Skoči na vsebino
Gume
Napisano

@SeekK, upam da se dobr vid zascita. Drgac mi izgleda zascita isto kot na Michelin PS3.

Je pa guma ful tiha, tudi na avtocesti se skoraj nic slis od zunaj.

IMG_20230425_200919.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 39 minutami je Liuch napisal:

@Slivka evo, dobil mail od predstavnika  GoodYear -SLO.  Sem kontaktiral tudi njih, da se prepričam kdo namešča nalepke. Pnevmatike so asymmetric 5. Napačno nalepko so dali v tovarni v Nemčiji.  Bemti nemško natančnost itd. 🤦‍♂️

Zamenjaj. Itak imas 14 dni casa da vrnes, pa ti morjo denar dat nazaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Shrek napisal:

Zanimivo. 

Kaj si bi človek potem mislil o slovencenljih? 

To pa veliki večini ne bo všeč odgovor. 

Po mojih izkušnjah, smo slovenci kr dost veliki lenuhi.

Za kvaliteto, pa mislm da se vidi pri novih gorenje aparatih, k kogarkoli vprašam, pravijo, samo gorenje ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 8 urami je Jest napisal:

Privzeto je nastavljeno na 0 in 3 dni prej ...

Nastavitve_opomnikov_o_e-vinjeti.jpg

Pol sm pa narobe bral k sm tole delov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Jest sem na njihovi strani oznacu da me obvestijo o poteku vinjete, pa do zdj se nisem dobil obvestila (potece cez 2 tedna). Mislim da je bila opcija 30dni prej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jest sem na servisu dal 30eur skupaj z menjavo. Za ta dnar se mi niti ne splaca cajta vzet do stacune it pa jih kupt, kaj sele iskat original sam da par evrov prsparam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde cx5 2023
Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Vprašaj mehanike na Mazdinih servisih, Majesa na Interclassu, Jureta v BTC, Boruta pri Selmarju ali Simona Pelka s.p..

Moja izbira bi bil edino Mazda bencinar. Alternativa dizel VW, AUDI, ...

Tako je. Meni je Majes predlagal se 4 leta nazaj predlagal bencinerja, tudi pri 40kkm na leto, dizel naj bi imel prevec potencialnih problemov na dolgi rok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je TiEn napisal:

In pol me vprašajo zakaj ga pijem,..grem tankat plačam 95€ se vsedem v avtomobil mi zavibrira telefon pogledam vidim sporočilo na 24ur...cene griv dol 😑

Pr dizlu se pozna. Pr benicanrju pa tale razlika ni vredna casa k bi ga jutr zabil na pumpi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Dve leti še zunaj ni cx30 - X186.... Je pa x180, ki malo, malo več pije, ampak, če tako vozi kot praviš to tako ni veliko👍

od kar je zunaj jo ima, vem da je zj imel drugi servis, je pa un prvi X motor

ni veliko, jest ga zajebavam da pri njemu se vid kolk ima avto maximalno porabo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sodelavec ima cx-30 x186, on ima porabo v zadnjih dveh letih ~8 litrov. Ampak tudi vozi tako da v vsaki situaciji avto porabi max kar lahko, gre max kar se da v trenutnih razmerah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 16 urami je FuManchu napisal:

Jaz pa sem menda med koronco naredu enako km kot prej :D pač sm mel listino za gibanje po veliko občinah zaradi službe.

Delo od doma jih je pri meni resilo :)
Tud zj se kar delam vsaj tretjino kilometrov manj kot pred korono

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 33 minutami je FuManchu napisal:

Jaz sem pa računal, da sem naredil okoli 35Kkm z letnimi gumami. 

Polovico manj:D

Jah, 4 leta prisnih vozenj :)

Korona jih je resila se hitrejsega pokoja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Ta test je načeloma ok, a ima eno napako. Pri zaviranju so uporabili stoječo vodo na cestišču. Se pravi, da mora precej deževati za take pogoje, da voda že stoji in tukaj je že precej večja vloga samega dezena kot gumene zmesi. V stoječi vodi imajo globlji profili s kanali za odvajanje velik večjo prednost kot pa sama zmes gume.

Če bi recimo uporabili le mokro cesto (kar je pogosta situacija) brez stoječe vode (kar je navadno silno redka situacija) bi bil rezultat kar precej drugačen. Ja drži, da so lahko tudi taki pogoji, samo roko na srce, ko takole pada, da stoji voda na cestišču verjetno vsaj velika večina ljudi zavestno in tudi podzavestno vozi počasneje.

recmo da je tole veliko stojece vode, samo ni pa za 20% razlike pri 2 stopinjah.
continental pravi da letna guma pri 80kmh izpodrine ~30l vode na sekundo (nova, z 8mm profila), naj bi pa letna vec vode izpodrivala kot zimska, tako da jest bi se vseeno strinjal z testom, da v suhem je letna kralj, v mokrem + nizke temperature, pa rabis zimsko

WWW.CONTINENTAL-TYRES.ASIA

Driving in the wet? Watch out for aquaplaning

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.