Skoči na vsebino
?lanice
Napisano

Moja sodelavka fura lepo novo 3ko benzinko.

Full ima rada to mazdo in se ji je ?e za?rla pod ko?o.

Je pa tako,kaj naj tukaj i??e ?e niti maila nima,pomoje niti PCja ne zna vklopti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tajerska?
Napisano

Torej, domnevam da bi bil interes pa me zanima kak?na sobota VS nedelja? Verjetno sobote bolj pa?ejo? Meni osebno pa sploh ni panike speljati zadevo k imam ?e na?eloma vse v glavi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tajerska?
Napisano

Mene pa nekaj zanima.

Zdi se mi da ste mazda?i na tem forumu ve?inoma iz one strane Trojan proti LJ in potem levo ter desno.

Recimo da bi se organiziralo kako sre?anje tukaj na MB koncu koliko bi vas bilo za to da se ga udele?ite?

Pa to me zdaj ?ist tako informativno zanima. Realizacija je potem nekaj drugega.

lp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

To nima veze, regeneracija se dela na 350km in lahko vozis takrat 200 pa ce ni regeneracije nisi naredil nic. Bolj je pomembno na en tank narediti dobro relacijo.

No,sem optimist :D pa sem bolj ciljal na to da bi glih takrat zadel interval regeneracije.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

evo zadevo re?il.

spustil ro?no regeneracijo (trajalo je celo uro)

lu?ke so nehale goreti oz utripati.

avto normalno spet deluje!

jupi

boss hvala za nasvet ga bom v prihodnje upo?teval da ne bo spet pri?lo do nev?e?nosti,...

Pa 1x na 6m na AC pa vsaj 130-150kmh cca 100km pelji.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Ni?kaj vzpodbudni podatki... :(

?vaba bi kupu ja, konec koncev imamo pri bajti vsi VW-je ampak glede na to da bi karavan pri?el prav ostaja pri VW-ju prakti?no samo Passat na voljo...ki pa, po pravici povedano, je ravno toliko zanesljiv kot eno jajce. Se lomi takoj ko ga grdo pogleda?... :blink:

Vsaj deli za VW-je so dokaj poceni in poobla??en sevis je na mestu. Kulance tudi lepo talajo po izteku garancije in ob kakih nemogo?ih napakah celo 100% le-te.

Huh...zgleda da bo treba ?e ?tudirat kaj vzet.

Hvala vam, res v veliko pomo?! Super ste! :cheers:

?akaj na pravo stvar in kupi benzinca pa bo? sre?en in tvoja denarnica tudi. So redki ampak ob?asno kaka vleti na avtonet. Poraba cca 1l-1,5l ve? kot pri dizlu ?e zna? voziti!

lp.

Zdej se kupuje samo dizel to je zdej in,tud ce delas 400 km / 2 mesca.

Kolegov fotr je tak kaliber.

Ja itak, on stri?ek k mi je 6ko prodal je tudi ?el na CX5ko dizelko pa ta najmo?nej?o kar je za 5000-7000km letno!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A kdo pozna tole petko? :-)
Napisano

Debata se lepo razvija :-) ja, povsod so plusi in minusi ja. Bo treba razmislit, najprej moram petko pogledat da vidim kako in kaj. ?estka vem da je zakon za vozit. Je pa res da se je treba precej sklanjat, ko dajes otroke ven, not,...

A na petko je zajeban kolesa na streho dat? Zaradi vi?ine avta mislim?

Jaz sem v skoraj 188cm(bos) visok in za pecikle na 5ko dati sem si s pru?ko pomagal! Pa ne toliko zaradi vi?ine ampak je treba to pravilno narediti pa pritrditi vse to. Je kar proces to! Glede sklanjanja je tako da se sklanja? do cca 3jega leta otrokove starosti ker pol sami noter letijo in se na sede? spravijo. Bolj je to iz ?enskega vidika nek problem. Vsaj pri meni je tako bilo. Glede teh gremlinov ki sem jih prej omenjal je tako da sem verjetno naletel na tako "nedeljsko". Pa? tako je pri rabljenih,ne. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moje izku?nje s 5 so bile 50/50.

+ :

1. drsna vrata

2. vozna dinamika

3. veliko odlagalnih predal?kov za otroke

4. dolga medosna

5. vi?je sedenje

6. tih motor

7. odli?no podvozje

8. udobje

9. natan?en menjalnik

- :

1. podhranjen prtlja?nik(7 sede?ev)

2. otroci ne radi sedijo v prtlja?niku

3. dosti elektri?nih te?av in muh(vsaj v mojem primeru l2006)

4. prekomerno kajenje webasta

5. na AC je dosti ?uma(vi?ina)

6. pogosto regeneriranje dpfja kljub 90% vo?nji izven mesta

7. 2 vrsta nima sredine za odraslega ?loveka

8. ni opcije deaktivacije sovozni?kega abgja

9. glasen, trd menjalnik

No,recimo da bi se na?el kak + in -.

6ka spc pa je druga?na zgodba in glavni plusi pri 6ki za razliko od 5ke so mi to da je ?e bolj udobna in tiha(posebej na ac) pa mehansko bolj porihtanaa ?e posebej menjalnik. Zadaj komot imam babico, 6 letnika in 2 letnika. Prtlja?nik po?re vse otro?ke zadeve + vozeka. Ko pa se gre na morje pa glede na to da tovorim dosti potaplj?ke in ribi?ke opreme pa je truga obvezna(tudi pri 5ki).

?e razmi?ljam kaj bi imel spet raje 5ko ali 6ko(tam nekje v prihodnjosti) bi se prej za kako 6ko odlo?il ?e pa bi kaka solidna 5kje kje bila opcija pa bi jo tudi vzel(sedanji model).

lp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A to drzi, da ima petica ob?utno slab?i menjalnik? Pri avtomagazinu so to v testu zapisali. Malo kolebam med samo uporabnostjo, 5 vs. 6-ka. Predvsem prtlja?nik, komentarji za?eleni :-)

Menjalnik se proti 6ki ne more primerjati. Ni da bi bil ne natan?en ali ?krtast ampak je pa kamen na kamen. Prav tako treska med prestavljanjem.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e se ne motim se je ravno tak?na kako leto dni nazaj prodajala v Celju. Redke so s tako opremo pa si jih zapomni?. Sede?ev v prtlja?niku pa ne gre kar tako odstraniti. Oni najslab?i paket opreme CE jih na?eloma niti ne vklju?uje ampak taka olupana petka je sam za krompir na tr?nico voziti. lp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Boss, a se malo prilizuje?, ker se boji?, da te ulovim s kak?no lopato :P ? Zanimivo, da se pa na ?ase le strinjava. Dokler ne za?nemo o politiki... Pa tega sem pravzaprav vajen. V Lokovcu je o?tarija in se pogovarnamo o vsem mogo?em. In se tudi skregamo (in ob alkoholu se da dobro skregat). Pa se razidemo skregani pa drugi dan spet skupaj pijemo... Ko pa pogovor nanese na politiko, pa gostilni?ar takoj kli?e policijo. Pa praviloma kdo leti skozi okno ?e preden pride policija... In tudi kak?en stol je samo ?e za v pe?...

Ni? se nisem hecal. Nekdo iz mesta ali pa nekdo (kot opisuje? tudi ti) na socialni podpori ne ve, zakaj je kak?na re? tako draga. Dam mo?nost, da poskusi. Zemlje imam dovolj, da lahko nekomu omogo?im, da sam poskusi, kako je z obdelovanjem. Po enem letu bo druga?e gledal vse tiste branjevke na tr?nici in cene na njihovih pridelkih. Zato se nisem ?isto ni? hecal. ?e je koga volja, jaz sem pri tem ?isto resen.

Bedak, bodi tiho!

?e kak?en in?pektor pride na sled, bo ubogi kmet z zadnjimi prihranki kupil ?otor, ostalo pa mu bodo vse pobrali.

Najprej bo dobil veterinarsko in?pekcijo, da preverijo, ?e je kurnik registriran. Ker praviloma majhni kurniki niso registrirani, bo dobil kazen. Lahko ima? koko?i in njihova jajca samo zase. ?e pa ho?e? jajca in koko?i podariti, mora biti kurnik registriran. ?e jih ho?e? prodajat, pa sploh - in ?e knjigo mora? vodit. In ?e jih prodaja?, mora biti na vsakem jajcu napisana identifikacijska ?tevilka kurnika. ?e tega ni, mu bodo zaprli kurnik in bo pla?al kar visoko kazen.

Nato bo dobil fitofarmacevtsko in?pekcijo, ki bo pregledala zelenjavo in sadje. In ni ga vraga, da ne bi na?li kak?ne re?i. Ne bom se zdaj razpisoval, ker sem ?e tako veliko pisal, a verjemi, da so v?asih prav nori z zahtevami in je hitro neustrezno. V?asih samo zaradi ?i??enja v vodi, ki ?e iz vodovoda prite?e neustrezna - ampak iz vodovoda ne more biti neustrezna, zatorej je pitna... Tako bo reve? dobil ?e eno kazen zraven.

Nato bo pri?el tr?ni in?pektor. Praviloma kmetje nimajo registrirane dejavnosti za prodajo. Torej bo tudi on ugotovil nepravilnost in bo ?e tam dobil kazen.

Nato pa sledi obisk dav?ne. In bodo ugotovili, da je utajil ne vem koliko prometa in prihodka, kot da bi sadil marihuano ali konopljo, in mu bodo rubili, kar je ?e ostalo. In ?e ni dovolj, bo moral ?e dopla?ati. Saj ve?, v?asih so rekli: "?e ni, ?e vojska ne vzame." Zdaj pravijo: "?e ni, edino davkarija pobere... Tistemu, ki ga dobijo. In to je ponavadi reve?, saj ?e be?ati nima ne s ?im ne kam."

Nazadnje, ko misli?, da so te doletele ?e vse nesre?e te dr?ave, bo pa pri?la to?a in ker ne bo ustrezne protito?ne za??ite (cela Slovenija ima samo dve letali za protito?no delovanje), ti bo pridelek zdesetkalo in ker nima? denarja za zavarovanje (ki je ratalo pregre?no drago), ostane? brez vsega. In da sploh pre?ivi?, proda? kak?no jajce in solato kar tako, na dvori??u. In potem bo nek cepec to objavil na kak?nem forumu in bo kak?en in?pektor pri?el na sled in bo ubogi kmet z zadnjimi prihranki kupil ?otor, ostalo pa mu bodo vse pobrali.

Najprej bo dobil veterinarsko in?pekcijo, da preverijo, ?e je kurnik registriran. Ker praviloma majhni kurniki niso registrirani, bo dobil kazen. Lahko ima? koko?i in njihova jajca samo zase. ?e pa ho?e? jajca in koko?i podariti, mora biti kurnik registriran. ?e jih ho?e? prodajat, pa sploh. In ?e jih prodaja?, mora biti na vsakem jajcu napisana identifikacijska ?tevilka kurnika. ?e tega ni, mu bodo zaprli kurnik in bo pla?al kar ... ... ... ... ... ...

:ne vem: :ne vem: :ne vem:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

V okolici MB je kar nekaj kmeti kjer se da doma?a jajca, kure, zelenjavo, sadje in ?e nekaj zadev kupiti direkt od njih in seveda brez ra?una. Meni je tak na?in v?e?. V?easih dobim celo kako jajce zasonj. Pa da ne govorim o kvaliteti in izgledu v pristni me?ki robi in temu kaj je na na?ih policah. V na?ih trgovinah je pomemben samo zaslu?ek pa tudi ?e ti prodajo milo na katerem pi?e Zyklon B! Ni pa ga tega junaka ve? v dr?avi in svetu ki bi obrnil ta trend. O Tito mar?ale reinkarniraj se :ouje::ouje::ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Nikoli ne bom pozabil k sem v Frankfurti par let nazaj kupo 3kg vre?o kikirikija v lupini. Pa to je bil pravi kikiriki. V vsaki lupini po 4je kiki?i pa okus taki da te na rit. Stalo pa 0,99centof! Jao ?e zdaj mi je ?al da nism taktr 10kg tega kupo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Zdravo vsem.

Mene pa recimo zanima ?e verjamete v to da so za Evro trg recimo konkretno Nem?ijo nova vozila bolj kvalitetno skup narejena od teh kar so namenjena na?emu ali trgu malo ju?no?

Pa to se lahko nana?a tudi na druge zadeve kot so bela tehnika, zabavna elektronika, hrana.....

lp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pove?ana poraba
Napisano

Bolj ti??at si ga za?el verjetno :punk: .

Pa razen tega kar sem prej rekel je lahko ?e kaj drugega kot npr.: podnapihnjene gume, veter, pove?ana te?a avta, DPF pogosteje regenerira, ?e je bil veliki servis narejen je lahko kaj v povezavi s tem(napa?no olje), potem slaba prebava itd.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

bo treba se tukaj zacet z bejbami, kot kaze :)

Za?nimo! V soboto imamo vselitveni praty k je kolega po 20letih ?el iz garsonjere 20m2 v flat 55m2. Ima da pijemo, pu?imo, babe ru?imo! Eto. Pa ?e je kdo blizu naj se oglasi na kakem koktajlu. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.