Skoči na vsebino
EU vs SLO
Napisano

A-a. Prva klasa je za jest. Druga klasa gre za pekovski med (medenjaki in podobno). Kar niti za to ni dobro, gre za pija?o. No, jaz pri svojem delu zelo pazim, da je samo prva klasa, v?asih pa se kaj zalomi in je nekaj druge klase, ki pa jo ravno tako porabimo doma.

?e pa naredi? kak?no pija?ko, pa kve?jemu samo za sebe. Ker v nasprotnem primeru je obisk dacarja ?kodljiv za tvojo denarnico...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Pojeden... :jezicek:

Med smo v glavnem ?e pojedli. No, dobro, v kleti je ?e 20 kg lipovega. Toda sam ve?, za koliko ?asa je 20 kg medu. Torej je to komaj za nas do naslednjega to?enja. Da ne bom nazadnje sam kupoval med...

Pa naslednje leto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Cene naftnih derivatov se bodo opolno?i spremenile.

Najbolj se bo podra?ilo dizelsko gorivo, in sicer za 1,9 centa na 1,387 evra za liter.

Neosvin?eni 95-oktanski bencin se bo podra?il za 0,5 centa na 1,446 evra za liter.

Cena 100-oktanskega bencina bo ostala nespremenjena pri 1,483 evra za liter.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kok pa takale Alfica lepo prede; :wub:

Ja, in to je ?e edino, kar na njej dela...

12 let star avto z 220.000 km in opisom:

Seznam preteklih po?kodb:

Zaleten po levi strani - zvita vrata - popravljeno.

Obstoje?e stanje:

Po?kodbe laka.

Ro?na zavora v okvari.

Centralno zaklepanje v okvari.

Eletronika svetil v okvari.

Kompresor klime v okvari.

Zra?na blazina za voznika odklopljena - te?ave v stiku.

Sklopka je na koncu.

In za to ho?e 800??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V?igalni kabli
Napisano

500 A pomeni, da v?iga? tovornjak...

Na take kable lahko obesi? elektromotor z mo?jo 6000W, ?esar pa osebni avtomobili zagotovo nimajo.

Pri 300A kablu pa 3500W elektromotor, kar je ?e vedno povsem zadosti.

Seveda, ?e so le kvalitetno narejeni spoji, ki so najve?krat najbolj problemati?ni in ti tam najprej zakuri. Mislim na tisti spoj, kjer so kleme pritrjene na kable.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Na poti domov so otroci opazovali, kako Miklav? pe?e pi?kote. Je tako razkuril pe?, da je ?arelo celo nebo...

Na poti domov so otroci opazovali, kako Miklav? pe?e pi?kote. Je tako razkuril pe?, da je ?arelo celo nebo...

post-5658-1385830215_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ne da bi se kaj preve? hvalil...

Smo ?li na po?itnice. Na tako dolgi poti

post-5658-1385151580_thumb.jpg

je ra?unalnik pokazal tako porabo

post-5658-1385151621_thumb.jpg

Iz izku?enj vem, da to pomeni 4,8 litrov bencina na 100 km. V avtu pa jaz, ?ena, trije otroci in prtljaga. No, ja, resnici na ljubo, tudi idealni pogoji: od 2 do 8°C, suha cesta, teko? promet, 3/4 po avtocesti, ostalo velika ve?ina izven naselja,...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Prevozil 90 km brez ustavljanja. No, razen dveh kratkih trenutkov za fotografiranje in pribli?no 10 minut za natovarjanje. In tokrat ni bilo pretiravanja: 250 kg na streho in 80 v kason.

post-5658-1385149297_thumb.jpg

post-5658-1385149334_thumb.jpg

post-5658-1385149344_thumb.jpg

post-5658-1385149457_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

A pol v rondoju gleda desno? :P

P.S. a pa je kdo opazil, da je v izogib meni ?la na desen pas, pa potem spet na levega (in potem na izhodu spet na desnega prek ?rte) :vskalo:

?e huj?e. Tako sem tudi ugotovil, da nekaj ne ?tima. Je bila v kro?nem kri?i??u in se v kro?nem kri?i??u ustavila, ker je nekdo pripeljal z desne. In je pustila prednost tistim, ki so se z desne vklju?evali v kro?no kri?i??e. Pa en teden po izpitu... No, glede na to, da je lu?tna mlada blondinka in glede na to, da je njen o?e ?e nekajkrat norel, ker je "preve? ?ivahna", raje ne bom razmi?ljal, kaj je po?ela tisto uro, ko je imela izpitno vo?njo...

Ja, to sem pa opazil, da je nekemu (modremu?) zaprl pot, ker je zamenjal vozni pas, nato pa spet ?el na notranji krog...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Glede prvega filma (center-vrtec):

Samo res, kako nekateri vozijo. Sploh ne upo?tevajo pravila desnega. Potem trobijo in se nekaj usajajo. Saj bi lahko naredil ?e en krog pa naslednji? poskusil zavit ven iz kro?nega kri?i??a. Mislim, no! :zvizga:

Pa to o desnem pravilu v kro?nem kri?i??u ni moja domislica ampak od h?ere mojega soseda, ki je prej?nji teden naredila vozni?ki izpit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ulalalala, tole bi lohk mel potencial :)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=774165...vto=Mazda%20323

A ni zanimivo, kako so vsi avtomobili na Avto netu ohranjeni. Tale, recimo, je "povpre?no ohranjena": neregistrirana, rejnata okoli naokoli, polomljena maska,...

Kak?ni so potem ?ele tisti, ki so "slab?e ohranjeni", ?e je tale "povpre?no"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenski avto leta 2014
Napisano

Hja... oboje pa ne gre... :) Ce zelis oddati glas in noces dati pravih podatkov, ne mores biti izzreban :) ...

Dam samo internet naslov, pa me tja obvestijo, da sem iz?reban. Pa jim potem ?e dam prave podatke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenski avto leta 2014
Napisano

Zakaj mora? pri vsakem glasovanju na internetu napisat ime, priimek, elektronski naslov, naslov stalnega bivali??a, telefonsko ?tevilko, ?tevilko ?evljev,...

Pa varovanje osebnih podatkov? Saj te skoraj prisilijo, da svoje podatke pi?e? in razdaja? povsod naokoli.

Nisem glasoval. Kdo upa vpra?at, zakaj ne?

post-5658-1384264253_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Zezajte se vi, zezajte. Bom enkrat res v januarju naredil piknik v Lokovcu, pa bomo videli, kdo se bo zadnji smejal...

In mogo?e res kak?en ra?unalni?ar na?ara na levo stran kak?nega smajlija z lopato, ker ima ta lopata ?e kar poseben status na tem forumu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.