Skoči na vsebino
m6 sw 2007
Napisano

Preberi si temo o DPF filtrih. ?e dela, ne ve? da ga ima? (razen servisi so precej dra?ji). ?e pa ti nagaja ima? pa kup sivih las.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ponovni vpoklic Mazde
Napisano

[/b]VPOKLIC!!!!! me odpoklic. Sej nis novinar 24kur al? Mal v slovar poglej matr. :angry2::angry2::angry2:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

O tem govorim. Posameznik ne more ni? Vsak serivs re?e da se je to prvemu zgodilo, kar je navodilo ali naftnega lobija ali pa servisov samih.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Se na?eloma strinjam, ?eprav je nova laguna ?e kar nekako za pogledat. Sploh notri. Tudi novi Megan ni tuk grd. Sevede pa ne vem kako je z motorji. Eni 2.0 Dci je zlo hvalijo. dejstvo pa je, da po?rtija pri kapitalistih klesti razvojne stro?ke in zato motorjev, ki bodo delali pol milijona km brez posebnih posegov(npr 66kW TDI VW) verjetno ne bomo ve? videli.

?al.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rondo toma?evo
Napisano

Rondo s semaforji je debilni kretenizem, Konec debate.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

parkirni senzorji
Napisano

SPAL Ni kitajc. Menda je italija..... sej vem v?asih je blo italija ?rot. Danes pa napram ?ang?langu je ?e mercedes :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

parkirni senzorji
Napisano

Jaz sem sprobu ?e ene 5 razli?nih senzorjev na razli?nih avtih, nekaj v familiji, nekaj na slu?benih, nekaj tako. Dosedaj so edini aftermarket (?e se le da naj bodo originali gor) so od proizvajalca SPAL. Prodaja jih en stric v Kamniku, uporabi najdi si.

LP

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Po mo?nosti, ima? pa ?e mazdo iz unega prevrnjenega tankerja kontejnerjev mazd... :bravo:

Dvomim, moja je nem?ka, sem jo sam ?el iskat k lastniku.... ne ve? pa nikoli.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

To informacijo sem dobil direktno pri enem priznanem serviserju visokotla?nih pump in vbrizgalnih sistemov. ?eli sicer ostati neimenovan ampak mi je zagotovil, da je to res. Podatek naj bi pri?el iz zanesljivega vira saj je kar naenkra pri?lo do pove?anja zaribanih pump, kjer je bil skupni imenovalec OMV. Se pravi se ni ?lo za eno ?rpalko ampak za razli?ne OMV ?rpalke.

Druga? pa ni bil problem bencina ampak diesla.

Saj to me skrbi, vem da govorimo o dizlu. Koliko ?asa torej traja, da se obrne en tanker? ... matr matr....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Boss kaj je s tisto tvojo informacijo o zjebanem tankerju bencina, ki naj bi ga kupil OMV ker ga noben drug ni hotel? Je bil to prvi april al kej druzga? Imas kaksen link?

LP

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Mp3 USB - XcarlinK
Napisano

?ao,

ko je ravn tema tale mala zadevca (beri Xcarlink); zadevo mam not 14 dni, gor par giga MP3jev na SD, zadeva dela BREZHIBNO, kvalitetno in HITRO! Res vredn nakupa oz. svojga dnarja!

Za enkrat...tok tok po lesu :bravo:

lp,

D

Ti kaj mape preskakujejo?

Jaz imam 8 GB SD card in mi ne zazna vseh map. Vedno mi zazna prvo in drugo, potem pa kakor je. Ponavadi celo kartico pobri?em in jo posnamem na novo, ker ko enkrat ne zazna npr. 4. mape, je ne bo zaznal niti ?e je kartica noter eno leto. ko pa pobri?em in ponovno nalo?im, pa mi spregleda kako drugo mapo, npr. ?esto.... Je problem kartica ali Xcarlink? Ideje? KArtica je nova in kupljena samo za Xcar.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Avto ni luksuz. To lahko re?e razvajena ?aba (beri me??an), k iima do vsega kar rabi najve? 5 minut pe?, pa ?e takrat gre na trolo, ali pa se pelje z avtom. ?im nisi iz Celja, maribora, kopra, Ljubljane, Novega mesta morda ?e murske ali kakega podobnega kraja si pe?en. Firme (kolikor jih sploh je v teh manj?ih mestih ) ?ivijo na ra?un starej?ih delavcev, ki ne upajo ali ne morejo menjati slu?be in jim pla?ujejo po 500?. Kdor ima pa kaj v glavi pa gre delat v ve?je mesto za 1x ali ?e ve??krat ve?jo pla?o. Na? primer je tak, da se ve?ina naroda iz na?ega kraja (15000 prebivalcev) vozi v LJ (50 km) ali CE (40 km) v slu?bo.

Dela se, vemo kako. Uradno do 3 4 ali 5. Ampak ?e gre? domov ob dogovorjeni uri je v ve?ini firm cirkus zato si narod ne upa in sedi za mizo ?e kake pol ure, da so gospoda zadovoljni. Torej, fante, povej mi, kako ti tukaj vidi? javni prevoz? ?e delam od 8:00 do 16:00 in grem takrat tudi domov, grem nekje ob 6:30, ker junci dom?alski zabijejo cesto, bog ne daj da je kdo na odstavnem, ker si ga je treba do pikice ogledat in zato stoji cela AC. Domov se pride nekje do 16:40 pred vrata stanovanja. ?e bi ?el na vlak, bi prispel na ?elezni?ko postajo ob 17:40, zjutraj bi ?el pa ob 6:00. Je to samo ena urca zjutraj in zve?er bo? rekel. Ja je. Doma je pa dru?ina, morda majhen otrok. V vrtcu ga po zakonu ne sme? imeti dlje kot 9 ur. Pa mi povej, kako hudi?a to naredi? z javnim prevozom? Pla?a? ?e varu?ko, ki je ne dobi? v teh malih krajih?

preprosto ne razmi?lja?, oz pi?e? nepremi?ljeno. Eno je ko si mulc brez obveznosti, drugo pa, ko si nakoplje? familijo, akr je baje moderno in nujno, da dr?ava dobi nove davkopla?evalce. Drugi del izjave pa sploh ne bom komentiral.

Danes brez avta si lahko samo doma, ?e po?tenga ?ihta ne mor? imet. ?al.

LP :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Davek na posest avtomobila.
Napisano

lih prej?n teden sem neuradno izvedel, da naj bi v kratkem (baje z aprilom) bila tudi pri nas subvencionirana predelava na plin - cca. 40 %

ni pa bila to ?elja SLO (logi?no), ampak direktiva EU...

predeluje se pa lohk tut dizle, vendar se jih ponavadi ne spla?a...

lp

Men so ponudili predelavo 2.0 CD za 3500?, prihranek goriva pa 25%

bruhaha torej pri kake pl milijona km bi se pa morda investicija povrnila.

Prav tako naj bi neke EU direktive dolo?ale, da naj bi LPG stal polovico benza - a za to pri nas ?e niso sli?ali. Tudi to sem spra?eval na petrolu in dobil ta odgovor.

?koda ampak res ?koda besed.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

hmm imam problem-danes sem z mazdo 6 nasedel ko sem hotel speljati-nasedel sem iz robnika in tako nasedel z prednjo desno gumo-z avtom ni ni? narobe da bi recimo kaj treslo volan.je pa problem ko mi je potem za?ela utripat lu?ka DPF-to se je zgodilo nekje po 10 km vo?nje.?el sem na avtocesto in vozil z obrati nad 3.800 do 4.000.prevozil sem zelo ljubljansko obvoznico in to v 3 prestavi da sem imel visoke obrate.problem pa je ker mi lu?ka no?e ugasnit-tudi po tem kar sem naredil-ali je mo?no da sem kaj zdrobil pod avtom ko sem nasedel?videti pa ni nikjer ni?!!ali se sedaj ne smem voziti?

Lahko, da si stisnil karter in s tem posledi?no dvignil nivo olja. ?e je karter ulit aluminijast to odpade, ker bi ga zdrobil. Ponavadi so to plehnate banje, ki se jih da me?kat.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto trgovci
Napisano

?e velikokrat povedano.....

avti v tujini imajo z malo km precej visoko ceno, ok saj se najde tu pa tam kaka izjema, ni? ne re?em. NPR BMW 530D letnik 2007 s 150 000 km bo cenej?i kot letnik 2005 z 60 000 km, ?e mal pretiravam. Govorimo o isti opremi.

Firme, ki zadeve vozijo dol, ?ivijo od ustvarjene razlike, dr?i? Torej ve?ja je razlika med prodajno in nabavno ceno, ve?ji avto ima ?ef te firme. Zato te firme pove?ini navijajo kilometre. ?e vedno je tako, da 150 000 ali 200 000 avtocestnih km ni primerljivo s 100 000 slovenskimi km (?eprav smo tudi mi ?e na bolj?em sz AC). Zato tistih izgubljenih 100 000 km nih?e ne opazi. In ?e ?ivi? od tega, da navija? km nazaj, potem si verjetno v tem strokovnjak in te bo en laik te?ko na?el, dr?i? Vse kar je treba je pospravit nalepke servisov pod havo, naredit novo servisno knjigo pa smo na konju. ?e ta pa ?e kdo najde, te verjetno ne bo to?il, a? Gotov je neka klavzula v tisti garanciji, da se lahko kdo zgovarja na koga ki ga morda niti ni ali kaj podobnega. Sploh je pa na? ljubi pravosodni sitem tako na?telan, da slej ko prej pride? do zaklju?ka da se to?ba ne bo spla?ala, zgubil bo? ?e eno goro denarja, si samo en reve? individualc, ne jebe e noben, trajalo bo 15 let, da bo? kaj dosegel itd.....

?teka??

Sej ne re?em, da se vmes ne najde kak dobr stroj, ki morda le ni tok pregonjen, ampak jaz kolikor sem po teh firmah hodu, je ve?inoma vse prerolano, zato sem tudi na koncu sam ?el v DE in si pripelu avto dol, kjer sem bil v stiku direktno z lastnikom avta v avtohi?i.

Dejstvo pa je, da gre pri nas za leasinge, ki po poteku neke periode in prevo?enih km grejo v prodajo. Da smo v sloveniji odpad teh avtov, verjetno ni skrivnost (poglej npr velikega dilerja na Brezovici, to je vse Italija). So pa to ve?inoma avti raznih ?efekov, ki imajo avto nek dolo?en ?as, potem pa ga menjajo. Kako se pa dela s ?ihtnim avtom, je pa sevede odvisno od posameznikov... eni so servisirani, eni ne, eni so obtol?eni da bog pomagaj pri 20 000 km, eni so po 150 000 kot novi.....

DSR pri Mazdah naj bi ne dopu??al poneverb, kot trdijo eni. Dejstvo pa je, da je v Mazda servisu pri Gorici pred mojimi o?mi vnesel servis za nazaj, ko sem kupoval M6 (hvala bogu je nisem kupil) in mi zraven rekel, da ne bo? imel te?av z garancijo, sprintal tisti DSR izpis in mi ga dal s seboj..... hmmmm. otem mi ni bilo jasno, kako je imel avto prevo?eno 32 000, v salon je iz Belgije prispel en dan prej, in imel servis na 20 000 opravljen 3 dni nazaj, v Gorici, ko je dejansko ?e stal v Belgiji Torej? 12 000 v 2 dneh?!?!? ali prevara? Kaj menite?

Zdaj pa bodi pameten kaj narediti.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek za M6 GH
Napisano

ni poanta v KO, poanta je DA NE.

Potem je pa bolj? met obojestransko odpiranje ali? Saj si sam omenil, da je obojestransko slabo ?e tr?i?. Edino ?e sem narobe razumel.

No pa sej nima veze.

Kup dober kufer, da spravi? ?imve? notr to je va?no.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6karavan
Napisano

To sploh ni vpra?anje ali bo? lahko. ?im bo prodajalec zavohal v tebi negotovost si bo kaj izmislil in ti prodal nove, zato bodi odlo?en (nikakor ne nesramen) in zahtevaj nove. Pojdi lepo tja, poka?i kaj je na stvari in se potem zmeni za nove, kdaj ti jih bodo zmontirali.

Upam, da nisi imel v trugi 150 kil in se peljal 200 na uro. ?e pa si, pa to obdr?i zase. Sploh pri reklamiranju. :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek za M6 GH
Napisano

?e enkrt tolk po?i, da jwe vpra?anje eno al pa dvostransko odpiranje, sem mnenja, da je ?isto vseeno, ker bo itak vse potrgalo.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sej veste da ima Ford tut rezervno ime - "Tur?ki Mercedes" :bravo::danzoman::P

?e znate malo nem?ko.......

F ?r

O steuropa

R eicht

D as

torej po na?e, za vzhodnjake je dovolj.......... :harhar:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jasno da dela, brez kakr?nega koli problema (CX-7).

Jaz spravim v plinski tank ca 50 l plina. S tankom plina naredim ca. 450 km, tank bencina (ob vo?nji na plin) pa zraven skurim na ca. 1800-2200 km.

a ni to mal velik? :ne vem:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

drugi menjalnik pa tudi motor znata biti draga stvar za ta avto (sta pa kar iskana roba)

to lahk samo pomen da velik crkujejo ?e so iskani.....

Ampka vedno je blo tko, ?e je golf crknu nikome ni?ta, ?e je pa ?el ?migavc na fiatu je pa ceu hudi?.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano

Almera mora biti facelift, da dobi? le?e, pa tudi v splo?nem je lep?a in kvalitetnej?a. Malenkost spremenjeno podvozje med drugim. Ti 1.8 (in 1.5) motorji so bili narejeni z mislijo na ro?ice iz avspuha ter nizke stro?ke izdelave in ne pri?akuj nekih hudih perfomans.

?e te ne skrbi registracija kupi Primero P11-144 z 2.0 SR20DE motorjem. Zakaj? V google vtipkaj SR20DE. ;)Mislim, da bi znalo biti kaj tak?nega zanimivo.

Ne vem ?e je to ?e ista ma?ina kar navaja? v oglasu, lahko pa re?em, da je moj sosed dal primero 2.0 iz rok pri nekaj malega ?ez 500 000 km. Ni? odpirano, ni? menjano. Skratka neverjetno. ?koda, ker je oblikovno novej?a primera prava katastrofa sicer bi blo to za imet.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kilometri
Napisano

35 letno cca. Od tega slu?be vsak dan 110 km v obe smeri.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.