Skoči na vsebino
dne 3. 5. 2020 ob 8:36 je Aless napisal:

zanima kaj ti bojo rekli na zavarovalnici kaj napisat da se je zgodilo? 

Napiši da si se skozi ovinek zaradi hitrosti peljal nagnjen in po dveh kolesih v trenutku, ko je nasproti napačno po tvoji strani vozišča pripeljal nekdo in te zadel z ogledalom.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 6 urami je Nejc1986 napisal:

Škoda... pa prvi focus , fiesta na prelomu tisočletja , drugi Mondeo so dejansko bili prav simpatični avti...

Škoda je še vedno prav simpatičen avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Nisem naredil na mazdi, sem pa naredil na svoji češki greški. Iz prostora pod motornim pokrovom sem odstranil lep kos kajzarce. Pomoje, da je ni mahankar tam pustil ker je od rednega servisa že pol leta, stvar je pa zgledla prav nič plesniva. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Tam enkrat jeseni se bodo odprli servisi, takrat se pa ?e ne bo ve? spla?al it z zimskih na letne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 vs Mazda 6 - kateri je varnejši
Napisano

?e potrebuje? zaradi terena ve?jo oddaljenost od tal, potem pa? kupi? SUV in pri tem vzame? v zakup ve?jo porabo, slab?e pospe?ke, in manj?e udobje. 

Ali je ve?ja medosna in ni?je te?i??e bolj ali manj varna, da se pojavlja taka razprava med ljudmi z dokon?ano osnovno?olsko fiziko je pa meni sme?no. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Razpravljate kot da bi vozili na reliju ne v vsakdanjem prometu.

Saj se tudi zaletava? ne vsak dan, ?emu bi potem potreboval zvezdice s crash testov.

Dobro lego na cesti potrebuje?, ko re?uje? situacijo, to se je vsaj meni zgodilo le nekajkrat v ?ivljenjski dobi vsakega avta, je pa bistvena stvar da ni treba preizku?at a zvezdice res dr?ijo.

?e precej let je od takrat, ko so pri renoldu razvojniki ?tartali izklju?no na zvezdice crash testov, in potem ogla?evali da so njihovi avti najvarnej?i ?eprav so imeli zaendrek lego na cesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prevrne? se glih ne...je pa vo?nja v ovinke druga?na.

Imel mazdo5 in presedlal v mazdo6. Vo?nja v ovinke kot no? in dan...v petici nagibanje, v ?estici pa...kako na opi?em...prijetna mo?ka vo?nja...

Sem ?e hotel napisat, avti so za mo?ke, SUV-i za ?enske.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kateri je varnej?i je odvisno, ali je za volanom mo?ki ali ?enska. Raziskave so (naj bi) pokazale, da so (naj bi bile) ?enske varnej?e voznice od mo?kih. Pomenljiva pa je ena od raziskav po rezultatih katere so ?enske, ki so v avtih varnej?e voznice, v SUVih postale kar naenkrat enako nevarne voznice kot mo?ki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

To je problem ?e preve? bremza?: Ne diski pa? pa varovalka za ?toplu?i se pregreje in potem crkne :lol: . 

Pri moji najdra?ji avtu sta isto?asno crknili obe ?arnici za zavorne lu?i. Nisem ?el gledat varovalk samo ?arnice sem menjal. Podobno se je zgodilo pri moji mazdi da sta to?no isto?asno crknili obe ?arnici H1 v glavnih ?arometih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

120 km/h je ?el fi?o. ?e bi z dana?njo tehnologijo izdelovali avtomobile velikosti fi?ota in pa performans kakr?ne je imel fi?o, bi bila poraba ene 2l. In nebi bilo potreb po razvoju elektri?nih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Dajmo poizkusit predvidet za neko dalj?e obdobje kaj bomo vozili v prihodnje. Recimo ?ez 30 - 40 let. Prepri?an sem da se bom takrat vozil na elektri?ni pogon. Pa joystick bo namesto volana.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

@boss, na avtocesti sem ze vse probal, da mu poblendam, pa pol oni samo mahajo zivcno nazaj, isto ce mu potrobim malo ko grem. Sem probal tudi ze da ko ga prehitim mu vklopim vse 4 da dvakrat utripne, pa tudi ne dojamejo. Mogoce ima Nejc prav, edino z 113 bi dojeli. 

Teden nazaj je bila situacija. Dva avta pred nami je nekdo vztrajno ignoriral opozorila o izklopljenih lu?eh - bil je ?e mrak. Za njim je vozil avto, katerega voznik se je zaprmejdu? odlo?il, da bo tistega pred seboj nau?il uporabe lu?i - blendal je, piskal je, pri?igal vse 4?migavce in vozil cikcak nekaj centimetrov tik za unim butlom spredaj. In to je vztrajno po?el kar nekaj kilometrov. Potem je v kri?i??u njegov sopotnik izstopil, se sprehodil do avta pred seboj, potrkal na vrata in vozniku povedal da ima ugasnjene lu?i. Jaz priznam da si kaj takega nebi upal, ker nikoli ne ve? kak?na budala sedi v avtu pred teboj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

A tudi ?e pride elektrika iz TE?a?

TE? blok6 teoreti?o 43%izkoristek, blok5 verjetno manj, pa premog mora biti taprav pa proizvodnja pri optimalni mo?i pa...

potem se pojavijo izgube na prenosnih poteh, potem izgube na samem polnilcu potem izgube v sami bateriji ob pretvarjanju elelektri?ne  energije v kemi?no.

Primerjava izkoristkov elektromotorja napram motorju na not.izgorevanje je brezsmiselna. Govora bi moralo biti o primerjavi izkoristka avtov. V elektri?nem pri?ge? el ogrevanje ki ga v avtu z ICE ne rabi?. Prav tako EV neprestano vozi s seboj 400 kilsko ute? ki znatno pove?a porabo energije.

Za realno primerjavo bi bilo potrebno pogledat ?e energetsko po?re?nost pri pridobivanju surovin in izdelavi tako enega kot drugega vozila, potem pa ?e porabo energije pri razgradnji. Ampak je nevarnost ugotovitve da je lahko ICE avto energetsko u?inkovitej?i od EV.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Sej ?e bi malce ve? se poglobil v zadevo bi tudi tebi Gretka in podobni ?li oreng na organ.

Sem se poglobil in ugotovil, da bi morala Gretka ?e malo zrasti da bi mi ?la, tako kot tebi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.