sicer ne vem ?e spada v to temo pa vseeno... ali kdo ve ?e se tudi pri mazdi da vklju?iti dodatne funkcije kot naprimer to naredijo oni: http://www.mtl.si/sl/avto-storitve/vkljucitev-dodatnih-funkcionalnosti.html sem pisal tudi njim pa so odgovorili da za mazdo ?al nimajo v ponudbi vklju?itev dodatnih funkcij.
hvala za odgovore
Kolikor vem, se da te zadeve pohackat vec ali manj samo pri vozilih skupine VAG...
Hibrida ne bo, je povedal predstavnik mazde v videu ob predstavitvi CX-9, kjer je na splosno govoril ne samo o CX-9. Ker kao gre mazda v smeri lazjih avtov in mocnejsih motorjev. Kljub temu da so sklenili sodelovanje s Toyoto
Nekdo je enkrat omenil, da hibride ze imajo... Samo so zgolj za japonski trg ...
....na A-Cosmos Lj sem tudi jaz zaklju?il...kar na hitro...po 5-ih mesecih.....katastrofalen odnos....mogo?e bi se gospodje morali malo zamisliti nad svojim po?etjem!!
....na Selmar CE ?isto druga zgodba....skratka PRIPORO?AM!
pozdrav
Kateri Acosmos? Tisti na Celovski (cez tega je res veliko pritozb) ali tistega v BTCju (bivsi Gama center), kjer pa je vec pohval kot pritozb... Jaz sem s tem v BTCju se vedno zelo zadovoljen...
Prirocniki so na voljo online na www.mazda.si ... Verjetno tudi pise, kako naj bi delovala ta funkcija ... Meni se tega ne ljubi iskati... ker mi je ta funkcija "krneki" ...
To je pa sedaj drug problem in sicer da je senzor premalo obcutljiv zato pa ne preklopi. Ce se ne motim je na isto foro kot je pri drugi generacije mazde med tem ko pred FL verzijo deluje osvetlitev oz. zatemnitev konzole povsem normalno (hitro) po FL pa ima ze zamik in se osvetlitev vklopi sele, ko si ze na sredini tunela in obratno. DRL pa itq gorijo samo sprednje saj imajo ravno to funkcijo kao privar?evati. Se pa strinjam, da je motece takrat, ko je vidljivost zmanjsana DRL pa se vedno ne priklopi oz. ne zazna tega pravocasno .
Pomoje je bolj problem ta, da vecina prodanih Cliotov (predvem novejsi oz. zadnje generacije) sploh nima vgrajenega senzorja za svetlobo v najbolj prodajani razlicici opreme... Tako so mi enkrat rekli pri enem trgovcu, ko sem sel iskat Zoe za tesnto voznjo ... Sicer je doplacilo minimalno... samo vecina se ne odloci za to opcijo ...
V bistvu ?e potegnemo ?rto s temi senzorji za svetlobo: mi?ljeno je bilo, da bi naj svetlobni senzor olaj?al vo?njo vozniku, v resnici mu jo je pa "ote?il", saj mora voznik med samo vo?njo sam "pazit" in spremljat, kdaj je dovolj temno zunaj, da ro?no vklopi vse lu?i na avtomobilu.
Seveda lahko pusti? nastavitev na "LU?I VEDNO VKLOPLJENE" in se ne obremenjuje? s tem, saj so vse lu?i LED, ampak potem zgubijo svoj pomen dnevne okrogle LED lu?i. Pa ne samo to, v takem primeru ima? VEDNO vklopljen no?ni na?in osvetlitve kabine kar v praksi pomeni, da je MZD ekran ?rn in sredi dneva ne vidi? popolnoma ni?. Ja - vem, obstaja tisti ro?ni "gumber" pri ?tevcih, katerega lahko zavrti? v desno in se ekran na MZD postavi na dnevni na?in, ampak potem je spet problem ta, da ko pa je zunaj tema, je ekran nastavljen na dnevni na?in in premo?no sveti pono?i - to pa spet pomeni, da more? ta "gumber" pri ?tevcih zavreti nazaj v levo, da aktivira? "no?ni na?in" kabine
Skratka - pri Mazdi je poskrbljeno, da ti med vo?njo - tako po dnevi kot pono?i - ni nikoli dolg?as
Telo velja predvsem za take kot si ti... ki bi zeleli imeti funkcijo "Leaving/Coming Home" ... Jaz imam luci vedno na AUTO (nimam funkcije "Leaving/Coming home") in vecinoma deluje zadeva samodejno. V redkih primerih jih moram prizgati rocno... ko je recimo se dovolj svetlo in je megla ali kaksen naliv... in je vidljivost zmanjsana... senzor pa vseeno zazna dovolj svetlobe ... Vendar pa so to taki pogoji, kjer vecinoma avtomatika odpove ... Mogoce bi lahko nalive in plohe recili s tem, da bi upsoteval se senzor za dez in ce bi delali brisalci dlje casa, bi pac prizgal tudi luci... Ampak to so ze finese
Jest sem kupil coming/ leaving home modul za 20e pa sem dobil zraven svetlobni senzorcek neka mazda pa ne more imeti to originalno... Se strinjam da je to motec faktor. Recimo clio in passat imajo to cisto lepo zrihtano in sicer senzor samodejno zaznava in temu primerno vklopi DRL, ?e je pa temno se pa pri?gejo kratke lu?i (stikalo je na auto). Nobene znanosti.
Hmmm... ravno Clio je eden izmed avtomobilov, ki jih najpogosteje srecujem na cesti zvecer ali ob nalivih ter v tunelih in imajo prizgane samo LED dnevne luci od zadaj pa so "nevidni" ... Pomoje v osnovni opremi nimajo niti senzorja za luci ...
Cene 95-oktanskega bencina in dizla se bodo opolno?i malenkostno zvi?ale. Liter neosvin?enega 95-oktanskega bencina se bo podra?il za 0,2 centa, na 1,204 evra, dizelskega goriva pa za dva centa, na 1,079 evra.
Izgleda je tako, da nimajo zadev normiranih... in je odvisno od tega, kako se znas pogajati ... Bi bilo prav, da se te zadeve normira... in da je na pooblascenihu povsod enaka cena...
Sem pogledal na racun in imam tudi ze zadnje tri servise olje po normalni ceni ...
Dashcamere imajo ponavadi tudi funkcijo snemanja medtem ko avto stoji... snemanje pa se lahko aktivira na razlicne dogodke (zaznavanje gibanja v vidnem polju kamere, zaznavanje gibanja vozila, trk,...). Je pa tako, da so vecinoma montirane tako, da snemajo pred vozilom... In vcasih tudi za vozilom... Da se sicer nastaviti tudi, da snemajo skozi stranska okna... Ni pa to primarna funkcija takih kamer...
Malo cudna voznja v prenovljenem kroziscu ... Ne ta pred menoj... ampakt tisti s sivim Audijem pred njim... V krozisce pripelje pravilno po notranjem pasu... potem v tistem delu, kjer ni robnika zamenja pas in gre na zunanjega
Preko Wifija deluje, ni samo Radio. In to je po moje problem DARSA. Katera navigacija pa je danes ?e vezano na radio? Vse gre v smer wifija oz hot spota
Vecina navigacij, ki so vgrajene v avtomobilih, nimajo WiFija... Sicer ima NB-1 v starejsih sesticah in CX-5 (TomTom) menda vgrajeno SIM kartico za "Live services", ki pa deluje le v dolocenih drzavah. Nam najblizja je menda Italija in Nemcija...
Bull..... Tmc je dogodek na doloceni koordinati...
TMC (Traffic Message Channel) deluje preko radijskih frekvenc.... ker nekako moras to informacijo spraviti do navigacijske naprave, ki NI online povezana v internet. Za to pa potrebujes ponudnike.
Sporo?i
Sem nadgradil in ni videti nobenih sprememb ... V nastavitvah se da rocno vnesti frekvenco za prometne informacije. Le nekje bi jo bilo treba dobiti ...
Ce se prav spomnim, je Nokia, ko je bila se lastnik Here, kupila Navteq ... Takrat se je storitev imenovala Nokia Maps... kasneje so jo preimonvali v Ovi Maps... in se kasneje v Here Maps ...
a torrentov pa nih?e ne uporablja, ?e smo ?e pri krajah intelektualne lastnine
Sicer je tudi dolvleka filmov iz torrentov prav tako kraja intelektualne lastnine... vendar pa je v tem primeru tako, da dolocenih zadev ne moreo pridobiti po legalni poti ker se je filmska industrija odlocila, da bo svet razdelila na obmocja in nekateri dobijo dolocene vsebine prej, nekateri kasneje, nekateri pa sploh nikoli ... Sicer so na voljo placljive resitve (Netflix, PickBox, Voyo,...) vnedar pa dolocenih vsebin enostavni ni za nas trg. Poleg tega pa tudi ce so, nimajo recimo slovenskih podnapisov ... ...
Hmmm... Vse se da, ce se hoce ... Edino samo vgradnjo takega modula pa res tezko... S tem sem samo zelel povedati, da pac vsak bonboncek, ki ga dobis ob nakupu prodajalca nekaj stane... in svetovati, da pac naj raje vzame nekaj drugega, ker navigacija je itak zastonj ni ravno najbolj legalno...
Ukrasti je malo te?ka beseda... Potem bi lahko tudi rekli da Mazda krade, ko ho?e za sd kartico z mapami 500 EUR!Pa ko ti na servisu zara?unajo olje po 22?/liter, ki ga istega dobi? drugje za 7?/liter... Pa ?e bi lahko na?tevali...
V bistvu jpri tisti kartici ne placas le dejansko kartice... ampak tudi licencno za uporabo... Ampak to je vcasih tezko razumljivo... da gre tudi za krajo ... Razvoj in vzdrzevanje programske opreme in kartografije tudi nekaj stane. Ce jo avtor da na voljo brezplacno, je to pac njegova poslovna odlocitev... Ce pa zeli za svoj izdelek placilo pa se vedno velja rek "take it or leave it" ... Vseeno gre potem za krajo... le da ni fizicna dobrina ampak intelektualna lastnina ... Ampak to je vcasih tezko razumeti ...
In Mazda v tem primeru ne krade... ker morajo placati avtorjem licenco... Mazda dvomim, da samo skopira kartico in ti jo proda za 500? ...
Glede olja pa ti ga ni treba vzeti pri njih... Nihce te ne sili.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kolikor vem, se da te zadeve pohackat vec ali manj samo pri vozilih skupine VAG...
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani