Jaz to sam belezim ... Ko sem prodajal, je dosedaj kupec vedno dobil celotno dokumentacijo ... kar vkljucuje vse racune servisov... tudi nakupe recimo brisalcev in podobnega potrosnega materiala... Sedaj ce verjame temu ali ne... pa je to na strani kupca ...
Grem v petek gledat enega, pa me se nekaj zanima. Ali lahko v sloveniji pregledajo kdaj je bil kateri servis opravljen ( ceprav avto ni servisiran v slo) ce jim povem stevilko sasije, ali mi recimo nebi hotli tega povedat?
Jaz mislim, da ni dvomov pri tem, ?e nekdo re?e, da je te?a avtomobila eno tono in pol... Ali se motim? Meni osebno se bolj sme?no sli?i, da je masa vozila 1.500 kilogramov... Kaj pa pravijo tisti, ki so predolgo ?uliti ?olske klopi pa mi je po doma?e povedano vseeno ...
Dobra 2 tedna nazaj je bila odprta identi?na tema in priporo?am da si kar tam malo pogleda?, ?e pa najde? kak?no specifi?no mx5, ki te zanima pa kar prilimaj link
Sorry, ampak a tvoja mami bolj slabo sli?i - ta motor niti pribli?no ni tih pri AC hitrostih. Pri 130km/h se vrti pri cca 3800 obratih, pri 180km/h pa pri skoraj 5.000
Sicer si pa lahko nekaj podobnega da prebrati na tem testu, ?eprav so sme?ni, ker so kar zaklju?ili, da recimo dizel je glasen in ima turbo luknjo pa ga takrat sploh ?e niso imeli na testu ampak so le ugibali glede na prej?njo generacijo ?estke - na papirju izgleda motor enak.
Nekdo, ki vozi nek majhen in star jajcek, bo za vsak vecji novejsi avto rekel, da je tih... Tamala je recimo prej vozila Cordobo... sedaj ima Mercedesa A160... Starost preko 15 let... oba bencinarja in oba sta dokaj glasna pri visjih hitrostih ... In ko se pelje z mano, pravi kaksna tisina je .... In da se sploh ne cuti, da je hitorst ze 130 km/h ali vec (vec ni, ker je v SLO dovoljeno peljat najvec 130 km/h :) ) ... in da pri njej tako ropota ze pri 70 km/h ...
Mislim da so stare imele ?e 3 leta ali 100 000 garancije. Kam vozi? na servis je pa vseeno.
Tako je... Originalno je bilo 3 leta ali 100.000 km garancije ... z moznostjo podaljsanja jamstva na 5 let ali 150.000 km ... kar je takrat kostalo pri nas 500? ...
Avto se ne kupuje v Sloveniji, zato na avtonetu nisem niti gledal, ker sem jo nazalost zapustiti ...da ne razlagam na veliko in siroko. Saj vsi veste kako in kaj :S
zgornji recimo nima gretja sedezev ima pa veliko drugih stvari, za katere sploh ne vem kaj so
spodnji pa recimo 30k km manj ter malo visjo ceno ter gretje sedezev.
Tudi v Avstrji sem nasel samo enega avtomatika..ker pa ni prevelike izbire niti ne iscem tocno avtomatika, ampak me zanima vseeno kako se obnesejo, ce slucajno vmes kaksen naleti.
Ce ne kupujes v Sloveniji ali Avstriji, je podatek o stopnjah opreme brezpredmeten... Kokikor vem, so te pakete (TE, TE PLUS,...) imeli le Avstrijci in posledicno tudi v Sloveniji... V Nemciji so pakete opreme poimenovali drugace ... Tam so bili recimo Sportline, Dynamic,...
Sele pri zadnji generaciji se mi zdi, da so nekako poenotili (Attraction, Revolution, ...)
Glede paketov opreme in oznak smo nekaj malega pisali tukaj >> http://www.mazda-si.net/topic/11913-pomo?-pri-nakupu-mazde-6/?p=356906 ... Glede tega, kaj kateri paket vsebuje, pa bi moral pobrskati, ce imam se kje kaksen prospekt shranjen... Se pa paketi razlikujejo glede na trzisce... Ce je recimo iz uvoza, ni nujno, da ima enake oznake...
Avtomatikov pri nas sploh ni bilo se mi zdi... Ce se prav spomnim, je bil avtomatski menjalnik takrat na voljo le v CX-7 pri bencinski razlicici...
Prevec ne verjet... sploh ne, ce ima DARS prste vmes... ... Naj najprej kaj pokazejo, pa bomo potem ze sami ugotavljali... ali je res tako dobro ali je pac le se en poziralec nasega denarja ...
A prek interneta pa ne crpa prometnih informacij, ce spojis preko telefona?
Sam v avtu sam se net kurim, za radio, prometne, in vse vec za youtub playliste...
Ta s TomTom se nima te moznosti... Oz. ima menda vgrajeno SIM kartico za Live Services (HD Traffic, Local Search,...) ... vendar deluje le v dolocenih drzavah in je treba imeti aktivno (in seveda placano) narocnino ... Ko sem kupil tol Mazdo je bilo nam najblizja drzava, kjer je to delovalo, Nemcija ... V ITA in AUT menda takrat ni delovalo... kaoo je sedaj pa nisem vec sledil...
Jest - tvojih slika pa ?e nekaj dni ne vidimo ve?. Vsako objavo, ki jo objavi? in doda? sliko, se nam slika ne prika?e. Poskusi zamenjat stran, kamor "lima?" slike. Jaz uporabljam shrani.si in se slike na forumu vedno prika?ejo
Nalagam jih na svoj server ... in se noben ni rekel, da jih ne bi videl ...
Meni slike od Jest-a ne prikazuje niti v Chroomu in niti v IE. Tretjega brskalnika pa ne mislim name??at
Sem sedajle probal povezan preko SiOL-a, preko T-2 ali preko Si.mobila... brskalniki Safari, Chrome in Firefox... prijavljen na forum ali brez prijave... vedno vidim svoje slike ...
v tem primeru ne delujejo dinamicne luci in lase assist. Sem ze imel to napako, pri meni so ze menjali kamero in pa racunalnik.
Za ovire v mrtvem kotu pa to nima veze, niti ni logicno, ker je to naprej usmerjena kamera.
Za mrtev kot sta radarska senzorja na vsaki strani v zadnjem odbijacu
OK... mrtve kote res merijo drugi senzorji... LDWS je Lane Departure Warning System (opozorilo zapu??anja voznega pasu), HBC pa High Beam Control (avtomatske dolge luci)...
Cudi me, da se nic ne javijo... sem preprican, da tudi berejo tale forum ...
Mogoce je ravno iz tega stalisca fajn, de cimvec pise... v upanju, da se predramijo iz "zimskega spanca" ... Na FBju so kar aktivni... mogoce probaj se tam ...
Samo to je dobro, ker na sestrinem c5 je bremzal ko so muhe gor uletavale
Meni dosedaj se nikoli ni zatajil... Sem dobil tisto drugo obvestilo (Defog windshield...) ce je bila prednja sipa umazana ... a takrat recimo ne deluje samo samodejno priziganje dolgih luci ... pa pomoje se javljanje ovire v mrtvem kotu in lane assistant ...
Danes mi je na AC iz Ljubljane proti Kranju prvic odpovedal "radar jammer" ... Med voznjo s tempomatom je zapiskalo in se je ta naenkrat izklopil... na zaslonu pa naslednje obvestilo ...
Cez nekaj casa pa se tole:
Ko sem se zaparkiral pred sluzbo, sem videl, kaj je vzrok
za Mazde ne vem za passata je neuporabna ker ko ti javi alarm ti dr?i signal in ima? radio skoz na tiho. Uporabna bi bila ?e nisi skonektan z avtom!
Meni samo med obvestilom "prevzame" ozvocenje... potem pa spet dalje spial radijo ... Videti je, kot ce bi dobil telefonski klic... izpisana pa je moja stevilka... torej kot ce bi sam sebe klical ..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz to sam belezim ... Ko sem prodajal, je dosedaj kupec vedno dobil celotno dokumentacijo ... kar vkljucuje vse racune servisov... tudi nakupe recimo brisalcev in podobnega potrosnega materiala... Sedaj ce verjame temu ali ne... pa je to na strani kupca ...
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani