Me pa nekaj drugega zanima, ?e slu?ajno kdo ve? Zakaj so gume M+S istega modela dimenzije 205/55/16 dra?je za 40-50? pri gumi od dimenije 195/65/15. Pri letnih v primerjavi teh dveh dimenzij je razlika "samo" cca 15?.
Razlika 200-250? za komplet pomeni, da lahko za ta denar kupi? ?e komplet kovinskih felten pa ostane ?e za kosilo al pa da? ?e ene 100? zraven pa ima? ?e alu feltne. :ne vem:
jaz vem jaz vem
no: 205/55 16 so praviloma z indeksom hitrosti H, 195/65 15 pa T...razlika je torej v konstrukciji gume in zaradi tega je cena tok visja...
sedi 5 to myself
It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
bom probal najti test gum (ce se spomnem je bila dimenzija 225/45 17) kjer so testirali Bridgestone Potenza RE050 OE za Mercedes kot tudi aftermarket Potenza RE050A...
Prve so bile porazne!
RE050A pa dosegle najboljse ocene...
Iz lastnih izkusenj: originalne Bridgestone B390 (take k fura allyssa trenutno ) so ble veliko slabse na suhem kot Michelin Alpin A2...
sam kaj, ko mi sam boss verjame
It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
A naj kupim kar pnevmatike z manj?o vi?ino, kljub temu da niso homologirane. Ali naj pokli?em ?pana in vpra?am ?e ima 3M leto?nje gume (pomoje ma to ?e od prej?njega leta zalogo)?
Hvala ?e vnaprej za kak?en pameten nasvet.
M3 je starejsa, ampak vseeno zelo dobra,
3D je novejsa
razlika med 225/45 18 in 225/40 18 je 3.4%, torej prevec
poglej, ce se da dobit 3D v dimenziji 215/45 18, tle bi blo manj razlike...
drugace pa mocno dvomim, da bi ti policaji tezili zaradi tega (se niti ne vid)...ce pa hoce, seveda, lahko tezi
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ni samo NOx, tu je se HC, CO in seveda CO2, ki je pri dizlih nizji za 30-40% kot pri benzu...
Ce primerjas mazdo 1.8 pa dizla 2.0 je to kot bi primerjal recimo mx3 1.6 pa V6
Nimam pa nic proti plinu in najbrz bom ga kdaj tudi sam uporabljal
Povezava za deljenje
Deli na druge strani