Imam konkretno vprašanje glede vinjete in globe zanjo in sicer sprašujem za prjatla;
kolega Bosanec, kupuje neke tedenske vinjete, ampak nima veze, skratka zdaj je dobil plačilni nalog od DARS-a, potem pogleda zadnjo vinjeto, ki jo je vplačal in je namesto tablice LJ 33-9JK, pomotoma kupil vinjeto za LJ 33-9JH.
Kaj lahko naredi v tem primeru?
Predvidevam popolnoma nič, da bi moral že davno prej preveriti in opozoriti prodajalca na bencinski črpalki? Plačilni nalog, ki je že poslan, mu ga pa tudi verjetno le še Kristus lahko anulira?
kupil jo je nekomu drugemu, naslednjič naj pove, in mu jaz javim mojo reg.številko
Po salonih ponujajo različne popuste ... in zanima me kje bi mi priporočali da povprašam za ponudbo oz se grem dogovarjat za naročilo avta.
Ker pri sedajni cx-5ki so nam pred 5 leti pri Ferku ponudili max 500€ popusta, pri Selmarju max 1000€, v Lj 2000€ in v Kopru, kjer sva jo potem tudi vzela pa skoraj 4000€ popusta.
Ponoviš vajo in si zmagal....glede na to da kupuješ Mazdo imaš itak, kaj malo več kot 5 salonov v SLO, tudi ce vse obiščeš ni neke hude panike😉😂, saj ne kupuješ vw🤭🤣
Jaz sem z michelin alpin 6 še vedno zadovoljen (sedaj 2.sezona)...s tem da vozim v normalnih razmerah / situaciji primerno, torej prilagojeno (v pon.npr.sem bil raje doma, kot da bi rinil v težke razmere😉 in sploh nisem imel težav na cesti kot nekateri/večina😂)
Fak, celo študijo ste naredili na temo ene navadne letne vinjete. 😄
se ne morem bolj strinjati 👍...boste privarčevali 1/365/110 €, niti ne vem koliko to pride....ste veliko več porabili za čas, ko delate te doktorate tukaj na forumu
To velja le, ce si vinjeto kupil online preko DARS-ovega portala ... in seveda, ce nisi odstranil kljukice pri obvestilih ... Ce si jo pa kupil na crpalki, pri najboljsem sosedu ali kaksni drugi stacuni... pa takega obvestila ne dobis
še vedno se lahko registriraš na portalu, prepišeš /vneseš id vinjete (serijsko) in si potem nastaviš obveščanje, tako sem jaz naredil za svoja starša, ki sta jo kupila na Petrolu.....in sem ju post festum registriral.....
Če na Kubi lahko vozijo 70 let stare avte pol tud v Sloveniji ne bo nobenmu krona padla z glave, če bo moral par let dlje avto vozit pred menjavo. ko bo prodaja začela šepat jih bo hitro zaskrbelo in bodo še hitreje spet akcije s popusti ter na koncu znižanje cen.
Glede na mentaliteto večine SLO bo to težko, ker je avto še vedno statusni simbol, raje audi,bmw....kot pa 10.let stara mazda, honda, reno, pežo, itd....na dopustu pa kekec pašteta pa kruh ter vse ostalo pripeljano s sabo, ampak so pa nova "kola"....
Trenutno imajo neko akcijo za 18k eur, čeprav meni avto kot tak ni ravno nek oblikovalski presezek in s tem navadnim 1.5 motorjem in 123km...je to bolj nepremičnina, ampak za nekoga ki naredi mogoce zelo malo km na leto verjetno dobra opcija, ali za kakega penzionista, ki naredi 5000km na leto....
Če ima prodajalec račune, recimo da verjameš, da je delal servise, lahko preveriš na dotičnem servisu, to je pa tudi vse....ko preveriš je pa lahko ok (ce serviser , zaupanja vreden, to lahko potrdi) ali pa obvoz....kar je pa že takoj v primeru da računov sploh ni (za moje pojme, edino če res kupuješ od kakega znana, kjer veš kaj se je dogajalo in računi nič ne stejejo)
Felipe oziroma Franci, a si ti bot? Vgrajene fraze in besede, ki jih kombiniraš po naključju zraven pa še funkcija, da veže članek oziroma youtube filmček, ki se naveže na določene besede predpisca. Ne vem, sam men se zdi, da moraš bit bot. Sploh, k si na tolkih forumih istočasno aktiven.
on je tako kot Rudonja v nogometu, ni imel pojma o fuzbalu, ampak je pa zadel zelo pomemben gol v ukrajini al rusiji ali kje že, ccccc
Zanimiva statistika, predvsem kako upada prodaja mazde 6 (skoraj na 0), in zanimivo, da je prodanih že 17 modelov CX-60, kar se mi zdi pa zelo dobra številka, glede na to da se prodaja koliko dobra dva meseca in da avto res ni poceni (no za te ki so jo kupili najbrž že :))
V Notranjih Goricah je tovorno vozilo zapeljalo v prenizek železniški podvoz in obtičalo. Dogodek je posnel eden od voznikov, videoposnetek pa se je včeraj znašel na največjem spletnem forumu Reddit...
Še vedno ne morem mimo komentarja, koliko "pogojev" je ob teh mazdinih dizlih (in kaj mora novi lastnik paziti, upoštevati, za mene osebno noro, in upam da se mu ne bo treba s tem ukvarjati)....sploh ob upostevanju da se govori o avtu za verjetno okrog 40k eur....(kjer bi pričakoval, da si miren za x let od nakupa)....ali pa se po drugi strani piše prevec negativno za te mazda dizle...
Sam osebno ne razumem oz.sem enostavno zbegan ob tem prebiranju🤔👀😕
Jaz tako velikega avta z bencin motorjem ne bi kupoval, razen ce bi imel 250km....torej kak volvo, vse ostalo pa je ob taki tonaži žalost, sploh si ne predstavljam g165...kot so že napisali, je to res nepremičnina, razen, če ti je res vožnja vseeno kako vozis...mazda dizel, pa bi se ga jaz izognil🤣😂, pa je nimam, ampak takd težave, kot se tukaj pišejo, jih ni niti na bmw, audi, vw, peugot, renault forumu....pa žal in se opravičujem mazda dizelašem😉👍🤭
Moje osebno mnenje je, da ne moreš primerjati G150, ki je klasičen atmosferc, z X186, ki ima če ne drugega optimizirano delovanje motorja (izklapljanje valjev, če prav razumem)....in če gledaš porabo bi bila verjetno kot je tukaj max., seveda odvisno od dolžine kilometrov testa, saj verjetno ne bi mogel voziti cel čaz 180kmh.....recimo realen test bi verjetno bil od LJ do Splita in nazaj...., kjer imaš mešan režim, AC, kjer bi imel tempomat recimo na 140kmh.....z prehitevanji, itd...
Malo sem pofirbcal in je recimo za X186, ki imajo vsaj 20k km....
Verjetno je pa, če bi jo žgal stalno 150-160 (tudi v hribe in doline) bi pa verjetno morala biti čez 8, pa to bi bilo potem to tudi nekako pričakovano, ne poznam avta, da bi imel s tako hitrostjo manj kot 8, pa da je bencinar :).....
p.s. jaz sem imel z Accordom 2.2.CDTI (140km) porabo okrog 6.5 pa sem vozil zelo hitro, sedaj z normalnim atmosfercem 2.0 (156km) imam pa 8 oz. 8.5, pa vozim bistveno počasneje....
Jaz sem pa pogledal na mail kdaj sem kupil oz datum imam na sprintanem računu v avtu
31.1
To je najbolj easy način...sicer pa če je kdo kupil na petrolu/omv, itd.in ima še vedno potrdilo/račun o nakupu, se registrira na web portalu, kar je opisal @Jest, in si ročno doda svoje evinjeto, na podlagi serijske stevile vinjete, reg.st...in potem tudi dobi info.do kdaj velja...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
kupil jo je nekomu drugemu, naslednjič naj pove, in mu jaz javim mojo reg.številko
Povezava za deljenje
Deli na druge strani