Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Ja Jures zakaj se ?udi?... zdaj ima? za dve generaciji starej?i motor, kot je bil v ?estici in ravno tako je DPF filter ?e prve generacije.

Ampak tudi pri meni s regeneracije dela na nekje take kilometre tako, da mislim, da je to kr normalno - je pa hec, ?e mal bolj pohodim avto in ga mal poteram hitro pridobim ?e kakih 50-60km ve? do naslednje regeneracije.

Cudim se v bistvu kontra da je poraba majhna na tak interval in trajanje

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

FP - flange protection (ali po domace felgenschutz :) )

XL je extra load, lahk jih vec pumpas in bo nosilnost vecja

top vrhunske ne bojo, ampak slabe tudi ne...neka zlata sredina

ce jih primerjas z original dunlop verjetno bojo bocnice mehkejse

Nexenke moje so xl, ampak zaenkrat mam kar normalen tlak pa prenesejo avtobus brez guncanja..in zvijanja

Trenutno mam tihi vecer z naso, ker sem cez Koper -Smarje testiral gume..

Gume ok, vsak dan bolj vidim da se nisem ustel.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ma ne vem moja 5 cd143 sedaj konstantno 7-7.2 v mestu, 6.7 relacija.

Kljub temu da dela regeneracijo na 180km :angry:

Danes celo trajala 30km na avtocesti..... :blink: vseeno 6.7 v Rovinju

Res da mam powerbox kot sem rekel za to gajbo nujno potreben.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predlog za glavnega admina foruma
Napisano

Diktator!

Podpis! :notworth:

+ Jest se mi zdi, da je ?e starosta foruma in ?lan, ki postori veliko brez pompa torej, da se ga predlaga za admina.

.

.

.

.

.

.

in ki nas lahko oplemeniti na mobilnih verzijah....

post-2637-1394805733_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kasko in nova mazda 6
Napisano

Ka si ja nor jurja al pa jurja pa pol.

Imam 50% na kasko in osnovno in sem dal za mazdo6 789?, sedaj za mazdo 5 pa 715?.

Razlika je samo cena avta po ceniku, leta sploh niso vazna.

Enako je potem spekter za mojo isto 6ko dal pod 800?.

Vedno ful kasko. Jaz sem pri generali trenutno. Opozori ga da naj ne gleda zgolj na ceno!!!! Gleda naj kje so odbitne fransize in kaj je vkljuceno in pod kaksnimi pogoji!!. To je bolj pomembno.

Primer: Zav MB ja v kasko imate vkljuceno parkirisce. In ko ga hoces koristiti sele izves da placas odbitno 350?...imas ga ampak ni zastonj.

Pa imam pri generali samo en avto. Nic drugega za kak group popust

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

Si ga ?e pri?akal?

Jah Boss je o?itno sposoben priklicat zgolj sneg. Useki ga ene 2x z lopato, da preklopi na letno / spomladanski na?in

po 1000km lahko re?em, da sem zelo zadovoljen z gumam, kar se ti?e normalne vo?nje, predvsem avtoceste. ni? ne trese, ni? ne tuli, ni? ne vle?e vstran, ni? ne 'vobla'.

Tudi priklop ?tajerska cesta - LJ Ring 160 brez problema (tle sem pa? testiral), enako priklop v klanec dolenjka na ring v Golovec 140....(ta je veliko bolj pasji) :D

Dr?alo kot mora, brez understeera z rahlim oversteerom, kljub praznem mini avtobusu :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 navigacija
Napisano

Zdravo!

?e bo? kaj ugotovil v vezi navigacije za novo trojko, se toplo priporo?am za kak?no informacijo. 500? je odlo?no preve?.

?e mi naro?amo all in one naprave za 350? halo....za 450 v kombinaciji z ekran?ki v vzglavnikih.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

?morn. Zdaj vem ravno toliko kot prej...

So torej dobre gume, ki pa so poceni, ker nimajo "zvene?ega imena" ali so po kvaliteti tam kot po ceni - nizko?

Primerjava dveh enakih pnevmatik podobnih lastnosti (npr.: obe imata kotalni upor B,...):

Neksen N-blue eco je 68?

Goodyear efficient grip performance je 110?

Nblue eco dal na mazdo5. Zaenkrat zelo zadovoljen cakam pa dez

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ne vem kak?ne so va?e izku?nje, a na poobla??enem dobim VEDNO ra?un, ki ima za avto vsebovan VIN, mogo?e pa ?e model in moje podatke

tudi ?ig imam na vseh

Zamenjano olje menjalnik in motorja je pa mogo?e zgolj napaka, ali pa? ne.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8216773&show=2

Ta ra?un lahko vsak naredi v Wordu.... :huh: oz. po drugi strani je lahko za katerokoli vozilo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Zdravo

Sem lastnik nove Mazda6 2.0i ?e eno leto, odli?en avto, povpre?na poraba poleti 5,6 in pozimi 6,2 l.

Nih?e mi ne verjame, ?e na servisu, ki sem ga opravil pred 1 tednom so bili presene?eni nad porabo.

Vo?nja je udobna, moti me le ker navigacija ni v slovenskem jeziku.

L.p. Pero

Vabljen na poraba izziv 2014. Srecno se naprej :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se opravi?ujem, se bom popravil.

Mislil sem s tem predvsem naporen in neizdelan uporabni?ki vmesnik, ki bi mi vzubjal neprijetne ob?utke z dolgimi ?asi nalaganja, nerazumljivo koli?ino tapkanja po zaslonih in podobno. Jasno je, da je ve?ina elektronike narejena na kitajskem, ampak pomembno je, ali je strojno in programsko vsaj pribli?no na nivoju.

V bistvu je vse kar si ?elim, da bi lahko stvar prebrala poljubno velik usb klju?ek in omogo?ala vsaj pribli?no odzivno brskanje po glasbi na njem. Saj bom verjetno na koncu vseeno kupil yatour, ampak tole zgleda vabljivo.

Ah, kje je dobri stari sony avtoradio za 100 eur, ki je vse to omogo?al. :(

jaz imam v tej napravi 64GB usb klju? in sdkartico. Druga?e je vse odvisno od uporabe.

S to napravo dobi? za 350?:

DVD predvajalnik (v glavnem video predvajalnik vseh formatov)

Navigacijsko napravo

prostoro?no telefoniranje

Bluetooth predvajalnik

mp3 predvajalnik z izbiranjem in izpisom na ekranu

snemalec 20 cdjev na hdd

USB podporo za ipod, android s polnjenjem...

podporo za drugo aux napravo

podporo za ekran?ke za otroke (jaz imam to in je priceless, ker se ti ni treba matrat pa ustavljat za menjave, pauze, vse na dohvat prstov)

za geeke ?e internet podporo

vse to s podporo na volanu in touch screenom

?e gre? vsako napravo kupovati posebej je vsaj 100?, vsako ima? pripopano nekje na armaturi ali ?ipi, ekran?ki ti visijo na sede?ih, vsaka zahteva svoj fajercajg in napajanje

S tega vidika je priceless, res, ?e pa i??e? samo in izklju?no za muziko, potem se ti verjetno ne spla?a, vseeno pa bo? z yaturom malo omejen kar se ti?e ?tevila komadov ter tudi na zaslonu avta bo? imel samo track 1 in ?as, ni? drugega....in se tipka in tipka da se najde ?eljen komad :glare:

pa seveda reverse camera, ki se avtomatsko vklju?i ko da? rikverc. ZA mazdo 5 sem oddal 4. naro?ilo in vedno jo dobim gratis poleg in to tisto ki je kot park senzor v odbija?u.

do sedaj sem pri iceboxauto naro?il za:

Mazda 6 2012

Citroen crosser 2010

Audi A4 2006

Mazda 5 2008 (?e v prihodu)

vsaka stvar brez napakice, vse kartice za gps poleg, do danes nobene potrebe po reklamaciji, ?e naknadno, ko sem jih opozoril da je potreben adapter za anteno v audiju poslali zastonj in prejel v 4h dneh

:D

pred tem pa preko ebaya za mazdo 6 I, CX7 in Seat Exeo, tudi te po parih letih ?e delujejo bp. Edino Boj? je neki volume button zje** :lol::lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

a je kdo ?e sli?al za Atlas tyres? Baje nej bi ble tole od Nokiana gume,cene majo pa res nizke. Sem gledal pri Felnarju na Ptuju 17ke pa so sme?nih 70? komad. Zdj se pa spra?ujem, ?e jih je ?e kdo vozil? Tnx za info! Tale Nexen me pa res bega, se pa vzpenja, in to vztrajno, ja! Svet se spreminja, nimamo kaj, o?itno, ane?

rockstone naj bi bile oem nokia

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

Prosim podaj kak komentar na te gume so res 'opevane' ampak danes je marketing mocan.

Na rx7 je bilo zelo pomembno kaj si dal gor, pa da ne omenim dimenzije, ki je cungelunge sploh niso imele....

Zdaj za m6 2005 bi bile pa primerne.

A ti to mene spra?uje?? ?ele v?eraj so ?le gor....tako da 1 mesec vsaj do komentarja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nategi po ?tacunah.
Napisano

Jaz pravim, da naj gre vsak tja, kjer ga nakup veseli...Nekateri pa? pri hrani stiskajo in hodijo v te diskonte.Sem malo primerjal cene v enem diskontu takoj ?ez mejo in ugotovil,da nekatere stvari (govorim o priznanih znamkah in ne o nekih ?udnih) so res cenej?e, druge so pa dra?je.In,ko potegne? ?rto si na istem le da kupuje? v nabasanih in prnatrpanih ni? kaj lepih skladi??ih.

To je podobno kot pri avtomobilih;nekaterim pa? je avto pomemben za vo?njo od to?ke a do to?ke b in tako kupijo dacio. ;)

Torej govoris o sramovanju. Nic drugega....verjetno nosis tudi samo blagovne znamke a ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

Gor so, so okrogle in iz gume in dr?ijo zrak.....

ko dobijo dobrega jurja vase, se bodo peljale po de?ju itd pa napi?em ob?utek

Objavljena slika

druga?e pa so sedaj standard na polo, Octavia (poleg Kie, Hyundaia...), v dogovoru sp pa ?e s Seat, Fiat, Alfa in celo mercedesom...

http://www.etyres.co.uk/news/category/nexen

o tem kar pi?ejo, da je izjemna na mokrem je zaradi silice, gume so na otip res mehke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nategi po ?tacunah.
Napisano

men tud ?e ne gre slabo pa hodim v skladi??a, tam dobim bolje kot pa v kao top trgovini, ki je vse poneumila z lastno blagovno znamko....all is in perception of the eye

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nategi po ?tacunah.
Napisano

Aja! Folija je manj obstojna kot sir? Kaj je potem bolj "umetno"? :vskalo:

govori se o pakiranj a ne? Sir brez za??ite splesni, zato se konzervira

Aja! Folija je manj obstojna kot sir? Kaj je potem bolj "umetno"? :vskalo:

govori se o pakiranju a ne? Sir brez za??ite splesni, zato se konzervira....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nategi po ?tacunah.
Napisano

Je bilo to po radiu, razlaga je da so zamenjali vmes tip folije, ena je tanj?a in manj traja ter je tudi cenej?a

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupujem nadomestno vozilo
Napisano

To kar vi gledate so sesuti stari po?re?ni klumpi z drago cestnino, ki se jih ho?e folk znebiti.

Sedaj se je treba odlo?iti, a se bo ?lo en resen biznis al to, da se bo nekaj malega zaslu?ilo tako usput. Tako kot je Labi ?e rekel, take storitve bo naro?il zgolj nekdo ki ima cash in zna ceniti vrednost ?asa/storitev, ampak ?e mu bo? neki takega pripeljal bo to zadnji? pa ?e kak komentar bo padel...

?e pa ho?e? da se z dobro besedo (to je najmo?nej?i promotor posla danes) nekaj za?ene je treba poskrbeti za nek standard. Tako da jurja vlo?enega se bo te?je nazaj dobilo kot 2000?.....

pa malo se nekje ogla?evati, stro?ki telefona, pa da ne omenjam stro?ke furanja podjetja (spja), pla?evanje davkov v naprej, bencina, servisa, registracije, zavarovanj, gum itd itd.

skratka tej zadevi se re?e letni poslovni na?rt.... :D

pa malo na?tudiraj tole...zna biti da za prevoze, ki kreirajo profit celo rabi?....nisem pa ziher.

https://www.uradni-list.si/1/content?id=81638

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

sej se hecas da primerjas no name z brendi kot bridgestone ipd?

Berem tabelo....poglej bremzo t001 v mokrem 4.6m pa jo dajo v zeleno. Ni mi cist jasno kako to klasificirajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

Tale leto dni star test ne govori ravno v prid Nexen N'Blue HD. Resda pa ni noter zajetih Nexen N'Blue Eco, ki so sicer klasificirane kot Touring summer, HD pa kot High performance summer, tako da te?ko da so Eco bolj?e. To je v zaviranju ?e slab?e kot Sava, in to naj bi bila dobra guma :huh:

http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/datote...-letnih-gum.pdf

Sta mi pa zanimivi Nexen N8000 in N6000 predvsem zaradi cene, glede na to, da naj bi spadale v Ultra High Performance Summer razred. Jih je kdo ?e vozil?

http://www.mimovrste.com/artikel/264080322...730#priporocila

Hja pa poglej koliko bolj?a od Turanza t001 in ostalih brand na mokrem....na suhem zaostaja 3m, na mokrem pa vodi nekatere za 2m...in je enakobvredna vredestainu, michelinu...

To je vse relativno in odvisno od situacije v kateri bo?, idealnega scenarija ni....Dejsvto je da so ECO gume - katerekoli narejene s profilom za manj?i upor (poraba) in ta je seveda kontra pomo?i bremzanju...

Ampak na mokrem je pa kar impresivna tudi v tem testu.

Mah teli testi na koncu vedno potegnejo neko ?rto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

Tale top sem nabavil lani pomladi..kaj naj re?em.?

Niso lih neki top ker;

-so jih parkrat centriral, pa ?e vedno neki trese pri avtocestnih hitrostih.

-na mokrem se lepo dri?ajo.

-po ob?utku v vo?nji so mi bile bolj v?e? re050.

govori? o re002?

Meni so ravno spremenili dobavo, tako da jutri ?e dobim nexen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

dobava Nexen se je iz 1 tedna premaknila na 2 tedna zaradi nepri?akovanega povpra?evanja :ninja:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupujem nadomestno vozilo
Napisano

mazda premacy bencinar FTW - ni boljsega za katerokoli situacijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.