Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 37 minutami je Alex napisal:

Zelo lepo povedano in resnično. Se strinjam, predvsem v delu, kjer govoriš o novem, dragem avtomobilu in šparanju 100€ na račun gum. 

Se strinjam kar pravite le da bi dodal, da je kvalitetnih zimskih gum najmanj 10 in med temi bi izbral najboljše glede voznih lastnosti in cene! To pa ne pomeni imeti nekvalitetno gumo na novem avtu. 

Kaj pa mislite na te, ki sem jih najprej omenil? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 14 minutami je scania napisal:

Danes sem gledal na selmarju dve novi mazdi 3 z nexen nfera su4 gumami, pa me malo bega kaj niso nove mazde (od 2017 dalje) prišle z toyo ali bridgeston gumami?

Jaz sem imel na 3ki 18 letnik Mišelinke pilot sport 3 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je sportman333 napisal:

michelin pilot sport 4, ne boš zgrešil, zimske imam pa jaz michelin alpin 6 in so tudi zelo dobre....tistih 100€ kar boš dal več kot ostalo sra...nje pri takem avtu pa tudi ni problem :)

(conti so tudi zelo dobre, ampak kar sem jaz gledal in dobil feedback so še mehkejše kot michelin in se hitreje obrabljajo)

To poznam in vem, da so najboljše a jaz gledam bolj srednji razred z dobrimi ocenami, po domače dobre gume za solidno ceno.... :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je ignacij napisal:

Ce ti denar ne smrdi, potem vzemi Nexen. Sam imam sedaj letne Nexen in vem da bodo naslednje zimske tudi Nexen. Poznam kar nekaj ljudi ki jih redno kupuje in so zadovoljni. Super guma za posten denar.

Nexen ne bom, ker nimajo dobrih ocen na testih, letne mogoče kdaj. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Jest napisal:

Glede na to, da Bini dela dokaj malo kilometrov s svojim avtom... bi mogoce prisle v postev tudi "allseasons"... Ko sem bil na Vranskem na tecaju, je imel eden na  Jeep Renegade namescene Allseasons gume in so se obnesle odlicno, tako na suhi kot na morki podlagi, pa tudi tisti terenski del je bil OK ... Bil sem lani poleti... Dilema je mogoce edino, ker letne gume ze ima... 

Res je in tudi 18"platišča imam pa še senzorske ventilčke sem dobil gratis ob nakupu(160€l😊

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Nov avto rabi nove z.gume,ne vem pa kaj bi vzel🤔

Gledam nekaj srednjega:

dimenzije 215 55 r18 

Kleber krisalp hp3

Cooper discoverer winter 

Hankook winter evo3 

Zbiram predloge in mnenja! :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je scania napisal:

@Bini pričakujemo slike 🙂 . Drugače pa obilo varnih kilometrov in užitkov v vožnji. Čestitam 🙂

Evo ena na brzino.... 😀😂🤣

IMG_20210820_151418.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Bossek napisal:

Evo prilagam zgodovino porab

IMG_1681.jpeg

Super poraba, dizlašem se že kolca.... 😀😂

Ko sem bil na testu z njo AVT+AWD mi je pila cc6.5,pa je nisem šparal! 👍

Bomo vidli kaka bo, popoldne grem po njo.... :jupiii:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je tommaazz napisal:

Je pa ta nova verzija X kar poskočnejša od stare kolikor sem gledal teste, pa dejansko so ga kar izboljšali...mislim, da so dali nove cilindre in pa znižali kompresijo iz 16:1 na 15:1...so ga lepo optimirali. Važno je, da ne bo slabše od moje g120 kar mi je bistvo, bo pa sigurno vsaj tako ali celo malenkost poskočnejša, saj ima malo boljše razmerje KM/kg :)...pa nad 4kRPM bo sigurno še vlekla🙃

Tukaj je nekaj informacij o spremembah, če koga zanima :) ...

WWW.AUTOMOTIVEWORLD.COM

The 2021 model year versions of the Mazda CX-30 and Mazda3 see the debut of the updated version of Mazda’s unique Skyactiv-X SPCCI Spark Controlled Compression Ignition petrol engine

Ko tole prečitaš se še lažje odločiš za x186...😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 56 minutami je sportman333 napisal:

Drugace pa fanje, za moje pojme malo preveč filozofirate, ne 120, ne 150 in ne 186km navaden atmosferc ni nič, razen tega da je verjetno vzdrzjiv...pozabite na kake hude pospeske....vsak turbak z 999kubiki in 3 valji ter 120km vas pahne kadar hoce...nic slabega nocem povedat, sam ne prevec pricakovat od takega motorja, je pa vsekakor to bistveno bolj zanesljiv motor kot ostali turbo mlincki😄😉👍 (vozim atmosferca 2.0 160km, da ne bo kakega pametovanja😄😁)

Noben turbak 3 cilindre s 120 konji nima  dobrih 8 sek do 100

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Robert napisal:

Imam CX-30 X180 motor od 12/2019, nobenih težav.

Kaj tisto deaktivacijo dveh cilindrov še imaš ?

Kakšno imaš pa kaj porabo?👍

pred 9 urami je mazdaman napisal:

Jaz pa mislim, da je med 120 in 150 motorjem mala razlika

Če primerjaš staro 3ko 120 in cx30 150 je res ni,ker je avto cc200kg težji!

Sem poskusil to varjanto in zato sem se odločil za x186. 😉

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 urami je 50keda napisal:

ja. mi G-ejarji (hahah) smo ziheraši ja, CD pa X je pa bolj tako, kot žmigovc, malo ja pa malo ne :P :P Pa da ne bo, kdo preveč resno vzel ;)

Eh, jst se za 8 let nebi veliko obremenjeval, je pa res, da neke razlike po mojem med G150 pa X186 ni, kvečjemu mogoče pri porabi pa še to neb smelo bit nekaj groznega?

Ja pa nekaj navora je več...😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Prispela je danes moja CX30 v trgovino (Selmar) iz Nemčije kot je bilo dogovorjeno,samo plačam jo še ,zavarujem in registriram potem pa  :zoom-zoom: :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 44 minutami je 50keda napisal:

Kolikor mi je znano majo tam dost mukedama ... tak da je ta avto dost na mestu :P

Jp, pomembne ceste so ok, ko pa malo zaviješ od njih je pa soliden do grozen makedam in dosti brezpotij kjer take mrcine pridejo prav... 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Sem montiral nove tablice na svojo staro M3ko.... 😇 😊😆😂

IMG_20210729_161748.jpg

pred 28 minutami je dvorjan napisal:

Včeraj zvečer prevzel avto pri mehaniku.

Servis na 221.000 km, torej 11.000 km od zadnjega servisa.

Zamenjani vsi filtri in tokrat po vašem priporočilu nalito olje Mobil 1 ESP 5w-30.

Še nekaj za ljubitelje statistike:

Poraba zadnjih 11k km: 6,2 (po računalniku, v praksi bližje 6,6-6,7)

Povp. hitrost zadnjih 11k km: 75 km/h

Zdaj pa novi desettisočici naproti.

Žal sem pozabil reči za staro kapljico olja, da bi naredili vizualno analizo ... Pa naslednjič.

Super povprečje imaš na to kilometrino, veko je AC ane? 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.