Skoči na vsebino
gume 2007
Napisano

Ne smemo pozabiti, da je onesna?evanje okolja pri dizlu neprimerno ve?je.

Tole ne drzi prevec.... mogoce za stare dizle pa kamione

Ni samo NOx, tu je se HC, CO in seveda CO2, ki je pri dizlih nizji za 30-40% kot pri benzu...

Ce primerjas mazdo 1.8 pa dizla 2.0 je to kot bi primerjal recimo mx3 1.6 pa V6 :)

Nimam pa nic proti plinu in najbrz bom ga kdaj tudi sam uporabljal :bravo:

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

sishi ne razumem to, da je kupila novi civic, ki ni ravno poceni in zdaj bi sparala na gumah? :unsure:

ce ze potem naj da savo eskimo s3...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Me pa nekaj drugega zanima, ?e slu?ajno kdo ve? Zakaj so gume M+S istega modela dimenzije 205/55/16 dra?je za 40-50? pri gumi od dimenije 195/65/15. Pri letnih v primerjavi teh dveh dimenzij je razlika "samo" cca 15?.

Razlika 200-250? za komplet pomeni, da lahko za ta denar kupi? ?e komplet kovinskih felten pa ostane ?e za kosilo al pa da? ?e ene 100? zraven pa ima? ?e alu feltne. :ne vem:

jaz vem jaz vem :)

no: 205/55 16 so praviloma z indeksom hitrosti H, 195/65 15 pa T...razlika je torej v konstrukciji gume in zaradi tega je cena tok visja...

sedi 5 to myself :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

bom probal najti test gum (ce se spomnem je bila dimenzija 225/45 17) kjer so testirali Bridgestone Potenza RE050 OE za Mercedes kot tudi aftermarket Potenza RE050A...

Prve so bile porazne!

RE050A pa dosegle najboljse ocene...

Iz lastnih izkusenj: originalne Bridgestone B390 (take k fura allyssa trenutno :P ) so ble veliko slabse na suhem kot Michelin Alpin A2...

sam kaj, ko mi sam boss verjame :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

no ja, tvoja odlocitev...

upam pa, da ves, da je med 195/55 15 in 165/65 14 ogromna razlika (4.3% v premeru) in to niti najmanj ni podobna dimenzija...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

kaksne so letne gume in kaksne mas zimske?

pa dimenzije?

pa koliko je trajala voznja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Probi dobit Good Year Ultragrip 7...

CE tudi tiste ne dobis potem pa kar M3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Kako da nimajo 3D za 175/185-14col dimenzije? A je tok redka guma al kaj?

po moje je misljeno, da je to bolj "zahtevna" guma, kar posledicno pomeni, da pridejo v postev vecje "colaze"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

A morda ve kak?na je razlika med Dunlop Wintersport M3 in 3D? Kolikor sem se jaz pozanimal je 3M starej?i model, 3D pa novej?i.

Za svojo dimenzijo gum 225/45/R18, ki jih imam homologirane, sem na?el samo 3M

http://b2c.span.si/?p=b&s=g&v=POTN...amp;z=&vz=1

Medtem, ko imajo 3D za dimenzijo 225/40/R18, samo te dimenzije nimam homologirane

http://b2c.span.si/?p=a&i=200000413616...p;ord=&orv=

A naj kupim kar pnevmatike z manj?o vi?ino, kljub temu da niso homologirane. Ali naj pokli?em ?pana in vpra?am ?e ima 3M leto?nje gume (pomoje ma to ?e od prej?njega leta zalogo)?

Hvala ?e vnaprej za kak?en pameten nasvet.

M3 je starejsa, ampak vseeno zelo dobra,

3D je novejsa

razlika med 225/45 18 in 225/40 18 je 3.4%, torej prevec

poglej, ce se da dobit 3D v dimenziji 215/45 18, tle bi blo manj razlike...

drugace pa mocno dvomim, da bi ti policaji tezili zaradi tega (se niti ne vid)...ce pa hoce, seveda, lahko tezi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

ne vem kako je za gume, sam drugace se placa dostava ja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

kaalman si pa vztrajen :)

glej se enkrat: letna guma je boljsa v vseh pogojih RAZEN, ko je sneg...

ko je sneg je zimska guma in pika.

svicarji pa nemci niso bolj glupi kot v sloveniji, da imajo zakon, ki doloca, da se nataknejo zimske gume takrat, ko so razmere za njih...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toyota sux
Napisano

v SLO ni V6 mazd 6 :(

to pa ni res :P

je ena od ameriske ambasade :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toyota sux
Napisano

toyota made in t?rkiye :)

aja sicer ne razumem kaj je tocno avtor zelel povedati, ker to res ni nc...ocitno neka cepidlaka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

take meglenke majo isto dizli in bencinarji...mas opcijo al jih hoces v sklopu luci ali pa na odbijcu spodaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano (urejeno)

evo sem se vpisal na avto solo :)

zacnem s predavanji prve pomoci 6 novembra, 13.nov pa cpp tecaj :hohoho:

vse skupaj me bo prislo 350 eur...

aja vpisal sem se na amzs

Popravljeno od LabiGT

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

danes sem naredil zdravniski pregled....kaksen pregled...se v pristini je bil takrat 100x bolj strokoven...

noben ni vprasal a mam lece dioptrijo al karkol...sam placal sem 35 eur pa cao...

zdaj pa v avtosolo :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

letne rabis zdaj? al to govoris za marec 2008?

ce sele 2008 potem je se zgodaj

drugace pa: hmmm tezka...

ce rabis hardcore gumo potem vzami RE050A,

se splaca pogledat se za pirelli p zero nero in mogoce se conti sportcontact3...

jaz bom naslednje leto najbrz dal pirelli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.