Skoči na vsebino
Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Saj sem bil nekako na istem s family wagnom, enostavno reces jebi ga. lahko bi pisal pa jamral tu, a raje sem naredil ze 6500km :)

Samo vseeno je pri tebi dosti druga?e. To ve?, da bo? ?ez tri leta avto zamenjal in ti je na?eloma bolj ali manj vseeno, tudi ?e se avto ne izka?e najbolje. Jaz kupujem za vsaj 6 let oziroma raje bo ?lo proti desetim in zato i??em najbolj idealno varianto.

Da ne bo? mislil, da u?ivam v jamranju, ampak trenutno je res taka situacija, da Mazde 3 sedan s skyactiv motorjem ?e ni, oziroma bo verjetno decembra, Mazde 6 po informacijah iz salona ne naro?ajo ve?, Kia Proceed je pri?la v minimalnih dozah in se jo ravno tako ne da nikjer sprobat, Arteona nimajo nikjer, da bi si ?lovek vsaj to ogledal. Zelo podobno je s ?kodo Superb.

Na koncu se bom verjetno samo ?e odlo?al, kaj bom dobil prej. ?e bo Mazda 3 sedan se bom verjetno moral poro?iti z njo, ker rabljene ob taki poplavi bolj uporabnih SUV-ov neko? niti ne bom mogel prodati - sploh za normalen denar verjetno ne.

Tako bo verjetno z mano kar kako desetletje po pa nam itak grozijo, da ICE avtov ne bomo mogli ve? kupiti in bomo v nekih elektro jaj?kih okol cingljali. Po 2045 pa tako ali tako se ne bo dalo niti ve? registrirati nobenega ICE avta in pol je pa? konec ?ale in verjetno bomo mi tisti star?ki, ki bomo vnukom razlagali, kako smo neko? v avte rinili neke rore in zlivali vnetljivo teko?ino notri. In kako so potem rohneli teli vozovi ter nam privabljali nasmeh na lica - vnuki se nam bodo pa smejali in se ?udili, kako smo neko? sploh lahko tako ?iveli.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Edina varjanta je to v ?ivo sli?at, da lahko oceni? a je res kvalitetno. Tele videi malo zavajajo saj mike telefona oziroma kamere pa? pobere zvok kot ga pobere in potem, ko ga predvaja? je spet odvisno od tvoje opreme.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

sem prihajajo klosarji (zaradi njih tudi na hrvaskem strezejo le neumne pice), tisti ki nekaj imajo pa potujejo po svetu...

evo tko, na kratko povedano

...ma? kar prav...

Ali to velja za vse nemce? Ker potem jaz ocitno vidim neke druge s tablicami, ki so podobne nemskim... ;) In kolikor vem, Istra in Kvarner nista edini destinaciji za it na dopust ;) ...

Aja se to... Gastarbeiterji v starih meckah in bemflnih niso tapravi nemci, ceprav imajo mogoce nemske tablice ... ;)

A gastrbajterji tam delajo za ?epnino? Ne vem no, ?e se govori o takih ogromnih pla?ah v doj?landu, bi pa vseeno pri?akoval, da s vsaj avto za 5-10 jurjev pa ?e lahko privo??ijo. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Govora je o povpre?nem kupcu avta. Odstopanja v obe smeri (kante za 500 EUR ob pla?i 5000 EUR in jaka kola za 40.000 EUR ob mese?no 1000 EUR) bodo vedno.

Je pa zanimivo, da Nemci, ki imajo tolk pod palcem prihajajo na dopust v takih skretih, da ga sam "ne bi ni ?tapom dirnuo". Se pravi, kje je torej ta bogatija? Zdaj se bo sicer kdo oglasil, da pa? ne dajo toliko na avto ampak, kot ka?e ne dajo niti na dopust, da zve?er ?tirje eno radensko ?lampajo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Boss pridi po SUVAGa pa bo? probal :), Tudi teren v vasi je primeren  :rolleyes: Samo zadnje ?ase ful ?re 7 s prikolico, katere plakate si ti bral, da ?re 5 s prikolico?

Ne, ne nisem rekel 5 s prikolicos ampak 6,73 . Tvoj mal ve?, ker nima? najbolj aerodinami?ne prikole pa verjetno si ?e trugal na strehi al pa imel bicikle za dekoracijo, da izgleda bolj ?portno naravnano.

http://www.mazda-si.net/topic/5436-vozilca-by-jures-m5m6-mx-5/page-107?do=findComment&comment=413023

Sej pol bo 6,73 s prikolico... kar je super :jupiii:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

O?itno gre tako naprej. Moj sodelavec je kupil kio na kredit pred dvema letoma pa ?e gleda za novo drugo leto. En kredit odpla?a? pa gre? v drugega in tako naprej.Mislim,da takole deluje sistem pri nas. Aja, tej modeli, ki vzamejo vsake tri leta nov kredit tudi avte menjavajo tako pogosto. Mi ostali, ki nimamo kredita pa pilimo avte po 10+let. :)

Pa sej Jures tudi tako dela, samo da to ni kredit ampak lizing oziroma fafing. Ne vem zakaj to ne bi bila ra?unica, stro?ek je na?elom skos konstanten, prakti?no ima ves ?as nov avto, ne skrbijo ga garancije, okvare, menjavanje iztro?enih komponent pa ?e ego mu je potola?en vsake tri leta znova in znova. :bravo:

Govora je o povpre?nem kupcu avta. Odstopanja v obe smeri (kante za 500 EUR ob pla?i 5000 EUR in jaka kola za 40.000 EUR ob mese?no 1000 EUR) bodo vedno.

Moj replay je bil bolj v smislu, da vi?ina pla?e ni pomembna, ker lahko da ima? visoko pla?o ampak ima? tudi visoke stro?ke recimo z najemom stanovanja al pa kreditom za nepremi?nino, vrtec v nem?iji ni tako poceni kot pri nas, pa da ne na?tevam ?e naprej....

Zato je vi?ina pla?e ni najbolj klju?en faktor pri nakupu avta.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne, govora je o letni pla?i za nov avto na vsakih 5 let. V Sloveniji pribli?no 1.100 *12 = 13.200, v Avstriji in Nem?iji ca. 2.400*12 = 28.800 EUR.

Ko pogleda? na ceste, so v SLO v povpre?ju tako dobri ali na videz celo dra?ji avti kot v Avstriji ali Nem?iji, z eno veliko razliko: tisti na severu so svojo ?ivljenjsko dobo ?e oddelali (4 ali 5 let, 200-250k kilometrov), v Slovenijo pa so pri?li v stanju "kot nov, negovan, z magi?nimi 112 kilometri na ?tevcu). Seveda obstajajo izjeme in vsak ?ast tistim, ki v SLO kupujejo nove avte za 30k+ EUR in hkrati ni v hladilniku samo kekec pa?teta, v shrambi sbudget bel kruh in voda, 50 % dohodka pa gre za kredit za avto.

Kolk ima? veliko pla?o je za nakup avta popolnoma nepomembno - va?no je koliko ima? lufta, da lahko odpla?uje? avto. ?e recimo Slovencu zaradi dolo?enega ?ivljenskega sloga od pla?e 1100 ostane 500 EUR je to dejansko ve? kot pa ?e recimo Nemcu od pla?e 2400 ostane 300 EUR.

Torej, ?e tak Slovenec po ?estih letih menja avto in je recimo od tega lufta pripravljen vsak mesec dat 300 EUR za nakup je to 21,600 EUR plus recimo 10 jurjev od prodaje 6 let starega avta. Torej operira dejansko z ve? kot 30k EUR.

Recimo Nemec iz tega primera pa da za avto 200 EUR/mesec in tudi proda 6 let star avto, ki pa je ni?jega razreda saj operira z manj prostega denarja. Tako recimo zanj dobi 8kEUR. Skupaj je to okoli 22kEUR.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ja ima ze 280. Na stevcu.. To je problem.. Drugac pa sem na istem kot boss.. Bi menjal pa zakaj bi menjal..

The biggest unanswered question is... kaj je dejansko tako dobro, da je toliko bolj?e od trenutnega avta, da ?lovek dobi ob?utek, da napreduje? Seveda pri tem, da budget ni neomejen. In ko da? vse to v ena?bo se izbor resni?no zelo zo?i.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Premlad se za suva..

:jupiii::bravo:

Saj ne vem a naj kaj dodam ?e... Se pa tudi strinjam, da kdor ima potrebe tak?ne kot recimo Jures je pa tudi izbira SUV-a dokaj logi?na, ?eprav bi tudi s karavanom lahko re?il situacijo ali pa z enoprostorcem. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.