Pizda stari a me zdaj ti mal tko "PIIIIP" - glej, ko bo najbolj mraz pozimi pridem zjutri tja in ti po klancu polijem 100 litrov vode pa da vidmo a bo? gor pr?u? Bomo vsaj vedeli al je stvar za kaj, ker ?e ne, je pol brez veze vsaka debata.
Sam ?al policije to ne zanima, dokler ne bo tekla kri - v tem primeru bi moral katerikoli od teh dveh udele?encev nekoga po nosu, da bo ?pricalo rde?e naokoli pol pa se mogo?e primajejo. Tako, da prijave na policijo so bolj tko tko - ?e res nima? kej bolj pametnega za po?et pol mogo?e, druga?e pa bolj?e it naprej, mogo?e malo porobantit in to je to.
Je pa nekje med motorjema cca liter razlike v povpre?ju pri novem WLTP merjenju, ki je dejansko najbolj realni pokazatelj porabe. No tukaj pa je recimo ?e dodatno zanimivo, da je ta cikel razdeljen na ?tiri faze, ki nekako simulirajo mestno vo?njo, predmestno, relacijsko in avtocestno. Tukaj si bo? moral sam postaviti vpra?anje v katerem ciklu se bo avto najve? uporabljal.
Namre? porabe so nekako take pri Mazdi 3 HB bencin proti dizlu:
Mestna, do hitrosti 56.5 km/h; Bencin 8,5l/100km, Dizel 5,0l/100km
Predmestna, do 76.6 km/h; Bencin 5,9l/100km, Dizel 4,8l/100km
Relacijska, do 97.4 km/h; Bencin 5,3l/100km, Dizel 4,3l/100km
Avtocesta, do 131.3 km/h; Bencin 6,4l/100km, Dizel 5,7l/100km
Kombinirano; Bencin 6,2l/100km, Dizel 5,0l/100km
Upam, da se znajde? iz vseh teh cifer. Na?eloma pa ti povedo to, da ve?, kot je ustavljanja in pospe?evanje, ve?jo prednost ima dizel pri porabi in to celo 3 litre in pol pri trojki. Vi?ja, ko je povpre?na hitrost in manj kot je pospe?avanj pa se ta razlika zmanj?a na povpre?je en liter, oziroma pri AC hitrostih ?e celo nekaj deci pod.
Druga?e je pa dizel navorsko bolj?i, saj je podprt s turbino in pri kak?nem prehitevanju zna priti zelo prav. Pri bencinarju pa mora? uporabiti obrate za podoben efekt. Na?eloma zato taka vo?nja z dizlom izgleda bolj prijazna, ker ni tuljenja ma?ine, ampak po drugi strani pa nekateri ravno to obo?ujejo.
Oba motorja sta EURO 6d-temp, tako da po moje, ne bo? zgre?il ne z enim ne z drugim.
downsizing in turbo pa? nista recept za dolgo?ivost motorja, DSG pa ravno tako ne. Ampak mene je dejansko tale test presenetil, ker da je avto za na odpad po ?estih letih in manj kot 300kkm... VW globoko si zabredel.
Lahko pa so kaksne klavzule v pogodbi, tako kot recimo pri nakupu subvencioniranega mobilnika, kjer placal pogodbeno kazen, ce predcasno prekines pogodbo ... Ugodnost pac dobis na podlagi tega, da bos toliko in toliko casa "narocnik".... Vem... ni diretna primerjava, ker v primeru nakupa avta ne sklenes narocniskega razmerja in zato dobis ugodnejso ceno ... ampak predvidevam, da pri akcijskih ponudbah financiranja so verjetno tudi kaksne take "cake" ...
?ist verjamem, da je kaj takega, ker 100% so s tako idejo posku?ali ?e marsikateri zmanj?at stro?ek.
?e ima? svojo lizing pogodbo kje blizu pa ?e se ti sevda da pogledat vanjo in vr?t u? na pogoje pred?asneg popla?ila, bi res lepo lepo prosil za info. Rad bi se namre? oboro?il z vedenjem, ko me bodo pr nakupu napadli s financiranjem.
?e mi to najde? obljubim, da ne bom ve? veliko ?ez SUV-e pizdakal. Mogo?e kdaj pa kdaj kaj malega ?e, tolk da si vsaj mal du?o olaj?am
Leasing kadarkoli. Del pogodbe je financni nacrt. Prej ko placas manj je obresti vkljuceno.
Ce ne bi bilo mozno ne bi mogel jaz vsak avto prodat
V bistvu bi slo a moras vsaj zaceti financiranje torej polog in 1. obrok potem pa reces za izracun predcasnega odkupa
Kako pol torej naredi?? Recimo avto odpla?uje? na lizing. Po treh letih lizinga, ga recimo odpla?a? polovico. Kaj pa pol? A gre? v lizing hi?o odke?ira? ?e razliko, da je avto tvoj in ga nato proda?? S prodajo avta pokrije? tisti denar, ki si ga moral dati lizingu za dokon?ni odkup pa verjetno ti ?e toliko ostane, da ima? za polog pri novem lizingu za nov avto? A prav razumem?
Pa penale pla?a? pri lizingu ali pa ves popust ki si ga dobil ob nakupu, sorazmerni del odvisno koliko prej bo? prekino, vsekakor ni ista cena kot pri izra?unu lizinga. Kredit pa se tako ve, vse obresti pla?a? zraven tako da ne vem zakaj bi vzel kredit pa ga potem izpla?al z obresti!
Ne vem, ?e ti zakonsko sploh smejo penale nabit, ?e ho?e? samo popla?at svoj dolg. V kreditu so obresti del vsakega obroka. ?e poenostavi?, da recimo je obrok 300 EUR in od tega je 50 EUR obresti pa ?e odpla?uje? 10 let (fiksna obrestna mera) v primeru odpla?evanja do konca je kon?ni stro?ek 36.000 EUR, ?e pa odpla?a? vse po prvem obroku je pa torej skupni stro?ek 30.050EUR. Mogo?e je v takem primeru ?e kak?en stro?ek pred?asnega popla?ila ampak to je lahko le maksimalno par 100 EUR.
Sem videl tale video ?e nekaj ?asa nazaj ampak tole je precej anemi?no oblikovan avto in za moje pojme gr?i, kot predhodnik. Po drugi strani pa GSi deluje veliko bolje, ?al se pa Opel Slovenija niti tolk ne potrudi, da bi na svoji spletni strani po?timali konfigurator, ki ne deluje ?e ve? kot en mesec - sramota res. Pol te kot potencialnega kupca vse mine, ?e niti svoje spletne strani ne znajo po?timat.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sicer pa ?e ima vsaj malo Tuaregovih genov pol ziher ni ?voh....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani