Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Bini napisal:

Kakimi digi. števci🤔

Nanaša se na 6ko, ki jo je delil @NevLado z vprasanjem ce jo je kupil @SpEkTr.

Prva slika so števci ki jih ima mazda 6 do 2018 in od 2018 z opremo do revolution.

Druga slika so števci ki jih ima mazda 6 od 2018 z opremo revolution ali več.

Tista mazda z linkom ki se prodaja pa pise da je revolution ampak po stevcih ni, torej je najverjetneje iz uvoza. Pa se dodatnega kroga s kromom nima v volanu ampak ima krom samo mazda znak, vedno bolj dvomim da je revolution oprema.

Zadnja slika pa je slika notranjosti deljene 6ke.

IMG_20221124_142316.jpg

IMG_20221124_142254.jpg

IMG_20221124_143149.jpg

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je TiEn napisal:

Zakaj bi se mal pomatral za 500€ če te lahko oskubijo za 3000€ :D

Sploh ni bilo potrebno nekega ekstra napora, ker je črpalka prvi del ko odstraniš venec menjalnika. 

Saj vsaki kaj spregleda in vsi nevemo vse ampak bodi toliko fer pa reci glejte menjalnik je aisinov ne volvotov probajte it po mnenje se na kak servis kjer popravljajo avtomatske menjalnike. Da meni na tak nacin povejo si prvo mislim glej posteni so bili in povedali da ne vedo in mi priporocali nekoga drugega, ziher bom se prisel na ta servis saj so posteni in odkriti.

Pred eno uro je sportman333 napisal:

Če bi bilo več takih ljudi, bi ljudje lažje shajali in živeli, danes je vsem najlažje zamenjati in prodati novo, saj bo potrošnik plačal, tako da 👍za opravljeno delo.

Zato pa se trudim ze v soli na dijake prenest cim vec tega znanja.

Da se pa malo pohvalim bomo z Januarjem začeli na šoli z krožkom avtomatski menjalniki (delovanje, diagnostika, razstavljanje, sestavljanje, pregled, servisiranje...) upam da bo zanimanje s strani dijakov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik proti ročnemu menjalniku
Napisano (urejeno)

Malo kot zanimivost, da je velikokrat bolje servisirat in iskat mnenje o avtomatskih menjalnikih drugje kot pa na uradnem servisu. Torej za 90€ sem kupil "pokvarjen" avtomatski menjalnik zadnjih hit od aisina 8 stopenjskega. Bil je vgrajen v volvo xc60 dve leti star, drugače se pa vgrajuje v citroen, peugeot, bmw, opel, toyota, volkswagen...vglavnem v pol flote, drugace zelo trpzen menjalnik. Po pogovoru s prodajalcem je naenkrat vrglo in d v n in to je bilo to, po pregledu na uradnem servisu je bila ocena menjalnik v okvari in so kupili nov rabljen menjalnik s Švedske za 3000€. Menjalnik odpeljem in si vzamem čas no po 30min je bilo uhotovljeno kaj je bilo, zlomilo je pogon oljne črpalke torej dva zoba katera poganja wandler zato se je olje pregrelo in vstavilo menjlnik da ga ne uniči, ostalo z menjalnikom vse ok. Nov pogon pumpe pride 300€ plus servis, pa ce je  ze menjalnik narazen se menja notranji filter ki ga drugace nemores kot da se menjalnik razdre pa nanese vse skupaj okoli 500€. 

Prodajalcu sem javil kaj je bilo in okviren strošek in je skoraj znorel. Vglavnem uradni servisi in avtomatski menjalniki vcasih glih niso najboljsa opcija. Zalostno.

Še slikica menjalnika

IMG_20221117_193615.jpg

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Danes sem prevozil cca.50km z novim Civicom, in motor ter eCVT menjalnik (brezstopenjski) ter voznost/hrup na AC in avto se pelje izjemno, pri 130kmh se motorja sploh ne sliši, po AC sem vozil večinoma 150-160kmh in tudi pri teh hitrostih je vožnja uglajena, tiha.....odlično so naredili kot kaže za eCVT menjalnik, razmerja in tudi za moje pojme izolacijo kabine, ker je avto res tih (pri nižjih hitrosti, je to itak samo še bolj izrazito), tako da s tega vidika zelo OK, tudi pospeševanje od 130 do 180 je brez težav in tudi pri 180kmh je avto izjemno tih....glasen je motor res samo če kick-downaš, da šalta eno prestavo nazaj, ampak je to nekako logično oz. če hitro spelješ z mesta in loviš 0-100...povprečno porabo za teh 50km sem imel jaz 7.0, pri čemer sem vozil tako kot v normalnih/vsakdanjih razmerah ne :), avto je imel pa overall 5.7, ko sem ga prevzel, tako da verjamem, da če bi vozil tako kot ponavadi bi imel verjetno okrog 6.0, je pa tako kot si napisal, (oz. kot ugotavljamo že tudi v drugih temah), avti niso več poceni, no saj tudi včasih niso bili, so pa zdaj dragi , zelo dragi :)

Super, lepo da so porihtali tako kot mora bit. Glede porabe super, po moje še bolj pride do izraza v mestu. Na avtocesti gre kaj samo na elektriko? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je sportman333 napisal:

Tudi Honda ima t.i.3 načine delovanja....

Hrv s katerim sem bil na testu ima zaporedni sistem. Mogoce ima crv drugace speljano, zato sem šel na testno ker me je zanimalo kako se obnese, za mesto je top, za avtocesto pa katastrofa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 25 minutami je sportman333 napisal:

Bi znal to v par stavkih razložiti nekomu ki ni strojnik/elektro inžinir?!?....👍p.s.sicer so hondin sistem kar pohvalili....

Elektromotor poganja kolesa, motor pa služi kot generator, motor ni v direktnem kontaktu s kolesi. Na avtocesti bo motor laufal pod zelo veliki obrati saj bo generiral elektriko za elektromotor ki poganja kolesa. Edina dobra tega sistema je da imas ob volanu ročke s katerimi lahko kontroliraš mislim da 4 stopnje regenerativnega zaviranja, bremze skoraj ne rabiš (samo za čisto zaustavitev). Toyotin sistem pa ima preko planetnega gonila možnost da lahko na kolesa prenaša moč samo motor ali samo elektromotor ali pa oba hkrati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 1 uro je Jest napisal:

Zanimiv primerjalni test Mazda CX-60 vs BMW X3 ... Pri vecini tock, kjer so primerjali, je Mazda boljsa... a na koncu je skupni zmagovalec vseeno BMW 🤪

WWW.AUTOBILD.DE

Mit dem CX-60 wagt sich Mazda in neues Gelände. Doch in der gehobenen SUV-Mittelklasse wartet mit dem BMW X3 ein enorm starker Gegner.

Tipično, nemške revije nemški ali evropski zmagovalci. Najlepše it na test in si lastno mnenje ustvarit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je sportman333 napisal:

Jaz bom naslednji teden probal civica, ki ima podoben motor 2.0 in 185km....da vidim ta sodobna čuda..🤔😂

Hondin sistem zaporednega hybridnega siatema se mi ne dopade preveč, toyota ima kombiniran sistem in je res dovršen. Drugače pa se mi zdi civic predrag ha ta razred. Poročaj kako je bilo 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 54 minutami je sportman333 napisal:

a ni corola cros v rangu CX-30 in ne CX5 ? kako deluje ta njihov 2.0 motor in njihov CVT?

Drži je v rangu cx30, motor deluje po atkinsovem ciklu, ima dvojne sobe za direktni in posredni vbrizg, antivibracijske gredi in gpf filter ki se čisti pasivno. Cvt je vbistvo planetno gonilo (ni tako kot ostalu cvt-ji) je pa dosti bolj uglajen in tih kot pri predhodnikih. Pod črto motorni sklop in menjalnik sta super. Aja porabo sem imel kombinirano 5litrov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Cx-5 facelift
Napisano
pred 57 minutami je Robert napisal:

Malo sem se igral z Mazdinim konfiguratorjem in opazil zanimivo kombinacijo pri Mazdi CX-5 - Homura Plus oprema (s strešnim oknom), G165 motor (z vidika plačila cestnine ugoden motor), avtomatski menjalnik in pogon AWD. Zanima me ali je to kakšna nova kombinacija ali je že od prej, je pa sicer cena kar zasoljena. 

G165 avtomatik + AWD na cx5 je nepremičnina. Mogoče G165 ročni menjalnik brez AWD še nekak. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je mazdaman napisal:

Kdaj boš probal pa corolo X ?

Sem jo že in če primerjam s cx5, je cx5 vsaj zame boljša, boljši občutki med vožnjo. Fantazijska kombinacija bi bila cx5 s toyotino hybridno tehnologijo ta 2,0 M20 motor s skupno 197KM. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 minutami je FuManchu napisal:

Tipična kitajska guma. Tolk da se glih po feltnah ne drajsaš je. Za kakega, ki res malo rabi avto. Tud cena gume je primerna temu.

Se mi je zdelo da bo nekaj takega, al pa za pol sezone 🙂 . Jaooo kaj vse folk kupi, dal bi 50€ zraven za komplet pa bi dobil nekaj normalnega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Senad napisal:

Kje si si sposodil avto za vikend test?

Jaz imam rezerviran test naslednji petek v Interclasu, da ga malo sprobam, da vidim razliko med G194 in mojo D175. Če bo ok, jo kar naročim.

A ima kdo kakšen nasvet oz priporočilo kje dobim največ popusta za nakup novega 🍀🐞

Selmar Celje, svetoven odnos, servis odličen, vse 5+

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 23 minutami je FuManchu napisal:

Podobno kot @scania sem jaz bmw-ja šparal. Pa sem pol ugotovil, da bolj ko sem šparal bolj je vse hudič jemal:D

Tako da ne šparam več nič kej dost.

Meni oče skoz pravi, če šparam za naslednjega lastnika 😄😄😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz pa bolj stil stare šole, enakomerno pospeševanje, ne do podna da vse našpana pač pa da se lepo enakomerno razvije moč. Pri silovitem pospeševanju se mi zdi da vse špana, ketno bolj obremenjuje, zobnike itd.. tudi ko ga vžgem počakam zmeraj pol minute do minuto da lepo olje zaokroži po motorju, se temperatura malo dvigne in potem z občutkom da se zagreje, potem naprej pa po pameti. 

Mene srce boli če se motor vrti po nepotrebnem na 4000+ , hjaooo kdo bo moj avto kupil, lepše delam z avtom kot s sabo, nwm če sem že kdaj izkoristil vseh 165 konjev 😄😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
dne 20. 10. 2022 ob 17:36 je SpEkTr napisal:

Huh? Ženin avto, notranja stran gume, 7 let stare..
39b4db9203df2b42b88fdd4f8310dc19.jpg

a0d1062715dcbdf54eb1b177d131e72b.jpg

To imaš ziher dimenzijo 205/55R16, sem imel na mercedesu pred 7 leti in je bilo enako. Po raziskovanju in prerekanju smo ugotovili da je bila ena serija Dunlop blueresponse takšna, mislim da se je začela serija s številko 4 nisem pa siguren ker je od tega že 6let ko se mi je naredilo enako, torej si imel enako serijo gum kot takrat jaz na mercedesu, v glavnem z gumaxom smo imeli kar hard situacijo in na koncu sem dosegel da so mi dali 4nove z nove serije in je bil mir. Dvomim pa da boš sedaj po 7letih kaj dosegel. Pri meni so bile gume stare 1leto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se še spomnite svojih Mazd?
Napisano
pred 57 minutami je Jest napisal:

Jaz sem tudi zadnjih vec kot 20 let ma Mazdah… 

Tale seznam tukaj od lani je se vedno aktualen >> 

Tudi Kia Sephia ti štejemo kot da je mazda saj so imele mazdin B6 motor :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.