To?a...TRETJI? letos...na Gorenjskem danes ob 18h. Padala je za le?nik debela. Avto sem po prihodu domov dal v gara?o - pred Lesnino na Jesenicah ga na ?alost ne morem ve? kar zategnit v dvigalo, ker je pre?irok - obrisal do suhega in preveril povr?ino. Nedotaknjeno (nok nok trkam na les). Izgleda da je res bolje ?e ga pusti? ?ist na miru, ker na golfu mi je ob manj?i to?i med vo?njo ratala ?koda po havbi in strehi pred par leti...
Sicer sem pa vpra?al agenta in mi je rekel da mi kasko krije to?o kompletno, samo da je treba met posebej zavarovana stekla in svetlobna telesa za primer ko se ti razbije samo lu? - kamen?ek - in ti ni treba da gre iz kaska zaradi 1% odbitne fran?ize, ki pri meni zna?a po eurotaksu nekaj ?ez 220?... tako nekako sem ga razumel, ko mi je izpulil nekaj preko 1.200? zavarovanja... V vsakem primeru so lopovi, ker ti vse ra?unajo na novo vrednost avta, pla?ajo pa glede na vrednost po eurotaksu...
Lp Kuscar
V?eraj sm se tut jst tresu k sm bil v slu?bi v Dom?alah ... Sam pesti sm dr?u da ne bo zaropotal, kr delal je k sodn dan. Kasnej pride sodelavc in mi pove da je bla 5 km proti Krvavcu to?a .... Jebeno je k si na ?ihti, doma ma? gara?o, pa razbit avto
I'm not trying to impress you ... but I have a tractor.
mene bolj skrbijo kaka stekla kot pa pleh, recimo zadnje steklo na MXki je ogromno in ?e po?i je stro?ek (treba zavarovat stekla) Druga?e pa samo kak karton ?ez streho in prednje ter zadnje steklo. Ostalo se da vse po?timat
?e zavaruje? stekla + divjad lahko to enostavno ?teje? pod dodatno zavarovanje (parking recimo)
Proti to?i pa tega ne more? narediti, zavarovart mora? kasko.
Kaj pa ?e ti to?a razbije ?ipe, ti pa avtomobila nima? zavarovanega kasko? Tko k recimo sodalavc zbije srno, zleti v jarek, iz jarka v drevo. Avto seveda totalka, od zavarovalnice dobi povrnjeno samo za eno sprednjo lu?, blatnik in prednji odbija?. (zavarovano proti divjadi - in vsa ?koda k jo je nardila srna so lu?, blatnik in odbija?)
Glih se tu?iram k se foter iz dnevne dere: "Tamal, mislem da bo zaropotal! "
Jst ?e vs od mila se oble?em (obrisu se glih nism do suhga ...) letim u avto in v parkino hi?o SPAR-a ....
Da ne govorim kaka gu?ve je bla tm, vse je stalo po?ez, vozilo se je ?ez rde?o, pol ti pridejo pacienti z Unotam k je 300? vredn .... mislem obup ... KAOS
Ob takih dnevih se spomnim na reklamo k je na Discovery-u, k se okoli avdija "napihne" nekak?na vre?a ...
Kako pa se vi zavarujete pred to?o (tisti ki nimate gara?e), mislim v smislu kak?ne izku?nje mate, in kak?ni materiali za pokrivat so se recimo najbolj obnesli ... govori se da dekne ni pametno gor dajat, da vse ?e poslab?a ker jo ustavi in ne zdrsne ....
P.S. Glihkar sm po?inu da se v? ne tresem
Vidim da nisi neki jaki tehni?ar , ko kompresor ne dela, se jermenica vrti v prazno, ko pa naraste temperatura v hladilnem kanalu(armatura), pa elektromagnet, potegne sklopko ki "zaklene" jermenico in os kompresorja da le ta za?ne delovat, tako imajo vsi avti pa neglede na firmo in ali je navadna klima ali pa avtomatska.
Kdaj dela kompresor in kdaj ne, jahko tudi vidi?, ko se vrti jermenica sama ali pa ?e neka "plo??ica z 3mi bulami" takrat dela, ?e pa tista plo??a stijo pol pa kompresor ne dela. Najla?je je ?e enega posede? v avto in ti vklaplja in izklaplja klimo pa ti bo takoj jasno. Pa ?e kompresor skozi laufa, potem ima? verjetno premalo plina v hladilnem sistemu.
Je sedaj kaj bolj jasno vse skupaj ?
Lej, to jst vse zastopm ?e ceu cajt. samo pravim, da pri 323 in pri civicu klima nikoli umes med vo?njo ne ugasne. Pri obeh avtomobilih dela klima super, mazda ma samo 80 000 prevo?enih kiolometrov. Samo zakaj se samo pri MX-3 pozna, in to zelo o?itno, dase je klima ugasnila oz. pri?gala.
Res nism neki jaki tehni?ar, samo pri navadnih klimah kompresor skos dela, razn ?e je bla montirana dodatno, in to mislim da je blo mo?no tudi pri meni. Mi boste lahko na pikniku povedal, kr se verjetno vidi al je original ali ne.
Majster, klima dela skoz, samo kompresor se izklaplja. Izklopi pa se ko hladilnik v hladilninem kanalu(v armaturi) dose?e okrog 2 stopinji, potem pa spet vklopi ko se le ta hladilnik spet segreje na okrog 5 stopinj.
Tisto kar se ?uti med vo?njo je izklapljanje in vklapljanje komprsorja, huje bi bilo ?e se nebi niti vklopil ali pa bil skozi vklopljen.
No vse lepo in prav. Zdej me moti pa to: Kompresor je "vezan" na jermen, je? Zdej pa, al se jermen skos vrti (in se samo kompresor vklaplja/izklaplja ) al pa jermen skos cuka, in kokr vem to glih ni najbol?.
Pa pri Civicu mi je kompresor delal neprestano, isto pri mazdi 323 sedan 98 ... Al se pri teh dveh avtomobilih tegfa ne ?uti? (sam ne verjamem ker sta oba ?vohnej in ko pristisne? gumb za klimo se ?e bolj pozna na izgubi mo?i kot pri MX-3
Ne, sm ?e probu. Sm tut mislu da se ob "naporu" ugasne. Ni va?no, ali se konstantno peljem, pospe?ujem ali stojim na mestu ... Ne vem, je mogo?e nekje umes prostor kjer se ta mrzel zrak nabere in ga po tem spusti v kabino??
ko se avto ohladi do nastavljene temperature v kabini, je jasno, da stikalo izklopi nadaljno hlajenje, in ko zazna, da je potrebno zopet dohladiti, se vklopi.v?asih to poteka ful pogosto, na nekaj 10 sekund , ?e tako re?emo.
Klima v MX-3 letniku '98 ?e ni avtomatska
Torej, zanima me zakaj se mi klima med vo?njo vklaplja in izklaplja. Sicer ni n? narobe, vse dela normalno, sli?i pa se rele in na gasu se ?uti kdaj je klima v?gana in kdaj ni.
Kak?en smisu ma to in kaj se pravzaprav dogaja?
Evo, pa? smo tvegal, upam da kak?na polo?nica ?e ni na poti !!!
Mal prepozn sva se spomnla da bi slikala je blo ?e 5 km/h ve?, pol se je pa hrib za?el sm pa ?e mislu da bom 220 vidu se mi pa pa? en preponosen honda? ni umaknu ... s 5km/h hitrej ga pa nisem ?el po desni prehtevat ... (mam na stran sam tok da kazen za prehitro vo?njo pla?am )
A lahko sam nekdo pogleda na 1. stran kolk ma Sorti na slikci (prvi post v tej temi), ker mi slikce ne odpre nikakor?
Druga? pa dobr da nisva posnela, ker sva bla k taka otroka k se v vozi?ku po INTERSPARU vozta pa se dereta: "MAMI, PREHITI GA!!!" : "NE MIDVA BOVA PRVA PRI EVROKREMI!!!!"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V?eraj sm se tut jst tresu k sm bil v slu?bi v Dom?alah ... Sam pesti sm dr?u da ne bo zaropotal, kr delal je k sodn dan. Kasnej pride sodelavc in mi pove da je bla 5 km proti Krvavcu to?a .... Jebeno je k si na ?ihti, doma ma? gara?o, pa razbit avto
Povezava za deljenje
Deli na druge strani