primto tisti Mol pri sremski mitrovici (iz beograda v slo.) ima boljsi dizel kot vecina pump v sloveniji (razne mol seveda)...tko da komot tam tankas (pa se ceneje je)
It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
jaz sem mel zastavo 128 (limuzina ) in se mi je pokvaril kazalc za gorivo...od takrat naprej vedno resetiram stevc za kilomtere in gledam tudi kilometre...ziher je ziher
ni vsaka drzava albanija kjer mas benz pumpe na vsakih 10m
It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
ja, se spomnem kaj se ti je dogajalo, ko si neki eksperimentiral
ja izklopis pa je
se to: a vas vulkanizerji sploh kdaj sprasujejo, kako ste zadovoljni s to gumo ki jo imate?
ce bi bil jaz vulkanizer bi to zahteval od vsake stranke, pa bi napisal na hiter, kater avto, kere gume, dimenzija, zadovoljen ja/ne...pa bi mel lep database (in si pridobil vec strank na ta nacin), ampak za vulkanizerje je to znanstvena fantastika
boss mislim, da je poraba tam tam...goodyearke pa priporocam da kar konkretno napolnis (vsaj 2.6) pa bo poraba mal padla pa tudi na suhem bo lepsa voznja...tko sem jaz naredil
ce das pa navadne gume (touring variante) bo poraba mal nizja, res malo nizja (0.1 liter) ampak tudi manj primejo...
naslednjo sezono pa...pojma nimam, bi probal pirelli p zero nero (sam za zdaj majo mal previsoko ceno)
mogoce bi riskiral se s continental sportcontact3, sam iz izkusenj bo obraba najbrz katastrofalna...
Ker se mojim Bridgestone Potenza RE050A priblizuje konec bom napisal par vtisov:
+: sportna guma ni kaj, feeling na volanu je najboljsi od vseh gum do zdaj, trdi boki, nc plavanja po suhi cesti, na mokrem super, zaviranje odlicno, ni jih treba skoz pumpat (tlak noter je kar konstanten) in pomemben podatek obraba zelo ugodna, jih mam vec kot 30.000km, kar je zame dosezek
-: sportna guma ni kaj , rabis nekaj casa, da guma dobi temperaturo in zacne delovat, do takrat nc ne prime skoraj, relativno glasna, mal neudobna,
skratka ne bom jih spet mel, ker so prevec sportne za mazdo 6.
Jaz sem opazil, da na povpre?no porabo najve? vplivajo gume. Pa ne samo ?irina ampak predvsem model gume oziroma kotalni upor teh gum.
sportne gume majo vecji upor pri kotaljenju...to je znano...F1 so pa sploh zmagovalne v tej disciplini
s tem, da sportne gume so poanavadi sirse od tiste nazivne sirine (kao 205 v tvojem primeru)...sem moje prejsnje F1 zmeril in so ble bolj 215 kot pa 205...(ker sem imel takrat majhen ET in F1 gume in je sla poraba na avtocesti- se pravi tam kjer najbolj pride do izraze zracni upor- zelo visoko gor.
Meni pa ?e ni ni? jasno,kaj vpliva na porabo.
Ko vozim sam,prazen avtek in ?e kar v mejah normale,mi ne rata nikoli pod 7l/100.
Zdej na dopustu pa poln avto do daske,cela familja not,pi?it po avtocesti konstantno nad 150 pa ti pije 6l pa nekaj drobi?a.
Buooo,ni? jasno.
men tud ni jasno kako ti je to ratalo? s takim tempom meni ne pride pod 7.5
pa tud po italijanskih avtovestah sem peljal (da se izkljucuje moznost manjsega koeficienta trenja asfalta)...
- Je cena primerna? Rekli so, da bi se dalo ?e malce spustit ceno.
- Ni servisne knji?ice. Kako vi gledate na to? Bo kaj te?je prodat avto recimo ?ez 5 let?
- Kako je z garancijo, ?e je avto uvo?en in brez ser. knji?ice? ?e ga kupim, ga ne nameravam vozit k uradnem serviserju.
- kako hitro se obrabi usnje na volanu? Tam kjer se ponavadi drzi volan z levo roko, je usnje na cca 10 cm dolzine kar dosti obrabljeno. je mozno, da se to zgodi ze po 90 000 km?
ok first things first
mazda 6 je boljsi avto za potovanja kot honda accord (vidim da si hondas in me bos mogoce ubil ampak to je dejstvo; zaradi podvozja + sedezev)
-ta crna je sumljiva, jermen se menja pri 120.000km, to da se sovoznikova vrata tezje zapirajo je tud mal cudno, jaz imam vec kot 135.000km pa volan ni obrabljen...garancije itak nimas, ker so potekla 3 leta (pa tud brez knjigce tezko karkol uveljavis)
cena je pa ok
vseen bi pogledal ce se da najti kaka slovenska...in naj ne bo vodilo pri nakupu oprema...
upam da je kaj pomagalo
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
cvicek je kurilno olje...cvicek zaradi tega ker je take menstruacijsko rdece barve
Povezava za deljenje
Deli na druge strani