Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Evo, tipičen hujskaški levi portal.Nikjer ne piše nič, zakaj se gorivo draži. Kar en članek, kot bi ga napisal osnovnošolec. In potem objavijo tako skrpucalo in samo čakajo, da se bodo spodaj "naši" in "njihovi" pogrizli. In seveda šiba aparat z talanjem minusov nepravim odgovorom. Podenj od portala.😕

https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/cene-pogonskih-goriv-pocasi-a-vztrajno-narascajo.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 11 minutami je Deeyan napisal:

se opravičujem, ker se vračam nazaj na to temo in smetim, pri čipanju se navor poveča za 50Nm napram originalu, to še najbrž nebi smelo bit kritično, ali?chiptuning.jpg.68ebae9eb365841b86195e81b940660e.jpg

Po mojem ne. Ko sem še delal v avtomobilski industriji je bil vsak kos, ki smo ga izdelali za do 35% predimenzioniran. To smo testirali na nateg in string z večkratno obremenitvijo, dokler se obdelovanjec ni zvil oziroma "pretrgal". 

Mislim, da je tako tudi z vgrajenimi deli v Mazdah. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

C X 50 PRIHAJA !
Napisano

Ne bo nihče več jamral, da so mu zgrnili blatniki. Ne morejo. 😁

Sedaj se bo pa pojavil problem, ker je to večinoma reciklirana plastika  in baje naj bi bila dobra kozam. Starejši se lahko še  spomnite, kako so koze znale pojesti cele trabante. (cela karoserija iz plastike). 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 28 minutami je Janez007 napisal:

Moramo vedeti, da država z dajatvami na naftne derivate "nabaše" letno proračun z okoli 2 miljardi evrov (cca 20% proračuna)! Zato nobena vlada ne more biti tako "dobra" oziroma neodgovorna, da bi sebi in državi odrezala debelo vejo, na kateri sedi 😊. Korigira pa še sektorsko, na primer avtoprevoznikom velik del dajatev vrne, da so konkurenčni (če se ne motim reda 100 mio evrov letno). 😩

Zdaj pa pomislite, da bi vsi začeli voziti na elektriko. Ob obstoječih cenah bi država izgubila cca. 2 MRD proračuna. Brez skrbi, to se ne bo nikoli zgodilo. Te 2 MRD bo dobila na drug način, kar pomeni, da tudi vožnja z drugimi energenti ne bo več tako poceni. 😁

Ko boš šel na polnilnico z baterijskim avtom ti bodo zaračunali lepo tam vse. In bo vožnja na elektriko zelo draga. Tudi tam bodo zmeraj večje trošarine, da prinesejo noter ta manjko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 25 minutami je Boss napisal:

Če ne bi vlada, diktirala cene 1EUR, do deregulacije cen bi praktično od marca do novembra imeli cene pod 1EUR oziroma aprila celo pod 0,80 EUR.

Aha... kot so imeli drugod po Evropi manj kot 0,80€. Ah,niso. Tudi drugod jim je naša vlada regulirala cene. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

C X 50 PRIHAJA !
Napisano
pred 1 minuto je Robert napisal:

To je še daleč od tistega kar bo dejansko na cesti, verjemite, drugače pa kar ok, le malce spredaj predolg in zadaj prekratek.

Res je. Vedno je tisto, kar pride na koncu na cesto nek kompromis, ki je vedno grši kot koncept. Ne vem, zakaj si ne upajo malo reskirat. 

Mislim, da dan danes ljudje celo iščejo nekaj drugačnega, bolj drznega. Tradicionalisti bodo pa itak kupovali škode, vag in podobne dolgočasne avte. 

Redko, da bodo pogledali k Mazdi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OPEC basket Brent WTI
Jan 11 54.76 55.66 52.25
Jan 4 51.35 51.09 47.62
Dec 28 50.1 50.86 47.62
Dec 21 49.57 50.91 47.74
Dec 14 49.65 50.29 46.99
Dec 7 47.77 48.79 45.76
Nov 30 46.43 47.59 45.34
Nov 23 44.75 46.06 43.06
Nov 16 42.93 43.62 41.34
Nov 9 39.97 42.4 40.29
Nov 2 35.89 38.97 36.81
Oct 26 39.22 40.46 38.56
Oct 19 41.38 42.62 40.83
Oct 12 40.57 41.72 39.43
Oct 5 39.08 41.29 39.22
Sep 28 41.61 42.43 40.57
Sep 21 41.49 41.44 39.31
Sep 14 38.96 39.61 37.26

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

C X 50 PRIHAJA !
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

ehh... Suv 😐

To je bodočnost avtomobilizma. Samo še s to razliko, da bodo na baterije. Boss, kar sprijazni se.😬 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

C X 50 PRIHAJA !
Napisano

Meni ne izgleda slabo,če bo res takšna. Avto mora bit širok in nastopaški. Pri trenutni cx5 me moti ravno to, da izgleda preveč ozko-nasajeno na kolesa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

C X 50 PRIHAJA !
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Poskusi še enkrat! Meni odpre😛

He, He...sedaj pa ja. 👍Zanimivo,pišejo, da bo precej širša kot sedanja cx5 in s tem bo izgledala bolj agresivno. Dolga naj bi bila 455cm.

Mazda-CX-50-2022.....jpg

Mazda-CX-50-2022...jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
pred 2 minutama je NevLado napisal:

Haha, vprašanje koliko bi se jih drugače prodalo. :D 

Nekaj pa že. Saj se je že vozilo kar nekaj MPS - skna naših cestah. Celo moj sodelavec je imel 3-ko MPS. Še sedaj pravi, da je bil to najboljši avto, ki jih je kadarkoli imel. In da, če bi zopet prišla na trg, bi jo kupil spet. Tisti avto je res letel. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Po mojih informacijah so jih celo v garanciji že nekaj zamenjali v zadnjih nekaj letih.

Ja, na prvih  zgodnjih mazdah, letnik 2014.Pozneje ne. Ampak to poznam bolj iz napisanega, mehanik na mazda servisu v Kp ni imel teh primerov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
pred 3 minutami je Aless napisal:

Ja, nevem od kdaj folku ta komplex s turbinami??? 

Turbina če jo glih mrzlo ne zlorabljaš zdrži brez problemov +300kkm. 

Če bi se tak kvarile, pol bi kamionđije imeli poleg rezervne gume še rezervno turbino😉

V bistvu niti ne poznam nobenega osebno, da bi mu res šla turbina. Se pravi, da res ni tako pogosto in je to bolj neka fama kot kaj drugega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je Aless napisal:

Ma ročni menjalniki zdržijo konkretno več navora, tako na oko bi rekel enkrat več kot serijsko ziher. 

Kot sem že v prejšnjih postih napisal "problem" pri ročnem menjalniku se prvo pokaže da sklopka ne drži navora, zobniki in ležaji menjalnika zdržijo kr dosti, ok verjetno se najdejo tudi kake menjalnike kjer so poddimenzionirani ampak večina ročnih menjalnikov zdrži dosti več navora kot ostale komponente motorja. 😉

Se strinjam. Itak vemo, da je pri vsem rezerva. Nekje sem imel članek, ko so eni Poljaki  našega 2,2 dizla spravili na 300 KM in 500 Nm navora ( remap stage 2).Res,da so zamenjali kar nekaj komponent a nikjer nisem zasledil, da bi menjali tudi menjalnik. 🤔

pred 4 minutami je Boss napisal:

Sam ne direktno zarad čipiranja ampak zato, ker pol avto gre in se ga vozi kot na dirkah...

Samo, še vedno bi najbrž šla prej sklopka. Vsaj mislim. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
pred 4 minutami je Gregster napisal:

Hmm, jaz sem jo prav zaradi tega kupil, ker je brez turbine.

A si ne bi želel več moči in navora? Pa ne mi o tem, da turbine rade crknejo. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 33 minutami je Boss napisal:

Kje si pa to slišal? Drži pa če je voznik konj brez občutka in s ful gasom speljuje z drsčo sklopko bo pa res šlo vse rakom žvižgat. V kolikor pa znaš in se ne greš drag race iz nule pa ni šanse, da ročnega zjebeš prej kot avtomatika.

Se strinjam. Zanima me, ali kdo ve, koliko Nm navora zdrži naš ročni menjalnik?

Se je pa res že zgodilo našemu nekdanjemu soforumašu Batkotu, ki je čipiral svojo Mazdo 6 MK 1,

136KM  na okoli 185 KM in 400Nm navora, da mu je šel menjalnik. Se spomnim, da je takrat vgradil drugi  menjalnik z 6 prestavami od FL. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
pred 33 minutami je Boss napisal:

Kaj boš protestiral Alex - sej imaš turbo Mazdo oziroma celo bi-turbo.

Jaz ga imam ja. Samo naši benzinarji ga pa nimajo. Moramo bit solidarni z njimi. Da bodo tudi oni imeli več navora. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
pred 22 minutami je SpEkTr napisal:

FUJ FEJ FUJ....

Najboljše da gremo pred MMS en petek popoldan..magari s kolesi...v podporo turbo benz Mazd v Sloveniji!

Tokrat se bom pridružil s kolesom tudi sam. Uf, da me kdo ne vidi takrat. 🤫

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 44 minutami je scania napisal:

Jaz ga nebi ni neki prirastek moči in navora.

Se strinjam. Pri teh motorjih ni nekega velikega prirastka moči. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Deeyan napisal:

pred 8 urami je Deeyan napisal:

Ko smo lih pri temi cipiranja, CD175 je pametno cipirat, al rajsi pustit tak kot je? 

175 KS mazde, avtomatik, imajo po meritvah na valjih različno moč v razmaku od 168KS do deklariranih 175KS. No na "cesti" je teh konjičev realno z avt. menjalnikom le še okoli 135KS.

Če greš v čipanje, stage 1, prideš nekje do 210KS, realno imaš pa po čipanju tudi na cesti okoli 170KS.

Tudi poraba ob normalni vožnji malenkost pade. 

Seveda pa pride čipiranjem bolj do izraza na 150 konjski.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je DonFelipe napisal:

Pa se vam ne zdi da je bila karambolirana?

Ročka menjalnika je nekam preveč na levi strani ;)

Mogoče je v rikvercu? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.