Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Zadnje čase se precej vozim s 6-ko,veliko več kot s CX-30. Bolj ko se vozim, bolj spoznavam, da je predvsem  za dolge vožnje 6-ka zakon. Stisneš gas in enostavno poleti tudi v 6 brzini, sredi klanca. Saj tudi cx30 potegne a na drugačen način. Je pa cx30 za mestno vožnjo in regionalke res dobra izbira z manjšo porabo.

Sem pa ravno na zadnji vožnji v petek, ko smo šli s 6-ko na smučanje, ugotovil, da pri veliko večji hitrosti pije manj kot CX30. Te atmosferce "ubijejo" predvsem klanci, kjer je razlika v porabi največja. V korist dizla in navora. In teh je bilo na tej vožnji kar nekaj. 

Zanimivo, da je bila poraba na koncu, kljub veliki povprečni hitrosti še vedno  pod 6 l/100.

Tej naši Mazdini dizli so res super in učinkoviti. Če dela na njih vse, kot mora, seveda.😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Mladem napisal:

Mene pa zanima mnenje starejšega modela Mazda CX-30 2.0 X-186 MHEV. Gledam rabljenega, letnik 2022, prevoženih 100k kilometrov, blagi hibrid bencinar 2.0. 
Ali je vreden nakupa? So kakšni večji problemi? Je naredil kdo že kaj več kot 100k kilometrov? Da ne kupujem jamo brez dna. Bolj me skrbi tisti hibridni del pogona

Če je x186 ga ti samo nabavi. Tankaj in vozi in to  poceni. Na dolge relacije ha lahko spraviš tudi krepko  pod 6 litrov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

Aja ker ta kraj je res smucarski :). Zanimivo kako zivis ti samo z robovi :)

Ko se je slo smucat v bovec smo sli vsi na tisto malo pumpo ker druge ni :) guzvo so delal samo tisti ki so sli po cike pa morajo pred vrati parkirat.

Lej ce ti uzivas v tem daj, ne se sekirat ce se nas ne prime, se bolje, ne spodbujaj nas, ker sedaj uzivas prijetno manjsino, ki ti paše. Pač (mamica :) ), mamo drugačne poglede in pričakovanja tu. 

V bistvu ima vsak svoje mnenje glede tega in vsak svoj prav. Nikoli ne veš, kdaj se boš lahko zarečenega kruha najedel.

Zase sem vedno trdil, da ne bo nikoli nobenega suva v mojem voznem parku. 😊 Tako, da tudi za električarje nikoli ne reci nikoli. Lahko, da bo v kratkem preboj glede baterij  in bo realen domet 1000 km in polnjenje le 10 min. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano
pred 57 minutami je Shrek napisal:

A nima visokih obratov, če se že rabi moč? Pač, treba se vozit motorju primerno. Voznik vozi avto. Drugače pa, tak brez veze prehitevat. Probaj se na svoji relaciji vozit enkrat na polno, da prehitevaš vse pred sabo, drugič pa v koloni z varnostno razdaljo. Če je pa prazna cesta je pa isto vozit en in drug motor. 

V bistvu imaš prav. Recimo ko sem bil mulc in sem vozil 101-ko nisem nikoli pomislil, da imam samo 55 konjičkov  in da jih potrebujem več. In glih tako sem z njo prišel v Dubrovnik, pa na Sardegno, Avstrijo... 

Nato sem imel prvega Peugeota 306, motor 1.4 , 75 konjičkov, s katero sem prevozil pol Evrope do Amsterdama. 

Res je. Avtomobili so bili lažji, a tudi hitrosti na cestah in avtocestah prav tako manjše. Da se z vsakim avtom dan danes voziti hitro in varno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Nisem sam ničesar naredil je pa to storil vulkanizer. Zadnja leva guma mi je že od smučanja sem javljala, da se je  izpraznila za 0,5 bar. In to enkrat na teden. In seveda zraven cvili alarm za to  in je napis čez cel ekran. V gumi je bil žebljiček. 😎IMG_20250120_151140.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano
pred 26 minutami je Janez007 napisal:

Evo, pravkar narejena slika porabe dinota 2,5 G194 AT Mazde 6 na 30 km relaciji Grosuplje - Ljubljana. V avtu 3 odrasli, mrzel štart.

20250116_191137.jpg

In kaj hočeš s tem povedati? Ta podatek je čisto nerelevanten, saj ne vemo, ali si vozil 60,80,100 ali 130/uro. Tudi sam lahko prevozim trideset kilometrov z porabo 3, l/100. Kako, to je padruga pesem. Če bi recimo napisal, da si prevozil 500 kilometrov, s povprečno hitrostjo 140/ uro, bi bil ta rezultat fantastičen. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda3
Napisano
pred 5 urami je Jaka32 napisal:

In ravno zaradi takih kretenov, raje kupim avto od fizične osebe in se izogibam avtohiš...

Odvisno. Če kupuješ recimo mazdo v avto hiši Mazda v Nemčiji so vsi izredno prijazni in ti gredi zelo na roko. 

Tejle naši pacienti v naših avto hišah so pa res eni pacienti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stranska ogledala mazda 3
Napisano
pred 6 urami je saso3 napisal:

Pozdravljen

Zanima me kako rešit problem z stranskimi ogledali na mazdi 3 2019 letnik. Ta se namrec ob zaklepu avtomobila ne poklopijo zadosti, ob odklepu se pa ne odprejo zadosti in niso fiksna. Sicer imam funkcijo poklapljanja ogledal izklopljeno vendar me vseeno to moti.

Za rešit zadevo do servisa, pošpricaš malo silikonskega spreja noter v ogledalo in na spoj, kjer se vrti. Ponavadi pomaga. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano
pred 22 minutami je Janez007 napisal:

Razlika v moči med tvojo Mazdo 6 dizelco CD150  in CX-5 G165 je 15 KM, v prid bencinske CX-5. 165-150 ...

Še vedno vam nekaterim niso jasni nekateri  pojmi. Ni vse v konjih, ampak tudi v navoru. In tukaj ga dizelca enostavno poje, saj ima dvakrat več navora pri nizkih obratih  (od 1800 obratov navzgor) , medtem ko je benzinar brez turbine pri teh nizkih obratih mrtva priroda. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano

Takšno cx5 je imel Gelipter, dokler ni kupil boljše Mazde. Tako, da bo on pravi naslov, koliko realno pije pri normalnih brzinah(ne 90,ne 110 in ne 120/uro po avtocesti. Ko sva se vsedla iz moje 6-ke dizelce v njegovo cx5 sva odprla vrata in pogledala ven, ali se sploh premikava, takšna razlika je v moči. 

Drugače pa dobrodošel - (letnik 1983 predvidevam) med mazdaši.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moj kolega, je cenilec na Triglavu. Verjemite, da če se  malo spredaj zaletiš ne bi hoteli sami plačevati iz svojega žepa popravil. Cene popravil gredo v tisoče € zelo hitro in z lahkoto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Liter bencina pa se bo po oceni Financ podražil za dobra dva centa in bi lahko stal 1,52 evra. To bi bila najvišja cena v zadnjih osmih mesecih. Cena polnjenja 50-litrskega rezervoarja bi se v tem primeru zvišala za 1,25 evra na 76 evrov.

Cena dizla bi se po oceni Financ po osrednji napovedi povzpela s sedanjih 1,554 evra na 1,58 evra. S tem bi bila najvišja v zadnjih 14 mesecih. To bi polnjenje 50-litrskega rezervoarja podražilo za 1,3 evra, po novem bi stalo 79 evrov
😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Se prave, 20 minut, ki si jih porabil za pisanje romanov na forumu, bi lahko že en električni avto nafilal :)

Ali pa štiri akcije. Janez, spravi se s foruma in v akcijo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je mazdaman napisal:

Mazda 6e tudi prihaja v to temo pocasi manjsa baterija je LFP in polni se lahko z 200 kw.

Mislim, da ne bo kandidata tu na forumu, ki bi to čudo kupil. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 urami je Deeyan napisal:

Se ga, da pa brez problema odpret 🙂

To se bo šele videlo s časom ali se ga da. Ima namreč drugo, novejšo elektroniko, kot navaden dino. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.