Skoči na vsebino
Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Pri men so ostali resni kandidati samo ?e:

Proceed (cena je dokaj visoka, poraba 1.6 turbaka pa tudi ni majhna, ampak to je na?eloma to)

Mazda 3 (ve? ali manj zato ker je Mazda, ampak limuzina je neuporabna za prevoz ve?jih predmetov, SkyactivX motor pa kot ka?e ni tisto kar so obljubljali)

Arteon (to je to kar bi morala biti Mazda 6, ?al pa je kar prevelik in tudi cena je kar visoka

Octavia (ma kaj pa vem, oblikovno mi je spredaj bolj ponesre?ena kot ne, cene pa so tudi kar lopovske)

Superb (tako kot Arteon, prevelik in predrag)

in kaj zdaj? Fuck, nikoli si nism mielil, da bom kdaj imel problem z nakupom. Denar mam a ponudba je tako siroma?na kot ?e nikoli.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne bi rekel, da izumira, saj vsi evropski proizvajalci prav tekmujejo kdo bo ponudil fastback razli?ico: Audi recimo A5 in A7, VW ima Arteona, BMW serijo 4 in 6, ?koda Octavia in Superb, Opel Insignia, Marcedes ma tud nekaj modelov, Ford Mondeo. Peugeot 508, Kia Proceed, Hyundai i30 fastback itd itd

Se pravi ve? ali manj jih imajo v ve?ini, ?al pa ravno moja znamka pravi, da je bolj?, da dajo ?e kakega SUV-a ven kot, da bi limuzinski razli?ici spremenili le toliko, da bi se odpiralo z vrati ?e okno in bi bil avto 100x bolj uporaben.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Mislim, da nima? prav... ta znak ne pove, da mora? obvezno zaviti desno, ampak da je oba pasa mo?no uporabiti za zavijanje na desno vendar levega od obeh samo avti in motorji. Avtobus na sliki pa pa? pelje naravnost.

Ta tabla pa obstaja samo od takrat, ko so zaprli posebni pas za desno in tako velja za oba desna pasova, ki sta v tem trenutku vozna. Preveri?, da je tako lahko tukaj https://www.google.com/maps/@46.0584011,14.5062051,3a,75y,239.68h,92.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1siS_C4aOP8V1M4gRw9etCcA!2e0!7i13312!8i6656 .

Ozna?be na tleh tudi nimajo prednosti pred znaki, tudi  v tem primeru, ?e ima? ozna?bo na tleh za naravnost velja tisto kar je na znaku.

To je zdaj ena plat zgodbe, druga pa je ali se da tako prometno ureditev izvajat v praksi. Na?eloma je tako, da tisti na zunanjem pau bi moral ovinek vzeti zelo na ?iroko, sploh v primerih, ko ima na desni strani ve?je vozilo. Kolk znajo to ljudje v praksi po?enjat pa je verjetno posledica to, da so pre?rtali ta znak.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Nagradno vpra?anje, brez nagrade...

A kdo vidi tukaj napako, povezano z znakom-razvrstilno tablo za zavijanje desno?

Hkrati pa je povezano z delovi??em na desni. Skoraj sem dobil nekoga v levi bok,ker tip ni znal gledati nikamor drugam in ni znal uporabljati ZKP (zdrave kme?ke pameti).

Ljubljan?anem bo najbr? jasno...

Ne vem, ampak men zgleda vse OK na sliki. Pa? poseben pas za zavijanje desno je zaprt, zato pa so v prepre?evanje zastojev odprli oba desna pasova, da omogo?ata zavijanje desno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Neko? so nas ?e farbali, ko je pri?el skyactiv-G, da je ubijalec dizlov in da bo imel tako porabo kot dizel in se zato ne bo ve? spla?alo kupovati navornikov.

OK, ko se je ta la? spregledala so pri?li s SKyactiv-X, ki pa naj bi res bil prava stvar in resni?ni dizelkiller. Zaenkrat ni? ne ka?e, da bo res tako.

Ampak, ?e pustimo postrani porabo, mene zanima nekaj drugega in to ni pospe?ek od 0-100kmh ampak a zna ta motor tako mo?no potegniti, da prehiti? po?asne?a, brez da bi imel na koncu polhne hla?e. Trenutna 6-ka to zna brez te?av pa ?eprav je na papirju pospe?ek precej skromen in v razredu nad 10 sekund. Ampak v zadnjem ?asu ?e nisem vozil bencinarja, ki bi pri 120-140KM znal to. A bo 180+ konjav v Skyactiv-X pa le dovolj?? Hmmm, bomo videli, ?e ne bo pa? treba po turbaka.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V?eraj bil v Salonu KIA na Leskov?kovi in se sprehajam med razstavljenimi modeli pa vse sami SUV-i in nikjer Proceeda.

Vpra?am prodajalce a ga imajo kje pa mi povejo, da so vse razprodali saj do ?li za med in ?akajo na naslednjo po?iljko.

Pa jaz tisto pogledam izpod ?ela in samo re?em "aha".

Pa mi modela za?neta v stilu:" ja kaj pa ?e bi razmislil o Sportagu al pa Sorentotu"

Jaz pa njima nazaj: "glejta ne rabim SUV-a, ne boli me hrbet, ne kolena, ne kolki... vje?bam"

No pol je bil pa sam ?e smeh, jaz sem pa rahlo razo?aran zapustil salon... sej niso resni, SUV-ov imajo toliko na zalogi, da jih ne morejo prodat, tisto kar gre pa v promet pa naro?ajo v lekarni?kih dozah. Kdo bi razumel te zastopnike. V ponedeljek grem zato zanala?? k Volkswagnu, da vidim, ?e so tam tud tolk zahojeni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pa da ne ostanem samo pri hecu, sicer je zame optimum 5-vratna izvedba, kot sem jo imel prej.

Ja, ja in 100x ja - to?no tako :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Eni ?upokojenci? pa zadovoljno vozimo ravno tako grozno zadevo ze leto in pol... celo v beli barvi ...  :zvizga:

Pa se kej po?uti?, da si prevoznik al pa vsaj obrtnik? :hudicek:

ne mi zamert, mal te dra?im

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

No jaz ga bom ?el testirat, se dogovarjam za vikend test, ko bo na voljo, pa da sprobam h***?a  SUV-jevska  :hudicek:

no, upokojenci ?e ?ibajo na testne vo?nje.... :jezicek::hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

?e je pa to lep avto :blink:  :blink: ....sicer pa ljudje imamo razli?en okus tak da

Imamo avtomobile in imamo SUV-e. Men so ?al vsi SUV-i ?uda?ki, kot bi vozil kombi - ?e je pa ?e bel za povrh pol pa sploh.

Tale je pa sploh ?uden - nekako v ?rni ali zelo temni barvi je ?e recimo ocena tri, v rde?i ali pa svetlej?ih barvah pa ve? kot dvojko ?al ne zaslu?i, Mazda gor ali pa dol.

Mislim, da se pri nas tudi nekaj dogaja-na bolj?e. Nekaj dni nazaj sem bil z svojo na prvem servisu in so bili extra prijazni in prilagodljivi in na koncu oprali in obrisali na suho avto! Nakar dobim od MazdaSlovenija anketo po mailu kako sem bil zadovoljen itd. Res nekaj ?asa nisem imel Mazde, toda takrat so bili korektni, da ti operejo avto pa niti pod razno. Je povsod tako ali samo pri Selmar?

Men Mazdo pri a-cosmsu tudi operejo in posesajo. Na?eloma pa to delajo samo v okviru rednega servisa.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Ampak ravno to je pomembno za manj?e proizvajalce, ki ne morejo konkurirat z budget ceno. Rabi? nekaj za dvig imid?a in ravno nabriti modeli delajo znamko kultno. Tako sta pre?ivela Mitsubishi in Subaru vendar si upam trditi, da ko popusti imid? ?portne znamke bosta obe znamki ?li papa. Mazda se misli te usode re?iti tako, da gre v premium segment ampak s tako skromno ponudbo.... hmmm, ne vem... bo pokazal ?as.

Japonski proizvajalci z izjemo Toyote in deloma Honde so trenutno ?isto deziorentirani in ne vedo kaj bi. Okoljevarstvo jih je ?isto vrglo s te?ajev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Mo?ki naj bi po nekaterih raziskavah bili bolj agresivni vozniki od ?ensk. Razlika je, da kadar delajo pi...je na cesti, se mo?ki ve?inoma tega zavedajo, ?enske pa ne, in bodo trdile do konca svojih dni da niso krive. Zato je mene tako strah imeti karambol z vozilom v katerem je za volanom ?enska.    

Pa tud, ?e ve da ga je usrala bo lagala do konca. Tudi sam sem imel pred mnogimi leti tako situacijo, ko me je izsilila. Ko je bila ?e v ?oku ji je bilo jasno, da je z zavijanjem v levo sekala nasproti voze?e, a ko je pri?la domov mi je pa po telefonu zabrusla, da sem divjal. Sem rekel, ni problema in sem ji zdrdral eno ime, da jo bo poklical. Me vpra?a, kdo je to? Pa re?em, moj odvetnik in da ni poceni, ter a se zaveda, ?e bo izgubila to?bo, bo morala pla?at ?e njegove stro?ke. No pol pa ni blo ve? panike, je takoj podpisala krivdo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5d19d2948fc1d/postavljanje-rojstnodnevnih-prometnih-znakov-in-lutk

Ravno to mene zelo moti... torej znaka nekje ni, ker ga je nekdo speezdil plus dejstvo, da se lahko nekdo zgovarja, da je sredi naselja znak za omejitecv 70kmh..

Res smo na trenutke nek nacickan ciganski narod, ki zlahka krade tujo lastnino pod pretvezo "kako j pe to zabavno"...

Je pa samo preprosto neumno...

Sam tole je ?isto posplo?evanje, kot da vsak znak za praznovanje ukradejo. Jaz sem ga recimo pred leti ?e v tolarjih naro?il pri firmi, ki dela signalizacijo. Pa je bila cena okol 10kSIT in so mi ga ?e lepo zavili, samo ma?nco sem moral posebi dat zraven. :lol:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No, kaj sem pa jaz napisal za 508?Da je kr neki oblikovalsko. Vi pa, neee, je ful lep.

Keri vi? Sej sem pisal, da je bolj brezveze v ?ivo. Video in slike tukaj ?ist zavajajo.

Peugeot 508 - sem ga videl v ?ivo in zgleda bistveno slab?e kot na slikah ali videu. Notranjost je pa kot bi imel nekdo preve? domi?ljije ampak ?al napa?ne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.