Skoči na vsebino
lita plati??a
Napisano

v mislih sem imel, ce bi ble obe novi (6 kot mx3) bi imela 6-ka trse amortizerje...

fedre pa mogoce mehkejse...

6-ka je se kar trd avto (bolj kot npr. bmw serije 3)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lita plati??a
Napisano

grem stavt kadarkol, da ima mazda6 trse amortizerje kot mx3...

v bistvu ima mazda 6 zelo trde amortizerje...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lita plati??a
Napisano

bridgestone b390 bi prepovedal z zakonom...pa ne zaradi tega ker cutis luknje (to nima veze s tem) ampak so slabe (pri zaviranju so recimo nestabilne)

probi dat kake continental ali michelin, so bolj mehke in udobne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

lahko me peljes v nedeljo v maribor pa prineses se mafincke :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lita plati??a
Napisano

a seveda :)

http://www.mimwheels.com/eng/aluammim.asp?Linea=3

http://www.gumi-center.si/sl/informacija.a...informacija=320

potem tukaj dol mas Platin (to je ena nemska firma, ki ima feltne od raznih proizvajalcev Mim, rial, itd) da pa svojo nalepko..tukaj:

http://www.gumi-center.si/sl/informacija.a...informacija=206

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

ma za moje pojme 7l na 100 km za dizla glih ni nevem kak?en dose?ek (?e izvzamemo raznorazne 2.5, 3.0 tdi itd.)

glede na to, da ima vecinske voznje v kolonah po mestu in avtocesta je to super poraba...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj pravite na tole 6?
Napisano

Avto je pristal na mojem dvori??u, nalo?im ga s prtljago in odpelemo na dopust v BiH in ?rno goro. :ouje:

srecno pa pazi kaj tankas tam...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lita plati??a
Napisano

od teh, ki ji omenjas raje nokian

sam vseen se mi zdi malo visoka cena (81eur) za 15 platisca...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj pravite na tole 6?
Napisano

servis na 120.000km je okoli 600-700eur...ce das vse dele original mazda.

Lahko prineses svoje stvari pa bo manj stalo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lita plati??a
Napisano

da neki razcistimo na zacetku: p (pritisk) = m (masa) / A (povrsina)

vecina misli, da je pritisk s sirsimi gumami vecji, ker je povrsina gume vecja. To pa ne drzi, ker je povrsina priblizno ista...(ce gledamo isti avto)

sirse gume so ponavadi boljse gume in se bolj lepijo, kar pomeni, boljse zaviranje na suhem, in boljse drzanje ceste...

minusi: prej pride do aquaplaninga (zaviranje na mokrem slabse), vecji odpor (vecja poraba) in slabse manevriranje...

mazda 6 ima: 195/65 15, 205/55 16 in 215/45 17...z 215/45 17 cutis luknje, medtem ko z 195/65 15 ne cutis nic...to je vpliv cestisca kot ti pravis. Col so inchi ali stevilkax2.54cm, torej za zgornji primer: 15 col, 16 col ali 17col

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

plati??a 18" na mazdi 6
Napisano

se to...matice? jaz nimam matic na moji (matice sam na jeklenih pridejo)

na alu pa ne...

poky kako mas ti to?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

plati??a 18" na mazdi 6
Napisano

uaaa lepo....

ful

upam, pa da das letne gume cimprej pa lepse pokrovcke vijakov oz. pokrovcke nasploh :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

plati??a 18" na mazdi 6
Napisano

eee pa tko povej od zacetka...lepe feltne so to, guma je sicer mal previsoka sam ni krize

pa ce lahko kako sliko pokazes :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

plati??a 18" na mazdi 6
Napisano

haha ne ne...sam me zelo zanimajo gume/feltne...

aja se to: ce isces 18" moras pazit na sirino in ET, ker pri nasih 6-kah je to obcultjiva zadeva

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lita plati??a
Napisano

od omenjenih alessio je mogoce mal mehkejsa

momo je ok (edin vecina njih so tezke)

mim pa se najboljs od vseh

cene pa niti niso ugodne, feltna (15col ) so kar drage

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozna kdo Mazda 6 2.3 4x4 automatic
Napisano

ja sem hotu napisat, da je izkoristek pogona izredno slab, ce je toliko izgub na prenosu (ceprav je 4x4 in automatic, ali activematic po mazdasko)

recimo quattro+multitronic nima takih izgub

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozna kdo Mazda 6 2.3 4x4 automatic
Napisano

ce pogledamo, da s to kombinacijo je pospesek do 100km/h, dobrih 12s, pa koncna manj kot 190km/h, potem sklepamo, da je ta kombinacija slaba...

originalno ima 17col, ta ima 15col

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup 323 C
Napisano

hehe ja. zdaj vem kdo je...:bravo:

mi je ajvar (bostjan sucker) povedal...

no dobrodosel kolega :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

120km / 28minut (0.47h) = 255km/h

a vidis kam ciljam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.