G120 ima dejansko okoli 135km, najve?ja razlika je pri avtocestnih hitrostih ter naprej (130km/h +), druga?e gre tudi g120 zelo dobro. Prestavna razmerja so prav tako dalj?a pri g120 kar pomeni, da ima pri recimo 130km/h g120 motor manj?e obrate kot g165...razlika v porabi pa je pomoje okoli 1l/100km...poglej ?e ti dve primerajvi, na eni je g120 na drugi g165
Pa ja no, to mi gre na ?ivce da se ne izrazim druga?e...kupi? fakin nov avto pa dobi? vlago v lu?i, ko ga pere?, pa gre? iz avtopralnice pa so fokusi od znotraj mokri ...to me res jezi, kot da neko staro jajco vozi? jebote...pa ajde da se zgodi ko je star par let, bi ?e nekako zastopu, samo manj kot eno leto pa...bodo ?e zamenjali, ko me bo dovolj motilo...?e le ne bo ?e kaj drugega narobe, pa da ne omenjam ?e barve, malo bolj grdo jo pogleda? pa se odkru?i...WTF...dobro se je za?elo ...druga?e je avto svetoven samo take ?lamaprije so pa groza...
Bom spremljal stanje kaj se bo dogajalo, pa ?e se ?e kje drugje pojavi...sem pa razo?aran, da se tak?ne banalne stvari ?e zmeraj dogajajo, no ja, upam da je samo ena problemati?na...prej pri Peugeotu se mi v 6 letih ni nikjer zarosila lu?...tastu je ravno pred kocem garancije zarosila zadnja lu? pri Scenicu, tako da so mu jo ?e zamenjali...mah bo pa? naslednji avto spet Peugeot
Evo danes sem avto malo spral z vapom...in seveda opazim, da mi zadnja desna lu? rosi...mislim ...avto ni star niti leto dni pa se mi ?e to dogaja...bom naslednji? malo poslikal pa poslal na servis pa naj zamenjajo lu? pri naslednjem servisu...a se je komu to dogajalo?
Sej sem reku da imate prav. Pa? vsi se vozite z 6 litri porabe, pa ?e zmeraj je vsaka tretja mazda na plin. Hmmm...
?efica ima mazdo 2 2.0 bencin. Mestna poraba 9litrov po ra?unalniku. Bom ?e slikak ?e mi uspe. Sodelavec imel na testu trojko pod 8 ni ?la pa ni nek divjak. Je raje hyundaja vzel. Tako da ne govorim nekaj na pamet.
Pa res hvala bogu da ni mazda bmw.
Jp...je vse povedal...pazi to...ima MAZDO 2 2.0.... verjetno je MPS , a ne? Kake majo eni Eh ?koda besed...naj se vozi v dolgo?asni Nem?ki wannabe premium ?katli mi smo pa? MAZDA?I
Motor je velik biser med vso to poplavo turbo kavnih mlin?kov ...tudi sam sem pri?el iz 1.6. turbo na atmosferca nazaj pa mi ?isto ni? ne manjka, se ga pa mora? navadit vozit napram turbo motorjem...?e ho?e? dinamike ga pa? dr?i? nad 3500 rpm pa je...moja poraba je 6,3 me?ano...
Odlo?il sem se za nakup Mazde 3 Sport sedaj, problem se pojavlja pri izbiri in sicer, se ne morem odlo?it med 1.5 in 2.0 literskim motorjem..
Letna kilometrina je pri meni zelo majhna(okrog 10.000). Hiter avto ima vsak mo?ki rad ampak mi nekak deljue 1.5 s 100-"konji" dovolj za ob?asna prehitevanja itd.
Redna relacija, je slu?ba in nazaj(4km v eno smer), ter 1x-3x mese?no AC MB-Ptuj..
Pri 2.0 je cestnina malenkost vi?ja (slabih 60eu), zavarovanje, pa naj ne bi bilo nekaj dra?je od 100-"konjske" razli?ice..
Grem pa ?e v ?etrtek naro?im avto.. Sem malo neu?akan postal. 2 mesca spremljam avto-net in opa?am, da ni neke izbire rabljenih vozil, pa ?e ceno dr?ijo.. na podlagi tega, sem se odlo?il za novo vozilo z opremo Challenge, katera ponuja, vsaj meni, ve? kot dovolj. Zatemnitev oken bom naknadno dal delat, prav tako dodal parkirno kamero.. Edina polemika nastaja pri izbiri konjske mo?i nagibam se k 100KM, me pa zelooo mika, da bi posegel po 120KM...
Bil bi tudi vesel kak?nega nasveta pri pogajanjih za nov avto do sedaj sem obiskal samo salon v MB.. Prvi vtis tam je bil ponudil mi je zimske gume.. Se ?e da kak?na malenkost iztr?it? Berem, da so dokaj nekompromisni pri mazdi..
Vidim, da ste zelo prijazni tukaj gor..se veselim pozitvnih odgovorov
Ne razmi?ljaj in vzami 120...ne bo ti ?al je optimalni motor...
Sam a je 120KM motor res 2.0? To je mo? za kak 1.6 max 1.8 motor....
?e moja 18 let star barchetta je 1.8 130KM. Pa Micra je 1.2 80KM. ?udno razmerje
Ja ta 120 konjska verzija je v bistu detunana 165...ker pri 120 konjski moc narasca samo nekje do 4500 obratov potem ima pa isto mo? do 6200...pri 165 pa mo? lepo zvezno nara??a...predvidevam da so se odlo?ili zato,ker je velik razkorak med 100 in 165km...se ga pa fa flashat s 165 konji...
?ivjo. To se bo? pa moral sam odlo?it,?e res potrebuje? dodatno mo?...izgubil bo? garancijo tako da...ne vem meni je v bistvu teh 120 konjev ko jih ima g120 ?isto dovolj pa ?e tako ali tako se ve?krat peljem krepko ?ez omejitev ko koga prehitevam...na avtocesti pa itak se nekaj ?asa peljem 160-180 potem pa tempomat na 135 ali pa se vozim okoli 150...tvoj dizel pa je ?e malo bolj posko?en kot moj bencinar. Koliko ima? pa kan porabe na mazdi?
Evo danes naredil prvi servis pri 18600 km na moji mazdici. Servis sem naredil pri Kr?i?niku, zelo prijazni, sem zelo zadovoljen, pa ?e avto so mi oprali . Aja servis je bil 108 eur pa svoje olje sem dal...
Evo danes ko je de?evno vreme se mi je spet pojavil error za SCBS...to je ?e tretji? v roku 7 mesecev. Bom omenil na 1. servisu tam nekje januarja...drugo dela BP
Pomoje je v 250 eur 100 eur samo olje...jaz ga tako ali tako ?e nekaj ?asa nabavljam sam, zdaj sem dal za 5 L cca. 28eur...a 160 eur je v BTC-ju? 250 eur je veliko ja, ?e za 508-ko sem deval skoraj pol manj, ko sem olje sam prinesel...
Js hodim k Selmarju. Sem zadovoljna. So prijazni. 1. in 2. servis staneta priblizno enako, to je cca. 250?. 1. servis sem imela brezplacen zaradi tezav z dobavo avta kot je bilo dogovorjeno v pogodbi. 2. servis sem placala 185?. Dogovorili smo se za popust za olje. Na 1. servisu so zamenjali zracni filter za kabino, olje, oljni filter. Naslednji mesec me ze caka 3. servis.
Ok hvala ti. ?e si zadovoljna, potem bom verjetno tudi jaz
Kam mi priporo?ate za prvi servis? Sem razmi?ljal Selmar Celje (najbli?je) ali pa BTC city...vem da imate same dobre izku?nje v BTC-ju, a ima kdo izku?nje s Selmarjem? Nabavil sem si ?e original olje mazda ultra...koliko pa pride prvi servis? Ali zamenjate zra?ni filter (kabina) tudi ali ne?
Ne, ve?inoma najve? 3...nekje 0,2-0,3 bar nad proizvajal?evim tlakom ponavadi napumpam, zato sem tuid razmi?ljal na tak?en tlak...tak?en tlak je predviden za prazen avto...za polno nalo?en je za zimske gume spredaj 2,8 in zadaj 3,2bar
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
G120 ima dejansko okoli 135km, najve?ja razlika je pri avtocestnih hitrostih ter naprej (130km/h +), druga?e gre tudi g120 zelo dobro. Prestavna razmerja so prav tako dalj?a pri g120 kar pomeni, da ima pri recimo 130km/h g120 motor manj?e obrate kot g165...razlika v porabi pa je pomoje okoli 1l/100km...poglej ?e ti dve primerajvi, na eni je g120 na drugi g165
g120 https://www.nacionalnaklasa.com/15827/nk-test-mazda-3-g120-takumi/3
g120 na 16 colskih plati??ih https://www.nacionalnaklasa.com/14425/nk-test-mazda-3-g120-zlatna-sredina/5
g165 https://www.nacionalnaklasa.com/14071/nk-test-mazda-3-g165/6
Tako, zdaj pa ?tudiraj
Povezava za deljenje
Deli na druge strani