Skoči na vsebino
pred 1 minuto je Matick napisal:

Jest sem mel septembra zavarovanje, prej je bilo 600, zj pa 800
Pa dol en premijski razred ... Letos ko bo registracija menjam zavarovalnico pomoje

Jest sem pa 2 mesca nazaj pozabu tole slikat, sem isto šel čez 123456 

Menjava zavarovalnice ni več nek baš bonus tako kot je bilo včasih, kak % mogoče več ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 39 minutami je SpEkTr napisal:

Dobil ponudbo za zavarovanje , lani 690, letos 880 eur. WTF 😕 

Normalno, meni je šlo za 100 eur gor novembra, verjamem da je zdj še več

edit: pa 1 premijski razred dol! (tako da bi bilo ob istem premijskem razredu več kot 100 razlike

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Jaka32 napisal:

Jaz sem z Nexen Nfera SU4 naredil dve sezoni, max. 24.000 km. Pa je že bila zeloooo obrabljena. bi jo moral že prej menjati. Mislim da se bolj splača dati več za komplet, pa jih voziti 4 sezone, kot pa vsaki dve kupovati nove Nexenke.

Zimske imam še za letos (pa bi bile še za drugo zimo, če bo suha kot letošnja ker profila je še dovolj) Michelin Pilot Alpin PA4, držijo že četrto sezono (min. 46.000 km).

Za zimo pa res študiram da prešaltam na kaj cenejšega, glede na to da ni več pravih zim. Snega praktično ni več, pa živim na 700 m nadmorske višine. Prav tako zmrzali, no ravno ta teden naj bi bila, pa je to to od "zime". Nekaj ste zagovarjali Hankook se mi zdi, kateri model točno? Katere priporočate? Mislim da ima @Bini ?

24 kkm? Kristus :hudicek:

pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Sam cenovno bo isto , ali pa še vedno ceneje, če bi spregledal strošek menjave. Imaš na nov set gumb na vsaki 2 leti, kar je tut v redu hahaha. OK, ni pa ekološko spet :) Jaz sem oddelal eno sezono, zaekrat kar ok kaže, bo za 4 sezone sigurno, ne delam pa veliko kilometrov.

Glej mi smo dali 87 eur, neki takega? Karkoli sem gledal od Conti/Mišelin/GY so bile nad 160, torej tako kot ti praviš, na 2 leti menjam in imam skos nove gume, ne vem, bom videl koliko mi zdržijo... ampak če bo res 24kkm pol bo to šrot... mi je pa guma res všeč, dobro se drži, poleti pri hudi vročini nobene panike

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Resno? ?zmeden? A voziš velik ovinkov pa bolj na grobo? Men Goodyear, ki so bile vedno znane kot gume, ki se hitro obrabijo zdržijo 70kkm pa še imajo vsaj mm lufta, do minimalnih 1,6mm, ko jih navadno menjam.

Trenutno imam original Bridgeston Turanza gor pa cca 40kkm prevoženih in so na 5,5mm profila tako, da bodo še vsaj toliko naredile.

govorim za nexen, ki sem jih kupil lani

50% ac 150, 50% regionalka različne konfiguracije :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Kako hitro? Na koliko jih menjaš?

Imel sem Nfera SU4 gor ob nakupu MX-5, pa so bile že pri koncu pa ni bilo kakšnih večjih problemov z njimi :)

jaz bi rekel da ne bom naredil 35kkm z njimi, so že na pol obrabe :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Bossek napisal:

Ko sem menjal na zimske gume so letne sle v smeti. Zdaj pa rabim kupt nove letne. Kak predlog?

Z original Bridgestone nekako nisem bil zadovoljen, obcutek na mokri cesti je bil precej slab.

Kake GoodYear Efficentgrip al pa Dunlop Sport Maxx?

Tudi jaz ti odsvetujem Bridgestone.

Če iščeš dobro gumo za cvenk, vzami Nexen Nfera SU4 - jaz naredim ogromno km v vseh vremenskih pogojih in imam samo 1 pripombo - hitro se obrablja (pa vendar, za ceno v primerjavi z kakimi dražjmi še vedno dobim isto skos frišno gumo)

Če iščeš top gumo pa Goodyear ali Continental

Vmes sploh ne glej, ker nima smisla

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 19 urami je sportman333 napisal:

Kolega ima Lexusa 250is....letnik 2013, vse funkcionira bp, baterijo ima več kot 80% tako da toyota (in tudi honda) imata z hybridi že ogromno izkušenj in uporabe, vec kot 20.let, tako da hybrid teh dveh znamk ne bi smel biti problematičen...pusti pa ostale no name in vse eu znamke ki so to začele razvijat par let nazaj...in obe znamki sta ogromni npr.proti mazdi, ki je bolj kot ne malček (oz.butična znamka za avte) proti tema dvema....drugi pa sedaj že drugega priusa (najprej prva gen, in zdaj predzadnja...sicer oba grda, ampak hybrid sistem pa deluje bp)....

Še več, 97 leta so dali ven hibridnega priusa, realno gledano so ga začeli verjetno razvijati že ene 3 leta prej, tam nekje 94 leta

Torej to je že 30 let razvoja, če tako gledaš...in se strinjam s tabo, EU firme so začela kapljati s svojimi hibridi pred covidom, torej praktično 15 let zaostanka v razvoju ali pa še več

Sedaj je corolla mislim da že 4 gen hibridnega pogona z liion baterijami, glede na število prodanih vozil mislim da vejo kaj delajo

Jaz bi jo imel ampak CVT ... :party0035: verjamem da bi se ga prej ali slej navadil sicer ampak prehod bi bil naporen :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 5. 1. 2024 ob 17:19 je Sunking napisal:

Se še malo pošopirim :)

Prevzeta ob 15.30 in že vsa umazana :)

Fotografija pa vremenu primerna .

20240105_164937.jpg

20240105_181544.jpg

Srečno in čim več zabavnih km!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(korejski)Chevrolet
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

Nevem... Mogoce zato, ker je iz uvoza? 

Edina, za katero vem, da ima LED zaromete in nima pranja je hcerina Mazda 3 Takumi (G120, 2018) ker ima "tasvoh" LED zaromete, ki niso dinamicni ...

image.png

Mogoce sta vajini sestici tudi s "tasvoh" LED zarometi? Pranje zarometov je menda obvezno, ce je svetilnost nad neko vrednostjo >> 2000 lumnov??? 

Smo ze tukaj pisali o tem >> 

Hja, meni se prilagaja snop glede na nasproti vozeče avte (sepravi zna skrit samo levi del dolgih luči, desn del pa še vedno osvetljuje)

Ne vem pa kakšne po potem "tamočne" LED

In vse 2016/2017 na avtonetu izgledajo takšne, tudi tiste ki so kupljene v SLO

null

image.png

Edit: torej xenon 2013-2015 pranje žarometov, 2016-2017 led brez pranja, 2018 naprej led z pranjem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(korejski)Chevrolet
Napisano
pred 12 urami je Jest napisal:

CX-60 ima matricne LED in ima pranje zarometov… prav tako jih je imela prejsnja CX-5 in tudi sestica… in tudi prejsnja sestica s ksenonkami,,

image.png

image.png

image.png

image.png

Ja kva?

Moja niti od @ignacij NIMA pranja žarometov, pa so polna oprema...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

(korejski)Chevrolet
Napisano
pred 5 urami je Jest napisal:

Lucko imajo tisti modeli, ki imajo pranje zarometov… 

Ja ampak od kar so sprednje led na 6ki, ni več pranja žarometov…..

pred 6 urami je sportman333 napisal:

To moraš pa na audi prešaltat, vsaj🤣🤨

Vem da sem se vozil z 20 let passatom pa je to imel, sem samo debelo gledal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 15 minutami je Tilen5 napisal:

Na kolk KMsmo rekli da delamo servis ATja? 

60kkm če si picajzel, 120kkm bo pa čisto dovolj ob normalni vožnji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 minutami je Sunking napisal:

Puf, Mazdica je plačana. Moj bančni račun je definitivno prej zgledal lepše :). Avto je bil včeraj naložen na kamion in bo tu prvi teden januarja. Barvo bi sicer vzel polymetal, ampak bi moral za X186 počakat cca. 5 mesecev, za kar pa nimam volje. Malo sem spremnil odločitve in šel iz rdeče na Machine grey in iz AT na MT. Sem malo testiral in sem ugotovil, da res rad prestavljam in mi je pri malo daljši vožnji z avtomatikom po lokalnih cestah kar nekaj manjkalo. Vsekakor mi ni in mi ne bo žal. Machine grey zgleda fenomenalno, rahlo na bronasto potegne pri določeni svetlobi.

Happy kiddo :)

Morda kakšen nasvet, kako poskrbite da vaša tridesetka izgleda lepa kot nova? Trim detailer sem zasledil na tem forumu, kaj pa priporočate za notranjost?

Jaz ti lahko dam nasvet, da NE mazat volana z ničemer. Ker bolj kot ga boš mazal, slabši bo, govorim iz izkušenj :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne vem, kje smo se zadnjič pogovarjali o porabi olja, ampak včeraj pogledam in po 12kkm prevoženih olje točno na črtici za minimum.

Sem zavil v lokalno trgovino ker sem nujno rabil in kupil 5W30 A5 (od forda, ker mazdinega ni imel). Dolil pol literčka in piči dalje :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 15 urami je Boss napisal:

Na preglednih križiščih se da pospešit bolj odločno, na nepreglednih pa malce bolj po jajcih - zaenkrat se splača.

Praznično razpoloženje, folk z glavo pri drugih stvareh in potem je tako kot je, da greš kar refleksno.

Bojim se, da bo kmalu tudi kakšna nesreča na dolgem mostu pri lidlu, kjer je nov semafor.

Prej si refleksno iz AC zavijal levo proti dolgem mostu, pa pospešil do dolgega mosta - sedaj imaš vmes semafor, veliko folka je navajenega starega režima, prav opazujem ljudi kako pospešijo, ker si mislijo da imajo fore po celi ravnini.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 21 urami je Mraušk Mčk napisal:

Je pa poceni za vzdrževanje. Sodelavec je na tesli trojki ravno menjal bremze - diski ploščice (ki crknejo precej hitro). Cena? Sitnica. 1,6K€

Kje je pa menjal? Ali ima Tesla že "uradni servis" pri nas?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 23. 12. 2023 ob 16:37 je AmpeR napisal:

Po 2 mesecih neuporabe cx3 sem da poskusil zagnati. Nič... baterija kaput. No z busterjem je bp štartal in pustil sem ga uro laufati...

Ej na mestu če lavfaš ni ok za motor, ker ni ustrezno podmazan. Predlagam eno furo po ac in nazaj, ko ga štartaš z boosterjem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je Sunking napisal:

Evo, naročil svojo novo Mazdo :)

Ker nisem nek dinamičen voznik, sem se odločil za udobje in vzel X186 s samodejnim menjalnikom in design paketom. Danes sem pred nakupom še enkrat zapeljal ročnega in avtomatika. Verjetno bom ročnega pogrešal, ker se je res fino vozil, po drugi strani pa se mi tudi avtomatik ni zdel tako napačen in nisem dobil občutka, da je zmeden. V klance je čist okej prestavil eno niže in potegnil, po ravnem pa prestavljanja skoraj čutil nisem. Upam, da je odločitev pravilna.

Hvala vsem za nasvete.

Ko greš enkrat na AT, ne greš več nazaj. Dobrodošel med nami!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 13 minutami je Carot napisal:

Pri M6 imajo 17-ke za cca 2% manjši obseg kot 19-ke, kar je na AC cca 3 km/h 

ej to bi pa tut jaz reku, se mi zdi da mi manj kažejo te opozorilni radarji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 30 minutami je Hixxy napisal:

Covid projekt done

vzelo mi je uro, ker sem bolj počasne sorte haha - vmes mi je šrauf padel za klimo, mater me je spotilo, jebeš vse lekadole. Priporočam da nastavite pod konzolo eno krpo, da če vam pade vam na krpo in ne v globine avtomobila.

Evo mazda je up to date z zadnjimi trendi

IMG_5446.jpeg

Too, lepa !

pred 19 minutami je skritikrt napisal:

Ti dam en nasvet za naslednjič...ti ga ni treba upostevati če nočeš...pač zastonj nasvet.

Najboljše gumbne baterije so litijeve Renata!...za njimi Panasonic,Sony,Maxell,pol pa dolgo,dolgo nič...

A pri Renata pazi-vzami samo če so "Swiss made", k čajnizi...saj veš...tudi za quartz-ure ipd.. pr urarju bodo najdražje lih Renata...z razlogom.

Jaz za večino kupujem Panasonic,za tisto k je pa res važno,da dolgo drži-samo Renata.

https://www.bigbang.si/gumbna-baterija-cr-2025-litijeva-renata-cr2025-165-mah-3-v-1-kos-izdelek-430540/

Zanimivo, da je cenejša kot marsikatera komercialna.. kaj pa je fora teh baterij, da so toliko bolj kvalitetne?

Skrbi me, da jih redko kdo kupi, in so star letnik izdelave.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.