaj in znotraj, spet je lepa kot nekoč :prstgor:

Na koncu pa zaslužen kozarček malvazije..... :jupiii:

IMG_20210227_161002~2.jpg

IMG_20210227_155650~2.jpg

Aha. Si slišal včeraj od tvoje drage, da se moja rdeča puščica sveti in si dobil komando, da se mora tudi tvoja mazda. 😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 minutama je Aless napisal:

Evo nov test letnih gum za 2021,če koga zanima. 

amzs_test_letnih_pnevmatik_2021-3.jpg
WWW.AMZS.SI

Dobro povprečje - Rezultati našega letošnjega testa so spodbudni, saj med 32...

Samo kaj, ko testirajo skoraj vedno 17". Tako dimenzijo imamo mi za zimske. 🤔

Pri večjih dimenzijah se razmerja spremenijo in ni več enak vrstni red. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 minutami je SpEkTr napisal:

Kateri spreji so OK za zavorne čeljusti, jaz bom ostal na srebrni emoji16.png

S Spreji je tečno barvati, ker moraš vse dobro izolirati. Boljše so barve za barvanje s čopičom. 

Sicer pa glej, da kupiš sprej, ki je odporen na temperaturo (400°)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 9 minutami je Husky1290 napisal:

Haha sej to, samo ena bo imela malo večje 'balone' 😄

Res je. Čeprav ni optično spet tako velika razlika med 19" in 20". 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Husky1290 napisal:

Moje bodo tudi zlate, mogoče pa tudi neke kameleon barve 😜 barvano na sprej s plastidip varianto

A bodo naše dve red soul mazde  kot dvojčici? 😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 minutami je Husky1290 napisal:

Mene tudi malo ima da bi bakrene dal. Nočem da preveč sekajo ven, črne in srebrne so pa preveč stock 😁

Jaz sem se odločil, da bom kombiniral črno in zlato. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 minutami je Husky1290 napisal:

Joj a ste mogli to temo začet 😄 glede na to da mi pelko menja diske, najbolje da mi še čeljusti pobarva (na avtu) 😄

Tega se moraš lotiti sam. Je bolj zabavno. Kakšne barve pa boš pobarval ti čeljusti, glede na to, da imaš tudi ti Mazdo z najlepšo red soul barvo?😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 4 minutami je scania napisal:

Bakrena metalik al pa zlata metalik se meni zdi nekak najbolj primerna za titabium flash barvo. Kaj mislis Alex?

Meni tudi. Tudi sam sem mislil najprej dati zlato na mojega. A na titanium bi pasala še bolj. Saj v bistvu na avtu ne pride živo zlata ampak zelo lepa. Sem jo že videl na enem bmw-ju titanium barve. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 minutami je scania napisal:

@Boss tvoja in moja mazda imata isto ali vsaj podobno barvo, prosim mnenje kaksno barvo celjusti bi pasala. 

@Alex bakrena nebi bila napačna

@Bini zelena bi bila preveč živa po moje, mogoče temno zelena.

Zdaj ste me namamli 🤣🤣🤣🤣

Evo, jaz sem vzel barvo tukaj Poglej si, kakšne vse obstajajo. 

WWW.MATSPORT.SI

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 minutami je scania napisal:

Obstaja kje kakšna stran s konfiguratorjem da se vidi kako izgleda?

Ne bi rekel. Najbolje bi bilo, da slikaš avto od strani in ti potem recimo Boss to naredi na fotošopu. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.