To?no taka provida je mene jebala. Prej je teral 70, 80 ?ez naselje (sam sem ?el po omejitvah) konec naselja sem pospe?il, padel mimo takoj konec naselja takoj iz kri?i??a ven pa me je ?el jebati ker sem "prehiteval v kri?i??u" talne ozna?be iz druge strani so se ravno za?ele in ker sem potem v preglednem praznem ovinku peljal malo ?ez ?rto. Ko sem mu omenil, da jaz sem ?el vsaj v zgo??enem naselju 50 oni pa ne sem jih pa sli?al da naj preberem pravilnik o njihovem avtu. Kolikor sem ga gre lahko kolikor ho?e. ?E je na nujni vo?nji. Ampak ja, oni lahko.
Eno vpra?anje. V?eraj, ko sem se peljal iz slu?be je v ovinku nasproti pripeljal kamion in sekal ovinek. Najprej ?isto malo, tik preden bi po?ilo je bil ?e na polovici mojega pasu in sem se mogel sredi ovinka pri cca 60 km/h v trenutku umakniti iz ceste, ?e ne bi postal del ?rne statistike. Ker so bili v ovinku tisti odsevni koli?ki sem zbil enega (?e bi ?el ?e 20 cm bolj iz ceste bi pa zapeljal meter globoko mejo ni?je na dvori??e in v hi?o!). Ustavim, pogledam kje se kaj pozna, samo skoraj neopazna praska na odbija?u. OK, ni panike, vmes je pripeljalo ?e ful avtov in ko sem se obrnil, da bi ?el za njim tovornjaka ?e ni bilo, terati pa tudi nisem mislil, ker sem se tresel kot ?e nikoli. V glavnem, ?e ni pri? in bi jaz priletel kam v kak graben a bi imel sploh kako ?anso uveljaviti njegovo krivdo? ?e to, da je tip pripeljal po mojem pasu in ?el gladko naprej kljub temu, da je gotovo videl, da sem se ustavil mi pravi, da bi kve?jemu rekel, da se la?em.
Tokrat je bilo prvi?, da bi RES rabil uno kamero. ?e cel dan sem se tresel, pa ker se je zgodilo v max 5ih sekundah (pri?el iza hi?e) si ga niti nisem ogledal ker sem samo gledal ?e se bo sploh iz?lo. Ko je po?ilo sem pa tudi samo gledal ?e se ?e peljem normalno in kje naj se ustavim.
A ni zanimivo: ima? star avto in nikoli ni?. Potem pa kupi? novega in prej kot v treh mesecih bo nek "dogodek"...
Take izku?nje imam tudi sam. ?e celo to, sem imel luknjico v steklu in se celo zimo vozil ker sem rekel "pozimi ne bom menjal ker lahko po murphyu ?e kak kamen?ek prileti pa bom imel novo takoj po?eno". Menjam spomladi, samo 2 meseca je bila cela, spet priletel kamen?ek. Pa nasploh, pri avtih za katere se mi je bolj jebalo nisem nikol fasal nobene praske ali kaj podobnega.
Da dodam ?e ontopic. Danes sem se peljal smer Dom?ale-NM-Dom?ale po AC ob rush hour (kar se nikoli). Kake to ljudje delajo, se ne ?udim, da zadnje ?ase poka kot za stavo. Od poskusov prehitevanja po desni koloni in vsiljevanje nazaj na levo, brezveznega zaviranja, neumikanja... Sem pa opazil, da so tudi vozniki Octavij kar "pomembni" na cesti. Imajo manevre podobne Audijem/BMWjem, verjetno ker imajo napol nemca.
Z nekaj sre?e je to ista, ki se je ?e parkrat prodajala za par tiso?akov manj. Zaradi opreme in motorja pa tudi ni taka eksotika ker jo ima prijatelj in je dobil avto za 4 tiso?ake.
Se strinjam, samo pri mazdi ne razpokajo gumijaste zavorne cevi tako kot pri cliotu.
Meni une HEL pleten ne bodo, pred menjavo z bolj?imi zavorami je bil pa u?inek 77 in 20 zadaj (spredaj zrabljene ATE plo??ice, zadaj najcenej?e brembo, zdaj nve dirkalne imajo pomoje zadaj 40 )
Je pa hecno omenjanje, da mora tole laufati vsak dan. Po mojem skromnem mnenju gre za obra?anje ljudi. Vsak dan so lahko varne vo?nje, vsak dan je lahko poligon za u?enje vo?nje (torej une prve ure v A?, tudi z motorjem), enkrat mese?no je trackday za avtomobiliste, enkrat za motoriste, vsake toliko ?asa se pritegne kako ve?jo dirko (s katero pokrije? ve? kot le en dan neobratovanja!). Kdor je bil v tujini na dirkali??ih (pa ne Grobniku, tisto je ?alostna zgodba) bi hitro videl, da od njega ?ivi celotna okolica. Ko so ve?ji dogodki od njega slu?ijo okoli?ki kmetje, ki oddajajo prostor za kampiranje, lokalni ?tudenti/dijaki usmerjajo promet po parkingih.. Gotovo je par ljudi zaposlenih na vzdr?evanju okolice, plus tega pa se trume ljudi ob odhodu ustavijo ob bli?njih restavracijah ali nakupujejo v lokalnih trgovinah. Se ?udim, da bo konec meseca lahko trackday na Vranskem. Da niso okoli?ki prebivalci ?e zbrali kake podpise, da bojo njihov hmelj preslabo rastel, srnice zbe?ale v Trbovlje, krave dale manj mleka in izumrle kake specialne, redke muhe. :ne vem:
ARAG paketa nisem sklenil zaradi tega, da bi bil imun na policijske globe ter bi lahko delal razli?ne neumnosti ter ogro?al ostale udele?ence, pri tem pa me sankcije ne bi doletele.......
.....je ?lo pri prvem za to, da mi je medob?insko redarstvo na dom poslalo fotografijo vozila in navedlo kr?itev (nekoliko prevelika hitrost znotraj naselja), medtem ko voznik pa s fotografije ni bil razviden. S pomo?jo odvetnika ARAG-a smo dosegli, da mi globe ni bilo potrebno pla?ati in je bil postopek zaustavljen. (Kdo je bil tedaj za volanom prepustimo domi?ljiji).
Kaj pa je drugega to kot "imunost na globe" in izogibanje sankciji? :ne vem:
No da vidimo koliko ?asa bo tale projekt pil vodo. Glede na to, da so vme?ani politiki jim bo pa zih prej uspelo kot privat investitorjem ker so vsi povezani.
To je itak za nekoga, ki ve kako se vozi/dela/vzdr?uje tak avto in ne za obi?ne lojzeke, ki bi peljal na uradni servis ko bi za?ela ena lu?ka malo utripat. Tam bojo pa sam debel gledal kaj vse ima avto in kako je sploh to mo?no.
Pa dajte ljudje ?e za?eti razmi?ljati druga?e o avtih, ki so na dirkali??u vo?eni. Ve?ina teh bo notri dajalo zelo kvalitetna olja, menjalo jih pogosteje kot ve?ina, dajalo kvlitetne zavore, gume, vse komponente... Ko vidim na avto.net kak hiter avto in v opombah "nikoli na dirkali??u" se lahko samo smejim. Kdo mi garantira, da ta oseba po cesti ni terala skupno ve? kilometrov kot ?e bi naredil par krogov po dirkali??u? Da je zato bolj vzorno skrbel za avto kot un, ki gre z njim na dirkali??e in zaradi lastne varnosti VE? vlo?i v avto, kot ta, ki ne gre?
Glede na ceno nove je res sme?no poceni, glede na to, da gre za 12 let star avto z vpra?ljivim in po?re?nim motorjem in dragim zavarovanjem je pa ?isto logi?no, da mora iti poceni, da sploh kdo kupi.
Odvisno kako gleda?. V tujini so kakega jurja ceneje ampak si jo pa uvozi, ?e misli?, da bo? pri?el dosti ceneje ?ez. Logi?no je, da morajo tile pri avtoelektroniki kak ? zaslu?iti, obenem ker so firma jih lahko verjetno dr?i? za pra?nike, ?e gre kaj k vragu. Poleg tega lahko prodajalec da tako ceno kot ho?e, ?e bo? pa pri?el z 3500? v ?epu pa ni izkju?eno, da ti ga bojo prodali.
16jurjev za 8 let staro Hondo sej mora? bit u?gan da kupi? za tak denar. Ajde ene 10-11t. Ta tudi ne ve da kar vlo?i? v avto ni? ne ?teje za 99% kupcev.
Ampak to ne bo kupil eden izmed unih 99% kupcev, ki se zgra?ajo nad ceno ampak eden izmed unih 1%
Saj je prijatelj tudi prodal Civica letnik 1997 za 4500?.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To?no taka provida je mene jebala. Prej je teral 70, 80 ?ez naselje (sam sem ?el po omejitvah) konec naselja sem pospe?il, padel mimo takoj konec naselja takoj iz kri?i??a ven pa me je ?el jebati ker sem "prehiteval v kri?i??u" talne ozna?be iz druge strani so se ravno za?ele in ker sem potem v preglednem praznem ovinku peljal malo ?ez ?rto. Ko sem mu omenil, da jaz sem ?el vsaj v zgo??enem naselju 50 oni pa ne sem jih pa sli?al da naj preberem pravilnik o njihovem avtu. Kolikor sem ga gre lahko kolikor ho?e. ?E je na nujni vo?nji. Ampak ja, oni lahko.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani