@Slivka evo, dobil mail od predstavnika GoodYear -SLO. Sem kontaktiral tudi njih, da se prepričam kdo namešča nalepke. Pnevmatike so asymmetric 5. Napačno nalepko so dali v tovarni v Nemčiji. Bemti nemško natančnost itd. 🤦♂️
Zamenjaj. Itak imas 14 dni casa da vrnes, pa ti morjo denar dat nazaj
Jest sem na njihovi strani oznacu da me obvestijo o poteku vinjete, pa do zdj se nisem dobil obvestila (potece cez 2 tedna). Mislim da je bila opcija 30dni prej
Jest sem na servisu dal 30eur skupaj z menjavo. Za ta dnar se mi niti ne splaca cajta vzet do stacune it pa jih kupt, kaj sele iskat original sam da par evrov prsparam
Vprašaj mehanike na Mazdinih servisih, Majesa na Interclassu, Jureta v BTC, Boruta pri Selmarju ali Simona Pelka s.p..
Moja izbira bi bil edino Mazda bencinar. Alternativa dizel VW, AUDI, ...
Tako je. Meni je Majes predlagal se 4 leta nazaj predlagal bencinerja, tudi pri 40kkm na leto, dizel naj bi imel prevec potencialnih problemov na dolgi rok.
In pol me vprašajo zakaj ga pijem,..grem tankat plačam 95€ se vsedem v avtomobil mi zavibrira telefon pogledam vidim sporočilo na 24ur...cene griv dol 😑
Pr dizlu se pozna. Pr benicanrju pa tale razlika ni vredna casa k bi ga jutr zabil na pumpi
Sodelavec ima cx-30 x186, on ima porabo v zadnjih dveh letih ~8 litrov. Ampak tudi vozi tako da v vsaki situaciji avto porabi max kar lahko, gre max kar se da v trenutnih razmerah.
Moja je bla tud. Profila je blo je 6mm na gumi. Samo v mokrem ni vec tolk dobr prjela pa trgat se je zacela, je kr lepo na parih koncih profil natrgan, so konci prec letel
Ta test je načeloma ok, a ima eno napako. Pri zaviranju so uporabili stoječo vodo na cestišču. Se pravi, da mora precej deževati za take pogoje, da voda že stoji in tukaj je že precej večja vloga samega dezena kot gumene zmesi. V stoječi vodi imajo globlji profili s kanali za odvajanje velik večjo prednost kot pa sama zmes gume.
Če bi recimo uporabili le mokro cesto (kar je pogosta situacija) brez stoječe vode (kar je navadno silno redka situacija) bi bil rezultat kar precej drugačen. Ja drži, da so lahko tudi taki pogoji, samo roko na srce, ko takole pada, da stoji voda na cestišču verjetno vsaj velika večina ljudi zavestno in tudi podzavestno vozi počasneje.
recmo da je tole veliko stojece vode, samo ni pa za 20% razlike pri 2 stopinjah.
continental pravi da letna guma pri 80kmh izpodrine ~30l vode na sekundo (nova, z 8mm profila), naj bi pa letna vec vode izpodrivala kot zimska, tako da jest bi se vseeno strinjal z testom, da v suhem je letna kralj, v mokrem + nizke temperature, pa rabis zimsko
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@SeekK, upam da se dobr vid zascita. Drgac mi izgleda zascita isto kot na Michelin PS3.
Je pa guma ful tiha, tudi na avtocesti se skoraj nic slis od zunaj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani