Evo sem preveril, obstajata dva menjalnika in sicer C66-MR ki drži 1,75 litra olja in menjalnik D66-MR ki drži 2,4 litra olja. Torej @Husky1290 ima D66-MR menjalnik, @Alex pa C66-MR s tem da me čudi saj imaš dizla ki ima večji navor.
C66M-R prenaša moment 270Nm, prestavna razmerja so:
1-3,2
2-1,9
3-1,3
4-1,02
5-0,83
6-0,68
R-3,72
dif-4,38
teža-42,9kg
D66M-R prenaša moment 460Nm, prestavna razmerja so:
1-3,35
2-1,82
3-1,56
4-1,14
5-0,89
6-0,74
R-4,09
dif-4,10
teža-56,9kg
Sem še enkrat pogledal, koliko olja, ki ti je ostalo, si ti meni poslal. Polna kantica je bila 3,8l. V tvojega je šlo pribl. 1,7 l ostalo je 2,1 litra. Vem, da je vlil moj mehanik noter vse, se pravi, da je bilo potem res 2,1 l. Ampak nikakor 2,4.🤔
Fizično. To pomeno da bi ti liter olja v nič spustil, sama oblika ohišja je tako narjena da steče ven in spere, ni tako kot avtomatski menjalnik tam pa za menjavo olja ki ga menjalnik vsebuje 8litrov porabis za spiranje okoli 11litrov. Mogoce je pa vec variant menjalnikov.
Ko je meni mehanik menjaval olje je prav poudaril, da ga je nalival dokler ni pričelo teči ven skozi luknjo čepa. In mislim, da ga je bilo 1,7-1,8 l.
Ne more bit takšna razlika, tudi, če je menjalnik malenkost drugačen.
Sicer pa imava oba 150 konjsko dizelco z ročnim mejalnikom in s tem enak menjalnik.
Uh, danes je bilo pa velik narejenga 🙃 Pelko porihtal sprednje diske in ploščice (je kar čuden občutek ko avto ne trese pri zaviranju 😁), pobarval čeljusti (zlata, imam še en sprej viška če bi kdo imel - plastidip), čistil oljno sito, menjal olje, menjal podložke na injektorjih, menjal olje v menjalniku (rabite ga 2,5L, samo za info 🙂 v navodilih piše da ga je 1,7L).
Povzetek: avto bremza skoraj sam, šalta se občutno lažje in bolj tekoče, mogoče po občutku tišja mašina.
V četrtek sledijo vzmeti in distančniki (trenutno še zimski komplet, Italijani si pač čas vzamejo za proizvodnjo), ta update pa bo objavljen v temu primerni temi 🙂
Moram pa rečt da je Pelko kar legenda, tip ima parkiranga Audija Q8 pred delavnico, očitno sem foh falil 🤣
A boš dal distančnike na 20" kolesa? Kakšen ET si vzel in koliko je širina platišča? Če boš nižal moraš pazit, da ti ne bo ružilo po blatniku. 🤔
Bakrena metalik al pa zlata metalik se meni zdi nekak najbolj primerna za titabium flash barvo. Kaj mislis Alex?
Meni tudi. Tudi sam sem mislil najprej dati zlato na mojega. A na titanium bi pasala še bolj. Saj v bistvu na avtu ne pride živo zlata ampak zelo lepa. Sem jo že videl na enem bmw-ju titanium barve.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Sem še enkrat pogledal, koliko olja, ki ti je ostalo, si ti meni poslal. Polna kantica je bila 3,8l. V tvojega je šlo pribl. 1,7 l ostalo je 2,1 litra. Vem, da je vlil moj mehanik noter vse, se pravi, da je bilo potem res 2,1 l. Ampak nikakor 2,4.🤔
Popravljeno od AlexPovezava za deljenje
Deli na druge strani