Skoči na vsebino
Nakup Mazde 6
Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je Janez007 napisal:

@Alex, to so pa izkušnje, še iz časov pred 30-timi leti  :) (pa en merilnik debeline laka iz Conrada, star dobrih 20 let .... )

WWW.CONRAD.SI

VOLTCRAFT SDM-115 merilnik debeline plasti, meritev debeline laka 0 - 1000 µm (0 - 40 mils) -

Sicer je pa tudi res, da je veliko avtov, že novejših, na dodatnih ličenjih (poškodba na parkirišču, udarci z vrati drugih avtov...itd). Zanimivo je, da smo merili z enim avtoličarjem nekoč  debelino laka na par avtomobilih in lak na odbijačih je bil ponavadi tanjši kot na ostali karoseriji. Pa tudi na strehi je bil  ponavadi tanjši sloj barve.(najbrž težje dosegljivo z pištolo). So mi pa čudni nekateri spoji (razdalje) med samimi deli. 🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano (urejeno)

Janez007, tako natančnega opisa avta pa še nisem videl. 😳Kaj si  cenilec, pitor?... avto ličar? 😊

Še sam, ki sem pikolovec, se skrijem pred tvojim ostrim očesom. Tudi jaz te bom vzel s sabo, ko bom kupoval naslednji avto. 🤗

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 7 minutami je DonFelipe napisal:

Kaj pa si kaj razmišljal tudi o kakšni japonski alternativi kot so recimo Toyota Avensis, Honda Accord, Nissan, Mitsubishi, ...ipd... ?

Ko smo že pri Mazdah si kaj gledal pickup? 

Avensis primerjati z Mazdo 6? 😳

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Samo, a rabimo to mi na Mazdah? Koliko pa imamo sploh odprto havbe razen, ko dolivamo tekočino za stekla. Mislim, da so tej amortizerji bolj za VAG-e, ko popravljajo kaj na mašinah na cesti. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 11 minutami je vzupan3 napisal:

Če pogledaš, vidiš pri nižjih nivojih opreme:

- žarometi: halogenski, dnevne luči.

Pri višjih nivojih opreme:

- LED, dnevne luči (ne pozabi na vejico med LED in dnevne luči) kar je funkcionalno full LED.

Sam imam Attraction opremo (2015, SLO trg) in je full led (LED nočni žarometi, LED dnevne luči in LED zadnje luči). 

Je bil pa že menjan levi žaromet (parkirišče) in stane (samo žaromet) cca. 1.500,00 EUR.

LED zadnje luči? A nimajo navadnih luči zadaj? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Samo glede barve - kot izgleda sta najbolj občutljivi na kamenčke tisti posebni najdražji barvi rdeča in siva in pa tiste nemetalik bela. Vse ostale so kar trpežne.

Boš povedal čez kaka tri, štiri leta lastništva glede kvalitete ostalih barv. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 6 urami je vzupan3 napisal:

Kolikor mi je znano, imajo FL verzije od 2015 naprej full LED luči.

Ne vse. Celo 2016 letniki so nekateri brez Led . Vem, ker sem takrat, ko sem jaz avto kupoval to gledal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je amatej napisal:
1049638.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 Karavan CD175 AWD Revolution Avt.-4x4, letnik:2016,18200 EUR :: www.Avto.net ::

pozna kdo kaj več?

Škoda, da nima LED luči. To se splača imeti. Če lahko dobiš z led lučmi, počakaj. 

Sicer ne poznam te avto delte a vem, da so eno šestko prodajali dve leti. In ceno so imeli takrat kar nabito. 🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 30 minutami je pickov napisal:

Zdravo! Eno vprašanje, ali pašejo platišča od 3 generacije 19 col na 2 generacijo

Kolikšen je ET od druge gen.? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 21 minutami je Janez007 napisal:

Seveda sem šparoven (to razglašam pod "ekološki" 😀), velik moment pri nas pa je izredno trda voda, tako da poleti na soncu praktično ne moreš lepo oprati avta, ker na njem ostanejo fleki apnenca ... Za tele eko avtošampone se bom pa pozanimal, @Alexhvala. Trenutno imam enega "plavega" z voskom in se obnese. Glede na pogostost pranja, ga ne bo zmanjkalo še nekaj let 😄. No ene 2 x na leto ga peljem še v avtopralnico, predvsem pa spomladi, da mi "kao" sperejo še podvozje .. Zanimivo koliko rje je bilo videti na 4 leta stari Mazdi 6, ko sem menjal kolesa ...

Čakaj, a si kje z obale?... Kras? Ker mi tukaj na obali bi lahko tudi izvaži ta apnenec, ki pride iz pip. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Janez007 napisal:

Če voziš tako nobel avto kot je Mazda, pa ja moraš imeti tudi malo stila obnašanja 😄

Sam sem "ekološki", avto perem približno 3x na leto, če je možno ga našamponiram ko rahlo rosi in potem ga pustim da ga spere dež. Pozimi redno brišem stekla, ogledala, luči, da umazanija ne vpliva na varnost, pa še kljuke, da ne prijemam z umazanijo ...🤪.

Imaš tudi zelo kvalitetne, celo top avtošampone, ki so bio in ne onesnažujejo okolja. So mogoče malenkost dražji a se splača. A si tako šparoven, da ga pereš le takrat, ko dežuje? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vse mazde so lepe... 😉Vsak pa ima svojo najljubšo barvo. In prav je tako. Ne morejo bit vse rdeče. 🤗

Tudi jaz sem danes opral rdečo puščico  z novim avto-šamponom. Res se pozna  razlika saj ima noter ojačevalec leska. Vosek še vedno drži od zadnjič. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Ker vidim, da je nekaj komentiranja bolj na pamet še ostali podatki.

Letos so v finalu

Škoda Octavia

VW Golf

Peugeot 2008

Renault Captur

Hyundai Tucson

Škoda ima prednost pred Golofom, kar je že presenetljivo, še bolj pa to, da sta trenutno prva dva dejansko klasična avta in šele ostali trije so SUV-i. Očitno se tudi ljudem popravlja okus, saj je bl lani določen tud klasičen HB Renault Clio kot zmagovalec. Osebno sem takoj za Octavio, ker nudi tako 5-vratno limuzino in karavan. Edino sprednja maska je nekam čudna.

Samo maska?... kaj pa pod masko? Te VAG variante gredo v nek čuden dizajn. Enako novi golf. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 48 minutami je Boss napisal:

Ampak vseeno, nova Octavia je na dobri poti, da rata slovenski avto leta 2021.

To je doseg slovenskega avta. Sej tudi, če bi dali jaguarja v ožji izbor bi zmagal ali clio, golf ali kak pežo.Ali pa kaka izvedenka vaga. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moj nečak, ki je bil vedno na bmwjih(same hude zadeve) pa aiudiji TT, mi je en dan prišel z izjavo, da bo kupil škodo RS. 😳Seveda se je takoj popravil,da mu gre v firmi zelo slabo in bo vzel ta avto samo za prehodno obdobje, doer ne pride na zeleno vejo. Bo pa vzel verzijo z zelo zatemnjenimi šipami, da ga ne bo videti ven. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 12 minutami je Bossek napisal:

Koncno znanih malo vec podatkov o 2021 modelu: 

20201217_02OGP.jpg
BLOG.MAZDA.COM

-エンジン特性と安全性を改良し、クルマとの一体感を向上。 2020ワールド・カー・オブ・ザ・イヤーTOP3選出記念モデルも設定- 昨年(2019年)10月に発売した新世代商品第2弾「MAZDA...

SkyActive-X bo imela zdaj znacko eSkyactive-X in bo imela 190 (+10) konjev ter 240Nm (+16) navora. Ter izbolsana odzivnost ter kontrola pospesevanja, pa CTS popravki pa radarski tempomat naj bi bil bol smooth.

A to si prevedel to zgoraj? 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

aftermarket gretje sedežev
Napisano
pred 18 minutami je FuManchu napisal:

Tudi zame je gretje sedežev must have😎

Meni pa sem opazil, da gretje volana. Kako je to dobra pogruntavščina. Ne bi imel več avta brez tega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 51 minutami je scania napisal:

Dosti je dizlov ja. Odkrito povedano jaz bi ga vzel ce bi delal vec kilometrov, zdaj za 8km do sluzbe mi ne pride v postev. Drugace pa ziher, vzdrzeval bi tako kot smo napisali (podlozke, sito, ketna, olje na 10000km) pa nima kaj bit. Sem gledal mazde 6 vse serije na avtonet. Dobro te novejse 2015 imajo tam oklli 100000km. Ostale pa od 220000km do 370000km. Pol pa naj kdo rece da mazda ni trpezna. Ce vzdrzujes tako kot je treba gre. Ne pa renault 160konjski dizel al pa bmw ko pri 40000km ketno vtrga. 

Se strinjam. To so vse neke fame, da dizli so pokvarljivi, pa da ne zdržijo dosti, pa problematični... Res je, da včasih kak zafrkava in je problematičen a to je z vsemi stvarmi enako. Ko sem še delal v avto industriji sem se na lastne oči prepričal (pa tudi sam sem bil na cnc stroju, kjer smo izdelovali razno razne komplicirane dele), kako je odvisno od sreče, kakšne vgradne dele dobiš v avtu.

Recimo imaš orodje, stružno z karbidno trdnino,ki je zamenljivo. In izdeluješ kose. Vsake toliko časa imaš nalogo, da ga komplet premeriš. V začetku, ko nastavljaš orodje je vse v sredini tolerance. Neseš v finomerilnico, komad je v nulo. No, in ko narediš 1000 kosov s tem orodjem je še vedno v toleranci a na skrajnem robu. 🤫

In, ko dobiš takšen kos vgrajen v avto mislim, da je večja verjetnost, da bo šlo lahko kaj narobe. Da ne govorimo o poroznosti samih komadov, katera  nastane pri vlivanju aluminija ali magnezija. Sicer smo vsake toliko časa rentgensko pregledali kak kos naključno, a ne pregledaš vsakega. In seveda se zgodi, da tak kos lažje poči pod obremenitvijo kot pa  kompaktno stisnjen. In imaš (ima kupec avta) problem, ki je nastal zaradi različnih človeških in proizvodnih faktorjev. Moraš imeti tudi kanček sreče, da so tvoj avto delali delavci, ki so zadovoljni in niso tega dne vstali z levo nogo. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 1 minuto je J.J. napisal:

Hvala. Srebrna. Neki vleče na svetlo modro. Tko odvisno od kota, s katerega jo gledaš :) Upam, da drži vsaj 10 let, ker sem s tem namenom kupil bencinarja, delam vedno manj km zadnje čase.

Sej v bistvu je dobra izbira, če ne rabiš glih dirkalnika. Tudi barva bo lepa in mu paše. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano (urejeno)
pred 30 minutami je J.J. napisal:

No ewo, včeri so odprl salone. Enga Kodiaka mi en ni hotel prodat za 20 jurjev, ker je hotu dnar na roke, jst pa nočm, da je sploh moj, berli Leasing - manj je moje, bolje je. Tko da sem šel lepo na Mazdo in zaaral CX6 g160 challenge AWD :)

pred 6 minutami je J.J. napisal:

Kodiax 1,4 TSI 4x4, 2018, 30tkm, ga model prodaja v Želenikih za 19,990€. Sam noče slišat nič drugega kot keš na roke. Pomojm je v stečaju al kaj, neki je bluzil. Cena je bla 21,890.  Je G160, ker je AWD. FWD je G165. 8.2018, 39.000tkom. Drgač je pa notr ostala kartica za navigacijo, dal so mi gor še parking senozorje zadej pa zdilal sem se za ene zimske gume, dve sezoni stare, od testnih avtomobilov, za letošnjo sezono bojo še super. Notr je še gumijasto korito za prtljažnik, to je pa to. Aja, pa servis je bil narejen na 35.00tkm, 8.2020. Sem zelo zadovoljen. Sva se menila z Andrejem tam in na koncu hočem al nočem, letim nazaj na Mazdo :) Lahko sam rečem THUMBS UP za Mazda Center BTC, tako kot vedno!!!!

Čestitam za nakup. Imaš lep in kvaliteten avto Ni primerjave. Kakšne barve pa bo? 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 minutami je Scr3am napisal:

Pismo meni osebno k je limuzina 100x lepsa od karavana pa me niti tolk ne motijo te sanke. Vrjetno bi mi bilo cudno, da bi jo videl brez :)

Vidiš, Američani pa bi dali vse, da bi lahko kupili karavan. Pri njih ni te opcije. Pri nas se pa limuzina zelo slabo prodaja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 15 minutami je Boss napisal:

OMG, a ti bi kljuko na Mazdo 6 montiral... pa to je blasfemija.

Po mojem je mislil, da lahko na škodo še kljuko montiraš, priklopiš prikolico in imaš v njej potujočo delavnico. Celo šraufštok imaš lahko noter. Pa kake dolge deske tudi tovoriš lahko okoli. Tako, da tudi za mizarje pride v poštev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.