No fakin way, raje grem po ?kodo.....skupen slu?ben avto je prej?nja Octavia in ne vem zakaj nisem ?e prej mislil nanjo.....za isto ceno mazde dobi? pa Superba.
Ni mi ?al da sem takrat vzel Miraia, kot 'odslu?en' model, ker je kao prihajala ful bolj?a.
Kar ho?em povedat je to, da ne gre za slab avto, ampak z vsakim modelom je uporabnost manj?a, da pa kupuje? imiđ....vemo kam to pelje.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
kupil polnilec za akumulator za moped v Lidlu, po malo manj kot enem letu je crknil, garancija 2 leti... ?el v Lidl, so mi dali naslov zastopnika v MS, kjer sem enostavno zadevo menjal brez vpra?anj, dobil novo in spet 2 leti garancije (po?templano)...
p/s: jaz nisem musliman in sem obenem prepri?an da samo versko prepri?anje nima zveze s takim na?inom razmi?ljanja, pa se vseeno strinjam s tistim stavkom o denarju in stro?kih, in se takega na?ela tudi dr?im
absolutno. Kot tudi to kje je stvar narejena - ne vem kaj je treba sedaj na plano dajati, ker je ktajsko?? Kaj ma to veze, prodaja se v Slo, in daje se garancija.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Hvala kaalman na tem obseznem odgovoru...to je vse lepo in prav zdej me pa samo zanima se to ce bo avtohisa krila te stroske....sicer pa je avto kupljen vceraj...
ta odgovor ti ?al ne moremo dati, le navodila....
Avto je vzet na leasing tako da ne vem kako je z zahtevo da ti denar vrnejo nazaj....
Nema vrze to. Najprej reklamacija in imajo 45 dni da zrihtajo. Vseeno kopijo reklamacije (pisno!!) Na leasing hiso.
Leasing hisa se ne bo ubadala drugace s tem, kljub temu da so lastniki. Namrec del dokumentacije je tudi zapisnik. Kjer si podpisal, da je avto prevzet v izpravnem stanju po principu pregledano - sprejeto
Tako da pazi!!!!
Zakaj je pa pol zraven sploh garancijski list in poobla??eni serviser? Se pravi, ?e ti crkne pralni stroj ali pa hladilnik, ga odpelje? k prodajalcu al pokli?e? servis? A avto k se pokvari zapelje? tudi v salon al morebiti raje na servis?
Oh Boss ne me?aj sedaj dreka. Vsak prodajalec je odgovoren tudi za garancijo. In vsak kupec lahko pripelje izdelek nazaj PRODAJALCU, tudi ?e ni poobla??en serviser, so odgovorni da organizirajo servis, pa ?eprav zunanji.
V primeru garancije za brezhibno delovanje je podana tako odgovornost prodajalca kot tudi proizvajalca. Eden ali drug morata v primernem roku stvar popraviti, ?e tega ne storita pa morata kupcu izro?iti stvar, ki brezhibno deluje. Odgovornost obstaja tudi ?e prodajalec ni izro?il garancijskega list ( tako zakon o varstvu potro?nikov). Kupec lahko torej izbira proti komu bo uveljavlja zahtevek na podlagi odgovornosti za brezhibno delovanje stvari. Zahtevo mora kupec podati v garancijskem roku. Kupec ne more izbirati ali bo zahteval popravilo oz. odpravo napake ali pa zamenjavo stvari. Najprej mora primernem roku prodajalec stvar popraviti, samo ?e tega ne stori lahko kupec zahteva zamenjavo stvari za stvar, ki deluje brezhibno. Zakon o varstvu potro?nikov dolo?a v 20. ?lenu, da je primeren rok, v katerem mora prodajalec popraviti stvar 45 dni, ?teto od dneva, ko je poobla??eni serviser prejel pokvarjeno stvar oz zahtevo za odpravo okvare.Kupec lahko terja od prodajalca oz proizvajalca tudi povrnitev ?kode zaradi nezmo?nosti uporabe stvari, za ?as ko stvari ne more uporabljati in mu prodajalec oz. proizvajalec ni zagotovil nadomestnega aparat. ?e pa prodajalec oz. proizvajalec v primernem roku ne popravi ali zamenja stvari pa lahko kupec odstopi od pogodbe ali zni?a kupnino in zahteva od?kodnino.To seveda samo ob pogoju, da ni stvar ne zamenjana ne popravljena.
Jaz sem kupil od Petrola, Petrol je dobil mar?o, in terjam njega!
To pomoje ne drzi... Garancijo lahko uveljavlja pri prodajalcu (ki potem izdelek poslje na pooblascen servis) ali direktno pri pooblascenem servisu... Ce gre pa za stvarno napako, pa jo mora uveljavljati izkljucno pri prodajalcu...
TO?NO TAKO!
Oni so dol?ni to sprejeti in poslati naprej in me obvestiti kdaj spet prevzamem.
Primer: Na mimovrste po?ljem karkoli nazaj, oni uredijo in po?ljejo novo/popravljeno nazaj
Jures narobe si se lotil - pogleda? na garancijski list in ga odpelja? al pa po?lje? na servis, ki je gor napisan? ?tacuna z garancijskimi popravili nima ni?, edino, ?e ti gredo na roko, da oni po?ljejo sam to samo podalj?a postopke niso pa po zakonu to dol?ni narest ampak je le dobra volja... :ne vem:
?isto prav sem se lotil, zdaj pa ti meni povej, ?e je na primer servis v Mariboru.....se moraj jaz tja voziti, a Petrol ima mre?o organizirano v vsaki vasi, kjer tudi prodajajo?
spet slovenija, spet isti problemi...va?no da proda?.
Na Petrolu Celov?ka vzel polnilec akumulatorjev s temi klub pikami. Po enem mesecu crkne....nesem na Petrol Medvode....ja a veste to so vam pa 'ONI' prodali, morate tja nesti, mi nimamo ni? s tem.....
Me prav zanima, kaj bodo pa 'ONI' rekli, verjetno tudi ONI nimajo ni? s tem, ampak zastopnik........
Pa pizde pofukane no.....a ni zanimivo, da karkoli s kataloga, ki je ponavadi na zalogi pri 'ONEH', pa lahko naro?i? da ti dostavijo na katerokoli zarukano pumpo!
Jaz bom samo ?e v tujini kupoval, nemc bi mi ?e novega zastonj na vrata poslal!!!!!!
za fake, so dobre vsake s pokrova motorja vsakega avta....
ko bo policaj rekel po?pricajte bo pa drugo.
ampak tudi sam sem se vozil s xeononkam aftermarket brez sfriziranega odbija?a, in vkolikor ima? avto do 10 let star in bele xenonke TE NOBEN ?IV NE BO POVOHAL.....
A teleatlas map ki jih uporablja tom tom, se ne da kombinirati s topmap, tako kot v igo? Ker ravno to je prednost igoja. Zadnja karta na primer monolita slovenije, navigo hrvaske in topmap madzarske sta totalno drugacni od teleatlasove Tom Tom
Primer: od balatona do budaletalisca te tom tom pelje cez mesto in ne novi juzni direktni priklop, ki je operativen ze 1. Leto
Hrvaska - mojih bliznjic ( asfaltnih) po istri ni v teleatlasu
Slovenija v vaseh zelo slaba
Govorim o kartah in ne navigacijah ( ker karta je bistvo vsega)
Top map ima tudi izjemno dobre karte za vso jugo, in sploh za vzhodno evropo.
Ja saj vem kaj boste rekli, saj dalj kot v Ikeo ne grem pa enkrat na let do Splita, ampak navigacija je navigacija, ma da je ready da te resi ko res rabis.
1. Uniroyal Rainsport 3, se vedno dezna guma, izgleda pa, da so popravili vozne lastnosti po suhem
na mx5 imam rainsport2, na suhem ni tok dobra, na mokrem pa b redu, sicer mehke bocnice (kar ne maram), ampak sem to
vedel pred nakupom, iskal sem dobro dezno gumo za malo denarja (48 eur/ 195/50/15)
2. Michelin Pilot Sport Cup2, guma za dirkalisca in trackdaye
Za Alfo pa moram kupiti 205/55 16 91W, in so trenutne cene od 60 pa do 80 eur
Mislim, da bo padla GoodYear Efficientgrip perormance 70eur/kos, varianta je tudi Fulda Sportcontrol za 65 eur. Ce kdo ve za kako boljso opcijo naj mi pove, mora pa biti W, ker je tako na homologaciji...
kupi hitro tile 2, pa potem ?e 2 najde?, razred Y 300km/h
Vsaj za seata lahko re?em da je imel izjemno vzdr?ljive (?kaljeno steklo, debelina...??) pokalo je v?asih kod da meteorit pada pa ni?.
No jaz bi pa tukaj dodal drugo - lahko pa je to tudi vpliv vgrajene ve?je varnosti, tako za potnike kot pe?ce, saj smo lahko sami kamen?ki po dolo?enim kotom, in dolo?eno hitrostjo
Se pelem po obvoznci pred kakim letom, nova 6ka, Belka, je mela 3000km po enem mesecu in pok, kamen, ?ipa po?i. Tko kt v uni reklami k Milko pravi na Radiu Center: Sm vozu pa je kamen prletu, pol pa se nism ve? vozu. Mi menjanjo ?ipo. Super.
?ez tri mesce se pelem v Beograd, na Hrva?kem prleti kamen poka, ?ipa se od?krtne, mi jo zalijejo, popravijo.
Sedaj, ko ima avto leto pa tri mesece in 55000km pa spet v?eraj. Po? kt svina, jst WTF in pol po?ljem vse nekam v vse mo?e place. Sred ?ipe lukna, sicer ne skozi, ampak tm 2x3 mm od kamna. Sm poselotejpal vse skupaj in peljem Belko na Tilio drug tedn ocenit.
Se pa spra?ujem, ?e se tut komu kej podobnega dogaja s temi kamni in ?ipami, ker men to kr non stop leti nekam notr in mi poka!
mazda 5 - 2x menjal, tudi po naletu nepretirano velikih kamen??kov
xedos 1 x menjal
mazda 6 I - 1 x menjal
mirai - tok tok zaenkrat.......................druga?e nobene ?ipe na keremkoli drugem avtu kdaj menjal - seat, suzuki, kia
?ipe so nekvalitetne v 3 pi?ke mamine
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
No fakin way, raje grem po ?kodo.....skupen slu?ben avto je prej?nja Octavia in ne vem zakaj nisem ?e prej mislil nanjo.....za isto ceno mazde dobi? pa Superba.
Ni mi ?al da sem takrat vzel Miraia, kot 'odslu?en' model, ker je kao prihajala ful bolj?a.
Kar ho?em povedat je to, da ne gre za slab avto, ampak z vsakim modelom je uporabnost manj?a, da pa kupuje? imiđ....vemo kam to pelje.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani