Skoči na vsebino
Transport koles na avtu...
Napisano

Ja, Jures, potemtakem sem jaz trener kolesarske ekipe... :lol:

Bi prej rekel spremljevalno vozilo :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Malo iz smeri te teme, ampak LEgan nam je na poligunu v AMZS (motor) dejal - zavorna pot je vedno enaka, ali si sam, ali sta dva in ?e tovor, gre se samo koliko bo? stisnil ro?ko. ?e jo vedno na polno, bo zavorna enaka (ob enakih pogojih na cesti).

Edina razlika vsaj za motor je, da bolj kot je zadek obremenjen, manj se bo dvigal (ker je vsa sila na prvi bremzi pri mopedu)

In potem sem ga vpra?al kako je pa pri avtu? Dejal je zelo podobno, in da guma sama ne vpliva ve? toliko na zavorno pot, ravno zaradi ABSa - govoril je v primeru suhe ceste. Lahko da? 3 razli?ne gume, v enakih pogojih bo zavorna enaka, razlika bo samo o tem kako mo?no in kdaj pritisne?. Ker pa imajo novej?i avti vsi brake asistance, to je da ti ?e dodatno pritisnejo bremzo do 100% v sili, bo zavorna vedno enaka.

Povsem druga stvar pa je vodljivost in TCS ko pride do gum (govoril je o zaviranju naravnost)

Besede strokovnjaka...?

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Transport koles na avtu...
Napisano

Jaz sem potem profesionalec.....

edino kar moram pri menjavi kupiti so pre?ke ker ima francoz specifi?nega, ?panc pa klasi?ne sanke. In bom posnel video, pre?ke vs kljuka :) vedno uporabljam oboje, le da je pol ure razlike.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rjavenje novih (novejsih) mazd
Napisano

Tale clanek dobro povzame vse vpoklice povezane z rjo. Ocitno se je kar nekaj avtov odpeljalo s parkinga zaradi rje na rocni.

https://www.thetruthaboutcars.com/2017/07/mazda-seems-rust-never-sleeps/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rjavenje novih (novejsih) mazd
Napisano

Hja meni nobena znamka do sedaj ni rjavela...samo jaz drugace vzdrzujem letno pri licarju preko parkinga :)

Pardon Yugo je

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljene CX-5
Napisano

Ce je iz Italije, je velika verjetnost, da je DSK prazen :) ... oz. je zaveden samo prvi servis oz. pregled pri 10 km ob izdobavi :)

Ni nujno... Pri teh starejsih, ki so imele se TomTom navigacijo, je bilo potrebno dograditi modul s slotom za SD kartico ... Pri novejsih, ki imajo MZD Connect, pa je ves hardver ze vgrajen in je potrebno samo vstaviti SD kartico in jo aktivirati ... 

ja prazen DSK pove kar veliko.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljene CX-5
Napisano

Ampak to so cisto splosne zadeve, ki jih je treba preverit pri vsakem rabljenem avtu... 

Res je, mogo?e smo pozabili najpomembneje, ker zgleda da bo fri?en mazda?: Mazda ima digitalno servisno - vzame? VIN in na servisu ti dajo izpis servisiranja na poobla??enih servisih. Po moje da se tudi kmji vidijo (pri katerih in kdaj je bilo opravljeno) in s tem vidi? tudi realnost kmjev, ter tudi kje je bila kupljena (mo?en uvoz)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljene CX-5
Napisano

ter mogo?e zavore / diske

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Trenutni s 5 zvezdicami po novem testu, visoko je

post-2637-0-88145800-1558539583.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

To?no to, tuji raz?irjen jezik je vedno na izbiro, ampak problem je da ni osnove za tiste, ki tega ne ?elijo oz ne znajo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hehe ja. Ker to je res problem... Precej pred dieselgate-om, ter hekanjem keyless klju?a..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ammm apple je tisti ki je dal ven podporo za wifi carplay ze v ios9, ki je prisel ven 2015..kaj je tu shekano?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vw naj bi to imel ze 2016 pa so jih blokirali. Kaz se vedno mislim da je to stvar (in bo) varnosti.

https://www.macrumors.com/2016/01/08/apple-prevented-volkswagen-carplay/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Najbolj simpl bi bilo, da bi dali Android v Mazdo pa je to to...

Prevec odprt sistem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

No da smo na jasnem, meni je mazda6 izredno lep avto, en najlep?ih (?eprav se mi zdi ?e danes prva generacija mogo?e ?e najlep?a). Isto CX-5 (pred faceliftom, po faceliftu so lu?i zadaj ?udne, take premajhne)

Ampak to je sekundarnega pomena, ?al.

Mo?no, mo?no. Sej ljudje hitro padejo na ki? in face-lifting(na ljudeh, seveda). Velika ve?ina bi, ?e bi ?el mimo passat in mazda 6 reklo, da je lep?i passat.Pa velika ve?ina bi tudi rekla, da je bolj?i band modrijani kot metallica... in tako naprej, da ne porabimo preve? papirja na forumu.

Modrijani pa metallica...ja tle bi pa lahko novo temo odprl :) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

A t isi ?e dobil avto? Ja ?estitke :)

Ne sem ?el ?ez Kamnik in pri Cerarju pogledal par detajlov, Tarraco, ki je na zalogi in je po mojih ?eljah je v Slovenj Gradcu...:) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Medtem ko hrvaski je (isto ajfon)

post-2637-0-19772900-1558071757_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ne moremo pa vedeti ?e je to povezano tudi kaj s tem, da morajo saloni to sami financirati....(zalogo, promocijo....itd) vse je na koncu dnar.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Vse kaze da ne bo na cesti pred 2020. Lahko je to povezano spet z motorji. Nekaj so morali pokazati v zenevi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Na zahodu je cng razvit, tle mamo pa lpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

iPhone X ne mores imeti vec kot dve leti, ker je bil predstavljen pred manj kot dvemi leti... tocneje 12. septembra 2017 in je uradno prisel v prodajo sele v zacetku novembra 2017  :blink:  :zvizga:  ... Pa ce se prav spomnim, si imel tudi neke prigode s servisom, kjer si potem kupil novega... :) ... Moj se ni bil na servisu in deluje odlicno... od prvega dne   :) ... 

Potem pa bo dve leti....bila je zamenjava na servisu...po 'servisni ceni'....nisem ?el novega kupovati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ej jaz mam ta telefon ?e ve? kot dve leti! In vmes je bil tako garancijsko kot negarancijsko servisiran...:) Vztrajam.... :rolleyes:

Razlog je pa v tem da sem do Iphone-a X pri?el tako da je prej Iphone 6 in 7 crknil  :lol:

Se pravi da se da dokler dela......oz se ga da popraviti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hmh, nvm no jaz sem se tako navadil na pravi android v moji mazdi da bi mi bilo prav nadle?no to priklaplanje s kabli, pa ?e pol aplikacij ti ne dela.

Bomo videli ko bom avto menjaval kaj bodo do takrat pogruntal.

Ja saj to sem mislil android auto je res osnoven v primerjavi s carplayom. Jaz uporabljam:

Klici

Klici preko voip (circuit, skype, viber, whatsup)

- to mi je nr.1 in je sluzbeno povezano

Navigacija obcasno google ali waze

Vsi radiji s celega sveta

Svojo muziko in playliste

Youtube muziko

Ogromno stream music kanalov brez reklam

In se mnogo drugih stvari

Brez dotika telefona

Edino branje slovenskih smsov ali whatsup sporocil je obup.... in neuporabno (to ni problem avta)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.