Skoči na vsebino

Kakorkoli, hitro lahko ugotovimo, da 186X motor ne bo prvak v pospeševanju.

Mimogrede, kolegova Astra GSI 150 l.92, torej TRI DESETLETJA NAZAJ, je imela pospešek 0 do 100 kmh; 8 sekund.

(zakaj se spomnim? Ker se takratno BG 323f GT nisem uspel iti mimo, hehe)

Alex bo zdaj verjetno napisal v stilu; malo lima, malo žice, eto Opelice, hohoho

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
  dne 6. 10. 2022 ob 8:39 je SeekK napisal:

Ko prideš do nule je še za od 50-100km notr, odvisno kaj in kako voziš. To lahko trdim za 3ko, sem dvakrat po sili razmer uporabil...res pa da v tisti coni voziš kot po jajcih. Obakrat je bilo v tujini - enkrat v avstriji, nisem šel na avtocesti zaradi cene, sej imam še 50km, bom ko pridem dol, sem poznal pot. Potem pa vse črpalke zaprte na regionalnih cestah ko sem prišel z avtoceste. Drugič je bilo na Hrvaškem, ko iz Dalmacije še niso bile dograjene bencinske na postajališčih. Označeno s tablami, označeno v navigaciji, črpalke pa v gradnji :) Tukaj je šlo cca 60km čez nulo. To sta bila edina primera ko sem tankal čez 45 litrov notr.

Razširi  

Jah dobro, ali pa če imaš kantico za gorivo in sicer POLNO v prtljažniku. Ne boste verjetli, koliko ljudem sem že pomagal s to mojo praktično pogruntavščino, obenem tudi jaz kadar HAZARDIRAM z rezervno lučko goriva, tudi takrat nisem živčen, ker vem, da če se ustavi, bomo 1, 2, 3 ponovno na poti, hehe

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 3. 10. 2022 ob 10:18 je Jest napisal:

To sem menda tudi jaz naredil, ko sem bil star ene dve leti... samo, da je avto skocil v spredaj parkiran kamion :D ... 

Pri avtomatskem pa bremzo ... pa ne mores ga dati v brzino, ce motor ne laufa ... 

Razširi  

Pri nas je VW Hrošč tako z mojo pomočjo poskakoval po babičinem dvorišču, jaz pa menda z dudo v ustih, total navdušen. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano

@Slivka, bistven je podatek koliko velik je bil 'vzorec', ki je podal ta podatek o porabi in kakšen pri tem režim vožnje; hitrost, relacija, morebitni zastoji, itd.

Moj Naftar, kjer Budala Mota Wolan, ima zdaj po 1400km še vedno 4,6 nafte na 100km, s tem ga pretežno DeSUS-iram, občasno ga pa poženem do konca, npr. 230 kmh po števcu, včeraj. (Kje? Nemčija. Ja, malo Morgen, hehe). 

Bini mora tudi povedati, če kdaj požene, ker z DeSUS-iranjem po cesti sem tudi ostarelega Z4 3.0 vozil dobrih 7 na 100km, ampak podatek ne pove nič drugega kot da je šlo za romantiko v dvoje in brez hitenja med izletom. :))

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
  dne 30. 9. 2022 ob 12:16 je Alex napisal:

Ja, ko pohodiš benzinarja,  lepo zapoje kvartet bariton, ko pa pohodiš dizla, zapoje hripav kmečki zbor. 

Razširi  

Vidim si postal PRAVOVERNI ljubitelj bencinskih strojev, kdo bi si mislil. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
  dne 26. 9. 2022 ob 4:41 je Deeyan napisal:

Ti avti, kot so v tem rangu in so dejansko takle poceni, me je strah da sploh nebojo več pravilno vzdrževani, ker deli pa niso poceni

Razširi  

Ob prvi večji okvari ima abnormalno visoko verjetnost, da pristane na ODPADU!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
  dne 25. 9. 2022 ob 17:57 je Bini napisal:

Za dizlaša so to slabe cifre, da dam za avto toliko več kot za bencinca in imam potem nulo ko tankam.... :party0035:

Rajše potem kupim kaj drugega kar pije 4.5lit/100👍

Razširi  

Ko navajaš porabo 4 in pol na 100km, TOČNO TO je razlog, da sem kupil trenutnega ultra varčnega dizla; efficence dynamic. Ter seveda, da se preizkusim še v vožnji dizel vozil, predno izginejo. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik proti ročnemu menjalniku
Napisano
  dne 22. 9. 2022 ob 18:37 je Alex napisal:

Danes sem peljal 6-ko na menjavo diskov in bakrenih podložk. In je moj mehanik občudoval cx30 s katero sem pospremil sina, da sem ga peljal domov. Prosil me je za en giro z njo. Bil je totalno navdušen, pa vozi od vedno bmw-je. Pravi, da tako dobrega ročnega menjalnika ni še videl v vsej svoji dolgi dobi mehanika. Niti na, svojih bmw-jih. 😊

To samo potrjuje moj pravilen nakup z ročnim menjalnikom. 🤗

Razširi  

Je komentiral in rekel, da tole je absolutno PREMIUM avto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Rx8
Napisano
  dne 14. 9. 2022 ob 18:25 je dvorjan napisal:

Pa vi veste, da tole pije 15l/100km za šalo. Če pritisneš pa 20l/100km? 😃

#sampovem

Razširi  

Uf kolikor sem jo jaz vozil, ob totalno DeSUS vožnji 13 litrov, ko sem jo malo pognal 17 litrov, ko sem jo fajn stisnil 20 litrov.

Lumpi jo je pa še maw bl MUŠKO vozil, je imel 25 litrov na 100km.

Opisujem porabo konkretnega vozila rdeče Rx8 2004 232PS, LJ PELE, Simona Pelka, ki nam jo je brezplačno posojal za wikende. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.