Ker pa nisem povsem dobri samaritan, me je zanimalo, kolik?na je razlika v ceni, ki bi jo jaz od kupca dobil kot kompenzacijo za razli?ne velikosti. ?al dogovora ?e nisem uspel dobiti. ;-)
Pomoje bos edini pravi odgovor dobil direktno pri prodajalcu... In verjetno bo ta podatek tudi razlicen od prodajalca do prodajalca ... Ker morajo to urediti v "lastni reziji" ... Preko "konfigiratorja" to pomoje ne bo slo ...
Je pa moje mnenje tako, da bo razlika bolj kot ne zanemarljiva... in bo verjetno bolje, ce sam prodas 18" in nabavis 16" ...
Pred kaksno urco me v Vizmarjih ustavita policistka in policist z radarsko "pistolo" v roki... Ustavim... Pravi prometno in voznisko prosim... mu dam... Potem je sel za avto, kjer je bila policistka in sta ene dve minuti nekaj govorila... pride nazaj, mi da dokumente in vprasa se, ce imam to pod ogledalom na sprednji sipi kamero za snemanje voznje... Sem mu rekel da ja (mogoce je mislil, da je kaksne motilnik radarja)... Pa on pravi "srecno voznjo" in mi vrne dokumente... Potem je sel na drugo stran avta... ker nisem mogel takoj speljati zaradi prometa, spustim sovoznikovo sipo in ga vprasam, ce je bilo kaj narobe... da prehiter gotovo nisem mogel biti ... in ce mu je merilnik pokazal napako ... pa je rekel da ja... potem sva izmenjala se nekaj besed glede tega... in je omenil, da je ze slisal, da imajo ti merilniki z Mazdami probleme ... Ocitno je imel prvic tak slucaj ... Sta bila pa oba se zelo mlada...
Aja... vozil sem po omejitvi... V kriziscu pri gostilni Jelen sem dal tempomat na 53 km/h ... tako da hitrost ni bila prekoracena ...
A ti misli? da morajo za te kartice saloni pla?at 500EUR?
Ampak toliko pa tudi nimajo marze, da bi jih lahko nekdo prodajal po 80?... To je menda jasno, da toliko ne kosta SD kartica... ampak licenca za uporabo programske opreme...
Imam Mazdo 3, letnik 2003, katere imajo vgrajeni radio (brez CD, usb). Navadnega avto-radia ne morem dati noter, ker je vgrajen v armaturki.
Prosim, ?e mi lahko predlagate predloge, da bi lahko predvajal muziko preko USB in koliko pribli?no stane (Dension gateway je malo fest drag za tako star avto). :/
Sem tvoje sporocilo kar zdruzil s temo, kjer je govora o tem... pa malo prebrskaj stara sporocila... ali pa vprasaj "ajvarja" (YavarYe X6V6), ce se ima kaj "na zalogi"
Na zacetku si ni zapomnil kje je koncl z muziko z usbja, vedno je sel od zacetka spet, za koncno stabilnost je bilo potrebno cca 2x do 3x nadgradit
Nihce ne primerja tukaj kitajcev z originalno mazdo. Clovek sprasuje o specificnih vprasanjih, torej je natancnez. Moja petka je takrat premogla zgolj cd predvajalnik brez mp3, ze takrat je konkurenca bila pred njo...
Se opravicujem ce sem si dovolil napisati kaj odkritega o mazdi.
Kakor vem tudi se vedno ne podpira tmc
Noja.. meni so samo 1x zamenjali modul zaradi napake s predvajanjem USBja ... In sedaj zadeva deluje...
Glede TMC pa so zadeve take, da ni enotnega standarda ... In pri Mazdi oz. bolje receno pri TomTom navigaciji recimo deluje TMC... samo zal ne v Sloveniji...
Tudi sam ne skrivam nic... Ampak omenjati problemov, ki to vec niso oz. so odpravljeni... nima smisla... SPloh pa tega sistema, ki je imel ta problem, ne vgrajujejo vec, ker so se ocitno odlocili, da bodo vgrajevali drug sitem, ki je bolj "nadgradljiv" ...
Fiasko z usbjem? Pa firmwareom, no mogoce je danes ok, so pa rabili vec kot leto da so ga k sebi spravili
Problem z USBjem so odpravili... resda je trajalo... Glede firmware pa ne bi vedel, kaj imas v mislih ... Sicer pa... ce pravis, da so kitajci odlicni... nevem kaj te potem moti pri tej vgrajeni multimediji... Ce bi jaz imel tako kot v tvoji bivsi petki, bi jo ze zdavnaj ven vrgel ... Saj na prvi pogled izgleda fancy... samo se pa menda stalno "obesa" ... vsaj pri navigiranju ... nevem kako je pri ostalih zadevah... Pa traja celo vecnost, da se prizge ... Noja... malo denarja, malo muzike ... Meni originalna deluje cisto spodobno... Tisti "bug" z USBjem pa skorajda nisem opazil, ker skoraj nikoli ne poslusal glasbe iz USBja ... Vecinoma radio... ce pa tam ni nic pametnega... pa je poleg USBja se moznost predvajanja direktno iz telefona ali pa iz CDjev (glasbeni ali MP3) ...
Samo tako, da jo kupis in upas, da bo delovala (seveda ob predpostavki, da vzames pravo regijo... torej tisto, ki jo potrebujes... in ne recimo kaksne USA ) ... drugace bos moral pa posiljati nazaj ...
Pa ravno ta je velikokrat kamen spotike uporabnikov
Tocno en uproabnik je bil (ni vec, je sel na Opla ) ... ki je bil izredno nezadovoljen... Drugi pa ne jamrajo ravno prav prevec... noja... mogoce tisti, ki imajo skrekano navigacijo... ampak tam je lahko vzrok tudi to ... Sam imam sicer se multimedio s TomTom navigacijo in sem cisto zadovoljen ...
A OK, ja razumem. Se pravi, precenjen voz, dajo ti potem popust, da recimo je cena malce bolj realna, zavarovanje pa ?e vedno pla?uje? na 'precenjen' voz :-) Ok, that makes sense
Osnova za zavarovanje (predvsem kasko) je vedno cena, ki je v ceniku brez popustov ... Ko ti ga pa ukradejo, pa zavarovalnica za osnovo vzame trzno ceno... torej ceno s popustom - amortizacija ...
Ne ?tekam kaj ho?ete povedat v zvezi s popustom. ?e sta dva avta 30 jurjev pri enem dobi? 5 jurjev skonta, kaj je bolj?e? Za oba pla?uje? seveda isto registracijo...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Mogoce to, da so tisti, pri katerih prodajajo popuste, v osnovi precenjeni... Nekatere znamke imajo uradne cenike zgolj zaradi zavarovalnic... popust ti pa omenijo ze samo, ko stopis skozi vrata prodajnega salona ... ker folk, ki kupuje take avtomobile, v bistvu ne kupuje avtomobila... ampak cimvisji odstotek popusta ...
Ma mrau?k prav, meni je 3x pokazalo, pa sem moral sam ugotavljati, ker je ventil?ek soustil samo za 0,2-0,3. Tega se ne vidi, vedno na pumpo pa meriti vse 4
Itak je logicno, da ko enkrat javi, je najbolje preverit tlak v vseh gumah ...
Ravno Michelin Crossclimate je prva celoletna pnevmatika, pri kateri je ima nakup smisel. ?e se dela do 15.000 km letno brez zimskih hribovskih poti, se mi zdi odli?na izbira. Pri manj?em ?tevilu kilometrov (gledam drugi in tretji avto doma) se gume menja zaradi starosti, ne zaradi obrabe.
?e se dela ve? (recimo pri meni M6 s preko 40.000km na leto, ko je treba na pot v vseh razmerah), se seveda uporabi dva kompleta.
Samo teh Crossclimate ni za dimenzijo 225 45 R19 ... ali?
Jures, niso ga vrnili... Kar neka zbrka je nastala glede tega...
Mazda3 od 2013 dalje nima nobenih senzorjev na ventil?kih!!!! Tako da tudi nima? nobenega vpogleda koliko je tlaka v pnevmatiki, program v ra?unalniku posredno preko abs-a 'gleda' ?e se vsa kolesa enako vrtijo, ?e je pa odstopanje pa javi obvestilo TMPS. In tudi ne ve? na katerem kolesu, ampak mora? sam preveriti vse 4 gume.
Tega, koliko je tlaka v kateri gumi ali katera guma je prazna, tudi s TPMS senzorji nisi vedel... vse je enako... le dodatnih stroskov ni s temi senzorji, ki so radi pokali na navoju... sem imel v prejsnji sestici in so mi dva menjali pod garancijo, ker sta se zdrobila ori navoju...
TPMS je bil v starejsih Mazdah ... Sedaj sicer ima TPMS sistem, vendar se meri tlak menda z drugimi senzorji (ABS,...) ... Vsaj pri moji sestici letnik 2013 ni vec TPMS senzorjev v ventilckih ... Upam, da niso spet to traparijo nazaj dali v novejse ... ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tisto je pomoje kombi parkiran za Kangoojem ... Kangoo z registrsko LJ 24-8ZS je menda od Policije ...
https://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/10/Number/1745653/page/5/vc/1 (slike ni vec)
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani