V bistvu je... Ce je ne bi vzel... nakupna cena avtomobila ne bi bila nic nizja... "Popusti" so pac izrazeni v raznih dodatnih bonbonckih v obliki dodatne opreme ... Lahko pa, da so mu ponudili namesto navigacije tudi kaj drugega ...
Na M6 2014 ni isti sistem. ?e se ne motim ima M6 TomTom navigacijo.
Res je... Sele FL sestica ima enak infotainment kot trojka...
Ce imas takle infotainment, potem je TomTom
FL pa ima takole...
Poleg tega pri sestici ni vgrajanega navigacijskega modula, ce ga nisi doplacal... Ga vgradijo sele kasneje, ce se odlocis za nakup... Pri MZD pa je ze vse vgrajeno in manjka samo SD kartica za delovanje navigacije...
Kako je z odpiranjem vrat od znotraj na voznikovi strani zadaj? Recimo js ne morem od znotraj odpret vrat za sovoznikovimi vrati, od zunaj pa deluje normalno ter zadklep deluje tudi normalno...tako od znotraj kot zunaj?
Sicer Imam izklopljen sovoznikov Airbag zaradi tamalega, pa me zanima ce to kaj vpliva na to?
Da malo obudim temo; pohvalil bi mehanika v Velenju, ki je bil nekaj ?asa tudi navdu?en mazda?, sedaj pa mazde pove?ini navdu?eno ?ravfa. Mojster Alja? - Zazo je poskrbel da se moj avto?ek malo bolj premakne in ga priporo?am tudi ostalim, sploh ?e ste iz ?tajerske regije in ne veste kam peljat na servis ali kak?no dodelavo
aja za ve? info pa treba poguglat Avtoelektrika Alex
?e vedno ne ?tekam- ima? klju? z daljincem v ?epu, ga da? i? ?epa in odlene? avto. Se lepo vsede? v avto, vtakne? klju? v klju?avnico obrne? klju? in gasa. A je to res tak napor ali kaj? Ali je za to novodobno ra?unalni?ko obsedeno mladino to edina opcija?
Nisem rekel, da ti avta ne bodo ukradli ampak ne vidim smisla v tem "karti?nem" vstopanju v avto. Dokazano je, da je lahko najve? zlorab z brezsti?nimi karticami pri pla?evanju. Verjetno je tudi tu isto.
Ko prides do avta, samo pritisnes gumb na kljuki in odpres vrata... se vsedes v avto, pritisnes gumb za zagon in se odpeljes... Ko prides na cilj, avto ugasnes z gumbom, odpres vrata, izstopis in ko se oddaljis od avta, se zaklene ... Kljuc je ves cas v zepu ...
Nekateri bi pa radi imel vse "old school" ... Se kljuc bi najraje vtikali v kljucavnico na vratih, pa se stegovali do sovoznikovih vrat, da jih odklenejo ali odprejo ... ... Pa najbolje, da je se tako, da je en kljuc za odklepanje vrat, drugi za zagon avta in tretji za pokrovcek rezervoarja ... imeli bi vsi enake hlace, majice, srajce, jakne... enake frizure... enake cevlje ... ... itd... naj domislijija dela svoje ...
Ko se enkrat navadis na zadevo, je fajn ... vsaj meni... In dobro, da smo ljudje razlicni... drugace bi se vsi vozili v enakih avtih, z enako opremo in v enakih barvah ... :ne vem:
In potem imas kljuce v tej torbici in izgubis vso prednost tega sistema... Potem je ze vseeno, ce das sistem izklopiti, ce imas tako bojazen, da ga bodo ukradli. Ce ga bo nekdo zelel ukrasti, bo to naredil tako ali drugace ... ... V takem delno ublazi posledice samo zavarovanje z kombinacijo "kraja" ...
V zadnji ?tevilki motorevije si lahko preberete ?lanek -Neza??iteno udobje- "Kako enostavno je ukrasti avto s kartico namesto klju?a".
Vedno sem trdil, da so te kartice eno navadno sranje. V Nem?iji so tako lopovi z sprejemnikom in oddajnikom ukradli 30 Mazd naenkrat.
Lahko pa zavijete kartico v tri plasti alu folije, ?e se vam da to narediti vsakokrat po uporabi in bo stvar re?ena.
Ali pa greste na servis, kjer vam to funkcijo odklopijo in potem vrata lepo odklepate z klju?em, kot v?asih. Ne vem pa, ?e ga ob nakupu mazde sploh dobite zdraven?
Ko sem dobil prvi? Mazdo s SCBS sistemom (takrat je to bila CX-5)... sem rekel ?eni, naj se postavi sredi dvori??a, da probamo... pa ni bila za stvar Kot ka?e ne zaupa tem sistemom... "?enske pa?"
Se je ?e za?elo ... Ker nekateri vozijo bolj "na pamet" in po ob?utku, se potem dogajao tole na posnetku... V kro?i??u se ustavi in neve, kaj bi naredil... Potem je le po?asi zapeljal ?ez robnike in nadaljeval vo?njo
Pred kro?i??em je sedaj ogromna dodatna tabla...
Te?ko re?e, da jo je spregledal... edino ?e pa? za volanom po?ne vse tadrugo ...
To so sistemi, ki so namenjeni bolj kot ne nepredvidenim situacijam... in zadeva menda deluje... Amper je enkrat pisal, da je spregledal dve deklici na prehod za pesce... in da je SCBS odlicno resil situacijo ... >> http://www.mazda-si.net/topic/11577-nova-sestica-ima-vgrajen-radar-jammer/?p=309565 ... Meni je zaenkrat edino ene dvakrat doma pred garaznimi vrati zabremzal na polno, ko garazna vrata se niso bila cisto odprta in nisem stal z nogo na bremzi. Je bil pa res polzji tempo ... Enkrat pa mi je na Celovski pri Tivoliju, kmalu po tem, ko so desni pas prekatogirizirali v pas samo za bus/taxi, en kreten zapeljal iz desnega pasu direkt pred mano in zabremzal... Takrat je tudi Mazda na polno zabremzala... sem se pa bal, da mi bo uni od zadaj pristal v prtljazniku... No na sreco se to ni zgodilo ...
Je pa ocitno tako, kot je napisal sylver... da ce imas nogo ze na bremzi, sistem ne bo bremzal... Jaz sem tako naredil kar zavarovalnici kar nekaj skode, ker se je kolona pred mano na hitro ustavila ... in mi je zmanjkalo ene 10 ali 20 cm prostora za ustavit se ... Sem pa sam na polno zaviral... ampak je bilo na cesti prevec nesnage in sem se pridrajsal enemu Pasatu v zadek ... Na videz sicer ni bilo veliko razbitega... Prednjemu se je komaj kaj poznalo... jaz sem imel pa polomljene nosilce za luci... in so menjali oba prednja zarometa, pa odbijac, masko,... skratka cel kup plastike... kar gotovo ni bilo poceni ...
Zakaj? Ce gredo pesci takrat cez, potem res ni priporocljivo ... Sicer pa kot sem ze napisal, se je tole zgodilo prehitro in predalec pred vozilom, da bi asistencni sistemi morali pomagati ...
SCBS (Smart City Brake Support) deluje med 4 km/h in 30 km/h in deluje s pomocjo laserskega merilnika (to je tisto, kar moti policijske laserske merilnike ) ...
SBS (Smart Brake Support) pa deluje pri hitrostih nad 15 km/h in deluje s pomocjo radarskega tipala ...
Tisto za pesce dela pomoje samo takrat, ko sam ne bremzas... Jaz sem tukaj ze rahlo bremzal ... Pa se tisto deluje menda samo do 30 km/h... poleg tega se je tukaj vse zgodilo tako hitro, da je bila "ovira" ze mimo ...
To je nevarno, ker je potem ?e ponavadi ena zadaj, ki pa nima sre?e.
To mi je cisto jasno... samo se pac zgodi... in veliko se pri tem ne da pomagati. Tukaj se je zgodilo tako na hitro, da sem jaz dejansko pobremzal sele takrat, ko je bila srna ze mimo ... Sem imel sreco, da ni priskakljala samo sekundo kasneje ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To je tudi res... vendar pa lahko tudi kaksen drug bonboncek enostavno ukrade... tako kot navigacijo... ali ne?
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani