Jaz se vozim cca 35 km v službo in imam do tja krepko pod 6 l...izpiše mi 5,6...ampak potem še jajcanje po mestu in je povprečna potem na 6,3 na M3 G120 pa sem imel okoli 6,5 ali kak deci dva čez. Tankam vedno 100 oktanskega. Se pa še nisem navadil na vožnjo (višje sedenje) tako da mi je bila g120 čez ovinke veliko boljša 🤔 (sedež imam na max nižini ), no ja to sem tako pričakoval...ostalo pa je NORO 😍, tišina motorja, radarski tempomat, menjalnik (še krajši in natančnejši gibi), udobnejše sedenje, boljše požiranje naših rovtarskih cest, super volan, matrični žarometi, pa lepa je ko šus 🥰
Oposti ker ti nisem odgovoril, dopust pa to.... 😀 Imam ista opažanja kot jih imaš ti. 👍Poraba pri prvem tanku je bila 6.0 računano peš pa 6.2.🧐 Sem bil pa sedaj na dopustu in naredil 1400 km in tankal 95 lit.(95 okt.) tako,da je poraba slabih 6.8 in to polno naložen in 4 osebe pa da ne povem kolk sem ga žgal.... 😁(prazna cesta!) 😊
Tako, da sem res zadovoljen. 👍
Ko bom parkrat tankal pri enaki vožnji kot z M3 g120 pa poročam. 😊
Evo prvi tank je za mano, povprečje je bilo 6.3l/100km...odlično, zanimivo pa mi je, da sem pričakoval višjo porabo kot prej na M3 g120 in sem prijetno presenečen 😎
Zakaj? A ni zabavno brati smešnice anticepilcev? 🤗
Ja, nekaj časa ja samo potem, ko se nasmeješ in poštudiraš kaj ljudje razmišljajo in v kaj vse verjamejo je pa za zjokat in mi je prav hudo,da je to tako......😭
Opa, a res tko zgleda, da si me kakorkoli razjezil? 😋 Alexa probam spodbudit, da mi odgovori na enostavno vprašanje pa zgleda, da ne bo nič. Pa tolk sem se potrudu, da sem celo možne odgovore napisal.
Prvič danes razmišljam, da bi se skino s M. foruma, ker se res ne da več normalno komunicirat, kam nas pelje ta situacija s kovidom....
A boš Alexu pomagal pri odgovoru? Dva bosta pa že vedela.
Mal umiri živce,a nisi prebral malo nazaj ,ko sem ti potrdil o gumah pa si še moral kar naprej provocirat in pisat kar že vsi vemo,pa brez zamire nisem te hotel tako razjezit....😊
No ja sej sem vedel, ni argumentov pol pa pač, eni strici so takole rekli in potem že mora biti res.
Še vedno pa ne vem odgovora na sila enostavno vprašanje - katere gume več zdržijo, tiste, ki jih rotiraš na 2000km al tiste, ki resimo 1x na 10.000km.
Samo tri možnosti odgovorov imaš:
1.) bolj se obrabijo tiste menjane na 10000km
2.) bolj se obrabijo tiste menjane na 2000km
3.) oboje se obrabljajo enako hitro.
Sej bo šlo Alex, en odgovor od teh treh bo pa ja pravilen.
Aja, pe še tiste 101-ke. Verjetno se še vsi starejši spomnimo, da praktično do 90-ih let prejšnjega stoletja pravih zimskih gum sploh nismo poznali. Bile so le neke kvazi kramparce pa še tiste z žebljički. Zato gum sploh nismo menjavali pred zimo in zato je bilo v navodilih za uporabo tudi shema menjave. Menjavalo se je celo tako, da je bila vključena še rezerva pa gume so bile simetrične brez določeni smeri vožnje, tako da se je menjalo še malo desno levo na vzkriž. Ker so bile te gume več ali manj trde in ker se je delalo izredno malo kilometrov in nihče kaj dosti ni vedel, da se gume tudi starajo, so take gume na istih feltnah bile na avtu tudi 10 let ali več.
Ja takrat je delovalo, danes je pa cel smeh, da kdo pomisli, da bi takole delal z gumami.
Hvala za informacije,da bomo vedeli kako se stvari streže....😉
Bi rekel,da ima vsak po svoje prav.😊. Včasih ko so bili avti bolj tako tako je bilo pomembno pogosto rotiranje celo z rezervnim kolesom vred,drugače si zelo kmalu menjal prednje gume za nove in si imel neidealno razmerje sploh če si imel še drugačen profil gume.
Danes pa,če je z avtom kot je treba ni potrebno tako pogosto rotiranje ,razen,če kdo dela 40-50k km. Bolj je pomembno nadziranje gum in polnjenjem s pravilnim tlakom.👍
Če bo šlo tako naprej še čevapčičev pravilno ne bomo znali speči na picnicu.....
A se mogoče da kamera kaj nastavljati? Zanima me,če imamo možnost,da se črte premikajo skupaj z volanom (se pravi predvidena pot vozila)? V nastavitvah nisem našel ničesar, v navodilih pa piše tak kot da je to možno...ali je samo pri 360 kameri?
Še nisem raziskal, ker sploh ne vosim na njo razen ko štartam iz garaže pogleda, da ni slučajno kaj za avtom in takrat ko pakiram, čisto na koncu, ko pipka grem do rdeče črte. Drugače jo sploh ne gledam, ker vozim na ogledala.
Ko sem zamenjal sprednja kolesa z zadnjimi sem opazil, da malo trese pri 130/ uro.
Odšel sem do zelo znanega vulkanizerja v Kopru in ta mi je zatrdil, da je stvar scentriral- uredil.
Ni bilo nič bolje zato sem se vrnil k njemu. Zopet je čaral in ni sčaral nič. Rekel je, da je ena izmed gum malo ovalna. Da se ne da narediti bolje in da je vse v toleranci 5 gramov.
Ok. Bom pa malo po trpel.
Danes mi ni vrag dal miru in sem se ustavil mimogrede pri najbolj uveljavljenem a hkrati najdražjem prodajalcu avto in moto tuning opreme in gum v Kopru. Ko je dal prvo gumo na centrirni stroj je pokazal napako kar 80 g na eni strani gume in 30g na drugi. Tudi druge tri niso bile dosti bolje. 😬
Centrirali so mi gume in sedaj gre zopet vse kot po maslu. Zanima me, ali sploh kdo preverja te stroje za centriranje posameznih vulkanizerjev. Takšna razlika med stroji je nedopustna.
Kaj pa bridgestone potenza sport? Ni neke razlike v ceni, ima boljše ocene je pa malenkost glasnejsa 72dB v primerjavi z t005 69dB. Jaz sem imel original na mazdi t001 in gledam t005 je kar boljsa in na liderpnevmatik ima t005 oznako mazda kao mazda priporoca.
Te Bridg.t005 ( t 005A- novovgradnja ) imam na CX30 in so mi ok,samo na dežju še nisem bil z njimi....🤔 Nimajo pa zaščite platišč!☹️
Zdaj gledam falken azenis fk510 gune. Odlične na testu pa še cena na liderpnevmatik ene 127€ druge 145€ ampak ne opazim razlike med njima 🤣🤣🤣. Je imel kdo Falken? Po amzs testu so na prvem mestu. Aja dimenzije so 225/45r19.
Dobra guma 👍Jaz imam,sem imel zimske na 3ki in sem bil zadovoljen👍 Sedaj pa imam kot že veste Kleber,v tej dimenziji so boljše na testih in cenej!😊
Če rabiš letne,poglej mogoče Nexsen ali Maxxis vredu gume za ugodno ceno.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Po mesecu dni sem ji privoščil popolno čiščenje zunaj in znotraj,zdaj je pa kot nova.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani