Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Tale bus pri 181.000km pa prijetno presene?a, po tem ko sem ga res zrihtal pije kot primerljiva 6ka.

Davnhil do Rovinja resetiral in 6,7 z degeneracijo 30km, 2 x v mesto, aphil domov z degeneracijo preko Buzeta, istih neresetiranih 6,7 naraslo na 7,1 in pred domom padlo na 6,8 :notworth:

Pohvale vredno za poln avto z velikim uporom in 1600kg. Mogo?e pa ta eco neki kao gume res delujejo.....ne morem re?i ker so to prve letne na avtu odkar ga imam. Pa ?e 17 sem mu nadel, standardne so bile 16' valarji

Prva M5 GTA je bila na 7,5 redno

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Sorry, ampak a ti dejansko ve? kako je formirana cena goriva? A ve?, da pri nas distributer dobi komaj nekaj ?ez 8 centov po litru kar je maks, ker imamo regulirane cene. Prakti?no ni junaka, da bi ?el pod 8 centov na liter, si od?krnil mogo?e nekaj centov in bil najcenej?i...

enostavno ne morejo, ker potem gredo v minus zaradi vseh ostalih stro?kov poslovanja.

In zdaj, ?e jim sprosti? bodo cene ?le samo gor in ne samo na AC-jih. A si res pripravljen nato iskat neke obskurne pumpe z nekaj desetletji starimi rezervoarji z bohvedi kolk svinjarije in vode notri, da bo? imel cena goriva primerljivo dana?njim. ?e enkrat ni?je pri tako nizkih mar?eh, pa? ne gre, ker ?e bi ?lo bi ?e danes imeli razli?ne cene v okviru teh 8 centov mar?e.

In tu ni nobenih zarot samo po?akaj da bo zadeva "zalaufala" pol jih pa ne ustavi? kar tako - ker ?e bi bila to res zdrava konkurence, danes Italija ne bi imela goriva po ceni, ki je ?e zelo blizu 2?.

No pocakajva....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kasko in nova mazda 6
Napisano

kok ne, sej so mi kril obe nove meglenke

povzro?itelj je bil kamenje na cesti....

Ja clovek pol je kasko a ne. Pravis da ne ces za kasko....a si se vcerajsen :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

ej a ni to od zacetka leta?

ker na avtocestah majo mal drazje kot v mestih (govorim vsaj za ta moj del HR A3)

v nemciji je na isti pumpi do ene 20 ali 21:00 ceneje, pol po tej uri nabijejo ceno v nebo, zjutraj pa spet ceneje...verjetno bo tle isto

hoteli so samo bo zdaj.

Istra je ?e huj?a rev??ina, mi nimamo kej za jamrat ;) Druga?e pa ja, pri nas bi morali tr?it romune za vsako malenkost, tudi za vdihani zrak, bi takoj spravili dr?avo iz krize. Hrvati bi pa morali turiste.

Ne vem kje vi ?ivite, Istraj je ?e desetletja najbogatej?i kantinon Hrva?ke tudi po BDPju, celo Zagreb sam je prehitela

http://www.jutarnji.hr/istra-prvi-put-boga...greba-/1084695/

Istra je oduvijek bila najbogatiji dio Hrvatske, povijesno zbog ja?eg utjecaja Austrije u Austro-Ugarskoj, blizine Slovenije i Italije te slijedom toga razmjerno ranije industrijalizacije nego drugih dijelova Hrvatske ili podru?ja Dalmacije koja su dugo bila slabo gospodarski povezana s kontinentalnim

Ravno zato jo ho?ejo ukiniti, oz - priklopiti Kvarnerju (rijeki) in sedaj poteka velika kampanja o neodvisni Istri...ko Krim :D

Problem je, da dvignejo ceno za vse. Tudi za doma?ine, ne samo za turiste... In ker je velika ve?ina Hrvatov taka rev??ina kot velika ve?ina Slovencev, se mi to ravno ne zdi pametno. Ubogi narod...

Govorim o avtocestah.

Ker pa vsaj Istrane poznam, vem da so tako povezani, da bi prej pri?lo do dogovora da pumpam ob cesti dvignejo cene za turiste, kaki mali pumpi za doma?ine pa ne, vse razen nisem ziher za Petrolovo so v lasti doma?ih 'spjev'

Sigurno se bo na?la kak odro?na pumpa v kaki vasi, ki jo turisti niti ne vidijo, in bo dvignila ceno, malo zaradi stro?kov dobave, malo zaradi profita, ampak ljudje danes gledajo na cente (glej nas) in so se pripravljeni tudi peljati 50km ?e je drugje ceneje. Na balkanu so pumpe povsod.

Se pardoniram 20.2.2014 je ?e za?el veljati

http://www.poslovni.hr/hrvatska/na-snazi-n...e-cijena-264646

Danes v nedeljo 12:00 sem tankal na Petrolu po 9,65 HRK = 1,26?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

what?!?!

To je vse dogovorni biznis in sigurno ne v plus potro?nika - ?aki, da pride sezona, ko se jim bo cena pribli?ala italijanskim. Pol bo ?ele folk cvilil.

jah ti glej to kot zaroto, jaz pa to veliko pozdravljam. ?e misli? da se bodo slovesnki Petrol, hrva?ka Ina, en kvazi ruski MOl, avstrijski OMV in ?e 4 drugih to dogovorili se moti?, predvsem pa zato, ker so vse pumpe v najemu lokalnih oseb, ki gledajo konkuren?nost.

To ni Slovenija s 2ma dobavlja?ema, bi pa to uvedel pri nas - in dal ve?je cene na avtocvestah in manj?e izven - tako kot Italija in Avstrija.

Sicer pa je folk tisti ki danes v naprej pogleda ceno in na podlagi tega tanka, noben te ne sili, ?e pa mislijo v sezoni dvigniti in slu?iti na turistih je to EDINO PAMETNO, ?e mene vpra?a?. Kaj ima na primer Slovenija od tranzita?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

In ze je tu aplikacija Gorivo. Kjer imas daily update, saj tudi sam lahko apdejtas cene na vsaki pumpi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Danes na Hrvaskem zacne veljati zakon, ki dovoljuje da bencinska postaja - vsaka zase, veckrat na dan ce je treba, postavi svojo ceno goriva.

Svaka jim cast. Takoj ko jih je malo vec v radiusu to pomeni plus, in obratno seveda

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kasko in nova mazda 6
Napisano

Za kasko nvem, za ostale stvari pa ni blo problema nikol... Nazadne sm mel obe meglenke pocene, so mi resl u tednu dni brez problema :)

Ja no vidis......v bistvu ti sploh nimas potem nic z zavarovalnico sploh kaj prevec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kasko in nova mazda 6
Napisano

Js pri MB se nism mel problemov

Mas kasko?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ni DPF-ja, ne PDF-ja.

o shit, pol te pa res neki zeza...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kasko in nova mazda 6
Napisano

Pa kdo je tebi bajto delal :closedeyes: oz kdo je imel nadzor?

pokanje ?ajb v 100C zimskem vrtu, nagriene cevi, in pohojen odtok pralnega stroja preden so estrihe nardil.

zadnja je pa nagri?en odtok v gara?i, in spet voda z avta v estrih

Ni? v zvezi z izdelavo.....samo sfaljen zimski vrt (dvignjen na gara?i na ju?ni strani, s stekleno streho in stenami.........................................................

in ?e tretji? AS brez komentarja krije...in zato jih ne menjam, ?eprav so druge zavarovalnice ?e dajale 150? ni?jo letno premijo. na avtu sem pa ?el iz as na generali 'probat' in :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kasko in nova mazda 6
Napisano

Jaz moram potrkat za gen na avtu in as na bajti. As kril ze vec kot 5000? skupaj na oknih vodi....pa spet bomo.stemal garazo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

Pravi? vsaj Mazda te nikoli ne pusti na cedilu. :huh:

Mazda vedno da....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kaj je s tem mojim dizla?em? Dana?nja poraba ?e 7,8l na 100km, pa ?e ?param ga bolj kot sem ga prej...? Na EGR-u baje ni napake, se mi pa levo sprednje kolo med voznjo ob?utno segreje in izpu??a ?udne zvoke pri zavijanju v desno pa po novem tudi pri vo?nji naravnost. Bi defekt na zavori lahko povzro?al vi?jo porabo? Zavore so stare 30.000km in leva ?e od ?tarta ni bila sli?at brezhibno, ?eprav jo je Pelko kak?nih 1000km po monta?i preveril in ni na?el nepravilnosti.

Na koliko ti dela regen ce sploh mas dpf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ja Jures zakaj se ?udi?... zdaj ima? za dve generaciji starej?i motor, kot je bil v ?estici in ravno tako je DPF filter ?e prve generacije.

Ampak tudi pri meni s regeneracije dela na nekje take kilometre tako, da mislim, da je to kr normalno - je pa hec, ?e mal bolj pohodim avto in ga mal poteram hitro pridobim ?e kakih 50-60km ve? do naslednje regeneracije.

Cudim se v bistvu kontra da je poraba majhna na tak interval in trajanje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

FP - flange protection (ali po domace felgenschutz :) )

XL je extra load, lahk jih vec pumpas in bo nosilnost vecja

top vrhunske ne bojo, ampak slabe tudi ne...neka zlata sredina

ce jih primerjas z original dunlop verjetno bojo bocnice mehkejse

Nexenke moje so xl, ampak zaenkrat mam kar normalen tlak pa prenesejo avtobus brez guncanja..in zvijanja

Trenutno mam tihi vecer z naso, ker sem cez Koper -Smarje testiral gume..

Gume ok, vsak dan bolj vidim da se nisem ustel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ma ne vem moja 5 cd143 sedaj konstantno 7-7.2 v mestu, 6.7 relacija.

Kljub temu da dela regeneracijo na 180km :angry:

Danes celo trajala 30km na avtocesti..... :blink: vseeno 6.7 v Rovinju

Res da mam powerbox kot sem rekel za to gajbo nujno potreben.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predlog za glavnega admina foruma
Napisano

Diktator!

Podpis! :notworth:

+ Jest se mi zdi, da je ?e starosta foruma in ?lan, ki postori veliko brez pompa torej, da se ga predlaga za admina.

.

.

.

.

.

.

in ki nas lahko oplemeniti na mobilnih verzijah....

post-2637-1394805733_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kasko in nova mazda 6
Napisano

Ka si ja nor jurja al pa jurja pa pol.

Imam 50% na kasko in osnovno in sem dal za mazdo6 789?, sedaj za mazdo 5 pa 715?.

Razlika je samo cena avta po ceniku, leta sploh niso vazna.

Enako je potem spekter za mojo isto 6ko dal pod 800?.

Vedno ful kasko. Jaz sem pri generali trenutno. Opozori ga da naj ne gleda zgolj na ceno!!!! Gleda naj kje so odbitne fransize in kaj je vkljuceno in pod kaksnimi pogoji!!. To je bolj pomembno.

Primer: Zav MB ja v kasko imate vkljuceno parkirisce. In ko ga hoces koristiti sele izves da placas odbitno 350?...imas ga ampak ni zastonj.

Pa imam pri generali samo en avto. Nic drugega za kak group popust

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

Si ga ?e pri?akal?

Jah Boss je o?itno sposoben priklicat zgolj sneg. Useki ga ene 2x z lopato, da preklopi na letno / spomladanski na?in

po 1000km lahko re?em, da sem zelo zadovoljen z gumam, kar se ti?e normalne vo?nje, predvsem avtoceste. ni? ne trese, ni? ne tuli, ni? ne vle?e vstran, ni? ne 'vobla'.

Tudi priklop ?tajerska cesta - LJ Ring 160 brez problema (tle sem pa? testiral), enako priklop v klanec dolenjka na ring v Golovec 140....(ta je veliko bolj pasji) :D

Dr?alo kot mora, brez understeera z rahlim oversteerom, kljub praznem mini avtobusu :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 navigacija
Napisano

Zdravo!

?e bo? kaj ugotovil v vezi navigacije za novo trojko, se toplo priporo?am za kak?no informacijo. 500? je odlo?no preve?.

?e mi naro?amo all in one naprave za 350? halo....za 450 v kombinaciji z ekran?ki v vzglavnikih.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

?morn. Zdaj vem ravno toliko kot prej...

So torej dobre gume, ki pa so poceni, ker nimajo "zvene?ega imena" ali so po kvaliteti tam kot po ceni - nizko?

Primerjava dveh enakih pnevmatik podobnih lastnosti (npr.: obe imata kotalni upor B,...):

Neksen N-blue eco je 68?

Goodyear efficient grip performance je 110?

Nblue eco dal na mazdo5. Zaenkrat zelo zadovoljen cakam pa dez

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ne vem kak?ne so va?e izku?nje, a na poobla??enem dobim VEDNO ra?un, ki ima za avto vsebovan VIN, mogo?e pa ?e model in moje podatke

tudi ?ig imam na vseh

Zamenjano olje menjalnik in motorja je pa mogo?e zgolj napaka, ali pa? ne.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8216773&show=2

Ta ra?un lahko vsak naredi v Wordu.... :huh: oz. po drugi strani je lahko za katerokoli vozilo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.