Ugotavljam, da so največji strokovnjaki za zimske pnevmatike tisti, ki živijo pol metra nad morsko gladino in jim močnejša plima z južnim vetrom soli ceste. Še dobro, da potem oni solijo pamet tistim, do katerih plima in južni veter ne prideta, ker živijo kakšen kilometerček nad morsko gladino...
Zato se pa jaz samo učim od strokovnjakov, berem in se čudim v svoji nevednosti...
Samo prosim poračunaj koliko je bil ZOE dražji od M2.
ZOE v slo od 32.840€ do 36.640€,
M2 16.690€ do 22.090€.
Tako da imaš kar nekaj servisov v razliko.
Gume moreš za električara tudi kupit. Servis za M2 pa ni 750€ 😉
Pazi, kaj pišeš. Če se meni zameriš, boš bežal pred lopato. Če se Greti, se ti bo usedla pred avto in se prilepila na cesto in ne boš šel nikamor.
Zdaj pa razmisli: če hočeš kam iti, komu se je bolje zameriti?
Jaz vem, da so "štromarji" dražji od "klasičnih", tudi "gorivo" je podobno drago, ...
Moj zapis dobi smisel, če primerjaš na primer Mazdo 2 in Mazdo CX-90 al koliko že je. Vzdrževanje prve je bistveno cenejše od vzdrževanje druge. A tisto udobnejše sedenje, ko čakaš v koloni, res odtehta razliko v ceni?
Mislim, da daš za servis 750€, pa za vsako gumo 150€, pa za cestno takso... - potem pa z njim stojiš v koloni tako kot bi s tistim, za katerega so stroški desetkrat manjši...
Nič vam ne verjamem, dokler ne navedete kaj konkretno ga je servis polomil, da jih grajate (kateri servis, kdaj, kaj). Če vam ga niso oprali in pranja niste naročili, niste dobili zastonj napitka, potem to še ni razlog za nezadovoljstvo. Je pa v mnogih primerih lahko problem tudi problematična stranka. 😁
Mazda 5 je tja prišla z avtovleko. V treh dneh niso našli napake, zato sem si sposodil prikolico in jo odvlekel na drug Mazdin servis, kjer so ugotovili, da so bile smeti v nafti, da pa je filter nafte "odprlo" in so smeti pristale v nekem elektromagnetnem ventilu, ki zato ni ne odpiral do konca ne zapiral do konca. V treh urah je bil avto zrihtan.
Pranje?
Zastonj napitek?
A se ti hecaš? Avto peljem na servis, da ga poservisirajo. Če bi rad, da ga operejo, ga peljem v pralnico. Tisti napitek za 1,20€ si pa, zaenkrat še, lahko sam plačam.
Problematična stranka? Zanimivo, stranka, ki je problematična na enem servisu je povsem neproblematična na drugem...
Glej, za to napisat sem porabil skoraj 10 minut - kar je kakšnih 20 krat več kot so vredni. Zato se lahko repenčiš in napenjaš in 5eliniš do onemoglosti, ostalih primerov ne bom več opisoval...
Če ti ga ne operejo, se greš lahko bunit na uvoznika (mazda motor slovenija).
Nekoč je Mazda imela nekaj servisov v Sloveniji. Zdaj jih v krobu kakšnih 130 km od Nove Gorice ni več niti enega. Sicer je nekaj šalabajzerjev, ki imajo Mazdin logotip nad vrati, servisov pa ni več.
Da bi oprali! A se hecaš? jaz sem že nekajkrat po servisu šel krog okoli, da sem pobral orodje, zatisnil jermenice, podmazal križe kardana,... Skratka, da sem servis opravil do konca. A ti bi pa, da ti še avto operejo?
Čeprav... Hja, saj drugega kot zamenjat olje, oljni filter, oprat od zunaj in zaračunat itak niti ne znajo več...
Mimo kamnoloma pri Solkanu je omejitev 40. Ampak, ja, nisem ravno zgled, pa ker sm kmet an s hribu doma - gojzarji so težki, pa pritisnejo pedal malo bolj kot kakšne sandale - in sem šel tam mimo 50. Dohitim enega kolesarja in, čeprav je polna črta, se ga odločim prehitet. Takrat pa trobla na polno in me prehiti nekdo... Čez polno črto in krepko čez omejitev, ker sem že jaz prekoračil...
Točno to sem razlagal, @Matick. Na tem posnetku ima izletne cone na vse strani. In če bi se na stezi našla kakšna ovira, bi imel kam zavit in se oviri izognit. Na cesti praviloma nimaš toliko prostora na vse strani, kot ga je na tem posnetku...
Mah, brez veze. Glej, ja, peder-bremze so super zadeva. Vseeno tudi tebe prosim, da držiš večjo varnostno razdaljo, če boš kdaj vozil za menoj. Sicer pa, BTjka ima eno spodobno traverzo za zadnji odbijač, tako da niti ni potrebno, da voziš na večji varnostni razdalji...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ugotavljam, da so največji strokovnjaki za zimske pnevmatike tisti, ki živijo pol metra nad morsko gladino in jim močnejša plima z južnim vetrom soli ceste. Še dobro, da potem oni solijo pamet tistim, do katerih plima in južni veter ne prideta, ker živijo kakšen kilometerček nad morsko gladino...
Zato se pa jaz samo učim od strokovnjakov, berem in se čudim v svoji nevednosti...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani