Lastniki pravih terencev je večinoma nimamo ker gremo na vikend in ostala dela ter počitke po stranskih cestah ter čez drn in strn, na avtocesto zavijemo samo če je res nuja ali ni druge poti. Jaz grem večinoma pod njo oziroma vidim in doživim več kot tisti na njej.
Nam se večinoma ne mudi in se imamo bolje ter smo v stiku z naravo.
Kaj pa, ko moraš recimo na tehnični in moraš obvezno na hitro cesto ali celo na avtocesto? 🤔
V Teksasu imajo tako nizke temperature in neugodne vremenske razmere, da so ustavili črpanje nafte. In seveda vsak tak dogodek spremeni ceno nafte navzgor. Ko boš spet imel možnost se v druge občine vozit se pa zaradi cene spet ne boš mogel... haha😜
Če bodo zopet zaprte ne, če gre gorivo gor pa vseeno. Saj je bil že čez 1,3€ liter.
Zdaj sicer ni več aktualno, ampak vseeno. Preden nalepite vinjeto jo parkrat nalimaš na hlače, da se malo smeti prime nanjo in se ne zalepi tako močno 😁
Če se ti pa slučajno na hlače prilima, pa lahko tečeš po vseh hitrih cestah in avtocestah brez strahu, da te kaznujejo. Sam hlač si ne smeš preoblačit. 🤗
Jaz jo dol spraskam kar z "kitarskim" nohtom. Zares gre hitro in na koncu očistim šipo še z razkužilo za roke, ki ga imam vedno v avtu pri roki.Par minut dela.
Samo te letošnje vinjete so pa res bolj tako - tako kvalitete. Že dvem, ki jih poznam so se pri namestitvi malce poškodovali.Tudi kolegica, ki jih prodaja je dobila že par reklamacij. Pa niti nalepljene na šipo še niso bile.🤔
Glede na to, da se nam v ponedeljek odpirajo meje bi lahko na hitro zorganizirali planirani fuel test preden nas spet zaprejo 😄
He, He. Ne, moraš tudi ti prej namontirati letne valjarje gor, da ne bo moja 6-ka pila največ od vseh. Z zimskimi gumami po snegu pa ste vi ostali v prednosti, ker mi primorci smo bolj "levi" za vožnjo v snegu. 😋
No...tankal diesela, poraba 8 litrov, bencinar 08 letnik pa poraba 10 litrov. Pa sr ne sekiram, so pač zimske razmere. Pri dieselu je webasto veliko delal, pri bencinarju pa kratke razfalje...4 km... pa na mestu je delal motor...ker je avto zunaj, pa mraz....
V roke me pa ni zeblo...
Tako je tudi prav, da ne gledaš na vsak deciliter porabe. Važno je, da v avtu uživaš.Pa naj bo to mazda ali kak drugi.
Dolgoročno bomo še pogrešali naše dizel motorje, ko bo šla cena elektrike v nebo. Po moje ne bo sama elektrika v avtih ampak razni hibridi bodočnost. Vsaj sam bi prej zaupal kombinaciji in bi bil bolj miren, ko bi šel na pot. In bi recimo vozil po avtocesti na klasična goriva po mestu (za v službo recimo) pa na elektriko.
Eni tukaj me bodo sedaj linčali. Glede na tvoje potrebe bi sam resno razmislil o kakšni Škodi Kodiaq diesel 150 KM, 4x4. Imamo jih v službi in me je navdušila. Res ni tako lepa kot Mazda, je pa bolj uporabna in vprašanje če ne celo bolj kakovostno izdelana.
Lepo, da si predlagal, ampak zdi se mi, da je glede znamke že odločen. To najbrž ni škoda. 😎
To bi bila še boljša opcija. Je pa poraba 2.5 bencinarja sigurno okoli 10 l.
Do sedaj sem vedno kupoval rabljene avte okoli 4 leta starosti in je vedno nekaj za popravit.
Kako ima Mazda rešeno glede garancije? Če kupim avto v nemčiji, bojo na našem servisu upoštevali garacijo?
Nemške mazde imajo večinoma le 3 letno garancijo. Nekateri prodajalci ti ponudijo opcijo še za dve dodatni leti z doplačilom. Garancija velja 100% v Sloveniji.
Kaj pa rabljenega 2.5 bencinarja automatica npr. iz Nemcije, 2-3 leta stari se prodajajo za 25k s top opremo. Prisparas denar pa se boljsi motor dobis.
Cestitke odgovoril si v minuti. Lajf je fajn ampak odgovoren. Za to kar mislis da je kamion je moja zivljenska zapuscina, in ne ne bo penzija kmalu....prokurist pa sinovi naprej.
samo da naredijo izpit za tovornjak
Drzi se levo da re kamion ne zgazi
Me veseli, čeprav mi tole tvoje jamranje in bahanje deluje kot slaba tele novela.
Skoraj vse si nam že zaupal. Kmalu ne bo več zanimivo.
Jaz ne vem od kje njemu kamjondjije, ocitno jih sanja
Eto spet....ha ha ha teb ego ne da miru. Ok sem pac kamjondjija ker ti tako hoces. Nisem si mislil da ti fovsija in ego tako lahko zamegli um.
kaj si naj jaz potem zmislim zate...hmm...eto ti si zame smetar od tega trenutka ker to ti dobro gre
Ok. Super. To sva razčistila. Kako si pa kaj drugače v življenju? Gre?. Za palete (za kurjavo) pa lahko prideš mimo. Jih imamo v firmi nekaj polomljenih.Samo za ceno se morava zmeniti.
tablico lahko preneses ampak mas strosek odjave prejsnjega vozila in deponacije.
madzari so res imeli kamero na avto na random mestih, sedaj pa majo kar lepo pokrite uvoze/izvoze. Ni treba da je na samem uvozu. Lahko je prvi/zadnji nadvoz. Prvi kontakt pove vse.
U, zakon. Kofetkal bomo. A je treba imeti kakšno njihovo kartico?
Pridi do mene na obalo. Jaz imam njihovo kartico pa ti jo posodim. Vinjeto že imam. 😊
pred 9 urami je Janez007 napisal:
Jurti moram kupiti 2 vinjeti. Mislil sem kar na črpalki OMV, dobim za nakup vsaj pike za 2 kapučina. ☕☕
Ve kdo morda za kakšno boljšo varianto?
Jaz sem jo kupil na AMZS. Če si njihov član, dobiš vrnjenih 6€ dobroimetja na njihovo kartico, ki jih lahko koristiš ob naslednji priložnosti. Zraven tega pa dobiš še bon za brezplačno vožnjo s gokardom na Vranskem. Meni je kul. Samo ta vožnja z gokardom trenutno ni uresničljiva.
Upam da tole še vedno vse drži 😁 včasih se vprašam če bo pri meni drsalo 😄
Za nekatere kombinacije platišč, gum in vzmeti pač ne moreš natanko "ujeti" optimalne rešitve. Zanimivo je, da prihaja do nihanj celo samo z menjavo različnih proizvajalcev pnevmatik iste dimenzije. Zato pa obstajajo specialne strani za navdušence kjer lahko preveriš, kako se kaka pnevmatika obnaša na dočeni širini alu platišča.
@Scr3am 100% ziher ti lahko potrim samo to ET55/17 in ET60/18 varianto ki jo že imaš, nikoli ni nič drsalo, kljub polno naloženem avtu 5ljudi.
Aja, no pa za 7,5x18 ET60 z 225/45/18 lahko tudi 100% potrdim z distančniki 7mm, se pravi končni ET53, je vse BP. 😎
Rekel bi da s to 215/50/17 gre tudi ET47 skoz, ampak 100% ti ne morem zagotovit, bi moral probat z distančnikom, ampak trenutno se mi ne ljubi šraufat gume dol.
@curkota tvoja platišča se že od daleč vidi da stojijo preveč ven.
Ok, glede na to da ne voziš neke teže, ti zato ne drsa, daj v prtljažnik 200kg ali pa 5ljudi v avto in zgodba bo drugačna. 😉
Btw: varno to glih ni z tvojim ETjem🥴
Samo, a se pod težo ne nagne guma zgoraj bolj proti noter? Jaz sem tudi mislil, ko sem montiral moje 245, širina feltne 8,5 na ET 45,da bo kaj drsalo, ko bo teža v avtu, ker izgledajo precej poravnano. No, pa sem naložil pet ljudi noter in gre guma kar konkretno mimo roba blatnika. Sicer pa, ko delaš homologacijo ti vse dobro premerijo in poslikajo. Na podlagi tega, če je vse v redu, ti šele izdajo papirje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj pa, ko moraš recimo na tehnični in moraš obvezno na hitro cesto ali celo na avtocesto? 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani