Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

prej bi reku 10.000 eur

samo feltne original mazda dodatna oprema so stale takrat vec kot 1000eur

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

@boss: ok poklicem jutri popoldne, ce ti je to ok

@violet: sem pogledal tisto stran in se kar matram ja...do 2010 bom naredil pa najbrz se kako drugo voznisko (to bo moja tretja zdaj)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

sam fak, delam te online teste pa se niti enga nisem naredil...

predvsem padam na vprasanja kot "koliko metrov od postavitve znaka, koliksna je max, hitrost avtodoma na avtocesti...in podobne bedarije...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

Lahko pa tudi ne gre? do dohtarjev,pa malo zamol?i? dioptrijo. ;) Ker na pregled bo? itaq ?el z le?ami,tega da jih ma?,pa tak ne bodo opazli,pa se tako izogne? stro?kom za okulisti?ni pregled. :bravo:

a to se da? bi blo super :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

aha hvala, super info je to...

jaz imam -1.25, se pravi grem do haurtlauerja (tam je se najceneje, lani sem placal komplet pregled, okvir in sipce 13.000sit)

potem medicina dela...in ostalo

za cpp pole pa te castim :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

a je mozno kje drugje opraviti, al moram nujno v LJ?

imam eno varianto od madmaxa, pa bi slo mogoce hitreje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

torej:

1. grem do zdravnika, ki mi bo rekel, da imam dioptrijo...recimo, da mi da potrdilo

2. opravim takoj test cpp (teorija ne?) in ce naredim...

3. grem na voznjo

4. naredim test prve pomoci

5. izpit voznje

a je tko nekak?

al je treba nujno se obiskat ure (tecaj) cpp-ja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

rabim, da mi nekdo "prevede" kaj tle pise...sicer ne razumem a je to to in pol grem direkt na izpit voznje al je treba se kaj? evo kaj so mi napisali:

Najprej bi vam ?elela povedati, da je tudi meni ?al, da morate opravljati vse ponovno. Imamo kar nekaj podobnih primerov, zato vam lahko povem, da se bomo potrudili, da bi vas s ?im manj?imi zapleti pripeljali do Evropskega vozni?kega dovoljenja.

Ponudim vam lahko AKCIJSKI paket, kot ga imamo za povratnike, v katerem je zajetih 9 ur vo?enj, cpp, eviden?ni karton?ek in ?e dru?tveni izpit za samo 240 eur, pla?ljivih v enkratnem znesku.

V kolikor vas zanima na?a ponudba, me prosim kontaktirajte, da se bova dogovorila za vse potrebne papirje. Pred za?etkom vo?nje potrebuje ?e zdravni?ko spri?evalo in opraviti izpit iz cpp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

heh sem tudi v zivo veckrat dozivel take stvari...

tole je v srbiji, ce se ne motim...

boli njega on je v kamionu....

se pa spomnem, enkrat mi je po avtocesti po prehitevalnem pasu nasproti pripeljal kamion s plugom...

jaz sem peljal cca. 120km/h on pa ene 60-80km/h...tam je bil, ker je spluzil cesto :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

No zdaj mate od Sefa bolj dolgo varianto tega, kar vam pozkusam povedat...

aja se to: recimo v svici ali nemciji nimajo zakona, da moras met zimskih gum od 15.11 do 15.3, ampak odvisno od vremena...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

tko je pri meni:

letne bridgestone potenza re050a rabijo kar dosti casa, da dosezejo "delovne" temperature, pozimi se to podaljsuje...

zimske dunlopke so "ready to go" bolj ali manj takoj...

sam potem po nekaj deset kilometrov (vsaj jaz) cutim mocno razliko v prid letnih, tudi ce je npr. -8stopinj, seveda suho...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Sedaj ti bo rekel da spet nisi te teme prebiral :D

jaooo nisi prebral kaj pisemo... :D

letne gume pod 8stopinj primejo velik boljse kot zimske...seveda, ce ni snega...

bom tko napisal:

ZIMSKE GUME SO DOBRE SAMO KADAR JE SNEG NA CESTI!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

a verige mas?

ker ce bo letosnja zima podobna lanski, potem sploh ne bomo rabili zimskih gum...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

sej je vseen...michelin (vse kar sem jih mel do zdaj, tako letne kot zimske) imajo lastnost, da ko so nove so res dobre...ampak, jih potem das dol in jih mas nekje v garazi in potem naslednjo sezono kar naenkrat ni to tista guma, ki si jo kupil...

dvomim, da je to z A3 kaj drugace...

glede na to, da imava isti avto in isto dimenzijo bi ti kar "vsilil" dunlop wintersport 3d...sem testiral v najhusjih pogojih in se je peljalo (in predvsem zaviralo) z zelo dobrim obcutkom...pa se to: to leto bojo gor ze tretjo sezono (je pa res, da sem jih mel lani cca. mesec)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

pa ti ne sledis kaj ti pisemo al kaj? :angry:

ne michelina, ker je dober samo za eno sezono...

boljsa izbira je dunlop, good year, conti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup m6
Napisano

samo za accorda lahko povem, da ima dosti slabse podvozje kot mazda 6...sem mel priloznost jo testirat na "moji" poti (LJ-PR) pa mas obcutek, da bo vsak hip razpadla na slabi cesti...ce je gladek asfalt je super

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda dizli - poraba
Napisano

vem, da v italiji npr. imajo normalne takse do 2000ccm pol se zacnejo hude cene...

zato je bil posebej za italijo narejen npr. mercedes 200kompressor, al pa razni 2.0turbo

sam je res glupo dat toliko vec denarja samo za 3kW vec...ce ze placas, naj ima kakih 119kW :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda dizli - poraba
Napisano

najbrz ne lazejo, ker se je izboljsala aerodinamika (cx=0.27) pa je tudi lazja, ima pa elektro servo pa se nekaj takih fint za zmanjsanje porabe...

glede naovra pa mozno, da ima tudi nova 360 Nm pa se nisem dobro zapomnil stevilke...konjev je pisalo 140, to se prav spomnim...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavorne ploscice!
Napisano

probi dobit Ferodo (mogoce majo v motomatu)

ce ne, pol kar original mazdine

ebc so kar drage pa se cakat je treba celo vecnost

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda dizli - poraba
Napisano

boss vesela novica zate: vceri sem mal pogledal srbski auto bild in gledam tehnicne podatke za novo Mazdo 6...

povprecna poraba: 5.6l/100km

103kW pa 330Nm (ce se prav spomnim)--sicer pa ne vem kako to, da ima manj moci kot zdajsnja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup m6
Napisano

no pa se jaz :)

-na zacetku mi je crknila visokotlacna crpalka...popravilo (oz. da so dobili novo) je trajalo 15dni in ne 1 teden kot so obljubili na acosmosu). So mi pa rekli, da je to edini primer in je bla neka napaka v materialu...

-takoj zatem je zacel curljat nafta po motornem prostoru...razlog: geniji v acosmosu niso dobor zategnili tisto novo crpalko in je pol smrdel po dizlu po celem avtu...tle sem dokonco nehal "sodelovat" z acosmosom..

-dvakrat so mi zamenjali sencnike (zdaj so povsem ok)

-dvakrat sem bil vpoklican

-crknil je LMM merilec pretoka zraka (pohvala Gami, ker so mi brezplacno zamenjali izven garancije)

-crknila sta oba motorcka za dvig luci (spet isto kot zgoraj)

-crknil je motorcek za dvig/spust sipe (garancija)

-crknil je senzor sovoznikovega airbaga (garancija)

-akumulator mi je crknl pri 110.000km (je dal znake, stevci kar naekrat skocijo kot zmesani do konca)

kilometrov imam 145000 in suma sumarum sem zadovoljen z avtom, ce gledam kam vse potuje...po najbolj nemogocih cestah, takih kjer je kraljuje golfII :)

aja meni sploh ni glasen ta avto...do 170km/h se peljes cisto v redu in ni cutiti nekih motecih zvokov iz motorja ali zraka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.