Skoči na vsebino
EU vs SLO
Napisano

To?no tako. Tudi na? je naraven in doma?, delam ga zato, ker (zaradi ?ebel) ne ?kropim in potem jabolka na pogled niso primerljiva z Mercatorjevimi...

Tudi ko ga odpre?, ni problema. Tisto, kar sto?i? ven, pride do zraka in se lahko skisa - dobi? jabol?ni kis. Kar pa je ?e v mehu, nima zraka in miruje. Mogo?e edino proti koncu, ko je meh ?e prazen in ni ve? takega pritiska na ventil...

Ja, jaz imam samo 10 litrske mehove. In je 12?. No, 11 + 1 evro za kartonasto embala?o, ki jo odkupim nazaj, ko je meh prazen - le ?e ni razmo?ena, strgana, zme?kana, popisana,...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

?e mogo?e koga zanima:

po?asi po?asi se bli?a ?as, ko bom to?il med. Vsekakor ne bo za prodajo pred avgustom. V ponudbi je:

- kanta 12 kg medu = 75 ?.

- lahko pa tudi v kozarcih po 900g. Za tak kozarec je pa cena 8?.

Koli?ina je omejena. Ko zmanjka, pa? zmanjka.

?e pa koga zanima jabol?ni sok, bo pa tudi na razlpolago. En 10 litrski meh v kartonasti ?katli je 12?. Mogo?e mogo?e bi bila tudi jabolka, a so precej neugledna na pogled, ker se izogibam ?kropljenju (dobro, na za?etku ?e proti zavija?u in podobno, potem pa po?asi kar kon?am) in ker se izogibam umetnim gnojilom. In so zato jabolka, kakr?na so in ker so mi preve? zbijali ceno, jih raje predelam v sok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Premacy
Napisano

Rjavenje je zmerno do prete?no bolezen vseh znamk in modelov tega letnika - nekateri bolj nekateri manj, a rjavijo ve?inoma vsi...

To je pa? mazda. In sploh Premacy je podoben Golfu druge serije: prvo, kar je crknilo, je bil voznik...

Avto ni konj, pa vidi?, da je obesil glavo, pa ve?, da je bolan. Avto se lahko sveti vse do prevoza na odpad... So pa Japonci na splo?no znani kot zanesljivi. Torej: odlo?itev je tvoja. A pri Japoncu ima? najve? mo?nosti, da dobi? trpe?no vozilo. Je pa to precej odvisno od lastnika pred teboj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Tisti, ki mislijo, da je moja Mazga najbolj umazan avto, naj nikar ne mislijo, ampak naj dobro vedo, da jaz vem, kaj oni mislijo in jim zato odgovarjam:

post-5658-1370022352_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Premacy
Napisano

No no v ajdovsni buta sonce in prsut se susi zdele

V kateri Ajdov??ini to? Danes se zliva in temperatura je 17°C (opoldan). Ni vreme, primerno za konec maja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Premacy
Napisano

Boss, sem mislil, da samo vreme ?ara?... O?itno tudi rjo...

?e te dobim, gre? na grmado prej, kot poglega? moj avto...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e to res nebi delovalo potem nebi ?la v to SNAGA Ljubljana, KOMUNALA Koper...

V podpisu pa je tudi ?e pogodba z LPP-jem.

Mislite da oni niso stestirali zadeve na vse mo?ne na?ine preden so se odlo?ili za to?

Zakaj imam ob?utek, da nekdo postaja u?aljen...

Ve?, na kak?nem drugem forumu bi ti mogo?e uspelo prodati tudi meglo, Mazde pa ne vozijo Loleki in Boleki. Mazda je precej premium znamka in taki so tudi vozniki. Dobro, so vmes tudi kak?ni Lojzeki, ampak Lolekov pa med Mazda?i ni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V nekaj podobnega me je ?e na? "va?ki vseved" prepri?eval. Le da je on "reklamiral" navaden aceton...

Energija ne more iz ni? nastati in se ne more v ni? spremeniti. ?e torej ne predela? motorja, ne more biti ve?je u?inkovitosti in ve?jega izkoristka goriva. Torej je edino mo?no, da pove?a? energijsko vrednost goriva. Ki bi pri enaki koli?ini opravilo ve? dela. Torej bi imel motor ve? mo?i. Ker pa se meritev dela pri enakih voznih pogojih, to pomeni, da ne pritiska? toliko na pedal in posledi?no v motor dovaja? manj goriva. Ker motorji z notranjim izgorevanjem delujejo predvsem na temperaturne razlike in razlike tlakov, je edini na?in pove?anja opravljenega dela, da pove?a? temperaturo in tlak. Karkoli od tega naredi?, je motor bolj obremenjen (predvsem vitalni deli, kot so bat, batni obro?i, cilinder, ventili), kar pomeni zmanj?anje ?ivljenjske dobe.

In ?e ta teko?ina res toliko pove?a kurilno vrednost goriva, mora biti prava bomba in je vsako rokovanje z njo izredno nevarno.

Obstaja pa ?e druga resnica.

Ta zadeva je u?inkovita v Ameriki, tu pri nas pa ne. Zakaj? Bencin ima dolo?eno oktansko vrednost. Vi?ja kot je, bolj se bencin upira samov?igu. Kar pomeni, da lahko v motorju med komprimiranjem dose?e? ve?ji tlak, pa ne bo pri?lo do samov?iga oz. klenkanja. In elektronika bencinskih motorjev to ves ?as meri in ugotavlja - in prepre?uje. To pa tako, da spremeni kot predv?iga na poznej?i ?as. ?e pa je bencin zelo odporen, je lahko predv?ig prej.

?e torej gorivu doda? dodatek, ki mu pove?a oktansko ?tevilo, elektronika sama prenastavi v?ig na bolj zgodaj, v cilindru se s tem pove?ajo tlaki, dobi? tudi za dlako bolj?i izkoristek in prihranki so tu.

G. Wankel je objavil nek ?lanek z meritvami. Tam lepo pi?e, da so meritve opravljali z bencinom regular 87 oktane. Tam ima? ?e precej rezerve. In lahko dodatki precej pripomorejo k prihrankom. Pri nas pa ima? 95 ali pa 100 oktanca. In 100 oktancu lahko doda?, kar ho?e?, pa ga ne more? ve? "popraviti" - karkoli posku?a?, bo dobil lastnosti nafte, kar pa ni dobro. 95 oktancu pa lahko "popravi?" ?e za tistih 5 procentov oz. oktanov. In to je to. Zato Ameri?ki testi pri nas niso merodajni... In zato ta re? dela v Ameriki, pri nas pa ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Pa je spet aktualno...

V Avstriji imajo doma?i kmetje ugodnosti in spodbude, da ?im ve? pridelajo in tako Avstrija dosega 70% samooskrbo.

Pri nas bodo ?e tiste kmetije, ki so, obdav?ili do onemoglosti, da bodo ljudje ja vse pustili in bomo ?isto vse morali uvoziti... In potem bo jok, ker na? denar odteka v tujino...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nevarni servo volan na M6
Napisano

Volan brez serva je te?ak kot bi vozil tanker-avto v takem stanju po ovinkih je prakti?no nevozen, za ?enske sploh.

Dobro, takale okvara je res huda. Tega nikakor ne bom zanikal. Da pa je avto brez servo volana prakti?no nevozen - ah, dajte no. Svoje ?ase sem se ukvarjal s tovornjaki. 40-tonski vla?ilec s polpriklopnikom (?leper po Slovensko) ima hidravli?ni servo volan. Pa je po?ila cev in sem ostal brez olja. Kar sem lahko naredil, je bilo, da sem snel jermen s ?rpalke, da ni ?e ta zaribala in 6 ur vozil proti mati?ni firmi - okoli 450 km. Pa je bil vozen. Dobro, do hitrosti tam okoli 25 do 30 km/h je bil res trd za roke odtrgat, potem pa vedno mehkej?i in na avtocesti pri polni hitrosti (80 km/h) se sploh ni poznalo, da ga ni. Pa je bilo takrat 39.400 kg skupne te?e. Pri avtu, ki tehta 2.000 kg skupne te?e, se to ?e manj pozna. ?e pa ti je avto brez servo volana nevozen, pojdi katerikrat na kak?no kmetijo gnoj kidat, da si okrepi? mi?ice...

Se pa strinjam, da je taka okvara precej huda in da je bilo dosti sre?e, da nisi kam pribil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mah, nabili so gor en kup plastike, ki avto mo?no po?iri in mo?no poslab?a vozne lastnosti in naredi mo?no ob?utljivega na karkoli, kar ti prekri?a pot. In ta plastika ni ravno lepo dodelana in zaprta. In se v njej nabere zemlja in ?aganje in voda in sneg in hlevski gnoj in vse, po ?emer se vozim. In potem po?enejo tudi kak?ne ro?ice. ?e bi ti podrobno preslikal vso BTjko, bi bil presene?en, kje vse in koliko tega raste... Ko bi vsaj kak?na "taprava" ro?ca zrasla, da popla?am kredit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Me je BTjka danes spet presenetila. In mi re?ila rit... :blush: No, sebi tudi...

Se je zgodilo, da sem v kri?i??u zavijal levo in spregledal TOVORNJAK, ki mi je prihajal z desne z vso hitrostjo. Ja, vem, :vskalo:. Ker sem se na lepem zna?el pred tovornjakom, sem kar v drugi prestavi pohodil do konca. In presene?enje: BTjka se je o?itno sama zavedala, kaj ji grozi, ker je presenetljivo hitro pospe?ila na okoli 75 km/h. V drugi prestavi! Sicer so bili obrati motorja dale? v rde?em obmo?ju (okoli 4800 o/min - so ?e ventili na izpu?no cev ven skakali...), a re?ili smo se. Tovornjak je tudi nekaj ?e zmanj?al hitrost, tako da ni bilo ve? nevarnosti, da me "torpedira".

Da se tale poltrahtor takole podviza iz kri?i??a ven, mu nikoli ne bi prisodil. Je kar posko?en - ko ga zahodi? do podna. In da pri prestavnem razmerju, ki je bolj narejen za delo in vleko, takole pospe?i in gre z drugo celih 75 km/h, temu poltrahtorju ne bi nikoli prisodil. In da gredo obrati tako dale?, si tudi nisem mislil. Do sedaj niso presegali 2500 (v izjemno redkih primerih do 3000 o/min - ni bilo potrebe), najve? dela pa solidno opravljam ?e s 1800 o/min.

No, kakorkoli, malo naprej je bila ?rpalka, pa sem odprl okno in pomahal ?oferju tovornjaka, naj se ustavi. Sem se mu opravi?il in sva :pepsi: . Nato pa naprej vsak po svoji poti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Slivka :rispekt: res globok priklon saj si napisal to?no tako kot sam razmi?ljam in ?e enkrat :notworth:

Boss, a se malo prilizuje?, ker se boji?, da te ulovim s kak?no lopato :P ? Zanimivo, da se pa na ?ase le strinjava. Dokler ne za?nemo o politiki... Pa tega sem pravzaprav vajen. V Lokovcu je o?tarija in se pogovarnamo o vsem mogo?em. In se tudi skregamo (in ob alkoholu se da dobro skregat). Pa se razidemo skregani pa drugi dan spet skupaj pijemo... Ko pa pogovor nanese na politiko, pa gostilni?ar takoj kli?e policijo. Pa praviloma kdo leti skozi okno ?e preden pride policija... In tudi kak?en stol je samo ?e za v pe?...

@Slivka ?e nekaj - veliko uspeha z najemom vrta. :prstgor: Saj vem, da si se hecal, ampak si s tem poskusil povedat bistvo in uspelo ti je. :)

Ni? se nisem hecal. Nekdo iz mesta ali pa nekdo (kot opisuje? tudi ti) na socialni podpori ne ve, zakaj je kak?na re? tako draga. Dam mo?nost, da poskusi. Zemlje imam dovolj, da lahko nekomu omogo?im, da sam poskusi, kako je z obdelovanjem. Po enem letu bo druga?e gledal vse tiste branjevke na tr?nici in cene na njihovih pridelkih. Zato se nisem ?isto ni? hecal. ?e je koga volja, jaz sem pri tem ?isto resen.

V okolici MB je kar nekaj kmeti kjer se da doma?a jajca, kure, zelenjavo, sadje in ?e nekaj zadev kupiti direkt od njih in seveda brez ra?una. Meni je tak na?in v?e?. V?easih dobim celo kako jajce zasonj. Pa da ne govorim o kvaliteti in izgledu v pristni me?ki robi in temu kaj je na na?ih policah. V na?ih trgovinah je pomemben samo zaslu?ek pa tudi ?e ti prodajo milo na katerem pi?e Zyklon B! Ni pa ga tega junaka ve? v dr?avi in svetu ki bi obrnil ta trend. O Tito mar?ale reinkarniraj se :ouje::ouje::ouje:

Bedak, bodi tiho!

?e kak?en in?pektor pride na sled, bo ubogi kmet z zadnjimi prihranki kupil ?otor, ostalo pa mu bodo vse pobrali.

Najprej bo dobil veterinarsko in?pekcijo, da preverijo, ?e je kurnik registriran. Ker praviloma majhni kurniki niso registrirani, bo dobil kazen. Lahko ima? koko?i in njihova jajca samo zase. ?e pa ho?e? jajca in koko?i podariti, mora biti kurnik registriran. ?e jih ho?e? prodajat, pa sploh - in ?e knjigo mora? vodit. In ?e jih prodaja?, mora biti na vsakem jajcu napisana identifikacijska ?tevilka kurnika. ?e tega ni, mu bodo zaprli kurnik in bo pla?al kar visoko kazen.

Nato bo dobil fitofarmacevtsko in?pekcijo, ki bo pregledala zelenjavo in sadje. In ni ga vraga, da ne bi na?li kak?ne re?i. Ne bom se zdaj razpisoval, ker sem ?e tako veliko pisal, a verjemi, da so v?asih prav nori z zahtevami in je hitro neustrezno. V?asih samo zaradi ?i??enja v vodi, ki ?e iz vodovoda prite?e neustrezna - ampak iz vodovoda ne more biti neustrezna, zatorej je pitna... Tako bo reve? dobil ?e eno kazen zraven.

Nato bo pri?el tr?ni in?pektor. Praviloma kmetje nimajo registrirane dejavnosti za prodajo. Torej bo tudi on ugotovil nepravilnost in bo ?e tam dobil kazen.

Nato pa sledi obisk dav?ne. In bodo ugotovili, da je utajil ne vem koliko prometa in prihodka, kot da bi sadil marihuano ali konopljo, in mu bodo rubili, kar je ?e ostalo. In ?e ni dovolj, bo moral ?e dopla?ati. Saj ve?, v?asih so rekli: "?e ni, ?e vojska ne vzame." Zdaj pravijo: "?e ni, edino davkarija pobere... Tistemu, ki ga dobijo. In to je ponavadi reve?, saj ?e be?ati nima ne s ?im ne kam."

Nazadnje, ko misli?, da so te doletele ?e vse nesre?e te dr?ave, bo pa pri?la to?a in ker ne bo ustrezne protito?ne za??ite (cela Slovenija ima samo dve letali za protito?no delovanje), ti bo pridelek zdesetkalo in ker nima? denarja za zavarovanje (ki je ratalo pregre?no drago), ostane? brez vsega. In da sploh pre?ivi?, proda? kak?no jajce in solato kar tako, na dvori??u. In potem bo nek cepec to objavil na kak?nem forumu in bo kak?en in?pektor pri?el na sled in bo ubogi kmet z zadnjimi prihranki kupil ?otor, ostalo pa mu bodo vse pobrali.

Najprej bo dobil veterinarsko in?pekcijo, da preverijo, ?e je kurnik registriran. Ker praviloma majhni kurniki niso registrirani, bo dobil kazen. Lahko ima? koko?i in njihova jajca samo zase. ?e pa ho?e? jajca in koko?i podariti, mora biti kurnik registriran. ?e jih ho?e? prodajat, pa sploh. In ?e jih prodaja?, mora biti na vsakem jajcu napisana identifikacijska ?tevilka kurnika. ?e tega ni, mu bodo zaprli kurnik in bo pla?al kar ... ... ... ... ... ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.